uri אפרופו "איטלקים שחוזרים הביתה": אקווילני. L’ex Aquilani torna a casa: “Acquisto la mia Spes” – Forzaroma.info
רגולציה שתפקידה למנוע השקעות חד פעמיות כמו מניות בבורסה חשובה לכדורגל. הרעיון עצמו בו קבוצה שמצליחה על המגרש עם עבודה חכמה ובעקבות זאת מגדילה את ההכנסות שלה, מקבלת אפשרות להשקיע יותר בשנים הבאות בהתאם ליכולת שלה (ללא תלות באדם פרטי) ומגדילה את עצמה = מבורך. האנטגוניזם כלפי אלו שהספיקו לבנות את עצמם לפני החוקים "מובן".** ** "מובן" ולא מובן כי הכוונה בדרך כלל לאילו שעשו זאת מעט לפני הרגלוציה ולא נגיד, 5 או 10 שנים לפני. הדבר היחיד שהופך את FFP לבדיחה זו אכיפת החוקים. מועדון כמו מילאן עם גרעון קרוב ל100מ', מוציא 250מ' יורו על רכש, מוסיף הוצאות שכר ענקיות וממשיך לשחק באירופה. מועדון כמו אינטר מציג הכנסות commercial לא פרופורציונלית לכלום ומקבל קנס מגוחך ורשימת צ'מפיונס ליג מצומצמת. כעת הדיבור הוא על חריגות של מנצ'סטר סיטי, אבל די ברור שגם הסיכוי שלהם להיענש הוא 0.00.
אני במקום מונצ'י - הייתי משאיל את שיק (ממילא אין לו מה לעשות ברומא ת'כלס עד שדז'קו או edf (אחד מבין השניים) מתחפף למקום אחר), ובמקומו מביא את באלוטלי.
העניים לא יכולים להשקיע גם ככה. הם עניים. העשירים יכולים להשקיע את הכסף שמגדיר אותם כעשירים, עם או בלי FFP. אבל זה ברמה התיאורטית, כי הדבר היחיד שלא יכול להתקיים לאחר החוקים זה תופעות כמו סיטי ופסז'. אין שום קשר לעניים\עשירים.
אתה מבין שאינטר ורומא לא יכלו להשקיע בגלל FFP, והפער מיובה גדל, הרי זה לא משהו חדש. יובה עשירה > יכולה להשקיע > נהיית יותר עשירה > מגדילה פערים. אינטר, רומא > לא יכולות להשקיע > הפער גדל.
איך אפשר להאשים את הFFP בכישלון של אינטר לאחר השקעות (כושלות) בסדר גודל של 200מ' יורו? איך אפשר להאשים את הFFP בכישלון של מילאן לאחר השקעות (כושלות) בסדר גודל של 250מ' יורו? החוקים תקפים לכל המועדונים. כולם יכלו ויכולים להשקיע בהתאם להכנסות שלהם. יובה בנתה מעצמה תחת FFP. רומא עשתה קפיצה משמעותית גם היא למרות הסחבת של האיצטדיון (שהיה אמור להיות ה main source להצלחה מקצועית וכלכלית). אינטר נפלה לבעלות\ניהול כושל שהשאיר אותה מאחור אך כעת סוגרת פערים עם בחירת אנשים נכונים לתפקידי מפתח, שוב, תחת אותם החוקים. לFFP אין שום קשר לפערים בסריה א'. יש נקודות פתיחה שונות (רובן היסטוריות) שמשפיעות על תמונת הצמרת בשנים האחרונות, אך רוב הקרדיט מגיע לעבודה טובה במועדון X ופחות טובה בY וZ.
הדוגמה היא דווקא רומא. היא לא יכולה להשקיע בשל FFP ולא יכולה לגדול עד שמישהו יחליט לבנות את הגשר הארור אל האיצטדיון בצירוף תחבורה ציבורית ראויה, בין שאר הבירוקרטיה. היא כבר שנים מתנהלת היטב, אבל עדיין צריכה להיות מאוזנת ולא יכולה להשקיע מעבר למה שהיא מכניסה. לכאורה זה כמובן נשמע כמו חזון אחרית הימים. המועדונים יעבדו בהתאם להכנסותיהם, אף אחד לא יקרוס, התחרות תשגשג והכדורגל יהיה מרתק, שיוויוני וכולנו נרצה להיזרק מתוך שינה אל הבנטגודי בוורונה לראות את קייבו משחקת מול סאסוואלו. אולם מה שקורה בפועל הוא כדלקמן - לקבוצה העשירה שיכולה להשקיע יש 100 שקלים שמכיוון שיש לה סגל איכותי היא יכולה להפוך ל-120 שקלים. הקבוצה העשירה פחות לא יכולה לעשות זאת, מכיוון שהיא לא יכולה לבנות סגל שמעבר להכנסותיה. זאת אומרת שגם אם יקנה מחר מישהו ממש עשיר את אטאלנטה, והוא ירצה להשקיע למען הקהילה ולבנות קבוצה איכותית, הוא יצטרך תמיד לסמוך על עיר של 100 אלף איש לעומת המפלצות שיש במילאנו ובטורינו. הוא לעולם לא יוכל להיות טוב כמו הקבוצות העשירות מכיוון שה-FFP לא יאפשר לו. אטאלנטה לא תכניס לעולם 500 מיליון אירו כמו יובנטוס, וכעת יש חוקים שמונעים ממנה להיות טובה כמו יובנטוס לעולם ועד, מכיוון שהיא לא תוכל להכניס מספיק כסף אף פעם. אגב ה-FFP המחורבן לא מנע קריסת קבוצות באיטליה וגם לא מנע את פשיטת הרגל (כמעט) של מילאן ולא מנע שום כלום. זו חרטה שהפראיירים ממילאנו ורומא היו צריכים להקשיב לה בעוד שהקטארים קונים את ניימאר ב-300 מיליון אירו. וגם אם החוקים הארורים היו נאכפים כהלכה - עדיין אתה גורם לכך שמי שיש לו יותר כסף יוכל להוציא, בעוד שזה שאין לו כסף יצטרך לבנות את עצמו במשך עשור, בעוד שזה שיש לו כסף, בעשור הזה, כבר נמצא מאות קילומטרים לפניך. ה-FFP מונע תחרות. הוא לא מקדם אותה. זו רגולציה מחורבנת. זו הרגולציה הלא נכונה. כתבתי בשרשורים אחרים מה אני חושב שראוי לבצע בכדורגל האירופאי, ה-FFP הוא לא אחד מהם. ברור שהניהול הגרוע של אינטר ומילאן הוא הגורם לכך שהן לא תחרותיות. אבל מדוע הניהול הטוב של נאפולי ורומא משאיר אותן, עדיין, עשרות קילומטרים מאחורי יובנטוס? קובי, רומא מתנהלת נהדר כבר 8 שנים. זה הוביל אותה לאן?
כי יובנטוס עשתה עבודה טובה יותר. הנקודה היא שזה נעשה עם תכנון והשקעה חכמה, במשך שנים, תחת מגבלות הFFP. נקודת הזינוק שלהם הייתה טובה יותר כי יובנטוס זה brand גדול יותר ויש להם אצטדיון פרטי, אבל הרעיון המרכזי להפוך מועדון כדורגל לעסק משגשג זה מודל שכל מועדון באיטליה צריך לאמץ. לכאן: https://66.media.tumblr.com/bf742a352dce27780d1a327bd0adb725/tumblr_p6zlaldv0Q1vvwgg7o3_500.Xxx ולטופ 3 קבוע כבר חצי עשור, מעל מועדונים "גדולים" שפעם אחר פעם משקיעים מאות מיליוני יורו ונשארים מאחור. אולי אפשר היה "לגנוב" איזה סקודטו ללא כל הACL's ו% פגיעה טוב יותר ברכש, אבל בשורה התחתונה, רומא עשתה קפיצת מדרגה עצומה בתקופה הזו בכל פן שתבחן (סגל, הישגים, כוח משיכה, הכנסות, ספונסרים), למרות שהפרויקט כולו התבסס על האיצטידיון. על השאר אגיב בהמשך (חוץ מהעשירים\עניים, על זה לא אגיב).