מתי שרת הביטחון הלאומי בפועל, גלי בהרב מיארה, לוקחת אחריות ומתפטרת? איך אפשר להאשים את בן גביר שכל פעולה שהוא מנסה לעשות היא מסכלת? הממשלה אחראית רק שלא פיטרה את המנוולת הזאת, מצד שני ראינו מה מחאת הדולרים עשו בשביל גלנט אז אין לדעת איזה גבול הם יחצו בשביל הסוסה הטרויאנית שלהם בממשלה. רק שב"כ יכול לעצור את האלימות בחברה הערבית. בדיוק כמו במקרה גניבת התחמושת ששב"כ פתר את האירוע תוך מספר שעות והמטרה רק אחרי חודשים הייתה בכיוון לחשודים.
אל תהיה כל כך בטוח שהיא יפסיד. הוא מומיה, אבל יש לו יתרון כמועמד שהוא לא מעורר יותר מדי שנאה. גם בבחירות האחרונות זה יותר טראמפ הפסיד משהוא ניצח. מול מועמד שמעורר שנאה יש לי סיכוי טוב לנצח, כי הרבה אנשים מצביעים מתוך שנאה/פחד למועמד מסוים ולא מתוך התלהבות מהמועמד לו הם מצביעים. טראמפ ניצח את הילארי כי היא שנואה לא פחות ממנו. מול מועמד שהציבור מגלה אדישות כלפיו והוא גם במקרה נשיא מכהן יהיה לו יותר קשה. *כל זה בהנחה שהוא לא יתפגר עד הבחירות או לא יתדרדר לרמות שיהיה פחד של ממש בציבור מחוסר הכשירות שלו. מול קמילה האריס לדעתי יהיה לו יותר קל.
אני פחות התכוונתי שמועמד הרפובליגקנים ינצח אותו ויותר לכוכבית. יהיה הזוי אם הוא יתמודד ועוד יגיע לגמר.
תשמע אם האמריקאים רואים איך מעמדם נחלש ונחלש בעולם והם בכל זאת יבחרו בגופה כנשיא אז מה אגיד לך, אולי כדאי לנו לחפש בת ברית אחרת כי הם בדרך לאבדון..
המעמד של האמריקאים ממש לא נחלש. היא עדיין המעצמה החזקה בעולם ללא קשר לזהות הנשיא. לאמצעים ולמנגנונים שלהם אין מתחרים. רק סין ויש מאזן אימה. אני בכלל חושב שביידן בובה.
לא נחלש? אמריקה חזקה - פוטין פולש לאוקראינה? אמריקה חזקה - הסינים לא סופרים אותם? אמריקה חזקה - הולכת להתחנן בפני האיראנים שידברו איתם? אמריקה חזקה - מדינות המפרץ מתקרבות חזרה לאיראנים? אמריקה כיום אולי החלשה אי פעם. וזה צפוי רק להחמיר.
*חלשה מנהיגותית. מבחינה צבאית אף אחד לא קרוב להיות קרוב. וזה גם אם תחבר את כל המדינות שציינת ביחד. סין/איראן/רוסיה/ קח גם את צפון קוריאה אם אתה רוצה. אין שום גוף שאפילו מתקרב לעשירית מהעוצמה שלהם.
רוסיה במצב על הפנים. נכנסה למלחמה מיותרת ולא צפתה את עוצמת ההתנגדות האוקראינית. היא תהיה מאוד חבולה כשהמלחמה תיגמר. כלכלית היא כבר חטפה חזק מאוד סין בהחלט מעצמה, אבל מי שבאמת עוקב אחרי המאבק הגיאופוליטי יודע ששני הצדדים פועלים אחד נגד השני ועושים שרירים במידה מסוימת. יש מאזן אימה. מאז שביידן נכנס לתפקיד עדיין לא נחתם מחדש הסכם הגרעין. המצב הכלכלי באיראן כבר שנים גרוע מאוד וגם אם היה טוב הם עדיין יבחושים לעומת האמריקאים. זה נכון שנושא הגרעין האיראני לא נמצא בראש סדר העדיפויות של הממשל והם בטח לא יתקפו בשביל זה. אבל זה לא אומר שלאיראנים יש איזשהו יתרון על ארצות הברית במשהו. דיפלומטיה היא דבר מסובך והיא נעשית מאחורי הקלעים ולא רק בכותרות. מדינות המפרץ אכן חלוקות על המדיניות של הממשל הנוכחי שרואה אחרת את האיום האיראנ. הם לא רוצים להיכנס לעימות צבאי עם האיראנים כי מאז מלחמת עיראק יש התנגדות ברוב הציבור למלחמה אלפי קילומטרים מארצות הברית. האמריקאים לא רוצים שהחיילים שלהם ילחמו בשביל מישהו אחר וזה משותף אגב לשתי המפלגות. אבל עדיין יש ברית חזקה עם מדינות המפרץ. כל מיני אירועים תקשורתיים עם האיראנים לא ישנו את זה.
שלא כמו הרוסים, האמריקאים מאמינים יותר למקרר מאשר לטלוויזיה. והארועים במזרח התיכון זה אלף לילה ולילה, לא רלוואנטי. אבל זה לא מעלה את הסיכויים של בוביידן שמתבזה על כל במה אפשרית.