תפסיק להמציא נתונים. סקרים שלא רלוונטיים לכלום שיש לממשלה עוד 3 שנים להיות פה וכמובן שכל פעם הסוקרים טועים ומקבלים את הזבטה ביום שאחרי. הסיכוי היחיד שיהיו אנשי ימין מאוכזבים שלא יצביעו, אף אחד לא יעבור להצביע למרכז - שמאל.
לא רוב, שאלתי למה לא היה בפריים טיים במסיבת עיתונאים בדיוק באותה צורה. למה זה לא היה בפרסום בפייסבוק במאות אלפי שקלים.
הקטע שאתה לגמרי בטוח שכולם מטומטמים. נגיד בנק ישראל, ראשי מוסד, אלפי אנשי מקצוע. כולם סתומים, אידיוטיים, אנרכיסטים. @Roma
זה מגוחך כמו לטעון שההתנתקות היתה חסרת אפקט עד היום שבו בוצעה. אם ממשלה שיש לה רוב קואליציוני לעשות מה שהיא רוצה מצהירה שהיא רוצה לבצע מהלכים מסוימים, בוודאי שהאפקט של זה מיידי. אבל אתה הרי טוען שגם חוק שכבר עבר (ביטול הסבירות) לא רלוונטי כי יש נגדו בג"ץ...
עוד פעם אתה עם מרכז-שמאל-ימין מומצא. אף אחד מבוחרי ליכוד לא יודע להסביר למה רפורמה טובה באמת להם אישית ובטח שהם לא יהיו מוכנים לשאת את ההשלכות. הרפורמה טובה באופן ברור לחרדים ולשני פריקים פנאטים בממשלה. הנאשם עצמו כבר מת חצי שנה לרדת ממנה. מה שצריך עכשיו שבג"צ יפסול את פסילת עילת הסבירות. זה ייתר לגמרי כל דיון על הרפורמה כי ברור מה יקרה בכל מקרה.
מסכים שחוסר ההפרדה בין הרשות המחוקקת למבצעת עלול להביא למצב בעייתי. אבל מה אתה מציע? כי משתמע מדבריך שאין טעם לרוב, וזה לא ממש דמוקרטיה.
ההצעה שלי היא שיש להעתיק את השיטה האמריקאית של סנאט וקונגרס ולהוסיף על זה רוב מיוחד לכל החלטה. זה יחייב את כל הצדדים לעבוד ביחד וכל חוק יהיה חייב לעבור דרל משמעות בשביל אישור.
זה לא אותו סוג משטר (נשיאותי ולא פרלמנטרי). גם שם יש לא מעט חילוקי דעות לגבי מערכת המשפט על מי צריך לשלוט (ראה ערך נושא הפלות).
@alexshw ומה גורם לך לחשוב שיתקבל בה משהו? מי יחליט מה מתקבל? מי יאשר אותה? @Sturridge @Lebron שאלה קטנה: האם אפשר להסתכל על ישראל בשתי נקודות זמן כלשהן, ולטעון שהיתה התדרדרות במדינה מתישהו? נניח ביחס לעולם, או למערב? או בניסוח מתמטי: האם קיימת ישראל בשנת X שעדיפה על ישראל בשנת X+Y? אם הולכים למודלים תאורטיים אז עוד לפני שהחרדים יהרסו את המדינה משבר האקלים יהרוס את העולם. בכל שנה ושנה מדינת ישראל הולכת וסוגרת את הפערים מהמערב. יש יוקר מחיה, יש משבר דיור, יש חוסר שוויון ויש סיכון בטחוני. ואחרי כל זה - באיזה מבחן מדינת ישראל בהתדרדרות? @SerieA כי הוא לא היה שר המשפטים ולכן זה היה מטומטם לגמרי מצידו להצהיר מראש. אבל בא תגיד לנו, חבר - על סמך מה יריב לוין הגיע ראשון לפריימריז בליכוד? על סמך העבר הבטחוני שלו? על סמך האקזיטים שלו? @עומר אין שום קשר בין מה שקרה במדינות האלה לבין מה שקורה בישראל. אפס קשר. המחאה הודיעה בבירור: אם הממשלה לא מתקפלת - אנחנו נקריס את השקל. זה נאמר. זה קורה. רוצה להגיד שזה מחיר ששווה לשלם בשביל להפיל את הממשלה? בכיף. אל תברח. אגב, נחמד לדבר על ההייטק אבל הוא דווקא מרוויח מקריסת השקל. חברה שמשלמת לעובדים שלה בשקלים ומכניסה מהלקוחות בדולרים עושה רווחים יפים מאוד מקריסת השקל מול הדולר, אז... אתה בכלל אמור להיות בעד הקרסת השקל. חיזוק ההייטק. ההייטק לא התאושש בכל העולם. ההייטק נפגע בכל העולם, ובישראל נפגע יותר כי ישראל היא מרכז סטרטאפים נדיר באופיו, ולכן השינויים בעולמיים בכלכלה משפיעים עליו יותר. אם בעבר משקיע היה מקבל ריבית נמוכה בבנק ולכן הולך לחפש כמה גאונים תל אביבים שהקימו סטרטאפ ויציעו לו רווח גבוה, אז היום כשהבנק מציע לו ריבית גבוהה הוא פחות מחפש את זה. בעבר זה שירת מאוד את ישראל, עכשיו זה מתפוגג. לא קשור לעובדה שיש כאן ממשלה עלובה.
הקטע הזה של לזרוק כשלים אינהרנטיים בשיטה הדמוקרטית על המצב בישראל פשוט מטופש. "אם הממשלה תחליט להרוג את כל הערבים" - נו אז מה? ואם בג"ץ יחליט? "הרוב החליט להתאבד כלכלית" - נו אז מה? אז מעכשיו נקשיב למיעוט? חלאס לברוח לטיעונים ילדותיים. לממשלה יש סמכות לקדם צעדים גרועים בעיניך. זה כל הקונספט של השלטון פה. זכותה וחובתה של הממשלה (והכנסת) להתנהל בצורה שהם מאמינים, וכאזרח אתה מקבל את זה וסותם את הפה. אם זה עובר את הגבול - אתה מוזמן לקרוא לאנרכיה. אבל תהיה גבר ותגיד את זה, אל תקשקש על 'השיטה'.