דיון האלכוהול המחודש!

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Hotspur, ‏7/12/07.

  1. uri משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏13/8/03
    הודעות:
    16,300
    לייקים שהתקבלו:
    3,686
    מין:
    זכר
    http://www.comparestoreprices.co.uk/images/la/lagavulin-16-year-old-islay-malt.Xxx
     
  2. ARSI Member

    הצטרף ב:
    ‏2/8/05
    הודעות:
    3,112
    לייקים שהתקבלו:
    0
    יש בירה שרק עכשיו שמתי לב אליה. יש עליה ציור של נשר שחור, והפחית בצדדים היא אדומה.
    למישהו יש מושג אם זה בירה איכותית? זה בכלל בירה לבנה?
     
  3. Bensh Member

    הצטרף ב:
    ‏27/1/05
    הודעות:
    6,643
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אני צריך שמות של מותגי אבסינת איכותיים שאפשר למצוא בארץ... בבקשה בלי כל מיני דברים אדירים שאפשר למצוא רק בחו"ל
    תודה
     
  4. Commander vimes Member

    הצטרף ב:
    ‏1/8/06
    הודעות:
    455
    לייקים שהתקבלו:
    0
    כמעט הכל אפשר להשיג בארץ, רק צריך ללכת לחנות שמתמחה באלכוהול. אם אתה מחיפה אני ממליץ על בית היין והסיגר במרכז הכרמל, יש שם מבחר גדול של משקאות.
     
  5. Bensh Member

    הצטרף ב:
    ‏27/1/05
    הודעות:
    6,643
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ובכל זאת, שמות יעזרו... ואם מישהו מכיר מקומות בת"א\נתניה זה גם יעזור מאוד
    תודה
     
  6. SeRgInHo Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/05
    הודעות:
    10,627
    לייקים שהתקבלו:
    20
  7. SeRgInHo Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/05
    הודעות:
    10,627
    לייקים שהתקבלו:
    20
    יש לי כמה שאלות...

    אפשר איכשהו בלי לפתוח את הבקבוק לדעת האם המשקה מקורי או מזויף (בעיקר וודקה)? ברור שאם קונים אלכוהול בחנויות נחשבות, אז זה ככל הנראה זה יהיה מקורי, אבל כשאתה תקוע עם החבר'ה באמצע הלילה אתה הולך, מה לעשות, לאחד הקיוסקים...

    שאלה שניה שלי היא האם המשקאות אלכוהולים נהרסים/מאבדים את הטעם/וואטאבר זמן מסוים אחרי שפותחים את הבקבוק?
     
  8. ראול Member

    הצטרף ב:
    ‏22/8/03
    הודעות:
    4,578
    לייקים שהתקבלו:
    0
    א- אם הבקבוק סגור וחתום (ואת זה תדע לפי הפתיחה של הבקבוק) אז הוא לא מזוייף. אם בעל הקיוסק טרח למהול את התכולה במים ואז לסגור את הבקבוק שוב בצורה תעשייתית, מגיע לו שיעבוד עליך, הוא כרגע הפסיד עליך כסףhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

    ב- תלוי אילו. יש תהליך של איבוד אלכוהול במשקאות כבדים (spirits) כשהם בכוס לכן מומלץ לא להשאיר כוס ליותר מערב אחד ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ) אבל אם הבקבוק ייסגר שוב, לא קרה שום דבר, גם במשך מספר שנים. (לא תקף לגביי יין [בייחוד לבן] אשר אצלו, משך חיי המדף נמוכים בהרבה.).
    לגבי בירה, נראה אותך סוגר בקבוק. כוס תאבד את הגזים והטמפרטורה שלה אחרי כחצי שעה, בעיקר בארץ. תהנה לשתתות שתןhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

    ארתור, מקווה לעזור.
     
  9. Bensh Member

    הצטרף ב:
    ‏27/1/05
    הודעות:
    6,643
    לייקים שהתקבלו:
    0
    ארתור, תשאיר איזה טיפ בקשר לאבסינת
     
  10. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    בן, אמנם לא קוראים לי ארתור אבל אני יכול אולי לעזור טיפה.
    יש לי מעט מאוד נסיון עם אבסינת', יש לי בקבוק בבית שמעולם לא נפתח, של Hapsburg שהבנתי שזה לא רע, אבל גם לא עילית.
    האמת? קניתי את זה לפני שידעתי מה לעשות עם זה. שתיתי את זה פעמיים או שלוש, תמיד במסיבה. זה משקה לא פשוט ולא משנה איזה תותח אלכוהול אתה, תיזהר איתו (באמת).
    אני יודע שמה שתוצרת צ'כיה או צרפת נחשב בסדר. בשאר אל תיגע. האבסינת' המקורי, המסמם - לא טעמתי, אפשר להשיג רק במזרח אירופה.

    לגבי אובדן טעם/התקלקלות - בירה ויין זה פשוט לא הולך. פתחת יין וסגרת עם פקק? סיים תוך יום או שהלך. אם ביום אחרי ממש לא בא לך, אני חושב שאם משאירים במקרר ומשתמשים אח"כ לבישול (להוסיף יין אדום לבשר, או לפסטה, משדרג בשתי רמות) זה בסדר, בטח בשבוע הראשון. . וויסקי מן הסתם חייבים לסגור, וחשוב לשים לב שסוגרים כמו שצריך. כנ"ל וודקה. זהו.
    וטיפ ידידותי למי שיש לו בבית אייריש קרים - תכניסו אותו למקרר בקיץ. יש בו אמנם מעט מאוד חלב (יותר נכון שמנת), אבל בחום והלחות, גם כשסגור, נוטה להתקלקל.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏7/8/08
  11. Bensh Member

    הצטרף ב:
    ‏27/1/05
    הודעות:
    6,643
    לייקים שהתקבלו:
    0
    גם אתה בסדר גיא. תודה
     
  12. Riki Member

    הצטרף ב:
    ‏13/7/05
    הודעות:
    5,747
    לייקים שהתקבלו:
    0
    וודקה אפשר לוודא בקלות. אחרי שהבקבוק עומד לפחות שעה תהפוך אותו ותתמקד מיד במבט עם נופלים גרגרים קטנים מאוד מתחתית הבקבוק לכיוון הפקק.
    וודקה אמורה להיות נקייה, כשאתה קולט שיש גרגרים שנופלים כשאתה הופך את הבקבוק אז הוודקה לא נקייה ולא מקורית.
     
  13. ראול Member

    הצטרף ב:
    ‏22/8/03
    הודעות:
    4,578
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אתה שקרן נבזה.
    יין ימשיך לחיות מלא, אם סגרת אותו שוב בשעם שלו.
    כמובן הארומה שלו תיפגם והטעם יאבד משלו אבל אנשים שקוראים את ההודעה שלי כרגע לא יוכלו להבדיל בין יין ליין בטעימות עיוורות וזה בדיוק המבחן שצריך לעבור עם יין סגור לעומת יין חלוץ. אז כל עוד אנחנו לא צרפתים או פלצני יין, אין לנו בעיה לפתוח יין ולסגור אותו שוב ושוב. כמובן, עד תאריך התפוגה שלו. כמ ושציינתי כבר, יין לבן נוטה להתקלקל מהר יותר בגלל שהענבים הלבנים (בעיקר סוביניון) חים בתנאים מאוד מסויימים לעומת האדומים הנחשבים סתגלתנים יותר.

    לא נפתח על זה דיון, נכון?

    לגבי האבסינת', גיא סיכם בערך הכל. יש את החוקיים, הירוקים והכיפיים. חומר שנועד בעיקר לעוות את הפנים של השותה ולא להעניק לו משהו אחר. טעים זה לא, אפילו מגעיל ממש. דופק א תהראש זה כן, אבל לא יותר מהאחרים והטעם לא שווה את זה. אם תצליח לשים את ידיך על אבסינת' שחור (80%) אז יש מצב שהמסיבה בה אתה נמצא תלך לכיוון שונה לגמרי. אבל גם אותו אבסינת' שחור עליו (כנראה) גיא דיבר הוא חוקי (במדינות מסויימות, אצלינו לא). האבסינת המקורי הוא משקה אינדיאני המופק מצמח הפיוטה (לא השיר של היהודים) אשר נחשב בתור הלוצנוגן (סם הזייתי) ומשמש בתור חלק מהמרכיבים של הLSD. מזה אפשר להבין שהמשקה המקורי לא בדיוק חוקי ב... שום מקום. בהצלחה להשיג אותו.

    ארתור, חפר.
     
  14. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏3/1/04
    הודעות:
    19,692
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אנשים שטעמו את האבסינת' המקורי מספרים על חוויות יוצאות דופן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    בכל אופן, לי יש בקבוק בבית והוא אפילו לא נפתח. אני באמת לא יודע באיזה עיתוי אני אדע מראש שאני רוצה לערפל את חושיי בצורה כזאת.
    לגבי הטעם - זהה כמעט למי פה. מצד שני, אני לחלוטין לא מסכים שהטעם של זה נוראי עד כדי כך. בעיניי זה סוג של ליקר מנטה (רק שבניגוד לליקר, הוא אשכרה משפיע).
    ושוב - אם יש לך מהדורה נורמלית, אל תרכז את השתייה שלך, ורצוי בערב לא לדחוס יותר מ-2-3 שוטים. באמת, חבל. כל מי שגילו מעל 16 צריך כבר לדעת שלשתות על מנת "לדפוק ת'ראש" זה ממש לא מגניב. להשתכר? סבבה. לדפוק ת'ראש - רק בימי התיכון המוקדמים.
    על העטיפה של הבקבוק שלי, אגב, כתובים אותם דברים שאני אומר, וגם המלצה חמה למהול את זה. כנראה שהחוקים הללו נכתבו בדם (מהול בהרבה אלכוהול).
     
  15. Bensh Member

    הצטרף ב:
    ‏27/1/05
    הודעות:
    6,643
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אני קיבלתי המלצה לשתות מיד אחרי השוט לימונדה עם הרבה קרח