נו אז מה... כל אחד יכול לכתוב "ההגרלה מכורה" והנה היא.... אחד מתוך כמה עשרות בודדות גם יקלע בול. יכול להיות שזה מכור, אני לא אומר שלא, אבל לבסס את זה על המקרה ההוא זה לא רציני ובטח שאי אפשר להוכיח את זה.
ארסנל - ליברפול צ'לסי - ויאריאל ברצלונה - פורטו מנצ'סטר יונייטד - באיירן מינכן ישמרו את יונייטד ברצלונה לחצי...
עוד פעם אני צריך להסביר את הסיפור עם ההגרלה? זה לא שמישהו ניחש והוא צדק. יש מיליונים שמנחשים וחייב להיות מישהו שיהיה צודק. זה מישהו שפתח נושא חדש בפורום במיוחד, כמה שעות לפני ההגרלה ואמר בפירוש "יש לי מקורות, ההגרלה מכורה - זה מה שיקרה". הוא נתן את רשימת המשחקים וזה אכן מה שקרה. כמובן שבהתחלה כולם צחקו עליו ורצו אפילו לנעול/למחוק לו את הנושא. הוא התווכח איתם ואמר להם לחכות ולראות בעצמם ושסוכנויות ההימורים הפסיקו לקבל הימור על השילוב הספציפי הזה (כנראה בגלל שזה הודלף בעוד כמה מקומות). אחרי כמה שעות נערכה ההגרלה וכולם היו בהלם מכך שהוא צדק. אחר-כך מסתבר שהוא גם פנה לפני זה לתקשורת המקומית (איזה תחנת רדיו או משהו), אל אף אחד לא לקח אותו ברצינות ולא רצו להתייחס אליו.
ועדין יותם, באותה מידה אני יכולתי לצרף להימור שלי את שני המשפטים הללו ולכתוב אותם בדיון חדש. במידה ואני צודק זה לא היה הופך את אופ"א למושחתים אלא אותי למהמר מוצלח ואחד שידע במקרה לשטות אנשים כי הוא הוסיף להימור שלו שני משפטי מחץ. שוב, אני רוצה הוכחה מוצדקת שההגרלה מכורה. היות לאף אחד אחר ולא לך אין ראיות אמיתיות, בתור התחלה אני אסתפק ברעיון כללי לאיך אפשר להסיט את ההגרלה בשידור חי לעיני כל הדרג המנהלי של הקבוצות המשתתפות.
שמע, אני אחד שדי מאמין שמי שמתעסק בקונספירציות זה אנשים שאין להם משהו מעניין בחיים שלהם. העניין הוא שאני לא מכיר הרבה אנשים שהיו טורחים להכין משפטי מחץ ולהתעקש כל-כך על הימור. גם אני לא מאמין עד שלא תהיה איזשהי הוכחה חותכת, מה גם שרוב תוצאות ההגרלה די נוגדות את האינטרסים של אופ"א - אבל קשה לי שלא לתהות שיש ריח "פישי" בכל העניין.
מבחינתי כל תיאוריית קונספירצייה צריכה להתאים לאינטרסים של הרמאי, לנגוד את האינטרסים של המרומים ומעל הכל - ישימה. ניקח (שוב) את המקרה של יונייטד והגרלת המשחקים באנגליה השנה. הקבוצה זכתה בשתי אליפויות רצופות ו(לכאורה) ההתאחדות הייתה רוצה שהיא לא תזכה בעוד אחת. ההגרלה הזו לא מצולמת ו"אפורה" קצת. הקבוצה קיבלה 10 משחקי חוץ מול 10 הקבוצות שסיימו מתחתיה בעונה שעברה ושיחקה בחוץ אחרי כל אחד מ6 משחקיה בליגת האלופות. שלושת התנאים שציינתי במשפט הראשון תקפים. בעיני זה ההגדרה של "פישי". לגבי אופ"א, איפה יש ניגוד אינטרסים? את מי הם רוצים לדפוק? והכי חשוב - איך הם עושים את זה? כבר לשתי השאלות הראשונות יש מבוי סתום. יונייטד וצ'לסי קיבלנו שנה שעברה הגרלות נוחות מאוד. ליברפול וארסנל רק קידמו את הכדורגל האנגלי בעיני אירופה עם צמד משחרים נהדר ואווירה מחשמלת. הנה הלך הטיעון האנטי אנגלופילי. שיווקית? כבר בשמינית הגמר היו מפגשי טיטאנים בעונה שעברה ומבחינה הסתברותית זה בלתי נמנע. אני לא מוצא שום רעיון הגיוני שאפילו בקירוב יתמוך בסוג של מרמה.
WAZZA, לא מדויק. מדובר פה בעניין של שליטה על הנסיבות. גם אם אין לנו ידיעה מדוייקת על מה האינטרסים של אופ"א (אולי הפקיד האחראי הוא אוהד X? אולי הוא שונא קבוצות ממדינה Y?) ברור שכאשר יש לך את השליטה על המתרחש, להבדיל מהגרלה, יש לך המון כוח ביד. אני מאמין שהשיקולים של אופ"א הם בעיקר מסחריים- הרצון למשוך כמה שיותר צופים מכל העולם ולשמור על האתוס של התחרות ("הסינדרלה", "ההזדמנות לנקמה", "X חוזר לשחק נגד Y" וכו') אין לי יומרות להיכנס לתוך הראש והשיקולים האלה, מה שכן לאור העובדה שיש פה הרבה (מאוד) כסף מעורב, קשה לי להאמין בתמימות של ההגרלה.
אני מקווה לראות את ההגרלה הבאה: ארסנל - ויאריאל (לזכר הימים הטובים מעונת 05/06) מנצ'סטר - בערסה (נקמה של הקטלונים על עונה שעברה) באיירן - פורטו (נקמה של הגרמנים על איזה גמר מסוף שנות ה-80) ליברפול - צ'לסי (נקמה של הסקאוזרים על הגול העצמי של ריסה בעונה הקודמת).
חבר הפנה אותי לבלוג של עמית לוונטל שאם אני לא טועה כותב בישראל היום http://lewinthal.blogli.co.il/ ומתוכו הטור הבא על השליטה האנגלית בליגת האלופות (הציבור האיטלקי מוזמן להגיב,פה לא ימחקו תשובות או יסגרו דיונים גם אם יהיו דעות שונות) "יש הרבה סיבות לעליונות קבוצות הפרמיירליג בשנים האחרונות בליגת האלופות: החל מהמעמד היציב של ארבע הגדולות בליגה המקומית כמו שאין באף ליגה אחרת בינתיים, עבור במקצוענות, ברמה הפיזית ובקצב משחק. בנוסף יש להן את המאמנים הכי טובים שזוכים לגיבוי הכי רחב, וניהול עם ראייה לטווח ארוך: מנגרים יכולים לבנות תכניות רב שנתיות ולא עובדים מהיום למחר תחת חשש נצחי להיות מפוטרים. אבל אם יש משהו בלתי נסבל ובלתי הגיוני בעיניי זה כשמתרצים את העליונות של קבוצות הפרמיירליג בגלל משאבים פיננסים: כאילו שוכחים שריאל מדריד לא מבזבזת (כמעט) מדי קיץ הכי הרבה מזומנים ביבשת, כאילו ברצלונה לא שופכת מעל 30 מיליון יורו עבור מגן ימני. ו-מילאן לא הביאה את רונלדיניו ב-20 וקצת מיליון יורו? ומוריניו לא בזבז 45 מיליון יורו על שתי רכישות כושלות? וכל זה כשבמקביל רפא בניטז לא מצליח להביא את גארת בארי ב-17 מיליון פאונד. ארסן ונגר עושה הכל כדי לא לפתוח את הכיס ומסתדר עם שני שחקנים וחצי בטופ העולמי. בינתיים ריאל מציעה לרונלדו שכר של 200 אלף פאונד, אינטר מתקרבת להבאה של קון אגוארו וכו וכו וכו. אה, כמעט שכחתי - זלאטן וקאקה מקבלים את המשכורות הגבוהות בענף - 9 מיליון יורו לעונה. בקיצור - לדבר על עליונות כלכלית של מועדוני הפרמיירליג לא יורת מתירוץ עלוב ושטחי. נכון- זו הליגה הכי מרוויחה בעולם שמשווקת הרבה יותר טוב מכל ליגה אחרת. אבל אין לזה שום קשר לכך שמנצסטר יונייטד מצליחה יותר מריאל מדריד - המועדון העשיר בעולם. במסגרת התירוץ הכלכלי תמיד מובאת ליגת הכסף של דלויט שמדרגת מועדונים לפי הכנסתם: גם שם (מעודכן לפי העונה שעברה) אמנם יש 4 אנגליות בין 7 הראשונות. אבל במקומות 1-4 יש רק אנגליה אחת (מנ. יונייטד במקום 2, הרבה אחרי ההכנסות של ריאל). מילאן במקום 8 צמודה לליברפול שלפניה. עכשיו תוסיפו לזה את ההוצאות של הבעלים של ארסנל, ליברפול ויונייטד, מסיבות של בניית אצטדיונים והחזר הוצאות רכישה. הוצאות אלה עולות על ההוצאות של הקבוצות האיטלקיות, הגרמניה ורוב הספרדיות, והן רק מכבידות על הבעלים בפרמיירליג (בניגוד להוצאות על רכש). בקיצור - קשקוש בלבוש. את העליונות של האנגליות אפשר לנתח מאינספור זוויות וכיוונים, הפן הכלכלי הוא תלוש. הפן המקצועי שולתתתתתתת!!! "
1. ארבעת הגדולות - מסכים לגמרי, אבל (בחלק גדול) זה נובע מהעליונות הכלכלית(שעליה נכתוב עוד מעט). 2. מקצוענות ורמה פיזית - הליגה האנגלית אולי פיזית יותר משאר הליגות, אבל ברמות הגדולות ההבלדים מזעריים, אם בכלל קיימים. 3. מנג'רים - רק יונייטד, תופעה חריגה. ונגר אמנם מעל עשור בארסנל, אבל זה לא שארסנל דרסה את אירופה בזמן הזה. בניטז כל הזמן מוזכר בקשר לפיטורים (די מקביל לאנצ'לוטי, יחד עם ההצלחה בCL והכשלונות בליגה), וצ'לסי כבר עם המאמן החמישי שלה בתקופה האחרונה. 4. על ריאל מדריד ובארסה אני לא אדבר (אם כי בארסה מצליחה טוב מאוד, לצערי, בינתיים), אבל מילאן הוציאה 20 מליון יורו על הרכש המרכזי ביותר הקיץ, אחרי עונה קטסטרופלית, כשיונייטד, אחרי עונה לא רחוקה ממושלמת, שפכה 30 מליון פאונד על ברבאטוב, הוסיפה צמד מגנים צעירים (כמה הם עלו, אגב?), מול מילאן שחסכה כמה שיותר בהוצאות - 20 מליון על רכש מרכזי להתקפה מגמגת, פלאמיני בחינם, חצי כרטיס על בוריילו, החזרת אבייאטי מהשאלה, מגן סביר ולא מוכר מדי, והשאלת בלם וחלוץ כושלים מלונדון. פחות או יותר, ברבאטוב עלה כמו כל הרכש של מילאן בקיץ האחרון (מה היה היחס בין פאונד ליורו אז?). אינטר יצאה פראיירית עם קווארזמה ומאנסיני (אצלו אולי יש תקווה), אבל כמה כסף הוציאו רומא ויובנטוס בקיץ האחרון, מול צ'לסי וליברפול? 5. המסים באיטליה גבוהים מאוד, ולכן רק השמירה על קאקא\זלטאן\כוכב אחר היא נטל כלכלי עצום. וכמה כבדות ההוצאות על הבעלים לא משנה כלום. אני מקווה שמישהו יביא נתונים על הוצאות רכש (ומשכורות) בשנים האחרונות. בשורה התחתונה, באיטליה רק אינטר מוציאה כסף כמו האנגליות. רומא חלשה מבחינה כלכלית, מילאן 'קמצנית', וגם יובה לא ממהרת לשפוך הרבה כסף. באגנליה פרגוסון, בניטז, ואברמוביץ' עושים קניות בעשרות מליונים כמעט כל שנה. הערה קטנה לגבי בליגה הספרדית - בספרד יש רק 2 קבוצות (לעומת 4 באנגליה) גדולות. בארסה מוציאה הרבה כסף ומצליחה, לעומת זאת ריאל מוציאה הרבה כסף ונראית על הפנים. לדעתי זה ניהול מטופש, אבל בטוח יש עוד לא מעט סיבות (יציבות מאמן ששואפת לאפס וכו').
yonma, לא מסכים איתך לגביי סוגיית הפיזיות. אני לא מומחה לכל המפגשים של קבוצות אחרות, אבל כשארסנל פגשה יריבות איטלקיות זה תמיד נגמר בנוקאאוט מבחינת כושר גופני. גם מול יובה, גם מול מילאן וגם מול רומא. לגביי המנג'רים, למה, יונייטד כן דרסה את אירופה? זאת בכלל לא הנקודה, הנקודה היא שהיציבות והניהול השפוי מאפשר הצלחה, גם ללא התלות הכלכלית וזאת כתוצאה מהשקעה לטווח ארוך. ע"ע דור השחקנים ביונייטד שלקח את הטראבל ב99 וכמעט כל שחקן שעבר דרך הסיסטם של ארסנל. המיסים באיטליה גבוהים? קשה לי להאמין שיותר מבאנגליה, שבה זה תופעה נפוצה של מתעשרים להבריח את הכסף שלהם מחוץ למדינה בגלל המיסים המפלצתיים. בשורה התחתונה שלך התעלמת מארסנל, כי להצלחה שלהם אין לך הסבר, בניטז ממש לא עושה רכש במיליונים כל עונה (הלוואי על אוהדי ליברפול) ופרגוסון הצליח גם לפני הרכישות במיליונים.
1. נגד מילאן ארסנל כבשה שער מקרי בדקות הסיום, ולמיטב זכרוני ארסנל אכן היתה טובה יותר בדקות האחרונות, אבל היא היתה טובה יותר ברוב זמן המשחק. לא זכור לי שינוי משמעותי לטובת ארסנל בדקות הסיום. 2. יונייטד, בשלושת העונות האחרונות (שבהן התחלנו לדבר על יתרון האנגליות) דווקא כן דורסת את אירופה. אני אהיה מהראשונים שיגידו שיציבות היא הבסיס להצלחה (ראיות הפוכות לדוגמה - טוטנהאם, ריאל מדריד), אבל אני לא חושב שקבוצות באנגליה יציבות יותר בצורה משמעותית מאשר באיטליה. צ'לסי מחליפה מאמנים כמו גרביים, וחרב הפיטורים נמצאת כמעט קבוע מעל הראש של בניטז. מילאן מחזיקה באנצ'לוטי כמעט עשור, ספאלטי עושה חיל ברומא מאז שהגיע (ולא נראה שהוא הולך לעזוב), יובה איבדה מאמן בגלל הקאלצ'יופולי, הביאה מאמן בשביל הליגה השניה, ועכשיו הביאה מאמן יציב, ורק אינטר מחליפה מאמנים מהר מדי (לטעמי). אם תסתגל על סגלים, הסגל של מילאן כמעט ולא משתנה בשנים האחרונות (לטובה ולרעה), שחקנים רבים ביובה משחקים שם מספר שנים, ואותו הדבר לגבי אינטר ורומא. ארסנל, עם כל הכבוד ובלי כוונה להעליב (כד שהוויכוח יישאר נורמלי), לא דורסת איטלקיות באירופה. נצחון בפנדלים על רומא? ביג דיל. הדחת מילאן באחת העונות הכי גרועות של בשנים האחרונות? כנ"ל. לפני זה ארסנל עפה מול איינדהובן, להזכירך. לגבי בניטז, לא הביאו פה נתונים שהוא הוציא לא פחות מפרגוסון ב5 שנים האחרונות? וזה שפרגוסון הצליח גם לפני המליונים זה טוב ויפה, אבל הדיבורים על שליטה אנגלית התחילו או התחזקו אחרי הרכישות במליונים.