אני רוצה להזמין פיצה מדומינוס פיצה (אף פעם לא טעמתי בעיקר כי הפיצה שם יקרה מאוד, עכשיו יש מבצע של 50% הנחה מהזמנה באינטרנט מ18:00-21:00), ורציתי לטעום פיצה עם בשר. יש שם כל מיני סוגים ואני לא יודע מה להזמין (אני רוצה לבחור 2), יש שם אנטריקוט (נשמע נחמד, כנראה שאקח את זה) ועוד כל מיני כמו בקר, צ'וריסוס, קבב ופפרוני. מה זה צ'וריסוס בכלל, והאם כל השאר שם טעימים יחד עם הפיצה? צריך המלצה!
http://www.rest.co.il/img/sites/8601/c2.Xxx נקניקיות חריפות כאלה. הפיצה הקבועה שלי בדומינוס זה פפרוני ועגבניות, תנסה. אגב, אחרי שבוע ברומא שבו אכלתי פיצה כל יום, הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה לחזור לפיצות בארץ. עדיין לא הזמנתי מאז שחזרתי, והאמת שגם לא מושך כל כך.
גם אחד מהחברים שלי חזר מאיטליה ואמר שאחרי הפיצה שאכל שם קשה לו לחזור ולאכול פיצות בארץ, חבל שזה לא בהישג ידי. בכל זאת אני אזמין מדומינוס ואולי היא תהיה הפיצה הכי טעימה שטעמתי עד כה בארץ (את האט למשל לא אהבתי, לא יותר מפיצות אצלי בשכונה). תודה על ההמלצה.
הפיצה הכי טובה בארץ היא "טוני ווספה" (הסניף שאני מכיר הוא בדיזינגוף ליד המאש), פיצה נהדרת. דומינוס לא עושה לי את זה, האט לגמרי לא, והאמת שדווקא פיצה פינו היא אנדרייטד וטובה מהשתיים הקודמות בכמה רמות.
אפשר להגיד שבמקרה שלי כן. בישראל יש פלאפל, יש קבב, יש שווארמה, יש קוסקוס של סבתא ועוד הרבה דברים, הפיצה לא תמיד חסרה לי.
זה גורם לך להפסיק לאהוב את הפיצה בארץ, בעיקר של הרשתות. פשוט לא מושך יותר. זה מזכיר לי שחזרתי לארץ עם דודא חזקה לפלאפל, למרות שאני אוכל את זה פעם בכמה חודשים.
מתוך 10 אנשים, אני בטוח ששבעה יגידו לך שזו הפיצה הכי טובה בארץ. כן, פיצה לפי משקל (88 שקל לקילו), המועדף עלי זה פפרוני (פי 40 יותר טוב מדומינוס). אני לא חובב פיצות גדול, אבל טוני וספה היא פיצרייה נהדרת. זה נשמע פלצני לגמרי, אבל זה רחוק מהמציאות. אתה מבקש מהמוכר שישים לך חתיכה בגודל הנראה לך (אומר לו גרם או לפי כמה כסף), יש מבחר עצום של תוספות (הם מכינים מראש).
עזבו את האיכות, אני מדבר על השיטה הזאת. מאיפה אני יודע כמה שוקלת מנת הפיצה שאני רוצה? אין לי מושג ירוק. להגיד לו כמה אני רוצה שיחתוך? תן לי מגש סטנדרטי ואני אוכל כמה שאוכל! נשמע לי כמו סתם גימיק מטומטם, כמו הפיצה הזאת במטרים או משהו כזה. יש לנו אורך, יש לנו משקל, בקרוב גם היקף ונפח. שון, תל אביב זה לא ישראל.
טוני ווספה זה חיקוי של פיצה אל טאליו, {Pizza al Taglio}. כלומר הלקוח בא לחנות/מאפייה ברומא, מבקש מהמוכר את הכמות הרצויה והולך הביתה או אוכל בעמידה במקום. בנאפולי זה אחרת לגמרי, שם הפיצה אכן אותנטית.
תמיד שאני חוזר מחו"ל, ואבא שלי שולח לי סמס "מה בא לך לאכול?" תמיד התשובה תהיה "פלאפל". http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
דווקא בארה"ב המקרה הפוך הייתי חודש וחצי בארה"ב ולא יכולתי לסבול את האוכל האמריקאי (שמן בתוספת המבורגר וצ'יפס). בארץ דווקא הבורגר סביל וצ'יפס שאבא שלי מכין (אם תפו"א ישר מהשדה) זה מאוד טעים ולא טבול בליטר שמן כמו בארה"ב.