הדיון הקולינרי של הקופה אמריקה

הנושא בפורום 'קופה אמריקה 2011' פורסם ע"י Franco, ‏13/7/11.

  1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,773
    לייקים שהתקבלו:
    2,210
    אני לא מסכים עם הפסקה הראשונה מכמה סיבות שאחת מהן אני אדגים בקשר לפיסקו אבל תופסת גם לכל מאכל פרואני לכאורה שמקורו מגיע מעבר ל-200 שנה:

    את הפיסקו ייצרו במלכות המשנה עוד לפני שהייתה קיימת מדינה בשם פרו, מדינה שהומצאה שנים רבות (מאות?) אחרי הפיסקו, לכן זה אנכרוניזם להגיד שמקורו בפרו. עכשיו אם מוציאים את עניין המקור, המשקה "מיוצר" ונצרך לא רק בפרו ומכאן סיבה אחת למה אני לא מסכים עם הפסקה הראשונה.
     
  2. Burrito Ortega Member

    הצטרף ב:
    ‏14/5/10
    הודעות:
    332
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אני חייב לציין התאכזבתי מהסביצ'ה בפרו מאוד. כל הזמן חלמתי לאכול סביצ'ה אמיתי ואז התברר שהוא חמוץ ברמות שאי אפשר לתאר. ממש צורב בגרון. נסיתי כמה פעמים עד שהתייאשתי. אני פשוט מעדיף את הסביצ'ה שלי פחות חמוץ.

    איזה נחמד שזה נהפך פתאום לדיון קולינרי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
     
  3. cazzo Il Capocuoco

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    13,083
    לייקים שהתקבלו:
    827
    זה כמו עם הפיצה: בעולם יש איזה תפיסה שגויה לגבי הפיצה, אבל שמגיעים לנאפולי (או למקום אחר באיטליה שאנשים יודעים לעשות בו פיצה) מגלים שהדבר האמיתי שונה ממה שמכירים.
     
  4. itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    לפי הטענה הזו הפסטה איננה איטלקית, המטבח הצרפתי בכלל סופג מכה, קאווה הופכת לשמפנייה לכל דבר, ומה יגידו הסינים המסכנים?
    מלכות המשנה הזו אגב, נקראה כבר בימים ההם "מלכות המשנה של פרו", כך שפרו הייתה קיימת הרבה לפני שהוכרזה עצמאותה. ההיסטוריה של פרו לא מתחילה מ-1821, אלא הרבה לפני זה. אולי ההיסטוריה של מדינות אחרות ביבשת מתחילות במאה ה-19, אבל של פרו מתחילה עוד הרבה לפני ימי האינקה, וכבר אז השם "פרו" היה קיים.

    לגבי כך שהמשקה מיוצר ונצרך לא רק בפרו, זה כל עניין התביעה, שכן גם יין נתזים מיוצר לא רק בחבל שמפאן, אבל רק כאלה שמיוצרים שם זוכים לשם שמפניה. כמו שיש "קאווה" או "ספומאנטה", גם הצ'יליאנים יכולים למצוא שם לחיקוי שלהם.
     
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,773
    לייקים שהתקבלו:
    2,210
    פרו כמדינה לא הייתה קיימת, או שיש ויכוח על זה? אם כל המאכלים שהיו אופייניים למרחב של מלכות המשנה של פרו הם פרואנים, אז בעצם אתה מבטל כמה מטבחים של מדינות אחרות לא?

    אני לא טוען שאין מאכלים שאופייניים לכל מדינה, אלא שהם לא "שייכים" למדינה אחת. וכן, הפסטה היא לא איטלקית אלא מאכל אופייני למטבח האיטלקי. המטבח הצרפתי לא סופג שום מכה מהטענה הזו גם כן.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏14/7/11
  6. itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    על טעם ועל ריח אין להתווכח, הגם שהסביצ?ה הוא אכן חמוץ, ולכן שמים ליד קערית עם קונצ?יטאס מלוחות שמוסיפים לפי הטעם. סביצ?ה דה קונצ?אס נגראס הוא בדר?כ יותר חריף, וגם שם הקונצ?יטאס בא לעזרתנו...
    אגב, אני חייב להגיד שבכל הקשור לסביצ?ה, צפון פרו, כלומר צ?יקלאיו והסביבה, מנצחים בגדול את לימה. זה לא רק בזה, המטבח הצפוני הוא פשוט נהדר, שהמאכלים הכי מוכרים הם Arroz con pato ו-Seco de cabrito con loche.

    אגב יואב, האינקה קולה שונה ממכה קולה והשני, כי זה לא משקה שנוצר להתחרות בקוקה קולה - הטעם (והצבע) שלו שונה לגמרי, והוא יוצר לפני שבכלל קוקה קולה שווק בפרו. עכשיו זה כבר בבעלות של הענק האמריקאי, אבל עד לא מזמן הוא היה מטרד אמיתי עבורם. אין עוד הרבה מדינות בעולם שיש בהן משקה מוגז יותר פופולרי מקוקה קולה, שלא לדבר על-כך שרק שם מקדונלדס מכרה משקה שלא שיים לקוקה קולה (לפני ההשתלטות).
     
  7. cazzo Il Capocuoco

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    13,083
    לייקים שהתקבלו:
    827
    כן, אני יודע, אבל בשבילי זה עדיין נוזל מתוק ותעשייתי.
     
  8. itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    לא יודע, להגיד שבגט או פו-או-פה הם לא מאכלים צרפתיים אלא מאכלים אופיינים למטבח הצרפתי זה נראה לי קצת התחכמות, אבל נניח לזה. הגישה הדפנסיבית נוצרת בגלל החוצפה של הצ'יליאנים להכריז על כל מיני מאכלים מרכזיים של המטבח הפרואני כמאכלים שלהם, משהו שאני בספק אם היו עושים לצרפת או איטליה.

    פרו בשנים האחרונות שופכת הון עתק בשביל להפוך את המטבח שלה למוכר בעולם, והקמפיין הזה כבר קוצר פירות, אבל המטרה היא לא רק להראות לעולם את התרבות, אלא לעזור לכלכלה הפרואנית ולייצר עבודה. לכן ה"לקיחת בעלות" הזו על מאכלים מסויימים. אני אישית חושב כמוהם, אין סיבה שמאצ'ו פיצ'ו יהיה חלק מהמורשת התרבותית של המדינה, וכל שימוש מסחרי בו דורש אישור ממשלת פרו, אבל הגסטרונומיה לא תקבל יחס דומה.

    הנה קצת על החוליה האחרונה בקמפיין, ה-Marca Peru:

     
  9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

    הצטרף ב:
    ‏15/10/07
    הודעות:
    22,773
    לייקים שהתקבלו:
    2,210
    אבל בדיוק בגלל שיש ויכוח סביב "השייכות" במרחב ההוא הערתי את זה, לא הייתי רושם את ההערה הזו לגבי מאכלים שאין סביבם ויכוח (גם אם לרוב אני חושב שזה לא נכון), כמו שאני טוען גם בקשר לויכוחים המטומטמים (לדעתי) על מקור האוכל במרחב בו אנו גרים. שממשלת פרו תשווק את זה כשלה וצ'ילה כשלה, הפיקנטיות של הויכוח יכולה רק לעזור לשתיים לא?
     
  10. cazzo Il Capocuoco

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    13,083
    לייקים שהתקבלו:
    827
    יש כאלו שיגידו לך שהבאגט הוא אוסטרי, אבל אני חושב שאזרוח מאכלים מסוימים עושה להם רע. הכל פולקלור שצריך להגיש בטעם טוב, בלי הרבה פוליטיקה ומלחמות. בשביל לחמוק מכל הבעיות האלה, אולי כדאי לחוקק תקנונים ולאכוף אותם במסגרת המרקוסור (כמו שעושים באיחוד האירופאי). אפשרי?

    סוף סוף אתה מביא תמונות...פרסומת, טוב שיהיה. אגב מה זה צ'יצ'ה דה חורה (עשוי מתירס אולי)? אין סיכוי שאני משיג את הדברים האלה, הא?
     
    נערך לאחרונה ב: ‏14/7/11
  11. itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    צ'יצ'ה דה חורה... De la selva su chicha http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    זה משהו טיפוסי של הג'ונגלים, זה אכן מאיזה סוג של תירס, אבל יש בפרו אלפי סוגים, ודווקא התירס שיש לנו פה לא נפוץ שם. האמת שאני לא אהבתי את זה, לעומת הצ'יצ'ה מורדה האלמותית.
    להשיג בארץ? אני בספק. מקסימום אתה יכול להזמין אולי דרך אי-ביי או משהו אבקה שמכינים ממנה. לנו יש וזה לא רע.





    ועוד קצת על פסטיבל Mistura.

    ומדריך להכנת סביצ'ה מגסטון אקוריו בכבודו ובעצמו, בכתבה של CNN:

     
    נערך לאחרונה ב: ‏14/7/11
  12. Burrito Ortega Member

    הצטרף ב:
    ‏14/5/10
    הודעות:
    332
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הפירות ים בפרו פשוט מדהימים. אכלתי אותם בכל הזדמנות. גם האוכל בקוסקו נפלא. פשוט, זול וטעים.
    וגם הצ'יצ'ה מוראדה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx.
     
  13. cazzo Il Capocuoco

    הצטרף ב:
    ‏28/8/04
    הודעות:
    13,083
    לייקים שהתקבלו:
    827
    זה לא הוגן מצידך איתי, העיקר אתה מראה לנו דברים צבעוניים ומגרים (כל הפירות הטרופים, היוקה וכל החי מהאוקיינוס) שאין לנו סיכוי למצוא בשווקי המזרח התיכון.http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

    אבל שכנעתם אותי לגבי העוף ההוא - Aji de Gallina, רק בשביל הצהוב נשפוך ערמות של כורכום. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

     
  14. itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    לא ממש ערמות, כולה איזה כפית או חצי כף אם עושים כמות גדולה... הצבע הצהוב הוא יותר בגלל ה-Aji amarillo.

    אגב, אם זה לא הוגן לך, מה תגיד אשתי שרואה את זה ומתה. הפירות זה בכלל משהו נורא בארץ, אננס בגודל של אגרוף קמוץ עולה כמו גיהינום, פאפאיה אפילו יותר קטנה ויקרה, שם הכי קטנים הם בגודל של ראש, שלא לדבר על ההבדל בטעם...

    בכל מקרה, אם נחזור לוויכוח, אז יש וידאו שהצית את המאבק הזה מחדש, של קמפיין שממומן ע"י הממשלה הצ'יליאנית עם עם שף שמדבר על המטבח הצ'יליאני כביכול, אבל עם מאכלים פרואנים. התגובה החריפה הגיעה כמובן, אלא שהראשונים לקפוץ היו דווקא שפים צ'יליאנים (לדוגמא זה). אח"כ המשרד הזה אמר שהכוונה היא להראות את מאכלים צ'יליאנים אלא לייצא פירות, ירקות ומשקאות צ'יליאנים.
    דברים כאלו גם פוגעים במטבח הצ'יליאני, שממשלתו מראה שהוא לא מספיק טוב בשביל לייצא אותו לעולם, וגם לדעתי פוגעים בכלכלה הפרואנית. זה נכון שאין Copyrights על מאכלים, אבל שמראים שם Causa אן Leche de Tigre, דברים שבצ'ילה תמצא רק במסעדה פרואנית, בתור חלק מה"תרבות" הצ'יליאנית, זו חוצפה שגובלת בעבירה פלילית.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏15/7/11
  15. אסף ראסינג Member

    הצטרף ב:
    ‏5/11/09
    הודעות:
    583
    לייקים שהתקבלו:
    3
    אני ממש לא מבין באוכל פרואני למרות שאני מאוד חובב אוכל בכלל ואוכל דרום אמריקאי בפרט.
    רק לגבי הויכוח בין פרנקו לאיתי, אני נוטה לחלוטין לצד של איתי.
    זה שהמדינה פרו לא הייתה קיימת כמדינה לא אומר שאותו מאכל אינו 'שייך' לה, הזהות היא אותה זהות לפני שהייתה מדינה פורמאלית.
    אליאס, זה מזכיר לי את הויכוח בארגנטינה האם לספורט את התארים בתקופה הפרה מקצוענית, ואני מקווה שההקבלה מובנת (אולי לא מקובלת עליך, שזה משהו אחר, אבל לפחות מובנת)