באופן כללי כסף הוא חלק בלתי נפרד מהכדורגל המקצועני ומבדיל אותו מכדורגל חובבים(כיום אפילו הגבולות האלה הטושטשו, כשיש קבוצות חצי מקצועניות). אם אתה מתכוון שנות העשרים או השלושים, אז כן הגיע מי שיציל את המועדון מקריסה, אבל זה לא שיונייטד קנתה כל מה שזז ובזכות זה הפכה לאלופה. היא דשדשה עוד שנים. הנושא הוא כמויות הכסף שמושקעות.
קודם כל, אתם מסתכלים רק על הפן ההישגי (הגיוני, אוהדים מחו"ל בדרך כלל אוהדים קבוצות צמרת) וזאת טעות. בזמן שאינני תמים מספיק כדי לחשוב שזה מה שנמצא בראש מעייניהם של חלק מהמועדונים שהצביעו בעד השינוי, מדובר בצעד שצריך לקחת קודם כל כדי לצמצם את הסיכוי לקבוצות שיחטפו זבנג כלכלי ויידרדרו דוגמת לידס, פורטסמות' וברדפורד. לפני שחושבים על הקצפת, צריך לחשוב על העוגה. בנוגע לצמרת, יש בעיה כאשר צצים עם החוק הזה עכשיו, אחרי שכבר התקבע מצב מסוים. מצד שני, אני לא מסכים עם הטענה שאלמלא הכסף של סיטי וצ'לסי, יונייטד היתה בודדה בצמרת. אולי אם צ'לסי וסיטי לא היו "עוקפות בתור" (צ'לסי פחות כי היא כבר היתה בצמרת, אם כי עמדה בפני מצב כלכלי קשה), הרי ארסנל לא היתה נפגעת כל כך, וטוטנהאם היתה מצליחה יותר, ואסטון וילה היתה הישגית יותר בשנים הטובות שלה. הן היו מצליחות יותר מקצועית, מתחזקות כלכלית, מה שהיה מביא גם לעוד הצלחה מקצועית. אין ואקום. במצב הנוכחי, אני חושב שעדיין סביר יותר שטוטנהאם תאבד שחקן לכסף מטורף שיציעו צ'לסי או סיטי ומה שנבנה שם ייפגע. כאמור, עכשיו זה קצת בעייתי כי זה טיפה מאוחר. ועדיין, עדיף טיפה מאוחר מאשר בכלל לא. תסכימו איתי שלהשאיר הכל פרוץ זה לא הפתרון. לא יכול להיות שהדרך הכי סבירה להצלחה לא תהיה לעבוד נכון, אלא לחכות עד שתזכה בלוטו.
אין שום הבדל בשורה התחתונה. כמחליטים להנחיל את השיטה, לקבוצות שיש להן תשתית טובה יותר יש יתרון מובנה שבלי השקעות מבחוץ בלתי אפשרי לסגור אותו. אם מחליטים על פייר פליי צריך חוקים שיאזנו על הפערים האלה.
ודאי שיש. סיטי זה רק כספי נפט והיא תלויה ב - 300% בבעליה. אצל יונייטד, הבעלים יותר מפריעים לה מעוזרים.
אלא שכאן מגיעה השאלה, האם אתה באמת מסוגל ללכת למהלך כזה שעלול להחליש את כל המועדונים האנגליים באירופה כדי ליישר קו מסוים בפרמייר ליג?
אבל כל המועדונים שמשחקים בגביעי אירופה בכלל צריכים ליישר קו עם התקנות החדשות של אופ"א. אני מניח שאם ימצאו דרך לצפצף על אופ"א, אז גם ימצאו דרך לצפצף על תקנות של פרמייר ליג.
אין לי מספיק הכרה של התקנות, הן באנגליה והן באירופה. השאלה היא אם הרף באנגליה מתיישר עם אירופה, גבוה ממנו או נמוך ממנו. אם הוא נמוך ממנו, זו בעיה.
יותר רכות, אבל המגבלה של ה4 מיליון ליש?ט בשנה בהקשר של משכורות יכולה להיות משמעותית. ההגבלות פחות משמעותיות למועדונים הגדולים באשר הן בגלל הפייר פליי של UEFA, אבל ההשלכות עבור המועדונים הקטנים ששואפים להיכנס לליגת האלופות הן די קריטיות כיוון שזה מגביל אותם. כמובן שזו רק דרך אחת להסתכל על זה.