אקטואליה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/4/11.

  1. Ice Cream חסה

    הצטרף ב:
    ‏17/6/11
    הודעות:
    8,375
    לייקים שהתקבלו:
    201
    אפילו אם הם משלמים רק 0.3% מס (עשרות מיליוני בשנה...) ומקבלים הטבות, אנחנו עדיין רק מרוויחים מהם, ולא מפסידים מזה כסף. עדיין אני מעדיף שיהיה שוויון ולא יהיו שום עיוותים פוליטיים של השוק. כלומר שחברות ישלמו מס הכנסה ולא מס חברות מיוחד, ושכולן ישלמו את אותו אחוז, גם המכולת השכונתית ברמלה וגם טבע. כלומר שניהם בסביבות ה-5% (מה שאומר שהרבה מה"שירותים הציבוריים" צריכים לעבור לידיים פרטיות, כי 5% מס לא יוכלו לכלכל את כל ועדי הנמל, הרכב וחברת החשמל, את הישיבות והכוללים ואת רשות השידור...)
     
  2. Apner1 Member

    הצטרף ב:
    ‏25/1/13
    הודעות:
    444
    לייקים שהתקבלו:
    0
    5% מס? ומאיפה בדיוק המדינה תרוויח? המדינה תקרוס תוך כמה חודשים בגלל ירידה בהכנסת למסים. והפרטה של השירותים הציבוריים? איזה אינטרס יש בדיוק לגורמים הפרטיים לספק לך שירות? את הכסף הגדול הם יעשו מאנשים עשירים הרבה יותר ממך.

    הפתרון הוא הפסקת ההתרפסות כלפי התאגידים הגדולים, ועידוד העסקים הקטנים הבינוניים. המדיניות הממשלתית נותנת הטבות רק לעסקים הגדולים, ותוקעת מקלות בגלגלים של העסקים הקטנים, כמו שירון זליכה מסביר יפה כאן: http://www.themarker.com/markets/1.1707582
    צריך מס דיפרנציאלי, וצריך להתחיל לתעדף את העסקים הקטנים והבינוניים. מס החברות צריך להיות 20% עד סכום מסוים, ו-30% מעל סכום מסוים. חברה זרה שרוצה להשקיע כאן צריכה לשלם מסים. מס החברות לעסקים הגדולים בישראל הוא מהנמוכים במערב, והגיע הזמן שהמערב יבין שהוא מפסיד מההתרפסות לתאגידים, יציג חזית משותפת נגדם, ויגיד להם שאם הם רוצים לשלם מסים נמוכים במיוחד אז שיילכו להודו ושיהיה להם בהצלחה.

    הנה תמונה שמסכמת מצוין את המצב בישראל:
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/529622_442165469189268_2029847989_n.Xxx
     
    נערך לאחרונה ב: ‏20/2/13
  3. Ice Cream חסה

    הצטרף ב:
    ‏17/6/11
    הודעות:
    8,375
    לייקים שהתקבלו:
    201
    אז התאגידים ילכו להודו, ואנחנו נשאר עם עשרת אלפים עובדים פחות, שישלמו פחות מיסים ועם 4.8 מיליון דולר פחות. עדיין אני לא חושב שכל חברה שתשכנע את הממשלה שהיא מועילה, צריכה לקבל ממנה הטבות וצריך להיות שוויון מוחלט כלפי כולן, אבל אם אנחנו רוצים שהמשק יישאר יציב ויתפתח - אז התנאים עבור כל חברה צריכים לשאוף לאלה שטבע מקבלת, ולא העסקים הקטנים והבינוניים.

    אז ההכנסות של המדינה יקטנו, מן הסתם, אז המדינה תדאג להקטין בהוצאותיה. לא בטוח שיהיו לגורמים הפרטיים אינטרס לספק שירותים דומת אלה של רשות השידור או משרד הדתות, אז פשוט "ניאלץ" לסגור אותן ולחסוך מיליארדי שקלים בשנה, אבל אני משוכנע שיהיו לגורמים פרטיים אינטרסים בכל הנוגע לתחבורה ותשתיות. כסף, יו נואו...
     
  4. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    צריך או לא צריך זה דיון אחר. אתה טענת שאין שום קשר בין המס לבין המיקום של החברה, דבר שהוא לא נכון עובדתית. הכוח אדם בישראל אמנם איכותי יחסית, אבל אין לו שום יתרון על פני אירלנד לדוגמא, אם באירלנד ישתלם לפתוח מפעל של 10,000 עובדים, הם יפתחו שם בלי לחשוב פעמיים.

    ולגביי הרווחים הכלואים אף אחד לא ויתר על כלום. זה היה או לקבל כסף עכשיו כשממש צריך או לא לקבל בכלל.
     
  5. Apner1 Member

    הצטרף ב:
    ‏25/1/13
    הודעות:
    444
    לייקים שהתקבלו:
    0
    טענתי שאין שום קשר בין גובה המדרגה העליונה של מס ההכנסה לבין מקום המגורים של אדם, ומשתמע מזה שכדאי לנו להעלות את המדרגה האחרונה של מס ההכנסה כך שמי שמרוויח הון ישלם יותר מס למדינה. ברור שלגובה מס חברות יש השפעה גדולה בהשקעה של החברות, שהמטרה שלהם היא להרוויח כמה שיותר. ועדיין אני חושב שמגזימים בהשפעה הזו, שבעלי החברות לא יוותרו על עסקאות משתלמות מאוד רק בגלל שהמס על הרווחים עלה, וכשמדובר בחברות ענק שמרוויחות מיליארדים הן משתמשות בזה כאמצעי לחץ, ממש כמו ארגון פשע שגובה פרוטקשן מנתיניו. צריך להראות כושר עמידה מול הסחטנות שלהם (שברוטאלית ויעילה פי כמה מהסחטנות של החרדים ואפילו של המנתחלים). בעוד כשאנחנו מוותרים לחרדים אנחנו מדברים על מיליונים מתקציב המדינה שאנחנו מפסידים, כשאנחנו מוותרים לטייקונים ולחברות הענק אנחנו מפסידים מיליארדים.

    וודאי שאפשר היה לגבות את הרווחים הכלואים. היו שתי אפשרויות: או להפעיל סנקציות נגד אותן חברות שמתחמקות מתשלום המס (למשל העלאת מס החברות עליהן לרמות גבוהות במיוחד ולהגיד להם שעד שהם ישלמו מסים הם לא יוכלו להוציא את הרווחים שלהם בחיים) או לכפות להוציא דיבידנד ולגבות כ-16 מיליארד שקלים, שזה לא כל הסכום, אבל זה סכום שהיה עוזר למדינה שאפשר היה להוציא מיידית. במקום זה, ראש הממשלה ומשרד האוצר בחרו באפשרות השלישית, והחליטו לוותר להם כמעט על כל הסכום. ככה בדיוק נראה שלטון ההון.

    ושיהיה לטבע או לאינטל בהצלחה לפתח תרופות או מחשבים בהודו...
     
    נערך לאחרונה ב: ‏20/2/13
  6. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    גם לקחת הלוואה מהבנק בריבית של 10% זאת אופציה פחות טובה מאשר לחסוך את הכסף. לא תמיד יש לך זמן לזה. היה גרעון שהיה צריך לסגור באופן מיידי ולכן צריך לדעת לוותר בשביל לקבל את הכסף מהר.
    מלבד כמה דמגוגים כמעט כל מי שקראתי הסכים עם הצעד הזה.

    זה לא פרוטקשן, אינטל לא מבקשת סנטימנטים אלא פשוט אומרת, או שתתנו או שנלך למקום אחר. זה כמו שתגיד שצרכן שרוצה הנחה מבקש פרוטקשן, זה על המדינה להחליט האם לתת להם או לא. האם כל אדם שמתמקח הוא דון קורליאונה?
     
  7. Apner1 Member

    הצטרף ב:
    ‏25/1/13
    הודעות:
    444
    לייקים שהתקבלו:
    0
    וכמו שאמרתי: אם היה צריך את כל הסכום באופן מיידי אז היה אפשר לגבות מיד 16 מיליארד שקלים. אבל למה שהממשלה הזאת תלחם בטייקונים ותתעקש שהם ישלמו מסים כחוק? צפויה להם מפלה אלקטוראלית? כמו שראינו בבבחירות האחרונות - לא. מפלגת השלטון כלל לא פרסמה מצע וזילזלה בציבור הבוחרים שלה לאורך כל הדרך, אז איזה אינטרס יש לה לגבות מס מחברות הענק?

    ההתמקחות הייתה כבר לפני שנים. באמצעות חוק עידוד השקעות הון ניתנו לחברות הענק הטבות כדי שישקיעו בארץ והנחות מס. בתמורה הם היו צריכים לתת למדינה אחוז מסוים מהרווחים שלהם. אלא שבמשך שנים אותן חברות סירבו לשלם את המס וסירבו להוציא את רווחיהם, ואיימו שאם לא ייתנו להם עוד הנחות מס אדירות אז הם יעזבו. הם שינו את פרטי העסקה עם המדינה אחרי שנים וסחטו אותה עד שהיא הסכימה. זו ביריונות לשמה. ביריונות שהממשלה נתנה לה הכשר לפני כמה חודשים.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏20/2/13
  8. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    איזה אינטרס יש להם לא לגבות?
    יש חוקים גם למדינה, היא לא יכולה לשנות דברים רטרואקטיבית אנחנו לא קובה.
    החברות שילמו מס, היה חלק מהרווחים שהם לא רצו להוציא כי לא רצו לשלם עליו מס, לא אשמתם שהמדינה נתפסה עם הגב לקיר ולא אשמתם שהייתה פירצה בחוק.
     
  9. Apner1 Member

    הצטרף ב:
    ‏25/1/13
    הודעות:
    444
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אותו אינטרס שגורם למדינה להמשיך להגדיל את תקציב ההתנחלויות ולתקצב את מוסדות החינוך שלא לומדים ליב"ה - קבוצות לחץ. רק שבמקרה של הטייקונים מדובר בוואחד קבוצת לחץ, שפחות או יותר שולטים במשרד האוצר ששנים כבר דואג רק לאינטרסים שלהם. תוסיף לזה את העובדה שנתניהו הוא חסיד של מילטון פרידמן, והוא באמת מאמין במסים נמוכים לעשירים, ותקבל את החוק השערורייתי הזה (בנוסף לעשרות מהלכים וחוקים שערורייתיים אחרים הנותנים הנחה לעשירים ולחברות הענק).

    מי שקידם את החוק בזמנו היה לא אחר מבנימין נתניהו. הפירצה בחוק הייתה שחברות הענק יכלו להתחמק מתשלום המסים בצורה קלה, אבל חוקית הם עדיין היו חייבים לשלם את המס, ואפשר היה לכפות עליהם להוציא דיבידנד (כך קבע היועץ המשפטי) או להטיל עליהן סנקציות על כך שהן מסרבות להוציא את הרווחים, ולהבהיר שלא יראו את הרווחים אף פעם. אלה ששינו רטרואקטיבית את העסקה עם המדינה היו אותן החברות, שתשלום המס הזה היה החלק שלהם בעסקה. את החלק שלנו עשינו כבר לפני שנים. אבל הם לא האשמים העיקריים. כן, הם חזירים והם סחטנים, אבל הממשלה היא זו שצריכה לדאוג שהם ישלמו מסים כחוק והיא האשמה העיקרית. הדרך היחידה שמשהו ישתנה פה היא שהציבור יבחר בממשלה אחרת, ממשלה שדואגת לאינטרסים של הציבור ולא לאלה של הטייקונים.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏20/2/13
  10. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    אתה מוזמן בכל עת לתת פה קישורים לכל הטענות שלך.
    מכיוון שאינני מומחה לא בחשבונאות ולא בדיני חברות, אני נוטה להסתמך על כתבים כלכליים שכולם כמעט שיבחו את המהלך של שטייניץ. היחידים שיצאו נגדו אלו אנשים עם שאיפות פוליטיות. תראה לי משהו אחר אני אשמח לשנות את דעתי.

    איזה טייקונים? זאת מילה נחמדה לזרוק, אבל אינטל לא נמצאת בבעלות משפחת עופר, יצחק תשובה או נוחי דנקנר.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/2/13
  11. Apner1 Member

    הצטרף ב:
    ‏25/1/13
    הודעות:
    444
    לייקים שהתקבלו:
    0
    למשל: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000786884

    והטייקונים הם לא רק תשובה, עופר או דנקנר, והם ממש לא חייבים להיות ישראלים.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏20/2/13
  12. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    יש לך שמות או שזה פחות או יותר כמו המועצה שמנהלת את צפון קוריאה?

    בכל מקרה, גם הבחור בכתבה שהבאת בסך הכל מתבכיין ולא מביא איזה סעיף בחוקי המיסים שמאפשר למדינת ישראל לקנוס את החברות האלה בסכומים אחרים.
    כשהוא דיבר על קצרות רואין הבנתי שאין לו מושג. אין ספק שממשלת ישראל דואגת להווה, יש לה גירעון היום והיא צריכה לכסות אותו. זה שקול לאדם שלוקח הלוואה למרות שהריבית עליה גבוהה מאוד, הוא לא בהכרח עושה צעד לא שפוי אלא לפעמים אין לך ברירה.

    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%A8%...%95%D7%99%D7%A8
    בדיקה קצרה על כותב הכתבה הציגה לי אדם רציני (בעל תארים רבים בחשבונאות וכלכלה) ונטול פניות (ללא נטייה שמאלה או ימינה).
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/2/13
  13. Apner1 Member

    הצטרף ב:
    ‏25/1/13
    הודעות:
    444
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הטייקונים? אלה פשוט אילי הון. אנשים שמחזיקים בתאגידים החזקים ביותר במשק, ומשפיעים דרכם על השלטון.

    ואם אתה רוצה הסבר מעמיק יותר ו"כלכלי" יותר על איך שנתניהו יצר את בעיית ה"רווחים הכלואים" למרות שהזהירו שזה בדיוק מה שיקרה יש לך בכתבה הבאה, ויש שם בסוף הצעות קונקטריות של מומחים כלכליים איך לפתור את הבעיה ולגבות את מלוא הסכום, או לפחות את רובו: http://goliath3.wordpress.com/2012/10/24/כ...האוצר-את-בעיית/

    משרד האוצר הסתפק בפירורים. יותר חשוב מלדאוג לגירעון היום זה ה-27 מיליארד שקלים האלה שגנבו לנו. אם האוצר היה נלחם עליהם וגובה אותם - לא היה גירעון. במדינה מתוקנת ראש ממשלה שנוהג כך בבעיה שהוא בעצמו יצר היה נשלח הביתה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏20/2/13
  14. אלי מתחן Member

    הצטרף ב:
    ‏8/12/03
    הודעות:
    13,335
    לייקים שהתקבלו:
    316
    תודה על הקישור. סיימתי את דבריי.
     
  15. Apner1 Member

    הצטרף ב:
    ‏25/1/13
    הודעות:
    444
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אכן. שטייניץ לא אשם ביצירת הבעיה. נתניהו אשם שהוא יצר את הבעיה, והוא, כראש ממשלה, צריך לפתור אותה ולגבות מהתאגידים את מלוא הסכום שהם חייבים לנו. ולמקרה שלא הבנת זאת לא מחמאה לשטייניץ. הוא אכן מתכוון לפתור את הבעיה, אבל הוא מוותר על 27 מיליארד שקלים ששייכים לנו. שטייניץ העדיף לא להלחם על הכסף שלנו, ונתן להם הנחת מס אדירה. ואם אתה מרגיש בנוח לגבי זה שנתניהו את שטייניץ גנבו לנו 27 מיליארדים מהקופה הציבורית לטובת התאגידים - אז כל מילה שלי פה מיותרת.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏20/2/13