אגף הבחינות הפתיעו ופרסמו ציוני בגרות עוד לפני ספטמבר, אבל לא יכולים לרכז הכל ולחשב גם ציונים סופיים? שתפו גם... 2 תנ"ך: 87 2 ספרות: 89 2 לשון: 91 2 היסטוריה: 89 2 אזרחות: 80 5 מתמטיקה: 79 5 אנגלית: 91 5 כימיה: 89 4 ביולוגיה: 94 (או 5 76, לא הבנתי איך זה הולך אם אין לי ביוטופ). מה שהחלק הארי של הציון היה בכיתה יב' - מעדתי בו. בעיקר מתמטיקה שלא למדתי בכלל, ואזרחות שבמטלת הביצוע קיבלתי 50 על עבודה שחבר חילטר. בבמוצע יבש זה 29 יח' של 87.67, לא יודע איך זה הולך עם בונוסים, זה לא רלוונטי כרגע. צריך לעשות ג"ג ורוסית אקסטרני כדי לשפר את הממוצע. אפשר לעשות את זה עכשיו, או שאין טעם להתעסק עם זה עד אחרי הצבא?
טיפים לצעירים שבינינו. היום התחפששתי והתחלתי לבדוק לגבי אפשרות להירשם לתואר ראשון בתקשורת בבינתחומי שבהרצליה. הם דורשים שם ציון ממוצע בגרויות של 97, וזה לא שבשאר המוסדות בארץ הדרישות שונות יותר מדי. האמת, לא שאני מבין יותר מדי בתחום האקדמי, אבל לא חשבתי לעצמי שהדרישות יהיו כל-כך גבוהות, על גבול הטירוף, בעיקר כי כשמסתכלים על סוג של תואר כזה הוא לא פרקטי במיוחד. ובכל זאת השאלה שלי היא כזו, האם שווה לקרוע את התחת עד כדי-כך בשביל תואר שבאמת יכול לעניין אותך?
בתור אחד שעשה הנדסאי אלקטרוניקה רק מתוך פרקטיקה אבל בחר בתחום שלא מעניין אותו בשיט, אין על תחליף של לימודים בנושא שמעניין אותך, אחרת אתה תצטער על זה תמיד. מה שכן, בתור מי שבירר לא מעט על התחום הזה, לא בטוח שכדאי לך ללכת על דווקא תואר. אולי שווה לך לנסות את אחד הקורסים היותר הקצרים של אנשי תקשורת של חצי שנה שבהם לומדים יותר דברים מעשיים ופחות חומר עיוני. וזה כמובן תלוי גם אם אתה מחפש להיות עיתונאי או יותר איש תקשורת בטלויזיה או ככתב שטח.
בתהחלה חשבתי על לימוד הנדסאי אבל הבנתי שזה לא ממש נחשב, השאלה אם תואר זה ממש בונוס או שאפשר רק לימודי תעודה וכבר אתה תמצא תעסוקה בשוק?
זה לא "בונוס" אלא תואר שנותן לך גם סמכויות רחבות הרבה יותר בתור מהנדס, נותן לך אפשרות לעבוד גם בחוץ לארץ כי שם כל עניין ההנדסאי לא תופס כמדומני, נותן לך אפשרות לעבוד כעצמאי טוב יותר. חוץ מלהתקע באוניברסיטה עוד שנתיים אני לא רואה יתרון בהנדסאי. תכ'לס שאני רציתי ללמוד הנדסת בניין לא שקלתי אפילו ללמוד הנדסאי, וככה גם ששאלתי בנאדם שניתן לסמוך עליו ושעובד בבניה ובניהול בנייה מה כדאי לי הוא ענה בלי להתלבט.
כן אבל לא כולם יכולים להיות מהנדסים.. לי לדוגמא בכיתה מתוך 17 שסיימו את הלימודים, אולי שניים היו יכולים באמת לסיים את לימודי המהנדס שמבחינת כמות חומר לימוד הוא פי 3 מהנדסאי
מישהו יכול לעזור לי בנושא לימודי הנדסה בבן גוריון, יש לי 4 יחידות מתמטיקה בציון 85 ואנגלית 4 יחידות בציון 90. השאלה שלא הבנתי בתנאים שלהם אם אני חייב ללמוד פיזיקה לפני או לא?
הנדסה אזרחית או בשמו הפשוט הנדסת בניין. שאני בא לבדוק את הממוצע בגרויות בשילוב הפסיכומטרי צריך להזין צריך בפיזיקה.
אני לא מכיר מקום שמלמד הנדסה בלי שתעשה פיזיקה בסיסית(==רמת תיכון+-) לפני שנה א'. לרוב מציעים מכינה בפיזיקה למי שאין רקע כלשהו.
הקמפיין החדש של משרד החינוך בנוגע לחמש יחידות מתמטיקה הוא פשוט מביך. באים לכל התלמידים שלומדים 3 ו4 יחידות ואומרים להם בפנים "אתם אפסים". בכלל, השיטה הזו של 3-4-5 יחידות פוגעת לטווח ארוך בתלמידים כי מגיל 15 באים לילד ואומרים לו "אתה 3 יחידות - אתה פחות טוב מאחרים בני גילך" אז עוד להפיק כזה קמפיין?! הזוי, פשוט הזוי שהדבר הזה בכלל הועלה כאופציה ועוד יותר הזוי שזה עבר כל כך הרבה אנשים ומוחות בדרך במשרד החינוך ואףף אחד לא התנגד או שלא מספיק התנגדו.
בהנחה שאתה מדבר על הקמפיין שמטרתו להכפיל את מספר הלומדים 5 יחידות - למה שמישהו יתנגד? לדעתי זו יוזמה מבורכת וחשובה, אחת מהרפורמות המשמעותיות שאני זוכר במערכת החינוך.
זה לא משנה איזו הנדסה תלמד, פיזיקה 1 זהה לכל ההנדסות ובלי פיזיקה בכלל תהיה לך בעיה גם בהנדסה יש את הסכם ההנדסי הזה שאתה תצטרך בשבילו 5 יח''ל מתמטיקה