יש יתרון בכך שמשחקנם שלא מושכים קהל יהיו בטרנר: הקהל הדרומי. לא זוכר משחק נבחרת שהתרחש בדרום (ב20 שנה האחרונות) , הקהל ימלא את המגרש בשביל הרצון לראות את הנבחרת
פעם אחת ולתמיד: אין מקום למשחקים בינלאומיים במקום שאין בו תשתיות תחבורה בסיסיות: רכבת אינטנסיבית, חניונים לשאטלים, מערך תחבורה ציבורית חינמית בהיקפים שיספקו עשרות אלפים תוך דקות. העובדה כי אין אצטדיון גדול בגוש דן תפגע לאורך זמן בנבחרת בצורה קריטית.
פעם אחרונה ששוחק משחק בדרום של הנבחרת זה באשקלון ישראל מול גאורגיה שבו היית פציעה מאוד קשה של כפיר אודי אם זכרוני לא מטעה אותי, וזה היה באחד הימי העצמאות של המדינה
איך זה ייפגע? כשמגיעות קבוצות גדולות, סמי עופר וטדי יתמלאו כך או כך. לחלק קבוצוןת קטנות לאצטדיונים ברחבי הארץ זה פתרון מעולה והוא יביא קהל אם יהיה מול ליכטנשטיין. אמרו פה למעלה ואני מסכים לגמרי - הקהל הדרומי רעב לנבחרת ישראל. אני יכול להגיד בוודאות שאני אגיע לכל משחק רישמי של הנבחרת (גם לצעירה) כל עוד לא יתחזרו עלינו במחירים. ובטרנר אין את רוב מה שציינת, אבל האצטדיון יתמלא בכל זאת.
בדיחה. הנבחרת תשאר זבל לנצח סתם כי היא גרועה. אין תשתית תחבורה בארץ וזה לא מפריע לאנשים למלא אצטדיונים כאשר הם באמת רוצים לראות משחק.
בשביל כמה משחקים בודדים בשנה אין סיבה לא לקיים משחקים במקומות כאלה למרות הליקויים. זה לא ימנע מהאוהדים למלא את האצטדיון במידת הצורך.
הבנתי מספורט ידיעות אחרונות של יום חמישי שאצטדיון לויטה (כפר סבא) לא מאושר בינתיים לשנה הבאה (לא הפתעה גדולה, כבר אמרו לא מזמן שהפועל כפר סבא תצטרך לעבור לארח בנתניה אבל זה יהיה קשה לאחר שמכבי ת"א והפועל רעננה כבר תפסו את האצטדיון קודם ולצערה באזור השרון אין אצטדיון נוסף ברמה גבוהה לאחר שהשיפוץ בהרצליה טרם בוצע) אבל שגם האצטדיון בקריית שמונה לא מאושר במצבו הנוכחי וייאלץ לעבור שיפוץ בעלות של 10 מיליון שקל לפני שיוכל לחזור לארח (ולמרבה הצער בקבוצה פריפריאלית בעיר קטנה וענייה אין כרגע תקציב לזה מה שעלול לשלוח אותה עד עכו בהיעדר אצטדיונים על רמה בצפון). נזכיר שזה עוד לא כולל מילה על אצטדיוני סחנין, אשדוד ואשקלון שאין הבטחה שיאושרו בקלות ושגם במגרשים חדשים יותר יש תלונות רציניות על דרכי גישה וחנייה (למשל משטח העפר שמשמש לחנייה בבאר שבע, בעיות התחבורה והחנייה הקשות ליד טדי ועוד ומן הסתם יתווספו תלונות של נוחות הגישה לנתניה למשל). וכמובן סימן השאלה הגדול הוא שיפוץ בלומפילד השנוי במחלוקת לאור התחליפים הטובים יותר שהוצעו לקבוצות התל אביביות.
מכבי ת״א, מכבי חיפה, והפועל רעננה פותחות את העונה בנתניה, ואם התקנון לא היה כל כך נוקשה אולי גם כ״ס וק״ש. אז אולי כמו בכדורגל חופים כל הליגה פשוט תשחק במרוכז בנתניה וזהו[emoji6] כבר רצה בדיחה ברשת שגם אנגליה עלולה לקבל רדיוס ואת המשחק הבא תשחק בנתניה... אחחח... איזה ביזיון! Sent from my iPhone using Tapatalk
סליחה אבל בבאר שבע של ימינו אין מלונות. מלון אחד בינוני של המותג לאונרדו ומלון בוטיק אחד לא מספיקים (ורצועת המלונות העתידית המתוכננת בעיר למשל ליד פארק נחל באר שבע היא עדיין רק על הנייר) ומלונות ערד, ים המלח, אשקלון, אשדוד, מצפה רמון רחוקים מידי.
ולכל המשרשרים על אצטדיוני אירוח פוטנציאלים והרחבות פוטנציאליות איפה ברשימה אצטדיון הפועל בבת ים לכ30,000? הרחבת הברפלד ראשל"צ למינימום 22,000? אצטדיון לאומי חדש ברמת גן או רמת השרון? הרחבה פוטנציאלית של טדי, אצטדיון עירוני בתל אביב בצומת חולון ושלל תוכניות נוספות. למשל בהחלט יש מצב עוד 10 שנים לראות את נבחרת ישראל מארחת משחק ידידות או אירוע ספורט שולי אחר באצטדיון באילת מול 10,000 צופים ואת נבחרת הנוער מארחת משחק מול יציעים חצי ריקים באצטדיון החדש של קריית גת מול 10,000 צופים ועוד לא דיברנו על אתרי אירוח אפשריים כמו אשדוד (מתכננת אצטדיון של 20,000) אשקלון וערים אחרות.
הכל תלוי באם יהיה ביקוש למשחקים נגד הנבחרות הקטנות יש מלון נוסף בבנייה בשדרות רגר, אבל אני מסכים שזה לא מספיק.
אני אומר שעיר שרוצה לארח אירועי ספורט בנוכחות בינלאומית צריכה לדאוג גם לתנאי אירוח כולל מלונות. למשל אני בספק אם אצטדיון טרנר היה כבר מוכן ב2013 ליורו הצעירות אם היה אפשר לארח בו חלק מהמשחקים בגלל שאין בעיר מלונות לאוהדים מחו"ל (וכן אני לא חושב שמליכטנשטיין, מקדוניה ואלבניה ינהרו יותר מכמה עשרות אוהדים ואתה יודע מה? אני גם לא מצפה למאות אורחים מחו"ל במשחקי המוקדמות באירופה של הפועל באר שבע). אני תוהה אגב האם יש איזה קריטריון של אופ"א או פיפ"א לגבי צורך בחדרי מלון בערים שמארחות טורנירים שלהם כמו מוקדמות המונדיאל והיורו. לפעמים הבעיה הפוכה. למשל אילת מלאה מלונות אבל אין בה מתקני ספורט ראויים כל עוד קריית הספורט העתידית שלה לא הוקמה.