טומסק הרבה יותר נגישה מהמזרח הרחוק הרוסי. טיסה מסנט פטרסבורג (הקצה המערבי) לטומסק היא בערך כמו הטיסה של מכבי ת״א למשחק בסטמפורד ברידג׳. טיסה לוולדיואסטוק היא בערך כמו מסלול מניו יורק לתל אביב. אני זוכר שמתישהו כמה אוהדי זניט אמיצים החליטו לנסוע ברכב מסנט פטרסבורג למשחק של הקבוצה בולאדיואסטוק, סיפור של שבועיים בערך. הרכב המסכן לא עמד במסע כמובן, התקלקל באמצע הדרך והאוהדים פספסו את המשחק. כהוקרה לנאמנותם זניט נתנה להם כרטיסים חינם לכל שאר משחקי העונה.
http://e00-marca.uecdn.es/multimedia/graficos/futbol/2017/pichichis-europeos/ordenador.Xxx שימו לב לגרף המטורף הזה: שישה מלכי שערים שלא הצליחו לזכות באליפות העונה. אובאמיינג עקף במחזור האחרון את לבאנדובסקי והגיע למס' מפלצתי של 31 שערי ליגה - אבל בורוסיה דורטמונד זכתה בגביע בלבד. הארי קיין הבקיע 29 שערי ליגה, רקורד מטורף של כמעט שער בממוצע למשחק - וכמובן שצ'לסי חגגה על חשבון טוטנהאם. ליאו מסי השאיר אבק לכריסטיאנו(וגם לחברו סוארס) ולא היה ספק שיסיים כפיצ'יצ'י, מציג רקורד של למעלה מגול למשחק - ובארסה הסתפקה בגביע. עוד דוגמא נהדרת היא של אדינסון קבאני שפרח בעונה שאחרי זלאטן עם 35 שערי ליגה, אבל פריס איבדה את הכתר למונאקו. אדין דז'קו שבר כל שיא אפשרי ברומא ואחרי עונת בכורה כושלת ענה על כל הציפיות עם 29 שערי ליגה ורומא סיימה רק סגנית. עוד דוגמא היא מפורטוגל עם באס דוסט שהרשית 34 שערי ליגה מה שלא עזר לספורטינג ליסבון שסיימה שלישית.
לא בדקתי במקומות אחרים אבל באנגליה בעידן פרמייר ליג רק ב - 10 עונות מלך שערים הגיע משורות האלופה - האחרון ואן פרסי ב - 2012/13
אני רוצה לדבר קצת על נבחרת איסלנד. איסלנד זה שם שעולה הרבה בישראל,בעיקר בתור מודל ל"איך עושים את זה נכון". מה שמעניין באיסלנד זה שהיא לא באמת חממה של כוכבים,כמו נניח בלגיה או קרואטיה או אפילו פולין. למרות ההצלחה האדירה ביורו השחקנים שלה לא נחטפו על ידי מועדונים בכירים באירופה, וכשאתה מסתכל על הסגל האיסלנדי הנוכחי אז להוציא שחקן מגראנדה(שירדה ליגה) אין לך אף שחקן מ-5 הליגות הבכירות, שניים מהסגל הם קיארטנסון ולא אחר מאשר איולפסון,בלם ברמה של ליגה לאומית. ככה שהסוד של איסלנד זה יותר הלכידות וההקרבה של השחקנים בנבחרת, פחות האיכות הפרסונלית של אותם שחקנים
רייקה השלימה היום דאבל אחרי נצחון בגביע הגביע 3-1 על דינמו זאגרב. עונה הסטורית לגמרי בקרואטיה. בשבת אגב נפגשו השתיים למשחק לפרוטוקול בליגה ודינמו נצחה 5-2. עברו 4 ימים ובגמר הגביע רייקה נצחה 3-1. מדהים. דאבל. לא כזה מכיר את הפרטים שם לעומק אבל זה ידוע שהכל עובד שם לטובת דינמו. העונה למשל בליגה, דינמו זאגרב רדפה אחרי רייקה כל העונה ותמיד תמיד תמיד שיחקה לפניה. תמיד. והשופטים כמובן. פה למשל ב4:00. 1-1 דקה 90 אז השופט פשוט ממציא פנדל לדינמו. הכי מושחת ומלוכלך שיש. מדהים שרייקה זכתה בדאבל.
-בהונגריה, אחרי האליפות ההסטורית של הונבד לראשונה מאז 1993, התקיים היום גמר הגביע. ושאש בודפשט, שלא זכתה באליפות או גביע מאז 1986 (אז זכתה בגביע) פגשה את פרנצווארוש. אחרי 120 דקות ו1-1 פרנצווארוש זכתה בגביע ומנעה צמד זכיות מרגשות של שתי קבוצות שלא זכו עשרות שנים. פרנצווארוש מצידה זוכה בגביע 3 פעמים ברציפות. לפחות בישראל יש לנו פה בשנתיים האחרונות את באר שבע ובני יהודה -בבולגריה לעומת זאת זכתה בגביע בוטב פלובדיב שנצחה את לודוגורץ בגמר. זה תואר ראשון של בוטב מאז הגביע שזכתה בו ב1981. -בטורקיה קוניאספור זכתה בגביע אחרי שנצחה בפנדלים את בשקשהיר, שעד לפני שבועיים חלמה על דאבל.
מכיר את אלפרדסון(למרות שלא עוקב מדי אחרי אודינזה) מודה,לא ידעתי שהוא איסלנדי. בכל מקרה העלתי את ההודעה הזאת בתור נושא לדיון, לא בתור מומחה לכדורגל האיסלנדי. ועדיין למרות שני השחקנים האלה, שהם לא בדיוק מהטופ של הכדורגל(בתקופת השיא של ישראל היה לנו שחקן בסלטה ושחקן בווסטהאם, ומאוחר יותר שחקן בליברפול,שחקן בצ'לסי ושחקן בלה קורוניה). ככה שאני עדיין חושב שמפריזים לגבי האקדמיות באיסלנד. גם לגבי האקדמיה למאמנים די מפריזים, זה לא שהמאמנים האיסלנדים משתלטים בדיוק על אירופה. ועוד פעם אני רק מעלה תהיות, בגלל שכל הזמן מדברים על איסלנד בתור מודל לישראל. אם מישהו פה רוצה להעמיד אותי על טעותי הוא מוזמן בברכה.
הבנתי שזה לא הנושא, סתם הציק לי בעין. בגדול יש משהו במה שאתה אומר, אבל צריך לחכות ולראות לאן זה מתפתח כי נראה שעכשיו לוקחים שם את הכדורגל הרבה יותר ברצינות מהעבר. אני זוכר שפעם היה תהליך כזה גם בטורקיה, שהפך אותה מנבחרת חלשה שמקבלת תבוסות לכזו שמגיעה לחצי גמר מונדיאל 2002, אבל לא הייתה לזה באמת המשכיות והיא לא הפכה לחברה קבועה בטורנירים גדולים מאז. אולי עם איסלנד זה יהיה שונה, בסופו של דבר תלוי גם עד כמה הדורות הבאים יהיו מוצלחים(נכון, היה לה פעם את גודיונסן, אבל חוץ ממנו היו לידו אז נגרים אימתיים)
מנצ'יני חתם ל- 3 שנים בזניט. נשיא רפובליקת טטרסטן הורה להחזיר את ברדייב לרובין. הוא כבר הודיע רשמית שהוא עוזב את רוסטוב ונראה שאין מה שימנע את הקמבק. רוסטוב לעומת זאת צפויה לחזור לגודלה הטבעי ואולי אפילו להתרסק. בקבוצה אין ממש הרבה כסף.
שיפור איכות המאמנים באיסלנד לא נועד להביא לגל מאמנים איסלנדים ברמות הגבוהות, הוא נועד בעיקר לשפר את איכות המאמנים שעובדים עם השחקנים הצעירים באיסלנד ומשם את איכות השחקנים. במבחן התוצאה, זה הצליח. גם בצ'אמפיונשיפ, לא אחת מחמשת הליגות הבכירות באירופה אבל כזו ששחקן ישראלי שמשחק בה הוא כנראה מהטובים שיש לנו, יש נציגות לאיסלנדים יותר מאשר לישראלים כולל שחקנים לא רעים בכלל כמו הקשר של קרדיף והקשר של אסטון וילה. שנה שעברה גם היה שחקן נחמד בצ'רלטון שעבר לפרמיירליג מאז.
ההוא מצ'רלטון זה גודמונדסון שאכן משחק בפרמיירליג היום ויש עוד כמה בליגה השנייה הזו חוץ מאלו שציינת @gilad16 , מגנוסון לדוג' שגם היה בעבר בסריה A, בובארסון ולדעתי יש עוד. גם פינבוגאסון משחק באחת מהבכירות (בונדסליגה), סיגבורסון שיחק בצרפת עונה שעברה לפני שהושאל לגאלאטסראיי, וסיגורדסון ש @מתן ערוסי הזכיר אמנם כבר לא בטוטנהאם אבל הוא ה-כוכב של הקבוצה שלו בפרמיירליג כבר כמה עונות. ההשוואה לתקופת השיא של הלגיון הישראלי באירופה מול הלגיון האיסלנדי כיום לא עושה חסד גדול עם הכדורגל הישראלי גם מחוץ לקונטקסט לדעתי, אבל להתחשב בפערים ההתחלתיים הברורים בין המדינות זה בכלל לא נעים. גם את היתרון של הפספורט האירופאי הרבה שחקנים ישראלים צמצמו היום.