שתקרא לעצמה בית"ר תל אביב גבעתיים ואז יהיה לה תירוץ לשחק במגרשים שלא באחת מהערים. בכלל אפשר לוותר על השם בית"ר תל אביב ולקרוא לה פשוט מכבי תל אביב ב' כי גם ככה זאת קבוצת הבת שלה. מגוחך גם שקבוצה המשתייכת לארגון מסוים (בית"ר במקרה הזה) תהיה קבוצת בת של קבוצה המשתייכת לארגון אחר לגמרי
בית"ר ת"א לא "שייכת" למכבי ת"א. יש בין המועדונים הסכם שיתוף פעולה שיכול להסתיים בשלב זה או אחר. אין למכבי בעלות על בית"ר.
לא שזה קריטי בימינו, אבל החלק הבת ימי שלהם היה שייך למרכז מכבי. בכל אופן, צריך להתעלם ממרכזים, מיותר לחלוטין. הקשר למכבי משרת את המועדון הזה בערך כמו שמשרת את מכבי.
וואלה חשבתי שהם בבעלותם. בכל מקרה, הם המ.ס. אשדוד של הליגה הלאומית. הם קבוצת פרווה ולא יותר מזה. מקווה שהם ירדו ליגה ויפנו מקום לקבוצה מליגה א' שיותר ראויה להיות שם.
תכנון מעצבן. חדרה לא צריכה במצבה הנוכחי אצטדיון של יותר מ6000 מושבים. בנוסף, החיסכון הכספי מובן לי אך לא הקמה של 2 טריבונות במקום 4. בנייה של אצטדיון מבלי להוסיף יציעים מאחורי השערים בו הורסת את חוויית הכדורגל. יפה שבכל אירופה בונים אצטדיונים מלאים ובארץ הפטנטים ועיגול הפינות ממציאים את הגלגל מחדש...
תראה לי רשימה של אצטדיונים חדשים בעלי 4 טריבונות ורשימה של אצטדיונים חדשים בעלי 2 טריבונות מעשר השנים האחרונות ונראה באיזו רשימה יש יותר אצטדיונים (בלומפילד החדש לא נחשב)
נתניה ופ"ת עם שני יציעים מצד אחד, וסמי עופר וטרנר עם יציעים גם מאחורי השער מצד שני. השאר (ק"ש ועכו) הם אצטדיונים בתכולה קטנה מדי, ככה שבנייה מאחורי השער היא לא אופצייה במקרה שלהם והם לא נחשבים. בקיצור, יש מספר זהה של אצטדיונים וזה בוודאי לא "עניין שבשגרה".
מספר האצטדיונים החדשים שנבנו העשור עומד על 5 וזה מספר קטן מדי עבור הכמות שצריך בשביל להוריד את העומס (בהתחשב בעובדה שארבע מהחמש החליפו אצטדיונים ישנים) סמי וטרנר עם יציעים מכל הצדדים, נתניה והמושבה עם שני יציעים בלבד ועכו זה בלי יציעים צפוני ודרומי אבל עם יציע מערבי אשר מחולק לשלוש וזה אמנם 4 טריבונות אבל בלי צפוני ודרומי. בקיצור, נבנו יותר אצטדיונים בלי צפוני ודרומי (יכול להיות שגם נבנו אצטדיונים בליגות הנמוכות אבל אני אישית לא מכיר. אם מישהו יודע הוא מוזמן להגיב)
האצטדיון בעכו לא רלוונטי לספירה. יש לו תכולה של 5,000 מושבים, וזו תכולה שלא מתאימה ליותר משני יציעים. מה גם שהקבוצה שעושה בו שימוש לא זקוקה לאצטדיון גדול יותר. בכל מקרה, איך שלא נסתכל על זה, מספר האצטדיונים שנבנו עם יציעים מאחורי השער, הוא דומה למספר האצטדיונים שנבנו ללא יציעים מאחורי השער. זה בוודאי לא מעיד על מגמה.
הנה אצטדיון עם 4 יציעים בגודל של עפולה https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/V%C3%A1rkerti_Stadion_%282018%29.Xxx
אצטדיון עכו תוכנן עם עתודת הרחבה ל10,000 מקומות מאחורי השערים ככה שכן אפשר להזכיר אותו ברשימת האצטדיונים בעלי 2 הטריבונות עם עתודת הרחבה. יש עוד כמה כאלה שבתכנון לעתיד הקרוב שיתחילו בטריבונה אחת או שתיים עם אופציה להרחבה מאחורי השערים (חדרה, מגדל העמק, כפר קאסם, אילת ועוד) ויש כאלה שרשמית יבנו 2 יציעים בלי לדבר על אופציית הרחבה, גם אם בחלקם היא כן תתאפשר (נצרת, עראבה, רחובות, קריית אתא, קריית ביאליק, רהט ועוד). נזכיר שיש גם אצטדיונים ותיקים שאם ישתמרו ולא ייבנו מחדש אז צפויים לכלול 2 יציעים ולא יותר (נשר, נס ציונה, וינטר בר"ג, קריית שמונה ועוד) ויש אצטדיונים בתכנון עתידי שמוקדם לדעת מה תהיה התצורה שלהם, 2 יציעים או 4, ובכמה שלבים יבנו אותם (אשקלון, יבנה, נהריה, קרית גת, רמלה, מודיעין, רעננה, כפר סבא, אצטדיון סכנין החדש ועוד). תהיו בטוחים שאם יחליטו להרחיב את אצטדיון לוד או בית שאן או נשר למשל, ההרחבה תכלול תחילה רק בניית יציע שני ולא שירחיבו אותם מיציע בודד ל4. ועוד לא דיברנו גם על תצורת הביניים של 3 יציעים כמו שכבר יש למשל באום אל פאחם או סכנין הישן (אצטדיון דוחא) או שיווצר בקרוב בהרחבת אצטדיון גרין. גם חלק מההצעות להרחבת אצטדיוני נתניה והמושבה הציעה להקים תחילה רק טריבונה אחת (שלישית) ולא שתיים (שלישית ורביעית). בכל אופן מעבר לאצטדיון טבריה שתקוע באמצע הבנייה ואצטדיון אשדוד שאמור לקום עם 4 טריבונות כבר בשלב הראשון, לא ידוע לי כרגע על אצטדיונים נוספים שמיועדים לקום עם 4 טריבונות מלכתחילה פה בארץ. גם אצטדיונים שבסופו של דבר אמורים לכלול 4 יציעים, הם אמורים להיבנות בהדרגה.