אני לא בהכרח חולק עלייך, אבל אם אתה מצטט נתון, אז כדאי שתגבה אותו. בכל מקרה, המצב שציינת הוא מצב של כל מדינה שקולטת מהגרים והיא לא מדינה מתפתחת או עולם שלישי.
אפשר להגיד שעשה מינויים טובים האציל סמכויות בתחום, ולא הזיק יותר מדי (לפחות עד הקורונה). אני אפילו מסכים עם זה. אבל בוא, בהיכרותינו עם האיש אני בספק אם יש לו את ידע או הבנה בסיסית כדי להוביל צעדים כלכליים בעצמו. Sent from my M2002J9G using Tapatalk
האם ראש מדינה צריך להיות מומחה בכל תחום? הוא צריך להקיף את עצמו באנשים הנכונים כל אחד מתחומו והוא צריך במנהיגותו להוביל מהלכים. לדעתי זו המדינה שכן מספיק. והכוונה כאן לעבוד זה גם ללמוד לפני כן.
דעתך בתור מהגר שנולד לכל הדברים שציינתי (חינוך טוב, שירותי בריאות ודיור סביר), כן? זה מה שנקרא קללת הידע.
גם אם לא הייתי מהגר. התרבות במשפחה לשאוף להשכלה טובה ולעבוד קשה. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
רק מחזק את הטענה שלי ^ גם מצבי לא רע בחיים, אבל אתה אפילו לא מערער על ה-Bias שלך ומניח שמאות מיליונים לא רוצים להצליח. תיזהר כי זאת עמדה שיכולה לשמש נגדך. תמיד יש מוצלחים ממך.
טוב אחי. עיינתי שוב - אתה כמובן טועה. ואני לא יודע אם אתה פרודיה או סתם עושה את עצמך - אבל גם הלינק שאתה בעצמך הבאת הנתונים דומים (הנקודה שם מהתקופה של אובמה זה מאוקטובר 2009). השוואתי תפוחים לתפוחים, להוציא אנומליה שפגעה בכולם, אם לאובמה היה משבר כמו הקורונה, מן הסתם שזה לא היה נכנס לחישוב. אחרי שתלמד להשתמש במחשבון, תחזור לדוגמא של התזונאי ואולי יפול לך האסימון. יש לך מחקר או נתונים שתומכים את זה? הדוגמא של שווייץ לא קרובה ללהוות דוגמא טובה. לתחזק ייצור מקומי באופן מלאכותי, פוגע גם בצמיחה וגם בפריון של המשק. "בחינם". ארה"ב מקום ראשון בהוצאות על בריאות פר נפש, ולא רחוקה (או שכבר עקפה, זה מהזיכרון כי אין לי כוח לבדוק) בהוצאות על השכלה פר נפש.
יש מספר שיטות. אפשר בסובסידיה אפשר גם במכסים. צריך למצוא את האיזון הכי טוב. טראמפ הבין נכון שגלובליזציה מזיקה לארה"ב עצמה. שוב עדיף לאדם לעבוד מאשר לא לעבוד. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
זה מנוגד כמעט לכל מחקר רציני בנושא. ברור שאם בוחנים את זה מהזווית של אלו שנהנים מהמכסים זה טוב להם (פחות תחרות, הכנסה מובטחת), אבל לכלל האוכלוסיה זה מזיק. אתה יכול לקרוא את עומר מואב בנושא ואם תרצה אוכל לצרף כאן גם מאמרים רלוונטים.
מי אמר פחות תחרות. מדובר על חברות פרטיות למשל בענף הרכב. אפשר ליצור תחרות. בסוף אם אמריקה תפסיק לייצר משהו היא תאבד מכוחה .לא הכל זה אם אתה משלם שקל או שני שקל.
אם יש מכס משמעותי על רכבים צרפתיים, אין להם באמת איך להתחרות עם הרכבים האמריקאים כי לא יהיה משתלם לייבא אותם.
פלוסי ציטטה את אהוד מנור - "לא אשתוק כי ארצי שינתה את פניה". סוף סוף השמאל האמריקאי מעתיק מהשמאל הישראלי ולא להפך.
מה עם תחרות בין רכבים אמריקאים? חוץ מזה לא חייב להיות רק רכב אמריקאי. עידוד ייצור בארה"ב של רכבים בכלל תמורת הטבות כאלה ואחרות.