@ChelseaPensioner רשמתי איפשהו שלא עומדים באיזה סטנדרט? המחלקה הכי גדולה ועשירה בארץ מוציאה הכי הרבה שחקנים. האם מבחינת איכות יוצאים משם שחקנים טובים יותר? בקצב גבוה יותר, יחסית, ממועדונים אחרים? לדעתי האישית לא. פשוט מגוחך בעיניי להלל את המחלקה הזאת לעומת מכבי חיפה למשל. שתיהן המובילות בארץ בגלל ההשקעה והגודל, לא בגלל איכות העבודה שמתבצעת שם. בטח שמגוחך להגיד שעל X ישלמו עוד שנתיים 4 מיליון, על Y נלחמות אינטר ומילאן ו-Z הוא בכלל משהו שלא ראינו עוד במחוזותינו, או לספור את דאבור כתוצר של מחלקת הנוער של מכבי ת"א.
אני טוען אחרת. אני פחות עוקב בכמה שנים האחרונות, אבל להתרשמותי הרמה מאוד התדרדרה במכבי חיפה. אבל אני רואה מה יוצא מהמחלקה בת"א ולא נופל. הגיוני שמהמחלקות הכי גדולות ומושקעות ייצאו יותר שחקנים. עדיין השחקנים שיוצאים מהמחלקות האלה בעלי ליקויים לא מבוטלים, בעלי יכולות פיזיות לא מרשימות... פה ושם יש מישהו יוצא דופן, אבל זה בעיקר הודות לנתונים מולדים ולא עבודה שעשו איתו. אני אתן את גולסה כדוגמה: כשהוא עלה לבוגרים, הוא בלט מבחינה פיזית. כושר מצוין, אינטנסיבי. יוצא דופן עבור שחקן ישראלי. אחרי כמה שנים הוא נפצע שוב ושוב ושוב. אני חושב שבעיות הכשירות שמלוות אותו רוב הקריירה הן בעיקר כי לא עשו איתו שום עבודה בשביל לבנות אותו גופנית, הכל היה נטו סיבולת הלב ריאה המצוינת שלו ושאר הגוף לא נבנה בשביל לעבוד בקצב הזה. כמובן שבסופו של דבר יש גבול כמה אפשר לשפר שחקנים מבחינה טכנית וגם פיזית, אבל האם מהמועדונים האלה יוצאים שחקנים יותר מלוטשים טכנית? פיזיים יותר? אני לא רואה את זה. לא רואה במה השחקנים מהמועדונים האלה עדיפים לעומת הכישרונות הבולטים במכבי פ"ת\הפועל ת"א\אשדוד... שוב, אני מדבר על הכישרונות הבולטים. מבחינת כמויות ברור שעדיפים כי פשוט יש יותר כי המחלקות גדולות יותר. יש גם עניין של מועדונים לקחת שחקני נוער ממכבי ת"א כי זאת, ובכן, מכבי ת"א. גלזר של חדרה כאנור הוא דוגמה ל"שחקן" שאין בו כלום ואני משוכנע לחלוטין שאם הוא גדל בכפר סבא (נניח) ולא מכבי ת"א - הוא לא משחק בליגת העל וספק אם הוא בכלל מתפרנס מכדורגל.
כששפטתם את מס' שחקני ליגת העל שהגיעו ממכבי חיפה (ומניתם למשל את גוזלן, רז שטיין או זנטי) או ממכבי תל אביב (למשל דור מלול או קפילוטו) מה עשיתם בעצם? זו סטטיסטיקה של מחלקות נוער גדולות. ככל שיש לך יותר שחקנים מחולקים לשנתונים, ככה אתה תעלה יותר שחקנים לבוגרים. בסופו של דבר להביא יהלום (בניון, סולומון או ברקוביץ') ממש לא תלוי באיכות מחלקת הנוער, אחרת היינו רואים ממכבי חיפה וממכבי ת"א אחד מהשלושה שציינתי כל עונה. בסופו של דבר, שחקן X, למשל תושב דימונה, משחק במחלקת הנערים והנוער של העיר, ומשם זו החלטה של כל קבוצה בארץ לצפות בו ולהחליט אם היא רוכשת אותו או לא. כלומר, זו אינדיקציה של איכות הסקאוטים של מחלקת הנוער (שפה אני חושב שלמכבי פ"ת למשל יש את האיכות הטובה ביותר) מאשר המאמנים או המתקנים. אם אנחנו מודדים איכות של מחלקת נוער כי שלומי אזולאי משחק באשדוד או כי ברסקי בהפועל חיפה אז אנחנו חוטאים למטרה. שחקן כמו דור פרץ יוצא אחד ל6-7 שנים ממכבי ת"א, ואותו הדבר לגבי נטע לביא (שלפניו אלה היו כיאל, רפאלוב וחמד).
ולגבי גולסה, הוא בעיקר פספס 3-4 שנים של התפתחות טובה בגלל האח האדיוט שלו. כששחקתי בנערים של הרצליה, הוא היה בטוברוק (2 שנתונים מתחתי) והוא שיחק בקבוצה המקבילה אלי. כל המשחק אח שלו עמד בצד המגרש ורק איים על השופט שיהרוג אותו, ובסוף המשחק כמעט היה שם מכות. בעוד הזדמנות אחרת כשנתקלתי באייל גולסה, באחד הטורנירים, שוב אח שלו הופיע, ושוב זה נגמר במכות מסיבה לא ברורה. כמובן שיש את סיפור לאציו.
"שחקן כמו דור פרץ יוצא אחד ל6-7 שנים ממכבי ת"א" ובסוף זה שחקן שבגיל 26 עדיין משחק בליגת העל הישראלית. והוא היהלום שבכתר של המחלקת נוער. אומר הכל.
יותר חמור שהוא בקיץ יהיה שחקן חופשי ומכבי לא תרוויח אפילו יורו עליו (מתחבר בדיוק להודעה של אורימור על מיליוני היורו שמכבי הולכת להרוויח ממכירת שחקנים בעתיד הקרוב).
הודעה נכונה מאוד. אנשים גם עושים סבטוחה מכל העניין הזה ואיך באמת לשפוט את זה. מחלקת נוער זה שילוב של הרבה דברים כמו מתקנים, אימון, סקאוטינג, מדיניות קידום וכו'. הפוטנציאל של שחקן זה עניין של מזל נטו. הדרך הנכונה(אך בלתי אפשרית) למדוד איכות של מחלקת נוער היא ע"י זה שתיקח את אותו בן-אנוש שיחייה פעמיים את אותם חיים אך במחלקות נוער שונות ותשווה את ההבדלים. בגלל שאי אפשר לעשות את זה הדרך השנייה היא לבדוק את איכות העבודה שעושים במחלקת נוער עצמה וזה לדעתי משהו שרוב האוהדים הפשוטים לא יודעים מספיק עליה. בסה"כ, עם השחקנים שצומחים בנוער של מכבי ת"א בשנים האחרונות נראה שעושים עבודה יותר טובה מבעבר. חלק מזה בהחלט בעזרת הרעיון הנכון של לקחת קבוצה בלאומית שתהווה שלב ביניים לשחקנים האלה(בעיקר לפחות מוכשרים). המעבר הזה הוא גם חלק קריטי בלמדוד את העבודה שעושים עם נוער, למרות שמדובר כבר בקבוצת בוגרים. זה לא אומר שעכשיו כל שחקן שיגיע לנוער של מכבי הוא פוטנציאל ברמה של ברקוביץ' ורביבו, רק שכנראה הוא יקבל תנאים ומסלול פיתוח טובים יותר מבעבר/קבוצות עם תנאים פחות טובים.
הרמה בנוער פשוט מזעזעת. רוב מוחלט של השחקנים בלי טיפת טכניקה, טיפת אינטליגנציה וגם בלי יכולות פיזיות. פעולות כדורגל בסיסיות הם מתקשים לבצע.
רמה גבוהה מאוד של שחקני ההתקפה של מכבי חיפה במשחק היום. ביצועים, הבנת משחק, קבלת החלטות, סיומת, רמה הכי גבוהה שראיתי בנוער בשנים האחרונות. לא יודע על מה אתה מדבר. בהגנה זה היה הרכב טלאים. איזה שחקנים בלי טכניקה או אינטליגנציה ראית. תן שמות
מה שהיה היום זאת רמה גבוהה? אוי לעיניים. אינטליגניציה? אין אפילו אחד במכבי חיפה. אולי זערורה, הוא היחיד שלדעתי מראה פוטנציאל סביר. יפרח - טכניקה טובה, אבל לא מספיק מהיר וקבלת החלטות רעה. נחמני - לא רואה כמעט כלום בשחקן הזה האמת. מהירות סבירה ויכולת לא רעה מול השער. חג'ג' - לא ראיתי אותו הרבה, אולי הוא כן שווה משהו. עושה רושם שיש לו מהירות סבבה וגם יכולת טובה מול השער. טכניקה בינונית. כמו שרשמתי, דווקא זערורה לדעתי מראה דברים לא רעים בנוער. טכני, חכם. המגנים, הבלמים ושאר השחקנים ששיחקו - לא יודע שמות, אבל זה לא זה. בכלל, אני מדבר באופן כללי, לא רק שחקנים ספציפיים. גם באשדוד, מלבד כמה פעולות לא רעות של בילו, הרמה נראית לא טובה. וזה משהו שאני רואה כמעט בכל משחק נוער בתקופה האחרונה. אמנם אני רואה רק משחקים של חיפה, אבל אם הם מובילים את הליגה בתשע נקודות אני יכול רק לתאר לעצמי מה הרמה בשאר הליגה. רחוקים מאוד מהרמה שהיתה בנוער לפני כמה שנים. כמה משחקי U19 יוצא לי לראות לא מישראל? אז קודם כל, אני מדבר בכלל בהשוואה לרמה שהייתי רואה בנוער גם בשנים קודמות, ולא רק בהשוואה למדינות אחרות. לגבי משחקים כאלה לא מישראל - פעם הייתי דיי הרבה משחקים מכל מיני מדינות\טורנירים. היום אני רואה בעיקר מאנגליה, ורואה לא מעט האמת (שם זה U18 כמובן, אבל זה לא הבדל משמעותי).