חילוף בית סוהר יורו 2004, ההולנדים הגיעו למשחק מול צ'כים אחרי תיקו מול גרמניה ואילו צ'כיה אחרי מהפך מאוחר מול לטביה. ההולנדים היו בשליטה עד שבדקה 58 אדבקואט החליט להוציא את העילוי הצעיר אריאן רובן עבור פול בוספלט האפור. תאריך: 19.6.2004 איצטדיון: מוניסיפל, אביירו מעמד: שלב בתים הרכבים: הולנד: אדוון ואן דר סאר, יאפ סתאם, וילפרד בומה, ג'וני הייטינחה, ג'יובני ואן ברונקהורסט, פיליפ קוקו, קלארנס סידורף(86' רפאל ואן דר וארט), אדגר דוידס, אריאן רובן(58' פול בוספלט), אנדי ואן דר מיידה(79' מיכאל רייזיחר), רוד ואן ניסטלרוי. מאמן: דיק אדבוקאט צ'כיה:פטר צ'ך, מרטין יראנק, טומאש אויפלושי, זדנק גריגרה(25' ולדימיר שמיצר), מארק יאנקולובסקי, קארל פובורסקי, טומאש רוסיצקי, טומאש גלאשק(62' מארק היינץ), פאבל נדבד, יאן קולר(75' דוד רוזחנל), מילאן בארוש. מאמן: קארל ברוקנר למזלם של ההולנדים היה להם עוד משחק מול הלטבים אותו הם ניצחו והעפילו מהבית הזה. שתי הנבחרות נעצרו בחצי הגמר - הולנד על ידי פורטוגל וצ'כיה על ידי יוון.
שתי הנבחרות השאירו מאחור את גרמניה שהגיעה כביכול עם חזה נפוח אחרי שהעפילה לגמר המונדיאל בעוד שתיהן כלל לא השתתפו בטורניר הזה. הגרמנים אפילו את לטביה של פרונחננקובס לא הצליחו לנצח. אני חושב שאין ילד שלא זוכר את המשחק הזה בגלל אריאן רובן וזו כן אחת התחנות בקריירה שלו לצד גמר המונדיאל ב-2010 וגמר הצ'מפיונס ב-2013 כשיצא ממשבצת הגיבור הטראגי הלא מחמיאה. כאחד שאהב מאוד את פיגו שהזדקן - ראיתי שחקן כנף בלתי ניתן לעצירה - כולם ידעו מה הוא עומד לעשות ולא הצליחו לעצור אותו. הולנד עם מרכז שדה מזדקן ונבחרת לא מספיק טובה, לא היוותה יריב באמת לפורטוגל בחצי הגמר. ואן דר מיידה שהיה חוגג גולים בתנועת צלף עוד נחשב להבטחה פעם ואני זוכר שער אדיר שלו נגד ארסנל ב-2003/04 אבל הלך ודעך ונעלם, בלון שהתפוצץ. לגבי צ'כיה, פספוס גדול שהם הודחו נגד יוון לאחר מכן. רוזיצקי לדעתי היה דומיננטי יותר ב-2006 למרות שבאותו שלב כבר דיברו עליו והוא היה שחקן חשוב בדורטמונד.
זה אחד הכתמים הגדולים בתולדות הולנד. אין ילד בהולנד שלא יודע מה זה "החילוף" של בוספלט ברובן . זאת לטעמי החלטת המאמן הגרועה ביותר תוך כדי משחק שראיתי ממאמן.
תחילתה של ידידות מופלאה עד 2004 שוויץ וצרפת קיימו ביניהן עשרות משחקי ידידות, אך מעולם לא נפגשו במשחק רשמי, עד שבהגרלת היורו הן שובצו בבית אחת. תאריך: 21.6.2004 איצטדיון: סידדי דה קוימברה, קוימברה מעמד: שלב בתים *לחצו על הלינק כדי לראות הרכבים: שוויץ: יורג שטיל, מוראט יאקין, פטריק מולר, סטפן אנשו(85' לודוביק מניאן), כריסטוף שפיחר, ריקרדו קבניאס, יוהאן פוגל, רפאל ויקי, האקאן יאקין(60' בנג'מין הוגל), דניאל גיגאקס(85' מילאים ראמה), יוהאן פונלנטן. מאמן: קובי קון צרפת: פביאן בארטז, לילאן תוראם, מיקאל סילבסטרה, וילי סניול(46' ויליאם גאלאס), ביקסנט ליזרזו, זינדין זידאן, פטריק ויירה, קלוד מקללה, רובר פירס, דוד טרזגה(75' לואיס סאהה, 92' ז'אן-אלן בומסון), תיירי הנרי. מאמן: ז'ק סנטיני המשחק היה גם המשחק האחרון בקריירה של קפטן נבחרת שוויץ יורג שטיל, שדווקא העביר את רוב הקריירה בקבוצה בינונית במולדתו סקנט גאלן, כמו כן שיחק גם בוטינגן וציריך וגם עונה אחת במכסיקו. בשנת 2000 ערך את הבכורה בנבחרת בגיל 32 בלבד וכעבור שנה חתם בבורוסיה מנשנגלדבך שם היה שוער ראשון במשך 3 עונות. סך הכל רשם 21 הופעות בינלאומיות. אחרי הטורניר הנבחרות נפגשו כמובן גם בבית מוקדמות המונדיאל "הישראלי" ואז גם במונדיאל 2006 ועצמו. בהמשך הגיעו המפגשים במונדיאל 2014 ויורו 2016. סך הכל בטורנירים גדולים צרפת ניצחה שני משחקים ועוד שני משחקים הסתיימו בתיקו מאופס. במוקדמות מונדיאל שני המשחקים הסתיימו ללא הכרעה.
זה הטורניר הגדול ה-5 מתוך 8 האחרונים שבו שתיהן משתתפות שבו הן גם נפגשות. מפגש מעפן שיצא מכל החורים, אלא אם שוייץ תעיף שזה יהיה נחמד.
דמעות של סאותגייט האנגלים כבר ראו באופק זכיה אפשרית ביורו הביתי וכמובן רצו מאוד לנקום בגרמניה על הדחה בפנדלים שהשאירה את גאזה דומע בדיוק באותו מעמד במונדיאל 1990. אך בסוף גאזה היה רחוק סנטימטרים משער זהב ובפנדלים שוב גרמניה ניצחה. נבחרת גרמניה נחשבת למצליחה מאוד ואנגליה הלוזרית האולטימטיבית, לא מעט בגלל שהמזל היה פעמיים בצד אחד ולא היה בצד השני. זו גם הטרוומה הראשונה מנבחרת אנגליה של עבדכם הנאמן תאריך: 26.6.1996 איצטדיון: וומבלי מעמד: חצי גמר הרכבים: אנגליה: דיוויד סימן, גארת סאותגייט, טוני אדמס, דיוויד פלאט, סטיוארט פירס, פול אינס, דארן אנדרטון, סטיב מקמנמן, פול גסקוין, טדי שרינגהאם, אלן שירר. מאמן: טרי ונאבלס גרמניה: אנדראס קופקה, מרקוס באבל, מתיאס זאמר, תומאס הלמר(110' מרקו בודה), סטפן רויטר, כריסטיאן ציגה, שטפן פרוינד(118' תומאס שטרונץ), דיטר איילטס, אנדראס מולר, מחמט שול(77' תומאס האסלר), סטפן קונץ. מאמן: ברטי פוגטס
משחקים רשמיים אגדיים בין גרמניה לאנגליה: גמר מונדיאל 66 - 4-2 אנגליה חצי גמר מונדיאל 90 - גרמניה בפנדלים חצי גמר יורו 96 - גרמניה בפנדלים בתים יורו 2000 - 1-0 אנגליה מוקדמות מונדיאל 2002 - 5-1 לאנגליה במינכן שמינית גמר מונדיאל - 4-1 גרמניה למעשה, מאז 1990, לא חושב שהיה בין השתיים האלה משחק רשמי שלא נכנס לספרי ההסטוריה, למעט ה1-0 של גרמניה בוומבלי במוק' מונדיאל 2002 (זה שקדם ל5-1 במינכן בגומלין). במפגשי נוקאאוט גרמניה נצחה את כל 3 האחרונים (חצי גמר 90, חצי גמר 96, שמינית גמר 2010).
גם ה-1-0 של גרמניה ב-2000 נכנס להיסטוריה-המשחק האחרון בוומבלי לפני השיפוץ. זיכרונות מההישג המשמעותי היחיד של אנגליה מול גרמניה מאז 66: https://i.imgur.com/ay6aYLz.Xxx