כמה שאלות על ליגת האומות שבאה עלינו לטובה. כמה מתוך הבית עולות לשלב הבא? ואיך אפשר לרדת דרג? ואיך אפשר לעלות דרג?
מקום ראשון עולה דרג מקום אחרון יורד דרג השלב הבא? רק בדרג א׳ יש שלב הבא. ארבעת הראשונות הולכות לפיינל פור. המנצחת היא האלופה של המפעל. בסיום המוקדמות יורו מנקים את ה-20 עולות יחד עם גרמניה המארחת, 12 המדורגות הכי גבוה הולכות לפלייאוף 3 מסלולים (כמו שהיה עד עכשיו). כל מנצחת פלייאוף עולה ליורו. הסיכוי של ישראל לעלות- די גבוה בהנחה שרוב העולות מהמוקדמות יהיו נבחרות חזקות, ככה שבסבירות גבוהה גם מקום שני יספיק לפלייאוף (כמו פעם שעברה שסיימו 2 בבית עם אלבניה וסקוטלנד).
אתם מכירים אותי פה הרבה שנים ויודעים כבר שאני לא מהאלה שמנפחים ציפיות לפני כל קמפיין, אבל וואלה לעלות ליורו דרך ליגת האומות לא נשמע כמו מדע בדיוני. נניח שהגעת לפליאוף, את מי אתה תקבל שם? נבחרות שלא היו מספיק טובות כדי לתפוס את שני המקומות הראשונים במוקדמות היורו, כלומר נבחרות שביום נתון אתה יכול לנצח אותם. רק שלא יהיו ספיקות, כל נבחרת שנקבל בפליאוף, אם נעלה, תהיה טובה מאיתנו, אבל לא בכזה פער שאי אפשר לקזז בערב נתון. סקוטלנד למשל טובה מאיתנו אבל בחצי גמר האומות הפסדנו להם רק בפנדלים, באותה מידה גם היינו יכול לנצח אותם בפנדלים.
ברור שזה לא מדע בדיוני. כמו שמסלולי האלופות במוקדמות צ׳מפיונס הפכו למשימה פחות קשה מהשיטה לפני. אופ״א דואגת למדינות קטנות ובתמורה הפוליטיקאים מצביעים למי ומתי שצריך. כשמגדילים ויש 24 נבחרות באליפות אירופה, יהיה יותר קל להעפיל. אגב, החל ממונדיאל 26, יהיו 48 (!!!) נבחרות. המונדיאל יהיה בנוי מ 16 בתים של 3 נבחרות ומכל בית יעפילו 2 נבחרות ומשם יהיה שלב הדחה ראשון, אחר כך שמינית וכן הלאה. זו זילות של המושג טורניר קיץ גדול. עם השינויים האלה למעשה לא הצלחנו, להוציא את מקסיקו 70, להעפיל לטורניר גדול באמת. כל העפלה מעתה, שהיא לא תהיה מהמקום הראשון בשלב המוקדמות הקלאסי, תהיה בזכות השיטה החדשה.
זה לא מדע בדיוני אבל כן יש חשיבות למשחקי בית חוץ. אם מגרילים בחוץ בפלייאוף נבחרות סדר גודל של סקוטלנד,וויילס, טורקיה,אירלנד, צפון אירלנד וכאלה אז אין לנו סיכוי רק בגלל הביתיות והקהל שם. לא זוכר ביכלל מתי הנבחרת ניצחה בחוץ נבחרת שמדורגת מעליה במשחק חשוב אם נסיים 1 בליגת האומות (סביר מאוד) אז בחצי גמר פלייאוף תהיה לנו ביתיות. בגמר זה הגרלה
צודק, למרות שכן אפשר לגנוב תיקו שיוביל אותנו לפנדלים. נגד וילס עשינו תיקו בקרדיף. הפנדלים נגד סקוטלנד היה אצלם כמדומני.
כן. 0-0 אבל שהקמפיין היה יחסית גמור והיית חייב ניצחון (בסמי עופר זה נגמר 0-3 לוויילס). הפנדלים נגד הסקוטים היו באמת בגלזגו אבל זה היה בקורונה, בלי קהל. עם קהל הפסדנו שם פעמיים 2-3. (הובלנו בראשון 0-1 ובשני 0-1 ו1-2 ועדיין הפסדנו). בבית ניצחנו אותם פעמיים 1-2 בסמי עופר ו0-1 בנתניה בלי קהל.
מבט על הסגל של נבחרת ברזיל - למאמן שלהם הרבה מחשבה את מי להרכיב לקראת המונדיאל: בקישור- פאביניו, קאסמירו, פרד, ברונו גימארייש, פאקטה, קוטיניו. בבתקפה- ניימאר, ויניסיוס, קונייה, רודריגו, ז׳סוס, רישרליסון, ראפיניה, אנתוני, מרטינלי שחקנים שכרגע מחוץ לסגל- פירמינו, גביגול, ארתור, אמרסון, פליפה בהגנה- החלק החלש יותר עם טיאגו סילבה המזדקן, מרקיניוס ואדר מיליטאו, גבריאל מגנים- דני אלבס בן ה-39, אלכס סנדרו, דנילו, אלכס טלס, ארנה שוערים- אליסון, אדרסון, ווברטון
סגל לא רע אבל לא כזה נוצץ כמו שאתה עושה ממנו. פאביניו וקאסמירו הם וורלד קלאס אבל משחקים על אותה העמדה. פאקטה אולי מצטיין בליגה הצרפתית אבל בליגה טובה יותר ראינו מה הוא שווה. קוטיניו הצליח באמת רק בליברפול וגם זה לפני מיליון שנה. ויניסיוס וורלד קלאס. ניימאר זה כמובן השאלה הגדולה אם הוא ינסה לכפות את עצמו או לשם שינוי יאפשר גם לאחרים להתבטא. דני אלבס צריך להיות באנקר בהרכב גם כשהוא יהיה בן 50 וישחק בהפועל פתח תקווה.
אני חושב שהסגל הזה יקום וייפול על שני דברים: 1. כמה ההגנה תהיה יציבה ולא איטית (אדר במקום טיאגו סילבה ובלי דני אלבס) 2. כמו שאמרת לגבי ניימאר- כמה יבוא לעשות הצגות וכמה יבוא לשחק כדורגל. כי אם יהיה בנאדם לשם שינוי אז ויניסיוס יכול לפרוח.
היום לפני 25 שנה תאמינו או לא, אבל אנגליה זכתה בטורניר היוקרתי בו השתתפו מלבדה ומלבד ברזיל גם איטליה וצרפת.
רבים חושבים שזה הגול הכי גדול איי פעם בכדור חופשי וזו גם הכותרת במארקה: 25 שנה לפלא של רוברטו קרלוס שבעט עם הפאלש כדור בלתי נשכח בגביע הקונפדרציות נגד צרפת. זה קרה שלושה ביוני 1997. “שער בלתי אפשרי שהיה אף נושא למחקרים מדעיים”. זה היה שנה לפני גמר המונדיאל ואמנם ההרכבים לא היו מלאים במאה אחוז אבל לא מעט כוכבים שיחקו באותו ערב. בברזיל היו אלה רומאריו ורונאלדו וגם קאפו, בצרפת היו שם זידאן, פירס, דסאי, קראמבו. המרחק? 35 מטרים. השער נכבש בדקה ה-20. “ההיגיון הבריא לא הצביע על בעיטה ישירה, אבל רוברטו קרלוס נגד כל היגיון”. אין דבר יותר טוב כדי להסביר את מה שקרה, מעבר לשער עצמו – מאשר הפרצופים ההמומים. רוברטו קרלוס הסביר: “אני זוכר את השער הזה כאחד החשובים בקריירה שלי. אנשים לא האמינו כי זה היה מרחוק, אבל הייתה לבעיטה מספיק כוח. בארטז לא הבין מה רציתי לעשות, ניסיתי לגרום לו לחשוב שאני עושה משהו אחר. כשראיתי שהוא לא זז והכדור נכנס – זה שינה את הקריירה שלי לדעתי. אני חושב שהרוח עזרה לכדור להיכנס, אחרת הוא היה עף מחוץ לאצטדיון. זה נס, זה משהו שקורה רק פעם אחת בחיים. מאז הרגשתי יותר חשוב לנבחרת. אני חושב שעשיתי משהו יוצא דופן. ככה חשבתי אז אבל לא הבנתי בדיוק מה ואיך”. בארטז אמר: “חשבתי שהבעיה נפתרה. הבעיטה הזו תעוף לירח”, והודה לאחר מכן בטעותו ואמר שהיה בהלם. דשאן היה מאלה שעמדו בחומה יחד עם דסאי וזידאן: “מעולם לא ראיתי דבר כזה”, אמר המאמן הנוכחי של צרפת. אסור לשכוח שהיה לו גם שער ‘לא הגיוני’ נגד טנריפה ממש ליד הקרן. איזו אגדה…
ליגת האומות רבותי https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/284921766_709700700244507_4541560176755714358_n.Xxx?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=RldFhwY7oUkAX8ABvy9&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=03_AVLR5zEM03kLOGcAKXIQ9QDd4x9Lo3JphU_6bksAPikd9g&oe=62BF9AF3
אנז'י לא הצליחה לקבל אישור לשחק בליגה הרוסית השלישית במספר ולכן או שתשחק בליגת חובבים או שתחדל מלהתקיים. Sent from my SM-G973F using Tapatalk