שיהיה ברור, אני לא בא להגן על ניהול הכדורגל האיטלקי, הוא ראוי לביקורת רבה לאורך השנים. וראינו שאם רק תתן, הקבוצות כאן ישפכו כסף ללא כיסוי. אבל אני כן חושב שבשנים האחרונות ישנה רגולציה שלא מאפשרת למועדונים לזרוק כסף שאין להם (ומכאן גם הירידה באיכות). אותה אמפולי למשל לא הייתה יכולה להרשות להוציא (לפי המקורות האיטלקים 5.5 מיליון אירו + 3 בונוסים אם ישארו ליגה) סכום כזה על שוער אם בעונה שעברה לא הייתה מוכרת את טראורה ב 16 מיליון אירו, ובכלל מסיימת את העונה במאזן חיובי של +17. אם הקיץ לא הייתה מוכרת ב 8.5 מיליון את סמואלה ריצ׳י לטורינו ומקבלת 4 מיליון מאינטר + התחייבות על עוד 10 בקיץ הבא על אסלאני. מה גם שויקאריו לא איזה צעצוע חד פעמי, אלא שוער בן 25 שהיה לאחד המצטיינים בליגה בעונה שעברה ובאמפולי יודעים שאם הם ירדו ליגה הם ימצאו קבוצה שתחזיר להם את ההשקעה. --- הקאלצ׳יומרקטו זה דבר מאוד חשוב בתרבות הכדורגל האיטלקי, לפעמים יותר מהכדורגל על המגרש עצמו. הקבוצות האיטלקיות מסורתית מחליפות שחקנים בכמויות (רכישות והשאלות), אבל אם נבדוק, כמו במקרה של אמפולי, נראה שהן מכניסות לא פחות, ואף יותר ממה שהן מוציאות.
אני נותן הנחה לקבוצות עם בעלים עשיר. בספרד לדוגמה אלמריה עלתה לליגה הראשונה עם תקציב רכש של 100 מיליון, אבל אם הם לא יוכיחו שהם יודעים גם להכניס הרבה כסף התקציב ירד וירד. אם השוק הנוכחי פועל תחת רגולציה, אז כנראה שהיא טובה יותר מזו בספרד, כי קבוצות מסוגלות למכור יותר שחקנים ובמכירים גבוהים יותר. שחקנים כמו חמד טראורה לא היו נמכרים בספרד בתוך הליגה במחיר שהוא נמכר. עכשיו למשל סלטה ויגו מוכרת לריאל סוסיאדד את השחקן הכי טוב שלה ב-15 מיליון וזו נחשבת להעברה חריגה מאוד. מה שמעניין אותי זה איפה שתי הקבוצות האלה ממוקמות ביחס לקבוצות באיטליה מבחינת הכנסות (בשוק ההעברות+תפעוליות). אגב, לאציו שילמה עכשיו 6 מיליון אירו על מריו חילה, בלם מהמילואים של ריאל מדריד. אם זה לא רכש נועז...
אגב, זה הנתון הנוכחי: קבוצות בסרייה א' הוציאו 327 מיליון אירו על רכש עד עכשיו, בספרד רק 136 מיליון אירו, 80 מהם על צ'ואמני. ההבדלים האלה עצומים.
Serie A - Transfers 22/23 | Transfermarkt כולל התחייבויות רכישה מקיץ קודם, לכן הקצב ייעצר בהמשך, אבל כרגע מדובר על 355 מיליון אירו בסך הכל. אין ספק שההשוואות בין השווקים זה נושא מעניין לנתח אותו. אבל המצב בספרד מוזר כי אלמריה דיווחה על תקציב רכש של 100 מיליון אירו, אבל בינתיים הוציאה רק 13 כולל התחייבויות קודמות. רק היום ססואולו וסלרניטנה עשו בינהן טרייד לסידור החשבונות: אדרסון במחיר מופקע לססואולו, בתמורה למטאו לובאטו במחיר מופקע לסלרניטנה.
וכמה הם הכניסו? --- בעונה שעברה קבוצות בסרייה א' הוציאו 809 מיליון אירו על רכש, בספרד רק 379 מיליון אירו. ההבדלים האלה עצומים. אבל רגע, קבוצות בסרייה א' הכניסו 700 מיליון אירו, בספרד רק 285. ההבדלים האלה גם עצומים. (תכתוב בגוגל calciomercato ותבין את ההבדל).
אבל רב העסקאות הן בין המועדונים, הדוגמה הקלאסית היא זאת שהבאתי קודם, בסגנון של עסקת ארתור-פיאניץ' המסריחה. כמה באמת מהעסקאות האלה קבוצות מצליחות למכור (שאפו לססואולו על ה-40 על סקמאקה מפריס סן ז'רמן), לא לעגל מספרים עם כל מיני טריידים כאלה או רכישות שאין להן תועלת מקצועית כמו של מנדראגורה.
למנדראגורה אין תועלת מקצועית? אחלה שחקן ועלה סך הכל 8 מיליון יורו, זה ממש לא סכום חריג. Sent from my SM-N970F using Tapatalk
הוא עלה בכל הקריירה 52 מיליון אירו, יובנטוס שילמה עליו 24 מיליון כל הקריירה בלי שישחק בה דקה. נתתי אותו כדוגמה בדיוק להעברות מנופחות שנועדו לסדר את הספרים (והתועלת המקצועית שלו ליובנטוס אולי אולי אולי מסתכמת ברווח הכלכלי). ה-8 ששילמה פיורנטינה זניחים. אולי זו אחלה שיטה שגם בספרד צריכים לנסות כדי לאפשר להן להוציא יותר כספים. הרי הבעיה שם היא הספרים, לא היכולות הכלכליות של הקבוצות. 8 מיליון אירו זה סכום לא רגיל לאחרונה גם עבור קבוצת צמרת מכניסה כמו בטיס (הקיץ שילמה על כישרון ברזילאי את הסכום הזה) וקבוצות שוקלות למכור את הכוכבים שלהן כדי לבנות את הקבוצה. בסך הכל, החוקים כנראה שונים. עדיין לא הבנתי איך אנחנו רואים מספרים כאלה כל קיץ למרות שאומרים שהכדורגל האיטלקי בבעיות כלכליות. בדקתי בעונות הקודמות, מספרים שמסכמים את כל החלון ולא רק תחילתו +חובות רכישה: בעונה הקודמת, באיטליה הוציאו 809 מיליון, בספרד 379. לפני שתי עונות (קיץ 2020, קורונה וכל זה) באיטליה הוציאו 979, בספרד 424. אלה הפרשים עצומים. בפעם האחרונה שבספרד הוציאו יותר מאיטליה זה היה בקיץ 2019, וגם אז זה היה רק ב-100 מיליון הפרש, וגם זה בזכות ההוצאות האסטרונומיות על אדן הזאר ואנטואן גריזמן.
אתה עונה לעצמך איך. זה עסקאות חארטה כדי לסדר את המספרים ושיקולים כאלה- כמו טריד בין שחקן לשחקן נמכור לכם 40 מיליון את איקס ואתם תמכרו לנו ב40 מיליון את את y. בפועל לפי הסטטיסטיקות אחרי זה יוצא שעוד 80 מיליון האיטלקיות הוציאו, ברור שזה בלוף
וזו השאלה שלי: איך בכלל האיטלקיות יכולות לרשום הוצאות כאלה בספרים. הספרדיות היו עושות את זה אם זה היה משפר להן את המאזנים. ולא כל ההעברות הן טריידים. נראה לי שיש את האמונה שהכסף ששילמת יחזור אליך בסוף מקבוצה איטלקית אחרת כך או כך.