הגדלת תכולה זה משהו שאפשרי בכל אצטדיון חדיש שמתוכנן כראוי. זה קרה במספר אצטדיונים באירופה בשנים האחרונות. תקף גם לשיפוץ משמעותי שלא מפריע להתנהלות שוטפת באצטדיון. כמו שאמרו פה, להתעסק בתכולה של האצטדיון במקום בנראות, חווית ההגעה, חווית הצפייה והטוטאל כולו, זו הכי התעסקות בטפל.
התעסקות בטפל - עד שמנסים להשיג כרטיס. אם ההתאחדות היתה מוכנה למכור לרומא את האולימפיקו, בעיני זה היה מושלם.
שוב פעם. לוקחים עונה אחת שתשמש מדגם לאיצטדיון של מאה שנה. מתי לפני העונה הנוכחית רומא הביאה 40 אלף מנויים? משנות ה2000 רומא ברוב המשחקים לא עברה את ה60% תפוסה באולימפיקו. האפקט של האיצטדיון החדש יהיה בהתחלה אין ספק (יהיה סולד אווט כל משחק). האם הוא יספיק לאחר עשר שנים גם בשנים שהקבוצה תדשדש מקצועית? יש לך דוגמא קרובה- יובנטוס (וזה עם איצטדיון של 40 אלף). 60 אלף מושלם. 55 גם אחלה בשביל רומא.
לא צריך לבנות איצטדיון של 200 אלף. צריך לבנות איצטדיון שמעבר ליתרונות הפיננסים, יהיה מכפיל כוח. להבדיל מצוואר בקבוק. @תומר1989 אתה יכול להגיד "שוב" גם אלף פעם. זה לא ישנה דבר. ההידבקות שלך לממוצע קהל בשנים של פאלוטה כאילו זה הכלל, ולא היוצא מן הכלל: לא עושה עלי רושם. -בדיוק כמו על כל אחד אחר שיודע מה זה as roma. רומא, הקבוצה, יונקת חיותה מההייפ של הקהל, שבתורו יונק חיותו מההייפ הכללי שמייצר הבעלים. כשיש בעלים שמחובר לקהל וקונה סופרסטארים ויוצר הייפ וכו': הקהל מצביע בהמוניו לתוך האיצטדיון. וגם לאירועים מחוץ לאיצטדיון. והתארים מגיעים. כשיש בעלים שמנותק מהקהל ומוכר סופרסטארים בשביל דוחות כספיים במבנה שוק רגולטיבי מיותר שלא מזרים כסף אבל חושף חולשות - אז הקהל גם מצביע ברגליים. ואפילו אז, בשנים הדפוקות של פאלוטה, ממוצע הקהל הוא 35-40. רומא היא המטרופולין הכי גדול באיטליה. האיצטדיון נבנה על המטרו. ברומא הקהל הוא רומאי. מרומא רבתי. ובעיקר מרומא של מרכז העיר שמרושת במטרו. הקהל לא מגיע ממחוזות אחרים באיטליה. זה לא יובה שיש לה הכי הרבה אוהדים בכל רחבי איטליה, אבל בטורינו עצמה היא מיעוט. אתה יכול לנקוב במספרים מגוחכים סתם כי הם באים לך טוב בעין, של 55 ו 60 אלף ולקבע אותם בתיאוריה שקיימת רק אצלך בראש, כאילו מה טוב ומה לא, ומה מושלם ומה לא. או אתה יכול להקשיב וללמוד ולהתייחס לנתונים כמו גודל אוכלוסיה, מאפיינים גיאוגרפים, מאפיינים תרבותיים שלה, ולגבש דעה שהיא מעבר לסיסמאות חלולות. 55 אלף מושבים מתוכם 52 בלבד לקהל אוהדי רומא: זה צוואר בקבוק.
55 ו60 זה לא מספרים שזרקתי. אלא מספרים שאתה רשמת שמדובר שיהיו התכולה של האיצטדיון. עליהם הלבשתי את דעתי. לא הלכתי על תקופת פאלוטה אלא על הכללי מאז שאני רואה כדורגל, שהאולימפיקו היה מלא אך ורק בדרבי מול לאציו (אתה נתפס על קדנציות של בעלים כאילו שהם משחקים על הדשא) מי מבטיח לך שהבעלים החדש יביא סופרסטארים? או הבעלים שאחריו? או הבעלים שאחרי אחריו? איזה סופרסטארים כבר אפשר להביא לרומא מי ישמע זה ריאל מדריד? הקהל של רומא זה לא הקהל של יונייטד שיביא 70 אלף כל משחק לא משנה כמה הקבוצה חרא. הם יודעים להצביע ברגליים יפה מאוד
אני מבין שמדובר באצטדיון היסטורי והכל, אבל לא הגיע הזמן להתקדם מאצטדיונים אולימפיים? אם כבר מכפיל כוח, אז קהל שקרוב לכר הדשא הוא כזה. וזה לא רק עדיף לצופים באצטדיון, זה עדיף גם לצופים בבית, וזה הכי עדיף למיתוג של הכדורגל האיטלקי. כל האצטדיונים האלה עם מסלולי ריצה ועם חורים בפינות הם בעיניי הגורם מס' 1 לכך שהכדורגל האיטלקי נשאר מאחור בהשוואה ל3 הליגות האחרות. אני באופן אישי הייתי מעדיף סמי עופר על אולימפיקו.
אני מאוהב באולימפיקו. מבחינת כדורגל אני גדלתי שם. אבל לא לזה אני מכוון. זו יכולה להיות עסקה בסכום נמוך. בסיכון נמוך. מבחינת המועדון. את היציעים הרוחביים בקלות אפשר לקרב לדשא. את הקורבות לתכנן מחדש. שגם יהיו קרובים יותר. מבחינת הרשויות זה פרוייקט חד קרן. שדורש אפס השקעה. ואפס סיבוכים משפטיים תכנוניים. -רק כסף והון פוליטי ייכנס להם לכיס.
איטליה הגישה 11 ערים כמועמדות לאיצטדיונים ביורו 2032, שההכרזה אליו תהיה באוקטובר 2023: מילאנו - איצטדיון חדש רומא - איצטדיון חדש + אולימפיקו קליארי - איצטדיון חדש טורינו - יובנטוס סטאדיום בולוניה - איצטדיון חדש או רנאטו דלארה משופץ ורונה - איצטדיון חדש או בנטגודי משופץ פירנצה - איצטדיון חדש או ארטמיו פראנקי משופץ פאלרמו - איצטדיון חדש או רנצו ברברה משופץ נאפולי - איצטדיון חדש או ארמנדו מראדונה משופץ ג'נובה - איצטדיון חדש או פראריס משופץ בארי - איצטדיון חדש או סן ניקולה משופץ שיהיה לנו ולהם בהצלחה - האלטרנטיבה זה טורקיה המשוקצת.
אירוח טורניר כמו היורו זו הדרך היחידה להזיז משהו בגזרת האיצטדיונים במגף. הלוואי. Sent from my SM-N970F using Tapatalk
הצליחו לבנות איצטדיון 1 ב35 שנה ועכשיו רוצים לבנות בעשר ששנים שלוש איצטדיונים + לעשות שיפוץ מקיף ביותר לעוד 7? נראה לי שהתגובה של אופא תהיה - חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
תראו, מאוד קל ללגלג על איטליה, ועל הבירוקרטיה והפוליטיקה שבה, ובצדק. אבל מה שלא מצליחים לעושת בעלי קבוצות בגלל פוליטיקאים ובירוקרטים - הם יעשו בגלל uefa - בשניה שאופא תכריז על איטליה כמארחת של 2032 - אז הדברים יתבצעו, איטליה לא תבזה את עצמה. בלי כל קשר איטליה צריכה תשתיות - לא רק איצטדיונים. גשרים חדשים. עוד פיתוח לרשת הרכבות העניפה אבל הינה שלה. פיתוח נמלי תעופה חדשים. כבישים. יש באיטליה הכל - אבל התשתיות במדינה בין אם מדובר באיצטדיונים או בתחבורה - ישנים להחריד
אנטונלו אישר אתמול שאינטר חתמה על הסכם בלעדיות על שטח באזור רוצאנו (דרום מילאנו, קרוב לאסאגו ולפורום) עד 2024 והחל מינואר הם צפויים להתנהל מול העירייה כדי לקדם את הסיפור. דיבורים כאלה שמענו די והותר, אבל אנטונלו ציין פרט מעניין מאוד ועצוב מאוד והוא שהחל משנת 2025, לא ניתן יהיה לאכלס אוהדים בחלקים מהטבעת השניה באצטדיון אלא אם יהיה שיפוץ רציני. אני לא צריך להרחיב על החשיבות של הסאן סירו בקשר לעיר מילאנו, איטליה והכדורגל העולמי והאיטלקי כאחד. הקולוסיאום של ימינו מוזנח ע"י פושעים וכשהקבוצות רוצות לעשות מהלכים לטובת הקהלים, אז העירייה מתעוררות במטרה לדפוק אותן. מה שיקרה זה ששני המועדונים ימצאו אלטרנטיבות מחוץ למילאנו וחבל. לראות איך מדינה ישראל הקטנה מתיייסת למתקני ספורט ואיך איטליה ולהתבייש.