גרמניה שיחקה הרבה יותר טוב מקוסטה ריקה. יותר טוב מיפן (עד דקה 60-70 שם המאמן של יפן עשה שינויים והשתלט על המשחק). לא פחות טוב מספרד. אני לא רואה איפה הכישלון. אני מבין למה בתקשורת יקראו לזה כישלון ולמה ירצו להעיף את המאמן. אם היינו עושים ליגה של 38 משחקים עם הנבחרות שבטורניר, גרמניה הייתה מסיימת בטופ 4-6 על סמך 3 המשחקים האלה. אני לא מכיר בזה ככישלון. אחרת אני גם אצטרך להגיד שסאות'גייט ענק כי הוא הוביל את אנגליה לגמר היורו, סקולארי מאמן מדהים, יוגי לב היה גדול ואז גרוע ועוד כל מיני שטויות רנדומליות כאלה. בסופו של דבר סאות'גייט בשבילי הוריד את מילדסבורו ליגה ואני רואה שיש לו בחירות מוזרות להרכבים. רק את זה אני לוקח איתי ולא אם הוא ייקח עכשיו פנדלים או יפסיד בפנדלים. זה לא מעניין אותי לשם גיבוש דעות. זה מעניין רק לשם תוצאות בטורניר הנוק אאוט.
לא פחות טוב ולא יותר טוב מספרד. מתי נבחרות ברמת יפן עשו מהפך על הראש של הגרמנים? איפה האופי? ואיפה החלוצים? ובכלל לא חשבת על זה שהכדורגל הגרמני הופך לחולה יותר ויותר? מועדוני פאר מרוסקים. כדורגל מועדונים נחלש. רק מועדון אחד חזק. בסדר יש גם את לייפציג שיחסית מתקדמת אבל אין בה כמעט גרמנים. הכישלון לא מקרי ונבחרת גרמניה בירידה גדולה מאז 2014. Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אני לא אוהב לשחק ב"אם", אבל לצורך העניין אם ספרד מנצחת קוסטה ריקה "רק" 2-0 גרמניה עולה. עזוב, יכול להיות שאם גרמניה הייתה רואה שאפשר להדביק את הפער בהפרש השערים היא הייתה מנסה יותר. בסוף מדובר פה בכישלון של גרמניה, אבל מבחינת רמת כדורגל שהוצגה בבית הזה בכל 3 המשחקים היא לכל הפחות מקום 2. יש עניינים נקודתיים שפגעו בה (מולר, בלמים) אבל לא רואה סיבה שבטורניר הבא היא לא תחזור לשלבים הגבוהים.
קראתי פה את שתי התגובות שלך, קודם כל לדעתי אתה מייחס יותר מדי משמעות ל-XG, "נתון" שאני מאוד סולד ממנו. זו גם לא הפעם הראשונה בה נשפטים על תוצאות כמובן. תומאס מולר סובל 'כל החיים' כשהוא מוצב בשפיץ, בדיוק כמו שלא נוח לו להיות שחקן כנף ימין. זה היה מיותר מאוד. החלוץ שעלה וכבש שער אדיר נגד ספרד היה ראוי לצ'אנס מההתחלה. אתה מציין את איכות הכדורגל של גרמניה, וזה אחלה, אבל אלו בדיוק הציפיות ממנו לאור הכישרונות הגדולים בהתקפה. רוצה לומר - אם גרמניה הייתה מסיימת את שלב הבתים עם תשעה שערים זה פחות היה מפתיע אותי מאשר ספרד שעשתה זו, וכנ"ל אם גרמניה הייתה מנצחת 0:7 את קוסטה ריקה. אגב, במשחק גרמניה-ספרד אני לא ראיתי עליונות ברורה שלהם, ממש לא. ספרד הובילה, רשמה החמצה גדולה של אסנסיו שהיה יכול לעשות 2:0 ובהמשך גרמניה השוותה והלכנו אחורה. @Clichy, יש עוד הרבה זמן עד לטורניר הגדול הבא ואתה לא יכול לדעת. כמובן שמוסיאלה בדרך להיות שחקן מפלצתי. אני חושב שיש עמדות בהן גרמניה מתקשה לגדל את הדור הבא כבר שנים. חסר לי קשר אחורי באמת טוב לדוגמא. אני לא חושב אגב שפרשן נורמלי וכן הלאה יכול להספיד עתידית את גרמניה. פשוט כן יש תחושה שהם כרגע הפכו ללוזרים.
אבל ספרד ניצחה 7-0 וזה היה ידוע עוד מהמחזור הראשון. גרמניה ידעה אתמול שכדי לא להיות תלויה באף תוצאה במשחק המקביל היא צריכה לנצח בהפרש של 7 שערים. אני לא אומר שזה פשוט, אבל בגישה של הנבחרת עד בערך דקה 60 (כשספרד נקלעה לפיגור) היה נראה שהם מסתפקים בניצחון קטן מתוך אמונה שספרד תעשה בשבילם את העבודה ותנצח את יפן. מה בדיוק הסיבה שהפסיקו את הבליץ של פתיחת המשחק אחרי השער של גנאברי, או שלא פתחו עם האברץ ופילקרוג ביחד כמו ב20 דקות האחרונות? אם היו משחקים ככה מהפתיחה סביר להניח שבמחצית היו מובילים לפחות ב3 שערים, ואז אין סיכוי שספרד הייתה מרשה לעצמה להוריד את הרגל מהגז. במקום זה נתנו לספרד עמדה נוחה מאוד להתחיל לעשות חישובים ולהרפות, ועל הדרך אפשרו לקוסטה ריקה לצבור ביטחון ולהביך עם שני שערים שהורידו לטמיון את הסיכוי של גרמניה לעשות משהו בלי עזרה של ספרד. אגב, מבחינה "אסטרטגית" יכול להיות שהיה עדיף לגרמניה להחזיק עוד 10 דקות בפיגור כדי להכריח את ספרד לשחק בקצב גבוה יותר ואולי תהפוך את התוצאה, אבל קוסטה ריקה היא לא שטיח שתעשה מה שיתאים לגרמנים באותו רגע והבושה במצב הזה הייתה מספיק גדולה גם ככה. ועוד לא דיברתי בכלל על "החטא הקדמון" שהוא ההורדת רגל מהגז במשחק מול יפן והחילופים הנוראיים של פליק שהובילו להפסד ולמצב המסובך שגרמניה הייתה בו מלכתחילה. אני טוען שגם במשחק האחרון, שבו כביכול גרמניה נראתה טוב בהתקפה והייתה שווה אפילו עוד כמה שערים (3 קורות + כמה הצלות גדולות של נבאס), הגישה הייתה לוזרית ולא מתאימה למצב של הנבחרת.
המאמן הנוכחי הוא ממשיך דרכו של המאמן הקודם. ולכן הוא נכשל כמו הקודם. ומנהלי ההתאחדות בקדנציה הנוכחיץ ממשיכים את הדרך שבה צעדו בקדנציה הקודמת. ולכם גם הם ממשיכים להכשל. גם היום - תשאל אותם - הם יגידו לך שהכל בסדר. שלא דרושה מהפיכה. התחושה שלי היא שכל הקודקודים שרויים בקונספציה. לא מבינים את המצב.
קשה לי להאמין שאחרי ההדחה הזאת יש מישהו שם שחושב שהכל בסדר. האמת היא שקאדר השחקנים הגרמני מוגבל למדי. מרכז ההגנה מזעזע, אין קשר אחורי קלאסי, אין חלוץ 9 ברמה גבוהה. בטורנירים מהסוג הזה בלתי אפשרי לזכות עם החסרונות האלה. אלו עמדות שבהן גרמניה חייבת להתרכז בלפתח. מה שכן, למרות שלא מדובר בחלוץ על, אני חושב חושב שבהתחשב בהיצע הדל ובכושרו הנוכחי, אם פולקרוג היה מקבל קרדיט בהרכב מהמשחק הראשון, גרמניה הייתה לפחות צולחת את הבית הזה. במעט ששיחק ראו שהוא שהנוכחות שלו ברחבה והמיקום שלו זה משהו שאף שחקן בנבחרת לא נותן. עם המוסרים והמרימים הטובים שיש לגרמניה, ייתכן שהוא היה יכול לגמור עבורה את המשחק הראשון מול יפן. לא רואה אותו למשל נתפס בנבדל כמו האברץ בגול שנפסל לגרמניה רגע לפני ההפסקה מול יפן.
כן. מאמן (וגם שחקן) נמדד לפי 100 200 משחקים לא לפי 3-7 ובטח שלא כאלה שמוכרעים בפנדלים שזה מבחינתי שווה ערך להטלת מטבע. דמיין שסאות'גייט היה מנצח את איטליה בפנדלים בגמר, אז הוא היה גאון? בגלל שהפסיד הוא חלש? זאת שיטת מדידה הגיונית?
לא רק פנדלים כמה כבר השפעה מקצועית יכולה להיות למאמן על שחקנים שהוא פוגש פעם בכמה בחודשים? ההשפעה של מאמני נבחרות היא מינורית מבחינה מקצועית. הם צריכים בעיקר לדאוג שתהיה אווירה טובה בנבחרת
-ההשפעה של מאמני נבחרות היא בעיקר בבחירת שחקני סגל רחב נכונים מלכתחילה. -הטמעת ערכים של לכידות חברתית וחידוד ערכים מנטליים ששחקנים שזומנו מחזיקים בהם ממילא. -בחירת הרכב. -וניהול משחק (ניצול הזדמנויות/הבנת מצב ומתן מענה בזמן אמת). זה לא מעט. זו מומחיות בפני עצמה. הרבה מאמני מועדונים מוצלחים לא יצליחו בנבחרות ולהפך.
מסכים, ולטעמי גם מול ספרד הם נקטו בגישה זהירה מדי כי באיזשהו שלב במשחק (~75) הם יכלו לנצח את המשחק ואף כמעט עשו את זה ("בטעות") אבל נראה היה שהסתפקו בתיקו - יש בזה היגיון מסויים אבל בדיעבד זה דפק אותם. אגב אני רואה שבאים בתלונות לגרמניה שאין לה בלמים וחלוץ 9 - רק מזכיר שהבלמים של ספרד היו רודרי (קשר), לאפורט (כמעט לא משחק) ופאו טורס והחלוץ שלה הוא אלברו מוראטה. זה יכול להיות טיעון בהקשר של אי זכייה במונדיאל (בטח בהשוואה לצרפת, ברזיל או פורטוגל) אבל לשלב הבתים הזה זה בפירוש לא רלוונטי. היה לה מספיק איכות.
-מסכים בנוגע לפולקרוג. -מסכים שהאנשים מעל למאמן צריכים לייצר חלוץ. כיעד לאומי. כדי להתמודד על הישגים שהם מעל עלייה משלב הבתים. -לא מסכים בנוגע להערה על הקאדר. זו השלכה של כדורגל מועדונים על כדורגל נבחרות. -אלו עולמות שונים. בכדורגל נבחרות לא נדרש קאדר מצטיין. לא נדרש סטאר על כל בלטה. זה יש לנו מסורתית במדינות כמו בלגיה והולנד וצרפת וארגנטינה - ראינו מה הם מביאים. גרמניה עשרות שנים הגיעו רק לרבע גמר ומעלה (כשרוב המקרים זה חצי גמר ומעלה) לא עם קאדר. זו חשיבה מוטעית. למעט 2-3 עמדות בהן כן נדרש "כישרון על" (שוער, חלוץ חוד, אולי עוד עמדה שאיננה באגפים) - כל השאר יכולים להיות פועלים שחורים. אפילו מומלץ. מעלות מדרגה ראשונה זה: מחוייבות, וורק רייט, עצבי ברזל AKA עמידה בתנאי לחץ. כישרון, תקרה גבוהה: בטורנירי נבחרות אלו אפילו לא מעלות מדרגה שלישית. כתבתי על זה מספיק. כבר נמאס לי לכתוב על זה.