עימותים במרכז ת"א: עובדי הייטק הפגינו בגשם שוטף נכנס לכתבה של וינט על מחאת ההיטקיסטים. בכתבה מראיינים את אחד ממארגני המחאה צור משעל. הוא אומר שהמחאה היא בעקבות האזהרות של הכלכלנים שהרפורמה תפגע בכלכלה. לכאורה מחאה א-פוליטית ועניינית. ואז אתה נכנס לפייסבוק של צור משעל ורואה שהאיש כבר שנים מוחה נגד נתניהו, עוד הרבה הרבה לפני הרפורמה של לוין. האיש בלפוריסט בנשמה שלו, אבל בכתבה הוא מציג את עצמו כעוד הייטקיסט שדואג לעתיד הענף. Facebook עריכה:אגב מעוד "מחקר" קטן שעשיתי מסתבר שהאיש בכלל לא הייטקיסט אלא דוקטורנט למדעי הסביבה.
רז נזרי המשנה ליועמש לשעבר: צריך תיקונים - אבל לא בצורה כזו קיצונית - חדשות רוטר איך אני מת על כל אלה שמתעוררים פתאום ואומרים ״צריך תיקונים אבל לא ככה״ הרי רפורמות מתונות משל לוין בלמתם כמו חומה בצורה אז מה אתם מקשקשים פתאום ש״צריך תיקונים״ מה קרה נבהלתם?
השופטים בישראל הם גיס חמישי. 4 וחצי שנות מאסר על מי שהשופט בעצמו פסק שהם בצעו עבירת טרור. זרקו אבנים, ניפצו ובעטו: 58 חודשי מאסר לשני מחבלים שביצעו לינץ' ביהודים בשומר החומות ב-ם | ערוץ 7
ענישה מקלה בישראל היא רוחבית. ולדעתי אחד המנועים המרכזיים שלה הוא סיבה טכנית: הרי מערכת המשפט הולכת יד ביד עם מערכת האכיפה. וקיימת הבנה בקרב השופטים והפרקליטות, שמערכת הענישה ומערכת בתי הכלא בישראל - פשוט נמצאת על סף קריסה. בתי הכלא מפוצצים. עד אפס מקום. אני לא פוטר את "השופטים" מאשמה בעניין הזה... כי הרי הם בעצמם מנעו בזמנו את עניין הפרטת בתי הכלא, ובניית בתי כלא פרטיים חדשים נוספים (נחוצים מאוד) בכל מיני מודלים של ppp. (אני איש שמאל ועקרונית לא דוגל במודלים של הפרטה אבל דווקא בסקטור הזה הייתי מקבל זאת בברכה. כולי תקווה שכעת עם הרוויזיה המשפטית פסק הדין ההוא יבוטל/הכנסת תתגבר עליו. אני גם איש שמאל שתומך ברוויזיה של לוין. אגב. ואפילו חושב שהיא מצוצמת מידי.) אבל גם לא צריך לייחס לשופטים כוונות זדון. ובטח לא בגידה. זו התלהמות סתמית. מי שרוצה לקדם מהלך. באמת. מי שרוצה להוציא לפועל משהו - צריך להתרחק מהתלהמויות. כמו מאש. כי כשיש מהלך שמלווה בההתלהמות. ההתלהמות הזו רק מעודדת את המתנגדים למהלך. אחת הסיבות לאימפוטנטיות הנצחית של הימין בישראל היא המשיכה האובססיבית שלו להתלהמויות זולות. מבלי להבין שבכך הוא מחבל במאמצים של מטרות-העל של עצמו.
בגדול החוק שחוקק שלל אזרחות מאותם נבחרי חמאס, אבל אז היה חייב להגדיר להם מעמד תושבות. יש מעמד תושבות אחד שמקנה זכויות סוציאליות. במהלך חקיקת החוק הציעו הח״כים להגיד בפירוש איזה מעמד ינתן לאותם נבחרי חמאס(או לכל מי שהשתייך לארגון טרור שפועל נגד המדינה) הייעוץ המשפטי אמר שזה לא חוקתי לקבוע מראש בחוק מה המעמד, ובסוף החליטו שמעמד התושבות ינתן בהתאם לשיקול דעת של שר הפנים. אחרי שנחקק החוק ובאו ליישם אותו, מנדלבליט טען שזה לא סביר לתת לאותם נבחרי חמאס מעמד תושבות נמוך יותר מזה שמקבל הטבות סוציאליות ולכן אין משמעות להחלטת שר הפנים. אז זה למשל דוגמא לחוק שלגמרי עיקרו אותו. אני לא לחלוטין תומך בכל הרפורמות שמוצעות(מודה שאין לי מספיק ידע כדי להחליט מה מהן אני כן תומך ומה לא), אבל כן ברור לי שנדרשים כמה שינויים
בהחלט נדרשים שינויים. לי ברור שמי שרוצה שינויים לטובת האזרחים - לרבות הבוחרים שלו עצמו - היה דואג קודם כל לקיצור תהליכים לנוכח חקירות, דיונים בנוגע להגשת או אי הגשת כתבי אישום ומשפטים שנמשכים לנצח. כל זה מהווה עינוי נוראי לבן אדם. כל מה שיש כאן זה ממשלה שרוצה שליטה מוחלטת. זו כל המהות של השינויים שלה. אין פה שום תרומה לאף אחד מלבד לפוליטיקאים עצמם.
אין פה שום שליטה מוחלטת. ההליך הוא הפיך. זו בס''כ רפורמה פרוצדורלית. הממשלה נבחרה כדי למשול. במסגרת סמכותה זו - ניתן לה מרחב תמרון שכולל מהלכים הרבה יותר נוראיים מביצוע רפורמה טכנית במשרד ממשלתי כזה או אחר. ניתנת לה הסמכות לפתוח במלחמה. לפתוח בהסכמי שלום. לבצע נסיגות. לשלוח חיילים אל מותם. יישובים שיפונו ולעולם לא יחזרו. חיילים שיהרגו ולעולם לא יחזרו. שאף אחד לא יחזיר אחר כך מהקבר. לממשלה יש סמכות לביצוע דברים הרבה יותר אקוטיים מאשר רפורמה, שמחר ממשלה אחרת יכולה לבטל כליל ו להפוך על פיה מחדש. כל ההליך הוא הפיך. אנשים יצאו מפרופורציה. קוראים למרי אזרחי. קוראים לחרם כלכלי על ישראל. מעודדים וקוראים למעורבות זרה בתוך ישראל. אנרכיסטים משוגעים. זה לא שמאל. זה טירוף.
יש חלק ראשון שמתנגד לרפורמה בצורה עניינית ומוכן לקבל אותה בצורה מצומצמת יותר (גנץ, הרצוג). יש חלק שני שמתנגד לרפורמה כי שוטפים להם את המוח ומשוכנע שזה סוף הדמוקרטיה (לפיד, המיינסטרים בהפגנות). יש חלק שלישי שמתנגד לממשלה ומיצר תבהלה ופרנויה ושטיפת מוח פוסט-ציונית (העבודה, מרצ, חיות, הארץ). מקווה מאוד שתהיה הידברות כלשהי שבמהלכה גוש האופוזיציה יתחלק בין מרכז-ציוני לשמאל-אנרכיסטי. ברמה הפוליטית - אם תהיה פגישת גנץ-בוז'י-לוין-ביבי ובמקביל מחאה אגרסיבית עם מיכאלי-לבני-שות', לפיד יהיה תקוע בעמדה קשה.