עיריית רמת גן מאשרת להתאחדות לקיים את ההופעות של עומר אדם (אולי בשל השקעתו בשיפוץ קל לאצטדיון לצורך ההופעות), אבל מתנגדת לקיום ההופעות המאוחרות יותר של אייל גולן כביכול בשל ההפרעה המתמשכת לתושבים סמוך לאצטדיון ועומסי התחבורה. מעניין גם שהיא מתלוננת על ההתאחדות בטענה שאת כל הכסף על רווחי השכרת האצטדיון להופעות צריך לשים בקופת החיסכון המשותפת להתאחדות ולעירייה לשיפוץ האצטדיון ולא לכיסה של ההתאחדות. עיריית ר"ג בווטו על הופעות אייל גולן באצטדיון אייל גולן יספוג מכה? העירייה הודיעה כי לא תאפשר לקיים את המופעים - אייס אולי במציאות אחרת: עיריית רמת גן מתנגדת לקיום הופעותיו של אייל גולן באיצט׳ ר״ג - עיריית רמת גן מבטלת את אייל גולן: "לא נאפשר הפיכת האצטדיון לאולם מופעים קבוע" | ישראל היום https://www.kan.org.il/content/kan-news/sport/928726/ N12 - בעיריית רמת גן לא יאפשרו לאייל גולן להופיעו באצטדיון בעיר בקיצור כמה דברים. 1) לא השנה של אייל גולן. אחרי שביקרו אותו על השיריון הבלעדי של בלומפילד להופעותיו ושוב תדמיתו זכתה לביקורת בפרשיות העבר, בגלל האיראנים ולו"ז השיזרוע בוטלו 5 מהופעותיו ולאחר מכן סורב גם בטדי וכעת גם ברמת גן. 2) עיריית רמת גן כביכול מפסידה פה הזדמנות פז להחזיר את האצטדיון למפת ההופעות הגדולות באזור המרכז בתחרות ישירה מול בלומפילד ופארק הירקון אבל מצד שני זה נכון שהאצטדיון במצבו הישן נטול הגג, לא מבודד רעש מסביבתו ובטח זה מתיש לשכנים רצף של 11 הופעות בפחות מ4 שבועות (נ.ב. לפי המשתמע ייתכן והסכם ההופעות של עומר אדם, יכול לאפשר לו לקיים הופעות נוספות מעבר ל6 המתוכננות עד 11 הופעות!). למרות שזה לא הוזכר אני תוהה עד כמה ביטול ההופעות של אייל גולן משפיע על הקדמת שיקום הדשא והקדמת החזרה של הפועל ר"ג ושל רעננה לארח באצטדיון והאם יאפשרו לאצטדיון לארח הופעות במהלך השנה או שכמו בשאר האצטדיונים רק הופעות ספורות ובפגרת הקיץ 3) נראה לי מ2018 לא עלה רעיון שדרוג מסיבי לאצטדיון רמת גן (כמו שעלה הקיץ הרעיון לשקמו כאצטדיון לאומי של 40,000 מקומות) ונראה היה שעתידו להריסה ועד אז עמד שומם למדיי למרות אירוח משחקי ליגה לאומית ומשחקי נבחרות הנוער והנשים לעיתים, עד שהקיץ עלתה האופציה לקיים בו הופעות גדולות של 30,000 צופים לפחות. מעניין שעד שיש דיבורים על שיפוץ אין תיאום מסודר בין העירייה להתאחדות. מה שבטוח אם העיר מעוניינת לראות בשטחה אצטדיון לאומי ומשחקי נבחרת וגמר גביע המדינה, עליה לדעת שלא תהיה הצדקה להחזקת מתקן כה גדול בשטחה אם לא יארח גם הופעות רבות ככל הניתן. עליה יהיה להשקיע באלמנטי בידוד רעש מהאצטדיון כמו חיפוי וקירוי עבורו, להנגיש אותו ככל הניתן לתחבורה הציבורית כמו גשר משופר לתחנת הרכבת ואולי תחנת אוטובוסים כמו שתוקם ליד אצטדיון וינטר. למרבה הצער אין תוכנית להצמיד תחנות רכבת קלה או מטרו לאצטדיון (עוד סיבה למה אינו האופציה הטובה ביותר לאצטדיון לאומי). נ.ב. התפתחות בפרשה, אייל גולן שכר עו"ד לפנות לבית המשפט כדי להתמודד עם התנגדות עיריית ר"ג להופעתו באצטדיון ר"ג אייל גולן שכר את שירותיו של עו"ד עמית חדד אייל גולן מכריז מלחמה בעירייה: זה המפורסם שגייס לקרב - אייס
מילה טובה לעיריית רמת גן שמתנגדת להופעה של אייל גולן באצטדיון שלה. בניגוד לחולדאי, כרמל שאמה הכהן אינו מוכן לתת במה למי שפגע בטאיסיה ובעוד נשים. כל הכבוד לו. מקווה שבהמשך יפסיק להתנכל לקבוצות הרמת גניות (כמו למשל הסיפור סביב וינטר. שפשוט יתן להכח להמשיך לחכור בלי שום ניסיון להפסיק זאת)
עיריית רמת גן לא השתמשה פעם אחת בטיעון של פגע בטאיסיה ובעוד נשים והשתמשה בתירוצים אחרים (למרות שאחר כך סגן ראש העיר שירבב את הנושא ואמר שההתאחדות שנלחמת נגד אלימות במגרשים צריכה להילחם נגד אלימות לנשים ולמרות שאמירות עבר של ראש העיר היו בעד טאיסיה ונגד אייל גולן ואף ציינו שהוא לא נבחר להופיע בהופעות עירוניות). שאמה אסר על בכירי העירייה לדבר לגבי אייל גולן ואני במקום עיריית רמת גן הייתי מנסה לפעול בצורה יותר אגרסיבית במסגרת החוק כמובן לגבי טענת הבעלות/בלעדיות של הכוח בוינטר שתוקע את המתקן (אצטדיון של 8000 מקומות שאושר שנים אחרונות רק לליגה א'! והחמיץ בשנים האחרונות לא מעט הזדמנויות כלכליות אם היה משודרג לליגה הלאומית והעל ומארח קבוצות נודדות כמו בני יהודה בשיפוץ בלומפילד ושהיתה תקופה שבכלל לא אושר לאירוח כלל כשהמשטרה סגרה אותו בקיץ 2023) במקום להביא אותו לשיפוץ לרמת ליגת העל ואפילו למודרניזציה סטייל האצטדיון המודרני בפתח תקווה עם כ12,000 מקומות ב2 טריבונות עם טריבונות מקורות ויציע אח"מים והכל או להריסה והחלפה באצטדיון עירוני אחר (נגיד במקום האצטדיון הלאומי) שברור שלא הכוח יכולה לממן ולא העמותה למען מכבי ר"ג, ובמיוחד כשיש לי קבוצה עירונית בליגה בכירה יותר, הפועל ר"ג שמנועה לארח בוינטר וצריכה לשחק באצטדיון הלאומי. אין שום סיבה שרמת גן תישאר חריגה עם האצטדיון "הפרטי" וינטר במקום שישופץ יתופעל ויתוחזק כאצטדיון עירוני לכלל הקבוצות. ואם כבר הסדר עדיפות אומר שעדיף שתשחק בוינטר רק הפועל ר"ג ושהכוח תשחק באיזה מגרש משני שמספיק לליגה א' כמו איזה מגרש השקמה או משהו בסגנון (או אולי ללכת על רעיון איחוד הקבוצות כמהלך ליצירת קבוצת ליגה לאומית ראשית עם שאיפה להעפיל לליגת העל ומקסימום שאר המועדונים בעיר שיישארו בליגות הנמוכות) ואפילו להרוויח על לאכלס בו איזה קבוצה מחוץ לעיר נגיד אחת התל אביביות מהליגה הלאומית המצטופפות באצטדיון שכונת התקווה. חלאס סיימו את הסיפור של אצטדיון קריית חיים והפועל חיפה, את הסיפור של הבלעדיות של בני יהודה בשכונת התקווה (נועד להפוך בית בלאומית גם למכבי יפו והפועל כפר שלם) והגיע הזמן לסיים את הסיפור של בלעדיות הכוח ועמותת מכבי ר"ג בוינטר. אם הכוח רמת גן לפחות היתה קבוצה רלוונטית שמתנדנדת בין ליגת העל ללאומית ומחזיקה באצטדיון ומביאה קהל אבל כקבוצה שולית מליגה ב' כשיש לי בעיר את הפועל ר"ג בלאומית לתת לקבוצה מליגה ב' בלעדיות על אצטדיון שנבנה לליגת העל? לא איכפת לי היסטוריה רחוקה ואיך הכוח קיבלה סמכות ממכבי ר"ג על האצטדיון וכל נוסטלגיית יריבות עירונית וקבוצות שכונתיות ולא יודע מה. אני רוצה לראות אצטדיון פעיל ומארח משחקים וקבוצות בליגות הבכירות ושרמת גן העשירה תפעיל אצטדיון בסטנדרט אצטדיון כמו של פתח תקווה, שתארח בו משחקי הנבחרת הצעירה, שתוכל לרוץ איתו לליגת העל, שתוכל לארח בו הופעות. לא לראות יותר את המתחם המוזנח שנים של ההווה. שהעירייה תפקיע, תרכוש או מה שצריך ואפשרי משפטית את האצטדיון ותהפוך אותו לאצטדיון עירוני. בהכי מינימום הוא צריך להשתפץ לרמת הליגה הלאומית כמו שמשתפץ אצטדיון הרצליה אבל הגבול שלו בשדרוגים לפי דברי יו"ר הפועל ר"ג יכול להגיע עד הרחבה לאצטדיון כ20,000 מקומות לליגת העל לו יממשו את כל הפוטנציאל שבו (כולל בניית יציעים מאחורי השערים והגבהת היציע המזרחי לגובה היציע המערבי של היום, קירוי מקיף וכו') כמו איזה טרנר פלוס יציעים בפינות, כך שכולם מבינים את גודל ההחמצה בין הפוטנציאל למצב הקיים.
אחרי שראינו עבודות גרפיטי אמנותיות על חומות אצטדיוני דליית אל כרמל ודימונה, כעת תכירו את עבודת הגרפיטי החדשה על חומת אצטדיון ירוחם קיר אצטדיון ירוחם | כל פינה בירוחם שמקבלת חידוש, מרגשת אותי מחדש.יש המון פינות בירוחם שהוזנחו שנים. עיר יפה, עושה טוב לתושבים. ואנחנו נגיע לכל פינה מוזנחת ונדאג לתחזק.איך... | By Nili Aharon אני רק רוצה להזכיר ששנים מחכה ירוחם למיני אצטדיון חדש העיצוב הישן מ2021 גוללללללללללללל!איך... - החברה הכלכלית לפיתוח ירוחם בע"מ העיצוב החדש מ2024 זיו אדריכלים
אגב היום אושרה הרפורמה רשמית ונחזור שוב לסעיפי האצטדיון הביתי. אם חשבתי שאני מבין אותם כפי שהוצגו קודם, (בקצרה איך שהבנתי תחילה: יישובים של פחות מ50 אלף תושבים לא מחויבות באצטדיון ויכולות לארח בעיר קרובה גם במרחק של כ10 ק"מ, קבוצות נטולות אצטדיון יוכלו לשחק בקביעות באצטדיון שבעיר צמודת דופן אליהם כמו נגיד רעננה שתוכל לשחק באיזה כפר סבא צמודת הדופן, קבוצות מעפילות חדשות יוכלו במקרה שיציגו תוכנית מסודרת ותחילת ביצוע סמוך להעפלה, לשחק עד 3 שנים באצטדיון חלופי אחרת לא יקבלו להעפיל ליגה, וגם קבוצה שחזרה מליגה לאומית לליגת העל כשבתקופה הזאת לא בנתה אצטדיון תיענש באי העפלת ליגה ונזכיר סעיף עבר כמו שעד 3 קבוצות עירוניות יוכלו לחלוק מגרש משותף אך אם מארחת בו קבוצה מחוץ לעיר מותר רק ל2 נציגות לשחק באצטדיון) מסתבר שאיך שמוצגים חלק מסעיפי הרפורמה בדיווחים החדשים נותרתי מבולבל אם אני לא מבין נכון את הטקסט וממציא לו פרשנויות לא נכונות או שמנסחי התקנון לא מבינים את המשמעות בניסוחים היסטוריה בכדורגל הישראלי: מנהלת הליגות אישרה רפורמה מקיפה; כל הפרטים - הנהלת ההתאחדות אישרה את רפורמת הזרים הנהלת ההתאחדות אישרה את הרפורמה והגדלת מספר הזרים | נחשף ב-ynet מגרש ביתי תקני בעיר הקבוצה, קבוצות שלא יעמדו בתנאים – יורשו לשחק רק בליגות האזוריות (ליגות חובבים), ויינתן פרק זמן של 3 עונות להיערכות. (זה אגב נאמר גם על סעיפים אחרים כמו הפעלת מחלקות נוער ותקציב המינימום ולא רק על האצטדיון) חובה לארח באצטדיון תקני בעיר המזוהה עם הקבוצה בלבד. חריגה תתאפשר לעונה אחת בלבד ובמרחק של עד 10 ק"מ (באישור). דרישות אצטדיון: מבנה בטון (יעני לא לבנות על הרכבת טריבונות מודולריות זמניות), קיבולת של לפחות 5,000 מקומות, יציאות חירום, חדרי הלבשה, מצלמות שידור ועמדות שידור. תכל'ס אני לא מבין לגמרי מה כתוב פה. האם גם אצטדיוני ליגה לאומית יידרשו להבא להיבנות עם 5000 מקומות מינימום? האם קבוצה נטולת אצטדיון זכאית רק עונה אחד לארח מחוץ לעיר או 3 עונות? האם מותר לסגור בקביעות עם אצטדיון בעיר הסמוכה או מותר רק לשנה אחת ואף במרחק גדול יותר של עד 10 ק"מ? מה מקווים להשיג בשנה אחת. רק אצטדיון שבאמצע בנייה כמו טבריה אולי ירוויח משנה של הקלה בתקווה שיושלם בשנה הזאת אבל אצטדיון שרק בתחילת בנייתו צריך כ3 שנים.. והנה עוד סעיף לא ברור. במסמך ההתאחדות ציינו כי קבוצות שממוקמות בעיר ללא מגרש תקני יועברו בהליך מסודר לעיר סמוכה עם מגרש תקני ועם אוכלוסיה של מעל ל-50,000 תושבים. האם הכוונה היא רק גמישות בקבוצות מיישובים קטנים נטולות מגרש ומעבר לשימוש באצטדיון העיר הסמוכה, או שעל קבוצה כמו ריינה ייכפו להפוך מבני ריינה לאיזה בני נצרת, העיר שבעלת מעל 50,000 תושבים הסמוכה (אלא אם תקים אצטדיון משלה ואז לא תצטרך להפוך לקבוצה על שם עיר אחרת). ובתכל'ס מנסה להבין חוץ מסיפור כמו חדרה שלא בנתה אצטדיון, כמה אצטדיונים יאיצו את הקמתם בפועל דווקא בשל הרפורמה בקרב קבוצות ליגת העל והלאומית הנוכחיות וכמה היא רלוונטית גם לבניית אצטדיוני ליגה לאומית ולא רק ליגת העל. אז אם מישהו מבין טוב יותר את סעיפי האצטדיון ביתי ברפורמה אשמח להבהרות.