נדב כבר אמרתי את התיאוריה שלי, בישראל אתה לעולם לא תקבל בירה מחבית כמו שתקבל בגרמניה מאחר ולדעתי הם מערבבים עם מים ( יכול להיות שככה הם מקבלים את זה מגרמניה, הרי הכל שיווקי).
עם מים,בלי מים. הבירה הגרמנית שאני שותה מה"חבית" בבארים עולה בכמה רמות על כל הבירות האחרות שניתן להשיג בארץ. אני לא יודע איך זה בגרמניה כי מעולם לא טעמתי את אותה הבירה בגרמניה אבל עם מה שיש לי כרגע פה בארץ אני ממש לא מתלונן.
לא בדיוק, טעמתי פאולנר מהחבית באיזה מקום אנדרגראונד בת"א וזה היה טעם זהה לחלוטין כמו בגרמניה. ברוב המקומות אכן עושים משהו לטעם וזה כפי הנראה אכן עירבוב עם מים.
לפני שבוע ישבתי בבאר תל אביבי חצי נחשב והברמנית החדשה שם ניסתה להרשים כשמזגה לכוס שלי בירה, היא ניסתה לעשות את הטאטוא של הקצף למעלה שכמובן עושים אך ורק עם סכין בתנועה איטית, רק עשתה את זה עם תחתית של כוס מה שגרם ל: 1. מלא קצף עף ללא שליטה, עליה, על הכוס ועל הסביבה (לא עליי, לפחות) 2. היא העיפה כל כך הרבה שהייתה צריכה למזוג שוב 3. באופן כללי זה לא אסתטי ובטח לא נותן לטעם עכשיו נדב, כשאתה אומר לא יודעים למזוג - אתה מתכוון לזה שמוזגים עם הקצף, או שבניגוד לאיך שראיתי שמוזגים בחו"ל, לא עושים תנועה כזאת עם היד במזיגה (העלאה והורדה של הכוס, בשביל שהבירה לא תצא מרוכזת מדי? אף פעם לא הבנתי בדיוק)
אני אתן לך דוגמא למה זה לא יודעים למזוג. פעם הייתי בסקי בקלאב מד וכמובן שהיו שם עוד ישראלים. באחת הארוחות הלכתי לדיספנסר ומזגתי לי בירה ככה עם קצף כמו שצריך. בדיוק הגיע איזה ישראלי אחד (שלא ידע שאני ישראלי - מה לעשות אני לא נראה כזה) הסתכל על הבירה שלי ועשה כזה לא עם הראש מזג לעצמו בירה בלי שום קצף ואמר לי (כמובן במבטא ישראלי) יו סי - דיס הוא יו דו. אז ככה. קודם כל לכל בירה (בטח לכל סוג של בירה) יש כוס שמתאימה לה. לא יתכן שימזגו לך וויסביר בכוס של הוגארגדן (שנראית כמו כוס יין אדום - שמנה כזו), למשל. שנית, לכל סוג של בירה צריך את הכמות של הקצף שלה - מי יותר מי פחות. אבל תמיד חייב להיות קצף. אצלנו בארץ משום מה חושבים שבירה זה מיץ ומוזגים אותה ככה שלא יהיה קצף. במצב הזה הבירה "פלט" לגמרי ואין לה כמעט גזים. פשוט מיץ בירה. גועל נפש. אולי בגלל זה נראה לחברים כאן שמוהלים את הבירה במים בארץ (דבר שלא נראה לי שעושים - אני אנסה לברר). והדבר קורה גם כשמוזגים לך מבקבוק וגם כשמוזגים לך מחבית. מעבר לזה. אני מעדיף בארץ שליש מאשר חצי כי א. אני שותה אותה בד"כ עם האוכל ואצלנו התרגלנו שכל השתיה מגיעה עם 330 - 350 מ"ל (גם קולה, קינלי וכו') ושנית בגלל שבארץ הרבה יותר חם מאשר בגרמניה אז הבירה של חצי ליטר (שכמובן יותר גדולה מ 330 מ"ל) מתחממת מהר מאוד ומאבדת מהטעם שלה. לא סתם בירה שותים צוננת.
גם בגרמניה לחצי פאולנר ולשליש פאולנר יש טעמים שונים. מהחבית בארץ זה בכלל קיצוני, טעם מוזר ורע, עדיף לשתות שליש בבקבוק מאשר לצאת ולשתות פאולנר מחבית בישראל. לא יודע למה ומה הם מוסיפים לחבית. גם אני, גם לירן וגם חברה שלי הרגשנו בגועל, כולנו הוזים? בקשר למזיגה, אין להם מושג בגרוש. צריך להעמיד את הכוס בזווית הנכונה ואם זה מבקבוק אז לנער את הבקבוק לקראת הסוף, כי כל החיטה נשארת למטה בבקבוק אם לא. אם זה מחבית אין צורך, אבל פשוט שהזווית תיהיה נכונה וכך יהיה קצת במידה הרצויה. http://www.bier.de/bier-tipps/tipps-zum-biergenuss/img/korrekte-zapfen.Xxx פה מצולמת רק הסוף של המזיגה שמתחילים ליישר את הכוס, אך לאורך הדרך יש יותר זווית. כמובן שגם הפתח ממנו יוצאת הבירה בא במגע בטן התחתונה של הכוס כמו שאתם רואים ורק לקראת הסוף מתיישרים לכיוון המרכז. http://www.paulaner-cologne.com/images/fotos/volle_bierkruege_gross.Xxx שימו לב איך כל הקצף בכל הכוסות בדיוק באותו הגובה. זאת מקצוענות לשמה, פשוט כמו מדע מדוייק, לא להאמין, יאמי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
מעניין אותי לדעת מה ענית לאותו אחד שאמר לך שמזגת לא נכון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אגב הנה כמה סרטי מזיגה נכונה: http://www.youtube.com/watch?v=RpFsW6ZOel0&feature=related וזה אחד החזקים: http://www.youtube.com/watch?v=mWbSt2tjikk&feature=related
בסרט הראשון רואים בדיוק את הזוית עליה דיברתי. בסרט השני רואים כמה המכונה שוב יכולה לעשות דברים שהאדם לא מסוגל להם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
כמה דברים שאני לא מסכים עם חלק ממה שאמרתם חברים: שני הסרטים חוטאים (!) לאומנות מזיגת הבירה: הראשון מדגים איך למזוג בירה בלי קצף! בעיניי זה דוחה! כמו חתיכה קירחת! בשני המכונה מוזגת בירה בלי קצף בכלל ואז בסוף מוסיפה קצף מברז אחר! ממש לא חוכמה! בשני הסרטונים מדלגים על שלב חשוב של רחיצת/הרטבת הכוס מבפנים בטרם המזיגה. גם בתמונה שהבאת ידידי הקייזר רואים שהקצף לא אותו דבר (ראה משמאל לימין כוס מס' 1, 2 , 4 ו- 7). ולא, המוזג לא משטיח אותו עם סכין ולא עם שום דבר אחר. ככה זה יוצא לו טבעי. לגבי הבירה הלבנה, המזיגה מבקבוק נעשית בשני שלבים: שלב ראשון שני שליש הכוס, שלב שני את השליש הנותר וזאת לאחר ניעור קל של הקבוק. מטרת הניעור היא לשחרר את השמרים הדבוקים בתחתית הבקבוק כדי שיזלגו לכוס. אגב, זה שמרים ולא חיטה, כי בירה לבנה מתבשלת משמרים מוספים, שלא כמו שעורה שתוססת מעצמה. חלק גדול מהגרמנים (והגברים במיוחד) מאמינים כי השמרים עוזרים לעור הפנים. ולגבי מה שאמר נדב לגבי כוס 1/2 שבה הבירה מתחממת לפני שהספקנו לשתות אותה: שים לב כי בירה לבנה ניתנת לשתיה בטמפרטורה טיפה יותר גבוהה ממה ששותים את הלאגרים הרגילים (גולדסטאר, היינקן, קרלסברג וכל היתר...). הטעם ממש לא נהרס. לחיים!
בעיקרון אלו בירות מגעילות שמוגשות רק עם מעט קצף. הזווית בהם הוא מזג הייתה נכונה, אך כל בירה מגיבה קצת אחרת, זה תלוי בסוג הבירה. לגבי שאר הדברים, הכל אמת. חייבים לקראת הסוף לנער את הכוס שמוזגים וייסביר.
שימו לב, בגרמניה יש מיני חביות בירה ביתיות. משאירים במקרר ובאים למזוג מתי שמתשחק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx http://81.209.195.190/content/binary/DSCF0008.Xxx הנה דוגמא http://www.michael-kreyser.de/bier/bierpreise_20060102.Xxx כך זה נראה על המדפים ואלו המחירים. למסיבות, ארועים וגם סתם ככה - זה בנזונה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
כשהייתי במסיבת גיוס של חבר אז קנינו חבית כזאת של Zipfer,פשוט תענוג! סלע,אתה צוחק נכון?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx המספרים במדפים זה המחירים?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx 50 שקלים עבור חבית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx אני שילמתי על ה Zipfer תשעים שקלים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
בארץ גנבים, לוקחים מחיר כאילו מדובר בזהב. גם הבקבוקים זולים הרבה. זה נע בין 30-80 סנט לבקבוק של חצי ליטר (במזרח גרמניה עד 70 סנט גג).
זה פורסם בדיון המוזיקה באוף-טופיק אבל זה תקף גם לגבינו, ניתן להאזין ישירות למוזיקה גם בגרמנית! http://www.deezer.com אין הרבה אתרים עם כל כך הרבה מוזיקה שאני מכיר ועוד שכוללים גם האזנה ישירה עם מוזיקה בגרמנית. כל שעליכם לעשות זה לרשום את שם הלהקה ולהאזין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
הורדתי את כל המדבקות של החברה שקניתי ממנה את המחשב ובמקום זה הדבקתי מדבקה על החלק האחרון שעליו היה רשום את החברה שממנה רכשתי את המחשב,לצערי זו מדבקה שמחוברת למחשב עצמו אז הדבקתי במקום זה מדבקה של באיירן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx http://mitglied.lycos.de/mballack13/io/100_3862.Xxx את השחור אני אנקה בהזדמנות.