שנים לא פתחתי פה דיון, ונראה שאין מתאים מאשר במהלך משמרת ערב בה התפנקתי ב"פיליפינית החריפה" של ג'ירף לפתוח את הדיון הזה. כי עם כל הכבוד לאוכל שמכינים בבית, אין כמו להוציא כמה עשרות (או אפילו מאות) שקלים במסעדה, בטייק אוויי או במשלוח. אז מה הפייבוריטים שלכם? בבשרים, פאפאגאיו, קלישאתי ככל שזה יישמע, זה מעולה ומפוצץ. דיקסי מפוצץ חמאה (במה שלא תזמינו) אבל תמיד מוצלח ואם רוצים משלוח או טייק-אוויי אני חייב לומר שפילדלפיה, האחות הקטנה והצנועה שצמודה למקום עושה את העבודה לא רע בכלל! בהמבורגרים, אני חובב גדול של מוזס, כשאחריו בורגוס יחד עם אגאדיר ומאחורה כבר לא טורח ללכת. היתרון של שני האחרונים שאפשר להזמין הביתה למשרד (וזה יתרון גדול בימי החורף). אוכל אסיאתי הוא פייבוריט גדול שלי. מת על אוכל הודי לכן טנדורי באופן טבעי אחד המקומות החביבים עליי. אין כמו ביום עבודה לרדת שם על המזנון החופשי בצהריים. לחזור למשרד ואפילו לעצום עיניים כשהבוס לא בסביבה. בסיני/תאילנדי/יפני, אני מת על סושי ולא כל כך יודע להבדיל מה באמת טוב ומה סתם, קאי ברמת החייל מצויינת. בסיני אני דווקא חושב שג'ירף קצת אוברייטד, זוזוברה סבבה לגמרי וכך גם מינה טומיי. תאילנדי - חייבים לנסות לפחות פעם אחת ריבר. אלוהי. אני לא ממש חובב גדול של פיצות אבל אם כבר אז בזיליקום או פיצה שש-בש. יאללה, תורכם.
ההמבורגר הכי טוב בארץ- במסעדה/קצבייה "מו ומו" ברחובות. המבורגר 300 גר' מאנטריקוט טחון עם גבינה ובצל, פשוט אדיר. עד עכשיו הסטייק הכי טוב שאכלתי בארץ היה נתח שנקרא "יהוד'לך" ב"יועזר בר יין" ביפו. מסעדה יקרה ומיוחדת להפליא אבל יש שם אחלה של דברים. חוץ מבשר, אני ממש אוהב פירות ים. "סוהו" זה פשוט גן עדן לחובבי פירות ים. שרימפס ענקי בטמפורה, קלמרי מטוגן ופלטת פירות ים עם סרטנים, קלמרי, צדפות (שזה אחד הדברים ביותר טובים) ושרימפס ברוטב שמנת. פשוט מעולה. אני לא מת על אוכל סיני/יפני/תאילנדי אבל כל דבר שכלול בו נודלס, חלב קוקוס, קארי, בוטנים וסוג של בשר קונה אותי. עד עכשיו הכי נהנתי בריבר. זה בטוח יותר טוב מהאוכל נוטף השמן של צ'יינה טאון.
eating out... סושי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx. i thought you were a baccala man, uncle jun what are you doing eating sushi? http://www.youtube.com/watch?v=qMtgAdxftFo קלאסיק.
הלינק שלך לא עובד. אבל הקטע עם הפילגש של ג'וניור אחד החזקים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx חזרה לנושא חבר'ה, אייג'נט אורנג' העלה איטלקים אז מה עם אוכל איטלקי? אני היחיד שלא ממש נופל ממסעדות הפסטה בארץ (בכלל, אחרי שקופצים לביקור באיטליה מבינים את ההבדלים). אכלתי במאזטים וממש לא נפלתי מהתלהבות.
איטלקי אין על המטבח שלהם במסעדות כל מסעדה איטלקית וכמובן הקבועים לחיפה קאני בר\אוליבנדרז וכו בבשרים זה היה פאפאגיו אבל כבר לא פעילים כמו פעם בחיפה אז עכשיו זה המבורגר 33 גרם של קאניבר בחלבי זה פסטו או שני
הלינק תוקן, נכנס איזה סלאש באמצע. האוכל האיטלקי בארץ לא כל כך מרשים אותי, כי באמת אחרי איטליה אין למה להשוות. גם במאזטי הייתי, אבל איטקלי לא אכלתי שם. יש אחלה מקום בבן יהודה בת"א בשם ארנסטו. קטן ואינטימי למדי, המחירים סבירים, ולפחות באווירה יש משהו איטלקי (בניגוד למאזטי).
אין דבר טעים יותר מהאוכל במסעדה המזרחית שבעפולה. האוכל שם הכי טוב בעולם. אחרי שתטעמו את החומוס שם, אתם תשארו אדישים לכל מה שמוכרים לכם בחנויות. אכלתי גם פיצה 'דל פיירו' באילת. מעדן. ועפולה דווקא ידועה כעיר שיש שבה אוכל טוב. ואגב, אני לא יודע אם זה נחשב אוכל, אבל אין על הגרעינים של עפולה.
בפ"ת יש מקום אחד, המקום של נדב. מקום מדהים, בשולי העיר, ממש כשאתה נכנס לעיר (לא לעיר פ"ת, איזה לעיר לעיר בפ"ת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ) יש לך מקום פיצי, ממש קטן, שמוכר פלאפל ושווארמה, ולא נראה הכי מוצלח בעולם, עד שאתה רואה כמה אנשים יש מסביב. יש לך בצד אשכרה מסעדה, עם כיסאות והכל, שולחנות, אף אחד לא מגיע לשם, כי לידו, אצל נדב, אנשים הולכים מכות על שתי כיסאות מסריחות שעוד מעט מיתפרקים. הטעם-זהב. שווה כל ביס. בימיוחד השווארמה. אין ספק, המקום מוכיח את השם שיצא לו, כל שקל שווה את זה. אתה נהנה מכול ביס שאתה לוקח. אג'נט אורנג', גם לי יש שריטה קשה של סושי. אחותי חולה על הדבר הזה, מגיל 8 אני טוחן אותם כמו חטיפים, ולא מעניין אותי המחיר. לפני שנה התחלתי להכין לבד עם מכשיר חמדמד, אני טוחן כמו מטורף בבית. לפני שבועיים היה חתונה לבן דוד שלי ברויאל גארדן, המנות הראשונות בכניסה היה דוכן של סושי, פתחתי שם אוהל. סיימתי לבחורה הכל, היא נדהמה.
לגבי המבורגרים, יש את ה"איוו" בירושלים. הבנתי שנפתח עכשיו אחד באלנבי, דומה לאגאדיר עם מבחר צנוע יותר. טעים בטירוף אבל. בכלל, מקום בירושלים שגם פתוח בשבת וגם מוכר בייקון, איך זה לא יקנה אותך? למי שעובר הרבה פעמים בדרך קיבוץ גלויות, הוא ודאי ראה לא פעם לקראת הכניסה לטיילת של ת"א ביציאה מיפו מקום בשם "פופא", שווה לקפוץ, אחלה המבורגר וצ'יפס על גבול אלוהי. אגאדיר ובורגרס באר כמובן גם אחלה מקומות. לגבי אוכל מזרחי - פלאפל ג'ינה! ההוא שליד בלומפילד! רררר. ויש את המסעדה הלבנונית באבו גוש ליד ירושלים. תענוג. אבל זה אוכל של מקומות קטנים... לא אהבתי יותר מדי את פפאגאיו כשהייתי שם. לא יודע, אני צריך משהו עם הבשר שיוריד לי אותו, חוץ מהלחם (הממש טוב, חייבים לציין). מניח גם שבאתי באסטרטגיה לא נכונה כי כל הזמן שמרתי מקום לדבר הבא שיגיע, אז אני עוד בטח אתן להם צ'אנס שני...