אז ככה, מחר יתקיימו להן הבחירות לנשיאות ברצלונה. כפי שכולנו מכירים כולם באים עם הבטחות מפה ועד הודעה חדשה, השאלה היא אם הם יצליחו לצוד ככה כמה קולות, והאם הם בכלל יקיימו את הבטחותיהן ויביאו את השחקנים שעליהם הם מדברים לא מעט זמן. השם הכי גדול שמדובר עליו כרגע זהו בקהאם, שאותו הבטיח להביא חואן לאפרוטה. לאפרוטה גם הספיק לדבר על רושטו, שוערה של פנרבחצ'ה, כשם שיגיע לקבוצה אם יבחר, מאוד מפתה, כולם יודעים שבארסה צריכה שוער ברמה עולמית, מה שהיה מאוד חסר לה בשנים האחרונות. כרגע לאפרוטה נראה עם הסיכויים הטובים ביותר לזכות, אולם גם לואיס באסט נראה כאחד שבהחלט יכול, בתום הבחירות, להצעיד את ברצלונה. http://www.as.com/portada/fotos/beckham14.Xxx דיוויד בקהאם - האם יגיע לקאמפ נואו? אם כך אלה שני המועמדים הבכירים, וכנראה שמהם יבחר הנשיא החדש. מאחוריהם ניצב לו חואמה לוארדו, אם כי הסיכויים שלו להיבחר נראים קטנים לעומת שני המובילים. לשאר המועמדים סיכוי די נמוך, ולא נראה שיבחרו לנשיאות. מה שנותר לנו, אוהדי בארסה, לצפות מהנשיא החדש - מי שלא יהיה, העיקר שיעשה את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר. בעיקר הבטחות, זה מה שאנחנו מקבלים לפני הבחירות. למועמדים לא ממש יהיה אכפת אם הם יבחרו ולא יצליחו לממש את ההבטחות שלהם, עסקת בקהאם נראית לי חלומית, ואפילו לא משתלמת, הסכומים שמדברים עליהם הם גדולים, גדולים מידי, ובקהאם, מקצועית, לא שווה את הסכומים האלה. רושטו הוא השם החם, השם שכולם רוצים לראות, שוער על רמה, שוער מנוסה, שוער יציב, ושוער שיקבל את אפודת השוער הראשון מלבי לחשוש יותר מידי. בארסה צריכה שוער, שוער שיהיה שוער ראשון, בלי יותר מידי חילופים בעמדה הזאת, ורושטו נראה מועמד מאוד רציני. אני אישיתי הייתי מאוד שמח לראות אותו בברצלונה. שמות נוספים שעלו, וממשיכים לעלות הם כריסטיאן קיבו, הבלם הרומני המצויין של אייאקס, ללא ספק שחקן שיכול לייצב פלאים את ההגנה המחוררת משהו של בארסה. למרות גילו הצעיר הוא כבר משחק כמה שנים באייאקס, יש לו נסיון, והגיע הזמן שיעבור לקבוצה גדולה. גם עליו בארסה תצטרך לשלם לא מעט כסף. עוד שם מהולנד שעלה לאחרונה - מתיא קזמן. החלוץ היגוסלבי המצויין הזה, שמחורר רשתות בהולנד כבר מספר שנים, כובש בצרורות, והוא עוד אחד מהמועמדים לחזק את התקפת בארסה בעונה הבאה, יהיה בהחלט מעניין אם הוא יגיע, לראות האם הוא גם יכול להסתדר בספרד, ולהצליח מחוץ להולנד. גם גווארדיולה, כן כן, ג'וסף גווארדיולה הוזכר כמועמד אפשרי לחזור לבארסה, בין היתר דובר שם גם על מספר מאמנים, אולי רונלד קומאן (שאני, אגב, מאוד מאוד תומך במינויו!), גם שמו של יוהאן קרויף הגדול הוזכר כאפשרות להחזיר אותו למועדון, אבל בשביל זה נצטרך לחכות. http://www.as.com/impresa/media/200306/14/20030614dasdai_18_I_LCO.Xxx לאפרוטה - המועמד המוביל
השאלה היא: האם כל זה יעשה טוב לבארסה או לא??? כי יכול לקומם את האוהדים אם לאפורטה ייבחר ובקהאם לא יבוא... ו... היום בקהאם אמר שהוא מוכן לפרוש מכדורגל ורק לא לעזוב את מנ' אז מה יהיה??!?! *מתי נדע את התוצאות???
אחרי שקיבלנו את לאפורטה והתרחקנו מבקהאם (כנראה הוא מעוניין לעשות עבודה התנדבותית במחלקת נוער של מנצסטר או משהו, העיקר לא לשחק בבארסה) התקרב אל בארסה המאמן המובטל הכי טוב כרגע, ולא אני לא מדבר על ואן חאל אלא על קלאוס טופמולר. טופמולר אמר שלמרות שהיו פניות אליו מהרבה מועדונים הוא מחכה עד אחרי הבחירות בבארסה כדי לקבוע איפה הוא יאמן. עכשיו רק נשאר לקוות.
בארסה בחרה נשיא חדש, נשיא שאמר לפני הבחירות שהוא יעשה הכל כדי להביא את דיוויד בקהאם למועדון, נשיא שאמר אחרי הבחירות שהוא לעולם לא הבטיח ב-100 אחוז להביא את בקהאם למועדון אבל הוא ינסה, והנה הוא מנסה. היום הוא אמר שהוא מקווה שבקהאם יחליט עד סופ"ש אם לעבור לבארסה. הבחירות, לטעמי, קצת תמוהות. בקהאם הצהיר לפני הבחירות שהוא מעדיף להישאר במנצ'סטר ולשחק עבורה בחינם מאשר לעבור קבוצה, היו ויש פירסומים שבקהאם מנהל מו"מ עם ריאל מדריד ושהוא נפגש עם חורחה ולדאנו ביום הבחירות לנשיאות קטלוניה. עכשיו, אני לא מבין על מה הסתמכו המצביעים, הסיכוי שבקהאם יעבור לברצלונה הוא לא 100 אחוז אלא 80-70 אחוז, ואת זה אמר סנדרו רוסל הסגן. לאפורטה בן ה-42 הבטיח לדעתי הבטחות שווא, שאני מעריך שהוא לא יקיים, אולי הוא יביא רק את רושטו ואת השחקנים שהוא לא נקב בשמותיהם אבל אמר שהוא רוצה. (לאורדו בכלל מצחיק, אמר שהוא יביא את ווירי שלעולם לא ימכרו אותו). אני, אם הייתי אחד מהמצביעים והייתי אוהד בארסה, הייתי בוחר בבסאט שלו הייתה תוכנית כיצד לשפר את המצב הפיננסי של המועדון, והוא לא השתמש בשחקן זה או אחר למטרות פוליטיות. הוא גם נראה רציני יותר משאר המתמודדים ואחד שיכול להביא את בארסה לימים טובים יותר. הזוהר של בקהאם הכריע את הבחירות, כצפוי. עכשיו לאפורטה צריך לקיים ולהיות מתוחכם כמו פרז כדי להתרצות ע"י אוהדי בארסה.
מארקה כבר הלביש את בקהאם בלבן (איזה מעצבים כישרוניים יש להם, תודו): http://www.marca.com/primeras/03/06/g0617.Xxx
פיגו, הדבר שאוהדי ברצלונה הכי רוצים עכשיו זה מסעות רכש לא הגיוניים כמו של ריאל, למי איכפת אם באסט ישפר את העתיד הפיננסי של המועדון? לאפורטה הבטיח סופרסטאר עד תחילת העונה הבאה, וזה מה שמעאת אוהדי בארסה, לא אנדרסון ב10 מיליון, או ריקלמה ב14, אלא טוטי בשישים מיליון או בקהאם ב50.
אני לא רואה את לאפורטה עושה מסעי רכש לא הגיוניים, לאפורטה השתמש בבקהאם למטרות פוליטיות זה הכל, עכשיו הוא צריך להביא אותו ואני לא בטוח שהוא יעשה זאת ואם הוא אכן לא יעשה זאת, זה יעיד על משהו. באסט רצה להביא את גורדיולה כדי שיהיה המנהל הספורטיבי או משהו, ואת רונאלד קומאן כמאמן (ובנוסף לשפר את המצב הפיננסי). רונאלד קומאן לדעתי יכל להביא לבארסה שחקנים שהיא צריכה, שחקנים מתאימים, שחקנים שיחזירו את המועדון לימים טובים. נראה מה לאפורטה יעשה...
לאפורטה דיבר על טופמולר ועל קיבו (כמו באסט) ועוד כוכבים חוץ מבקהאם. והבטיח שבארסה הולכת על כל התארים, לאוהדי בארסה זה מספיק.
לאפורטה לא דיבר על קיבו, לאורדו הוא זה שדיבר על קיבו. לגבי טופמולר, אני לא יודע, אני לא ראיתי שום דבר על זה בכל אופן. בארסה על כל התארים? אימרה מטופשת שלו... כל מעומד יכול להגיד את זה. הוא צריך לעשות, לא לדבר.
הוא גם דיבר על קיבו, ולא נכון, באסט לא דיבר על כל התאירם אלא על שיקום של בארסה. לאפורטה מתכנן לעשות חיקוי מושלם של פרז, קנייה של כוכבים כל שנה, כי גם אם בארסה במצב קשה את הגב הכלכלי יש לה, הוא הולך לנסות לשקם את המועדון בעזרת הצלחות, בעיקר בליגה לטענתו.
נתחיל מזה שרוב התוכנית הכלכלית הגאונית של באסט הייתה למכור נדל"ן ז"א למכור את המידיסטיידי ושאר שטחים מסביב לקאמפ נאו הנמצאים בבעלות ברצלונה, הבעיה היא, שבברצלונה נדלן לא עולה כמו נדלן במדריד, ובניגוד למגרש האימונים של ריאל אשר היה ממוקם בשכונה יוקרתית במדריד, הקאמפ נאו, נמצא בקצה העיר לדעתי לאפורטה בסוף ישתיק את כל המבקרים, הוא השתמש באותה שיטה שהביאה לפרז את הניצחון בשנת 2000, להבטיח להביא שחקן ברמה עולמית, אז נכון שכנראה את זה הוא לא יקיים אבל בבארסה סוף סוף יהיה שוער נורמלי(מצד שני דוטרואל שומר על השיא בהחזקת שער נקי בליגה הספרדית ובונאנו היה שוער נפבחרת ספרד) הוא מנסה להביא מאמנים טובים(ולא אחד שהצליח לגרום להולנד לא לעלות למונדיאל, או מישהו שהיה "איש המים" בקבוצה לפני שהתמנה למאמן) הוא מינה מאמן טכני חדש במקום ראשק(סוף סוף) ובכלל לדעתי, מישהו שהצליח לעלות בסקרים מ7% ל50% יכול להיות נשיא(יותר גרוע מגאספרט לא יכול להיות הרי)
תשמעו לאפרוטה הבטיח בקהם והוא נבחר בגלל הבטחה הזו ועכשיו בקהם במדריד אז הוא נכשל פעמיים כל כך מהר ! גם הוא לא הצליח להביא את בקהם וגם הוא "נתן" אותו למדריד אני בטוח שזה לא הצלחה שהוא ציפה לה!
ו... לא עברה יממה מאז העברה של בקהאם למנדריל וכבר ראשי ברצלונה יצרו קשר עם כוכבים ככריסטיאן קיבו מאייאקס, רושטו הטורקי, רוי מקאי מלה קורוניה, הקשר דקו, ואף נעשו נסיונות לגשש אצת ארסנל מה הסיכויים למעבר של תיירי הנרי.... יש סיכוי?! בארסה תנסה עוד השבוע לקחת לארסנל את הקשר הצרפתי פטריק ויירה אולם היעד הראשון כעת הוא מלחמה ביונייטד והחתמת רונאלדיניו!!! קומאן ? הידינק ? קיבו ? קזמן ? כותרות ברווזי ברצלונה מפנטזות רונלדיניו, טיירי הנרי, פרננדו טורז....
אתה צריך להבין אותו..אם הוא לא יקנה מהר כוכב גדול..הקהל לא יאהב אותו בלשון המעטה.. דרך אגב כל הכבוד למועמדים האחרים שבאים לקראתו ומנסים להביא לבארסה שחקנים שהם סיכמו איתם..
היה צפוי, אני חושב. וכפי שנאמר, לאפרוטה פשוט יהיה חייב לבארסה שם גדול, בהרבה כסף, הוא הבטיח מסע רכש עם שמות גדולים, וכרגע רק רושטו נראה כמי שיצטרף. רונאלדיניו יכול להיות נחמד, ולאחרונה דיברו גם על אפשרות שרוביניו, הברזילאי הצעיר, יגיע לקאמפ נואו. הלוואי...