הילד בן 30

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Clichy, ‏4/2/22.

?

סיכום הקריירה של ניימאר

1. כישרון היסטורי שלא מימש את הפוטנציאל שלו

12 הצבעות
    46.2%
  2. הייפ מוגזם שהוא תוצר מלאכותי של נייקי

12 הצבעות
    46.2%
  3. אני אמבפה סקרן

2 הצבעות
    7.7%
  1. Clichy COYG

מרגיש מוזר אבל ניימאר בן 30. מסי ורונאלדו הוא כבר לא יהיה (אפילו לא סלאח או לבנדובסקי), ונשאלת השאלה - האם מדובר פה בעילוי של פעם בדור שבגלל מגוון סיבות (אופי בעייתי, פציעות, אבא חמדן, בחירות שגויות) לא הצליח לממש את הפוטנציאל שלו?
    או שאולי מדובר "רק" בשחקן מוכשר מאוד (מאוד) שבזכות פרמטרים נוספים מלבד הכישרון (מראה, דרכון, אופי) חברות מסחריות ידעו למתג ולנפח אותו למימדים של הדבר הגדול הבא מסיבות כלכליות גרידא?

אמנם יש 2 תשובות בסקר אבל כנראה שהאמת יותר מורכבת.

2. alexshw Member

אחד הכשרונות הגדולים בדור, אך יחד עם פוגבה מסמל את כל הדברים הרעים בכדורגל מודרני. גם בלוף גדול בנבחרת שמנפח סטטיסטיקה במשחקי אימון. בפועל הוא לא הוביל את סלסאו לשום דבר.
    איפה הוא ואיפה רונאלדו שהיה אדיר גם בכדורגל נבחרות ורונאלדו היה גם בליין לא פחות גדול מניימאר, אבל אופי וקשיחות שונים לגמרי. לרונאלדו היה גם יתרון פיזי מובהק על ניימאר.

3. Bruno Fernandes Member

כשרון על -אך אורח החיים שלו והאופי שלו דופק אותו.

4. VAR Member

ההייפ לא היה מוגזם. פשוט נמאס לו מכדורגל אחרי שזכה בהכל עם ברצלונה ב2015. אם ברזיל תזכה במונדיאל הקרוב הוא פורש מכדורגל באותו הלילה. היה פורש עוד קודם אם הייתה זוכה ב2018.

Clock End Stand ו-Roma אוהבים את זה.
  5. Clichy COYG

אנסה לחדד את השאלה שלי - האם מדובר פה באמת בעילוי היסטורי שתפסו עליו טרמפ מכל הכיוונים או במכונה משומנת שנבנתה מגיל צעיר (מאוד) בשביל מטרות שהן לאו דווקא (רק) מקצועיות?

מבחינתי, אני נוטה יותר לתשובה הראשונה. כישרון בלבד הוא ממזמן לא מעניין ואפילו אוברייטד, אבל אני חושב שהיחיד בעשור וחצי האחרונים שהציג פוטנציאל דומה או עדיף מבחינת סט היכולות שלו היה מסי. אחרים יכניסו גם את האלנד ואמבפה אבל אני לא בטוח לגבי זה.
    היכולת שלו לכבוש מצד אחד, לבשל מצד שני ובאמצע לקחת את הכדור ולעבור 3 שחקנים היא משהו באמת יוצא דופן.

בהקשר הזה אני חושב שקו פרשת המים היה המעבר לפריז שפשוט הוציא אותו מאיזון. ה"חופש" ואפילו השתעבדות של פסז' כלפיו בפועל פגעה בו, כמו ילד שההורים לא מפעילים עליו סמכות. הנבואה ניתנה לשוטים אבל אני כן מאמין שבמועדון אחר היינו (אולי) רואים דברים אחרים, עם כל המגרעות שלו.

6. alexshw Member

לדעתי כן היו לו כלים להפוך לעילוי משמעותי מאוד בהסטוריה, כמובן עם עבודה קשה באמת וגישה מקצוענית. הכדורגל מאוד תובעני היום.

7. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אני לא זוכר הייפ על רונאלדו. כשהוא עבר מיונייטד לריאל הוא קיבל את התוית של גלקטיקו. לפני זה היתה רק משאלת לב פורטוגלית שהוא ייכנס לנעליים הגדולות של פיגו. ניימאר כאשר עוד שיחק בברזיל היה במעמד של רמתכ"ל לקראת המעבר לפוליטיקה.

Gianzola ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  8. VAR Member

מבחינת כישרון הוא ברמה אחת עם מסי ורונאלדו, אין בכלל ספק בזה. אולי אפילו מעל רונאלדו.

מסי ורונאלדו הם דוגמה למה שאפשר להגיע עם כישרון + עבודה קשה. סלאח שהזכרת הוא דוגמה לאן אפשר להגיע עם הרבה פחות כישרון אבל עם עבודה קשה. ניימאר הוא דוגמה לאן שאפשר להגיע עם כישרון בלבד ובלי שום עבודה קשה.

Clichy אוהב/ת את זה.
  9. DRORIKO Member

השרשור הזה מחזיר אותי למונדיאל 2014. אני לא איזה פריק של לה ליגה אז לא ממש עקבתי אחרי הבחור עד אז, שמעתי פה ושם בתקשורת על העילוי. אפילו ראיתי כמה תקצירים שבהחלט הציתו את הדמיון. המונדיאל בברזיל, ביתי מבחינת ניימאר, היה הפעם הראשונה שבאמת עקבתי אחריו מקרוב. היכולת המרשימה שהפגין, הפציעה המזעזעת על ידי סוניגה(שאותו דווקא הכרתי טוב לפני המונדיאל) וההתפרקות של ברזיל מול גרמניה בלי ניימאר. חתיכת סיפור, ביוונית קוראים לזה טרגדיה, לא יודע איך קוראים לזה בפורטוגזית. שנה לאחר מכן לי ולניימאר היתה "פגישה שניה" בברלין, אז פירק לחתיכות את הקבוצה שאני אוהד. כמובן שלאחר מכן נפגשנו בעוד הזדמנויות, למשל ה-1:6 ההיסטורי על פסז' שהוא היה אחד מגיבוריו. אין ספק שבאותן שנים ניימאר היה אחד השחקנים שהכי סקרנו אותי. היום? הוא מעניין אותי אפילו פחות מנחמן אש.

10. Ever Banega Member

אם מתייחסים לכישרון כאל סט יכולות שיש לשחקן על הנייר, אז כן הוא מגה מוכשר. אם מתייחסים גם ליכולת שלו להביא את זה לידי ביטוי במגרש אז לדעתי תמיד היה קצת אוברייטד. ברוב התקופה שלו בבארסה הוא בעיני לא היה ממש מדהים וזה בלט במיוחד בעונה האחרונה שלו שם שקבוצות פשוט הצליחו לנטרל אותו לעיתים דיי קרובות.

11. רוברטו באגיו31 Member

יותר מהכל ניימאר הוא מכונת יח"צ היסטורית .
    לא זוכר שחקן בן 18 שהיה עליו כזה הייפ מטורף עוד כשהיה בברזיל ( אולי רוביניו), בסופו של דבר מדובר על מכונה משומנת של יחסי ציבור של הספונסרים שלו .

מבחינה מקצועית: ברור שיש לו כשרון אבל לא הייתי מחשיב אותו ככישרון על.
    רונאלדו הברזילאי ורונלאדיניו היו מוכשרים ממנו ב 2 דרגות לפחות וגם מבחינה היסטורית נחשבים גדולים ממנו .

אגב, גם רוביניו למשל היה שחקן מוכשר ממנו .

הוא אמנם לא סיים את הקריירה אבל בפועל אפשר כבר לסכם שמה שהיה הוא מה שיהיה.
    ניימאר שחקן טיפש מאוד עם קבלת החלטות גרועה על כר הדשא, כמעט כל משחק גדול של פ.ס.ז בשנים האחרונות הוא היה החוליה החלשה .
    זה בלט במיוחד בעונה שעברה מול סיטי בחצי הגמר שככל שהמשחק התקדם הוא היה יותר גרוע ואיבד המון כדורים, כמעט בכל משחק גדול שהוא היה שותף לו בשנים האחרונות .

בנבחרת ברזיל הוא אולי יותר מחוייב אבל מבחינה מקצועית גם בנבחרת הוא אותו שחקן טיפש .
    לא מפתיע שברזיל זכו בקופה אמריקה בלעדיו.

LFC-Gerrard1 אוהב/ת את זה.
  12. DRORIKO Member

פסז' התאימה לו כמו כפפה ליד ולא במובן הטוב של המונח. הקטארים התייחסו אליו כאל פרזנטור, לא רק של המועדון אלא של משפחת אל חליפי, וכשאתה מתייחס למישהו כאל פריזנטור אתה מאפשר לו להתנהג כאחד כזה. הוא יכל להבריז ממשחקים בשביל לחגוג לאחותו יום הולדת(מסתבר שיש לו הרבה אחיות) הוא קיבל פטור מהוראות טקטיות, אם המאמן לא בא לו טוב בעין הוא גם יכל לזרוק אותו, תזונאים ומאמני כושר אפילו לא פנו אליו . הוא התנהל כמו המלך של פריז רבתי. אם בבארסה עם כל הכוכבות הוא עדיין ידע את מקומו אז בפסז' המועדון הוא זה שהיה צריך לדעת את מקומו. כנראה שלא מעניין אותו להיות רונאלדו או מסי שהיעוד שלהם היה להיות שחקנים היסטורים, מה שעניין אותו זה כסף, בחורות ופוזות באינסטוש. פה ושם הוא גם היה משחק כדורגל כי כבר לא נעים לו מהמעסיק.

Bruno Fernandes ו-prica9 אוהבים את זה.
  13. Raulito Madridista

אני כן חושב שהוא כישרון ייחודי ומבחינת כישרון הוא ללא ספק השלישי בדורו*, ברמת הכדורגל וההישגים הוא היה שם פרק זמן לא קצר. מעבר להתעסקות בקקה, אני חושב שהכל בא לו בקלות, יש לו גם את האופי הברזילאי הטיפוסי והוא עלול להפוך ללא רלוונטי ולצערי ברוב הקריירה היו לו מאמנים לא מספיק דומיננטיים. תומאס טוכל לא היה יכול לעשות כרצונו עם הכוכבים, אפשר לציין אולי רק את לואיס אנריקה שהצליח 'לאלף' אותו. במונדיאל 2018 כשהיה את הסרטון של מאמן קבוצת ילדים צועק 'ניימאר' וכולם נופלים - זה היה רגע שפל. לדעתי חלק מהפציעות שגם לא הוסיפו - בהחלט היה אפשר למנוע. מרגיש לי שהמונדיאל הזה הוא שיר הפרידה לקריירה אולי, הריקוד האחרון.
    כן אפשר לומר לטובתו, ולאו דווקא בגלל המעבר לפ.ס.ז' שהיה טעות עם כל הכבוד לרצון לא להיות מספר2 של מסי - שהוא תמיד רצה להיות במרכז, מרגיש לי שהשחקנים של הדור הזה קצת בורחים מזה.

*בפורום של ריאל בזמנו היה מעין דיון של אדן הזאר VS ניימאר כאשר הבלגי היה בשיאו, אני טענתי במצב היפותטי 'מה היה קורה אם' - ניימאר היה משחק בפרמיירליג בקבוצות היחסית ההגנתיות ונגד הגנות חזקות מאוד, והזאר היה משחק עם כוכבי על כמו מסי וסוארס שהם גם שחקנים קבוצתיים, שהפער ביניהם במספרים היה מצטמצם.

14. רוברטו באגיו31 Member

1. הוא כבר לא רלוונטי, משחק בליגה הצרפתית כבר כמה שנים ( וגם זה רק כשמתחשק לו ואין איזו מסיבה שהוא צריך ללכת אלייה ) .

2. לואיס אנריקה ממש לא הצליח לאלף אותו, ההיפך. נאיימר לא ספר אותו ואני זוכר כמה פעמים שהוא סירב לעלות כמחליף ועוד פעם שהוא סירב ללחוץ לאנריקה את היד אחרי שהחליף אותו .

3. אם הוא אכן רצה להיות במרכז למה הוא עזב לליגה הצרפתית לקבוצה שיותר טובה ב 4 רמות משאר הקבוצות ?
    זה לא קשור לזה שהוא רצה להיות במרכז אלא לזה שהציעו לו חוזה גבוה מאוד ותנאים מצויינים, כלומר שהוא יוכל לעשות מה שבא לו .

15. Raulito Madridista

כמובן שגם כסף נכלל בשיקול שלו, מי אמר שלא. הוא רצה להיות הכוכב מספר 1 בקבוצה בכירה ביבשת ולהיות השחקן היקר בהיסטוריה זה גם כבוד מסוים. פ.ס.ז' היא לא ברצלונה אך כבר שנים שיש לה לפחות סגל שמסוגל לזכות בליגת האלופות והיא מתקרבת. ניימאר של הטרבל היה מפלצת, 39 שערים ועשרה שערים ב-51 משחקים, זה מתקרב לרף של מסי, אז הזיכרון מטעה אותך. הוא כבש עשרה שערים בצ'מפיונס ושבעה בנוק אאוט. נגד באיירן צמד בהפסד, בגמר נגד יובנטוס, נגד פ.ס.ז'. ב-2015/16 יש לו 49 משחקים וזה בסדר גמור. בברצלונה לא הייתה קייטנה, אולי בווליום נמוך. אין לי ספק שאם היה נשאר בברצלונה הקריירה שלו הייתה במקום אחר וטוב יותר. הוא רצה לעזוב את פ.ס.ז' אבל זה לא מעבר פשוט.