המחזור ה-15 בפרמיירליג: Children of the Revolution

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏4/12/14.

1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

רק נגמר לו מחזור אמצע השבוע והנה מגיע סוף השבוע ובו מחזור חדש לחלוטין. בשבת מצפים לנו כמה משחקים מסקרנים: ניוקאסל תארח את צ'לסי. לפני שבוע המוליכה נתקעה בצפון-מזרח אנגליה אצל סנדרלנד, אבל אז הגיע ניצחון ביתי מרשים על טוטנהאם והיא יוצאת לנסות את מזלה במגרש בו לא ממש הולך לה בשנים האחרונות. מנצ'סטר סיטי, שנראה שמתחילה להיכנס חזק לעונה הנוכחית באיחור קל, תארח את אברטון שרשמה השבוע שתי תוצאות מאכזבות. ארסנל תצא לסטוק וליברפול תארח את סנדרלנד.
    ביום ראשון בצהריים יש משחק מסקרן בין שתיים מהפתעות העונה, ווסטהאם וסוונסי, ואחריו ככל הנראה המשחק האפור ביותר שישודר העונה בסקיי, אסטון וילה נגד לסטר, מה לעשות שלפי חוזה הטלוויזיה כל קבוצה צריכה להיות משודרת כמות מסוימת של פעמים וכך משחק בין שתי קבוצות תחתית בפורמה נוראית (אם כי וילה ניצחה השבוע לראשונה זה תשעה משחקים) מוצא את דרכו לשעה המרכזית.

אבל במאנדיי נייט פוטבול מגיע הפיצוי-סאות'המפטון מארחת את מנצ'סטר יונייטד. הסיינטס הם עדיין הפתעת העונה, אבל רצף המשחקים מול הגדולות החל עבורם ברגל שמאל עם תבוסה ביתית לסיטי והפסד דרמטי לארסנל. יונייטד רשמה השבוע ניצחון רביעי ברציפות והיא מתקדמת במעלה הטבלה, אבל היכולת מול סטוק הייתה חלשה והשכיחה את המשחק המצוין מול האל מספר ימים קודם. כשרוני ודי מאריה עדיין בספק גדול, קשה לומר מי הפייבוריטית במפגש הזה.

ניוקאסל-צ'לסי, שבת, 14:45, סנט ג'יימס'ס פארק
    האל-ווסט ברומיץ', שבת, 17:00, KC סטאדיום
    ליברפול-סנדרלנד, שבת, 17:00, אנפילד
    ק.פ.ר-ברנלי, שבת, 17:00, לופטוס רואד
    סטוק-ארסנל, שבת, 17:00, בריטניה
    טוטנהאם-קריסטל פאלאס, שבת, 17:00, וייט הארט ליין
    מנצ'סטר סיטי-אברטון, שבת, 19:30, אתיחד

ווסטהאם-סוונסי, ראשון, 15:30, אפטון פארק
    אסטון וילה-לסטר, ראשון, 18:00, וילה פארק

סאות'המפטון-מנצ'סטר יונייטד, שני, 22:00, סיינט מרי'ז

נערך לאחרונה ב: ‏4/12/14
  2. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייתי מהמר שוילה-לסטר יהיה משחק מרתק דווקא, זה השלב בעונה בו קבוצות מתחילות להרגיש את הלחץ והן ייתנו את הכל. אלה גם שתי קבוצות שיודעות לתקוף אז בכלל יכול להיות שיהיה פה משחק מצוין.

אנחנו כנראה נעלה מול סנדרלנד בהרכב חלקי, כשאני מאמין שסטרלינג, לאמברט, לוקאס וג'ונסון יקבלו מנוחה לקראת יום שלישי. מצחיק שאלה הארבעה שאני מסמן אבל זו המציאות. תכלס, בלי סטרלינג ולאמברט אין לנו הרבה מה להציע בהתקפה אז אם סנדרלנד תלך על כל הקופה היא עשויה בהחלט להוציא משהו.

בשני יונייטד לצערי תשלים הפסד שלישי רצוף לסוטון והייתי מהמר אפילו שעל ה-0. בדיוק שלושת המשחקים שהסיינטס היו צריכים כדי לנחות ולהתחיל להילחם על מקומות 5-6...

3. Andrei Kanchelskis Member

אסטון וילה היא קבוצה שאין עליה דיון נפרד בפורום ומאחר שלדעתי אין טעם לפתוח אותו הייתי רוצה קצת לדון פה על המצב שלה. המועדון הזה שנחשב למועדון פאר מצוי כבר ארבע עונות בדעיכה קשה מאוד בהן מקבוצת צמרת מלהיבה(תחת שרביטו של מרטין אוניל)היא הפכה לקבוצת תחתית חלשה שמדי עונה נאבקת על חייה בליגה. אחרי שתי העונות הכושלות הראשונות בהן אימנו את הקבוצה הוייה ואחריו מקליש הגיע לוילה פול למברט מאמן צעיר שנחשב למוכשר מאוד ורשם הצלחה סבירה בנוריץ' סיטי, אולם שתי העונות וחצי בהן הוא עומד על הקווים בוילה פארק נחשבות עד כה לכישלון גדול. מדוע בקבוצה שמחזיקה בסגל שחקנים ששווה לפחות מרכז טבלה ממשיך לאמן מאמן בינוני כל כך שמתאים אולי לקבוצות תחתית אך לא לקבוצה שכאמור צריכה להיות במרכז הטבלה ואולי אף קצת יותר מיזה, האם יש בוילה מצב כלכלי קשה(אני ממש לא מעודכן) שמונע מהקבוצה להביא מאמן טוב יותר? או שאולי הנהלת וילה פשוט לא מוצאת מאמן פנוי שיכול לאמן בה ומעדיפה שלא לקחת סיכון עם מאמן בינוני שעלול להיות גרסה חוזרת של למברט ובעצם שלא לשנות בה כלום ולכן באיזשהו מקום למברט שורד בה מחוסר ברירה? יסלח לי מאוד פותח הדיון על המחזור שהסטתי קצת את הנושא לנושא אחר,אני פשוט מתעניין לדעת מה קורה במועדון הפאר שנראה שפשוט מסתפק בבינוניות ועבורו הישארות בליגה היא הישג.

4. Rushie Member

לא ברור מה לאמברט מנסה לעשות שם כבר 3 שנים. רמת הסגל לא עלתה אלא רק ירדה והשיטה היא אותה שיטה מאז היום הראשון שלו. יש שם בעיות כלכליות אבל את מעט הכסף שיש הוא מבזבז על שחקנים כמו עלי סיסוקו וג'ו קול ומביא את קלברלי בהשאלה אז מה הפלא שהמועדון הזה רק הולך אחורה. אם לא היו בעיות בחלונות הגבוהים הוא כבר היה נותן את הדין לדעתי.

5. Andrei Kanchelskis Member

חבל שזה המצב שם, מקווה בשבילם שיגיע אליהם איזשהו רוכש שיציל אותם. אני (ואני מניח שעוד הרבה חובבי כדורגל אנגלי) לא הייתי רוצה שהקבוצה הזו שפעם הייתה אלופת אירופה תלך בדרכם של מועדוני פאר אחרים כמו לידס יונייטד ונוטינגהאם פורסט ששקועים כבר יותר מדי שנים בליגה השנייה.

6. alexshw Member

לא צריך להפריז. וילה לא מועדון גדול. מועדון ותיק ומאוד מכובד שנמנה על מקימי הליגה זה כן. רוב התארים שלהם היו בסוף המאה ה 19 או תחילת המאה ה 20. בשנות התשעים היו להם מספר שחקנים מצוינים(יורק, דאבלין, מקגראת, דרייפר, ריצ'רדסון, סאותגייט, מילושביץ'), הם זכו בסגנות הראשונה של הפרמייר ליג עם ביג רון, לקחו 2 גביעי ליגה כשבדרך הם הורסים ליונייטד טרבל מקומי ראשון אי פעם של קבוצה אנגלית :)
    עם אוניל הם היו קבוצת שיפולי צמרת עם תקרת זכוכית ברורה. נכון שכעת המצב רע יותר וכנראה באמת זה עניין של כסף ואיכות המאמן.
    וילה לא פספסה אף עונת פרמייר ליג ויהיה חבל עבורי אם תרד, אבל הוא בדרך כלל גם לא היה בעבר מועדון צמרת. גם אחרי הזכיה האחרונה באליפות וגביע אלופות הם ירדו ליגה אחרי מספר עונות.

לגבי המשחק הקרוב של יונייטד, רוני אמור לחזור ודי מריה ימשיך להיעדר.
    ליונייטד 5 הפסדי פרמייר ליג בסאותהמפטון

נערך לאחרונה ב: ‏6/12/14
  7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

כששני המפורסמים שבהם, משחק החולצות האפורות ב-96 ושנה אחר כך, ה6-3 של לה טיסייה וברקוביץ'.

אגב, ניסיתי להיזכר בשאר והגעתי רק לארבעה...(98 ו-2003).

נערך לאחרונה ב: ‏6/12/14
  8. Andrei Kanchelskis Member

הוא אולי לא היה מועדון צמרת שנאבק על אליפות אבל גם לא מועדון שבאופן קבוע נאבק נגד הירידה כפי שקורה לו בשנים האחרונות. הקבוצה ההיא עם מרטין אוניל ובעבר הרחוק יותר עם ג'ון גרגורי עונה על ההגדרה של מה שהם צריכים להיות עכשיו(כל עוד לא ירכוש אותם איזשהו אוליגרך)-קבוצה שנמצאת בשיפולי הצמרת. אני מעריך שהמצב הכלכלי שם קשה וזו הסיבה היחידה שמשאירה שם מאמן כושל כמו למפארד. לקבוצה כזו שמתיימרת להיות בשיפולי הצמרת מתאים מאמן מהדרג השני כמו מרטין אוניל וגם דיוויד מוייס שהיה פנוי בקיץ האחרון יכול היה להתאים לקבוצה מהסוג הזה אבל כאמור המצב הכלכלי שם כנראה משתק וכובל את ההנהלה.

9. Andrei Kanchelskis Member

עוד אחד במחזור הלפני האחרון של עונת 2001. אנחנו כבר מזמן היינו אלופים והם היו זקוקים לנקודות כדי לשרוד,בסוף הם שרדו.

alexshw אוהב/ת את זה.
  10. JohnTerry26 Member

מוריניו שוב עם אותו הרכב, כשמיקל מחליף את מאטיץ' המורחק. דווקא רציתי לראות את רמירז במשחק הזה, אולי לצד מיקל וססק.

Elliot; Janmaat, Coloccini (c), S.Taylor, Dummett; Sissoko, Tiote, Colback; Ameobi, Perez, Cabella

Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Mikel, Fabregas; Willian, Oscar, Hazard; Diego Costa

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אם ראמירז היה עולה זה היה טיפיקל מוריניו, כביכול עוד שחקן מרכז מגרש שיעזור במגרש וידע גם לתמוך בהתקפה, עצם זה שוויליאן נשאר בהרכב וראמירז לא פותח- די הפתעה מבחינתי.

12. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש הסבר למה שקורה עם פליפה לואיז? בכל זאת, היה המגן השמאלי הטוב באירופה בעונה שעברה.

הייתי מצפה לפחות לרוטציה, ולא רק בעמדה הזו.

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

איבאנוביץ' ואזפי עושים את שלהם, אין שום סיבה לספסל אותם. פה ושם מוריניו מעלה אותו בהרכב, אבל מוריניו מראה העונה שרוטציה לא בתוכניות שלו כרגע, אז אחד הנפגעים מכך זה פיליפה לואיז.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מחצית טיפוסית שלנו בניוקאסל. על המשחק הזה רשום תיקו אלא עם כן מישהו פה יבריק. היו לנו דקות טובות שהשער היה באוויר, אך הדקות חלפו ולא באמת איימנו על אליוט. נצטרך לעשות יותר. כרגע זה נראה שהולך לתיקו.

15. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

הטלויזיה שלי מקולקלת, כבר עשור שאנחנו מגיעים לניוקאסל ואני רואה אותו משחק בשידורים חוזרים...

Der Kaiser, אלעד ו-Michael Carrick אוהבים את זה.