הליגה השניה יוצאת היום לדרך עם כמה משחקים מעניינים שדווקא הדברים שבשוליים תופסים כותרות כמו לדוגמא המשחק הלוהט בין דינמו דרזדן ואנרגי קוטבוס. המשטרה ערוכה בכוחות מוגברים. עוד משחק מעניין בפירת, שם הקבוצה היומרנית שרוצה סוף סוף לעלות ליגה תפגוש את המועמדת הבכירה לעלות ליגה, איינטרכט פרנקפורט. פרט לפרנקפורט גם בוכום צפוייה להיות במאבקים להעפלה לבודנסליגה. גם מינכן 1860 שנרכשה על ידי שייח עושה קולות של מועמדת. יהיה מעניין המחזור הראשון שישי, 19.00 אנרגי קוטבוס - דינמו דרזדן פ.ס.וו פרנקפורט - אוניון ברלין שישי, 21.30 גרוייטר פירת- איינטרכט פרנקפורט שבת, 14.00 סט. פאולי - אינגלושטדט ארצגבירגה אווה - אלמניה אאכן ראשון, 16.30 הנזה רוסטוק - פדרבורן איינטרכט בראונשויייג - מינכן 1860 קרלסרוהה - דואיסבורג שני, 21.15 פורטונה דיסלדורף - בוכום
בשנה שעברה זו היתה הרטה, וגם העונה אני מביט בטבלת המשחקים ועדיין קשה לי להאמין שאני רואה שם את איינטרכט פרנקפורט. רק שבשש השנים האחרונות פרנקפורט הגיעה בשיאה למקום התשיעי. אבל יש דבר אחד שכנראה לא יקרה לפרנקפורט בליגה הראשונה, בדיוק כמו להרטה - יש דרבי.
בינתיים כבר 2 משחקים מאחורינו, קוטבוס אחת המועמדות החזקות לעלייה ניצחה את דרזדן העולה החדשה 1-2 (את השער השני בישל רנגלוב שהיה במכבי תל אביב)
רנגלוב בישל פעמיים וכך פותח ברגל ימין את העונה, יהיה לו קל להשתלב בקוטבוס ובנוסף לזה הוא נחשב שחקן מפתח שם. חמישה שחקנים שכדאי לשים לב אליהם לעונה הקרובה - שוער - אנדראס לות'ה של בוכום. הגנה - זמברנו מפאולי. קישור - קרוסקה של קוטבוס. התקפה -נות'ה של גרויטר פירט ו-וולנד של 1860 מינכן. מאוד מעניין לעקוב אחרי שחקנים כאלו.
גם ולרי דומבצ'יסקי יהיה שווה מעקב. בהרטה לא היה לו יותר מדי סיכוי עם הסגל שלה בעונה שעברה, אבל העונה בדואיסבורג המתחזקת תהיה לו האפשרות לחזור לעצמו.
השנה זה בבהחלט תמוה. בניגוד למה שסלע רשם בדרך כלל הליגה השניה נפתחה באותו יום כמו הבונדסליגה. מאז מוזר ותמוה
לי זכור את הבולי השניה נפתחת שבוע לפני בלא מעט מהפעמים. בכל מקרה זה בטוח מאפשר להם קצת יותר פגרות קטנות ומנוחה או שהפגרת החורף שלהם תיהיה ארוכה יותר.
היום שוחקו 3 משחקים בליגה השנייה,היה מעניין מאוד התוצאה המפתיעה הייתה הניצחון 1-3 של בראונשויייג העולה החדשה על אחת המועמדות החזקות לעלייה מינכן 1860,ניצחון שאותי אישית מאוד הפתיע הנזה רוסטוק העולה החדשה גם כן הפסידה לפדרבורן הבינונית ודואיסבורג שגם היא מתמודדת רצינית לעלייה הפסידה 2-3 במשחק מעניין לקרלסרוהה. עם שנה שעברה הליגה השנייה הייתה אחת המעניינת בעייני השנה היא פי כמה וכמה! יש המון מה לצפות ולא חסר קבוצות טובות שיתמודדו על העלייה,השנה זה פשוט יהיה קרב חפירות בנוגע לעליה.
מינכן 1860 כבר מזמן לא מועמדת לעלייה. הקבוצה בקושי שורדת, רק בעונה הקודמת הצליח לגרד קצת כסף מספונסר חדש. אמצע הטבלה בסיום העונה יספק מאוד את האריות. במצבם הכלכלי עדיף לא לעלות.
אז מה יקרה איתם בעתיד? כבר 7 שנים שהיא לא בבולי.1 למרות שיש לה מערכת תשתית ברמה מעולה. היא צריכה לבנות את עצמה מחדש. בשנים האחרונות היא ייצרה שחקנים צעירים שהגיעו לקבוצות צמרת בבונדסליגה כמו האחים בנדר, מלאפה, ושאפר. אני חושב שהגיע הזמן להשתנות ולשנות תדמית אחרת המצב הפיננסי יישאר תקוע והם ישארו עוד כמה שנים טובות באמצע הטבלה.