ליגת האלופות, שלב בתים - מח' 2

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י alexshw, ‏2/10/23.

1. alexshw Member

שלישי - 3/10
    19:45 אוניון ברלין - ספורטינג בראגה
    19:45 רד בול זלצבורג - ריאל סוסידד
    22:00 קופנהאגן - באיירן
    22:00 מנצ'סטר יונייטד - גלאטסראי
    22:00 לאנס - ארסנל
    22:00 פ.ס.וו אינדהובן - סביליה
    22:00 נאפולי - ריאל מדריד
    22:00 אינטר - בנפיקה

רביעי - 4/10
    19:45 אתלטיקו מדריד - פיינורד
    19:45 אנטוורפן - שחטאר דונייצק
    22:00 סלטיק - לאציו
    22:00 בורוסיה דורטמונד - מילאן
    22:00 ניוקאסל יונייטד - פ.ס.ז'
    22:00 הכוכב האדום - יאנג בויז
    22:00 רסנבולספורט לייפציג - מנצ'סטר סיטי
    22:00 פורטו - ברצלונה

2. WhitRM Member

חשוב לא להפסיד היום בנאפולי אם אנחנו רוצים לסיים ראשונים.

בנוגע ליונייטד-גלאטסראיי אפשר להגיד שזה משחק על המקום השני בבית, אני לא אופתע אם גלא תצליח לסיים בתיקו או אפילו להפתיע ולנצח.

3. Raulito Madridista

חג אלופות שמח לכולם. כמובן שזה לא דומה בהתרגשות אבל מבחינת איכות היריבה וכדומה זה משחק שמינית גמר ליגת האלופות לכל דבר. קודם כל כדי להתקרב לשמינית הגמר רצוי שלא להפסיד ובכך להשיג יתרון מסוים בקרב על המקום הראשון. מעבר לכך זה משחק שאני רוצה שריאל מדריד תוכיח לי, כי נגד ג'ירונה זה עדיין לא היה מספיק טוב (חמש הדקות הראשונות) וגם ג'ירונה עם כל הכבוד זה לא מוקש מספיק גדול - שאפשר לסמוך עליה, שיש כאן משהו בריאל מדריד 2023/24. שזו לא תהיה עונת הישרדותית, שעוד קצת זמן נראה שיפור.

פתיחת המשחק קריטית מאין כמוה, לנאפולי, שנכנסת לקצב לאט לאט ובמשחק כזה תראו ממנה טירוף ולא כמו בסרייה א' שקצת משעמם לה והיא הגיעה לגג אחרי האליפות - יש שחקני הכרעה מצוינים - מישהו אמר ויקטור אוסימן - שיענישו על הריפיון ההגנתי. גם הקישור האחורי צריך לתת את הטון - המשכיות מצד אורליאן טשואמני. אני חושב שנראה ריאל מדריד נסוגה ו"מתבנקרת" ומנסה לחפש את ויניסיוס ג'וניור בכדורי עומק. על לחץ גבוה וכאלה אין על מה לדבר. לא בושה לפתוח משחק עם איזה פאול-שניים ולהיות אגרסיביים.

"היושרה המקצועית" של קרלו אנצ'לוטי תימדד היום עם בחירה אחת בהרכב - חוסלו ולא רודריגו. אני לא הופתעתי לקרוא במארקה וב-AS, וגם בפריויו כתבתי בעצמי - שרודריגו ירוויח את מקומו. הוא שחקן שאני מאוד אוהב, אני לא מזלזל בו ואין מצב שהוא יאכזב אותנו עונה שלמה, אולי יגיע הגול וזה יהיה כמו קשטופ, לרוב הוא מתניע לאט. אבל חוסלו מצוין, הוא מציג נוכחות, זה עוזר גם לוויני לדעתי וגם לג'וד בלינגהאם כמובן לבוא מקו שני, הם משתפים פעולה יפה ביחד. וחוסלו תקע את הראשון נגד ג'ירונה מהמצב הראשון. אל תוריד לו את הביטחון. ברור למי יש "מעמד" גבוה יותר בקבוצה. רודריגו יכול להיות אחלה סופר-סאב בדקה ה-60 ככה.

הלאה, אדוארדו קמאבינגה. בינתיים טוב לי שיהיה מגן שמאלי. אני פשוט לא סומך על פרלאן מנדי לא ברמת הריכוז וכמובן השליטה בכדור, אם כי קמאבינגה נוטה לקחת סיכונים ומשחק לעתים עם אובר ביטחון. מצד שני רק במשחקים כאלה אפשר לצמוח - ואני מדבר על פראן גארסיה שאסור לעשות עליו איקס אבל טבעי יותר שישחק במשחק הליגה הקרוב בסנטיאגו ברנבאו.

אם ויניסיוס יהיה חלוד יהיה לנו קשה מאוד. גם במשחק רע שלו אתה מצפה לאיזה דריבל ומהלך בזק אחד על הקו, נניח שהיה לו אחד כזה - נגד ג'ירונה.

שחקן מפתח נוסף שלי זה דווקא נאצ'ו מעבר לכך שפדה ואלוורדה יהיה חצי מגן ימני היום וזה ברור. נאצ'ו עבר עליהום מאוד לא מוצדק. הוא "השחקן הפסימי" ביותר בקבוצה, הגדרה שאהבתי. הוא תמיד רץ יותר, תמיד מוכן, הוא לא שאנן. כמובן שגם הוא טועה אבל לדעתי פחות. מבחן גדילה גם לאנטוניו רודיגר.

לוקה מודריץ' הפך להיות סיפור. אם קרלו היה נותן לו כמה דקות בג'ירונה אז 50% מהשאלות היו נחתכות. אני חושב שאולי לא הוגן לקבור אותו אחרי הדרבי על אף שהיה חלש, זה באמת גם נבע מכל הקבוצה. ואם מודריץ' נניח משחק היום אז הוא בעצם פתח בשני המשחקים הכי קשים העונה. זה מראה שעדיין יש לו מעמד.

כמובן שבחירה נכונה של ההרכב תועיל לקבוצה, יש כאן שלד שרגיל למשחקים האלה ויש גם שחקנים חדשים שנכנסים לאט לאט. אבל חשוב שריאל מדריד תקבל צורה. קבוצה טובה יודעת לשחק טוב גם אם המאמן מפריע לה. גם אם נניח נראה את פרלאן מנדי מגן שמאלי ואת צמד הוותיקים באמצע וזו אפשרות שפחות נראית לי. האללה מדריד!

4. wings Member

זלצבורג בבית דקה 42 ועדיין לא חושב שבעטו לשער פעם אחת.

5. Scouser Member

זלצבורג לא באמת מועדון תחרותי.
    הם מביאים טאלנטים מרחבי העולם ומשביחים אותם בשביל לייפציג ומכירות החוצה. הכישרון שהם אוגרים מספיק בשביל אליפות קלה והופעה סבירה באירופה אבל אין להם שאיפות תחרותיות. הם בטוח שברו שיאי גיל (צעיר) ממוצע במפעל.

Sent from my LE2113 using Tapatalk

6. wings Member

החולצות של סוסיאדד זה אחד הדברים המכוערים.

7. wings Member

לא מתווכח עם זה אבל הם גם קבוצה אוסטרית. זה לא באמת שהם יכולים להתחרות ברמה הגבוהה ביותר.

8. alexshw Member

יחסית למועדון אוסטרי תחרותי לחלוטין.

9. wings Member

הצעירים של ריאל זה תענוג.

10. wings Member

החיסרון המרכזי של ריאל, לעומת קבוצה כמו סיטי למשל, זה הפיזיות. כל הרמה לרחבה זה סכנה לגול בראש.

11. Raulito Madridista

כל תגובות המחצית שלי העונה היו זעם אחד גדול, וואלה אני יושב ונהנה מכל רגע, המשחק הכי טוב שלנו מזה זמן רב. ריאל מדריד משחקת כדורגל. שירה בתנועה כמעט. ריאל מדריד נהדרת בינתיים בנאפולי, וזה משחק בדרגת קושי גבוהה מאוד, לא אוניון או חטאפה בבית. היינו שקטים אחרי הגול שספגנו יחסית כנגד למהלך המשחק. רמונטדה גדולה, אין תלונות, למעט אולי קפה עם הצילום בגול הראשון. באמת שהגול בינגו: השילוב של רודריגו ב-11 סבבה כי הוא טוב, ויניסיוס ג’וניור קליל רגליים, ממזר, נע לעומק בצורה חכמה. ריאל משחקת אחרת בלי חוסלו. אמנם קרבחאל מקבל כדור ורוצה להרים על אוטומט ואין לו למי, אבל בסדר, משחקים על הארץ, יש מהירות. נאצ’ו מנצח את אוסימן, קרבחאל מקבל עזרה בקו שלו. זה משחק שאם נמשיך ככה יכול לתת לי קצת אמונה בקבוצה.

ומעל כולם המלך ג’וד, המדד העונה הוא כבר שמונה שערים. חלק מהדקות הוא שיחק מאחורה, וכל נגיעה בצבע. חילוץ הכדור בשער הראשון וגם המסירה, האטת הקצב כשצריך, להזיז ימינה או שמאלה, התנועה לעומק, וכמובן השער הזה. דייגו מראדונה ז"ל אוהד נאפולי אבל הוא מחא כפיים. וואלה גם אני עמדתי בבית ועשיתי את החגיגה שלו.

@wings, לגבי המגינים אין לנו ממש פתרונות במשחק הגובה. בלמים? אדר מיליטאו גמר את העונה, אנטוניו רודיגר אחלה. נאצ'ו לא פראייר ומשחק טוב בינתיים. אבל השוער שלנו...צלם..

12. hbs7 Member

על מה לעזאזל נתנו פנדל לנאפולי?
    בדיחה בחיי.

לא בשביל השיט הזה המציאו VAR.

WhitRM אוהב/ת את זה.
  13. DRORIKO Member

טן האח הביא הרבה שחקנים מאיאקס ליונייטד ובסוף האקס איאקס שמביא לו את הנצחון משחק דווקא אצל היריבה.

עריכה: ואני בטפשותי עוד סמכתי על יונייטד שיחזיקו 20 דקות בלי לספוג. אצלם בבית. מול פנסיונרים של הסריה א'. איזה מביכוש

14. WhitRM Member

חבל שלא שמתי ווינר על גלא, היה יחס מעולה.

יונייטד קבוצה כה חלשה. קאסמירו עם אדום שלישי(?) ביונייטד בפחות מעונה וחצי.
    9 עונות בריאל עם 0 אדומים, לא יאמן איך שגם אותו הצלחתם להרוס.

טן האח שורד עד סוף שלב הבתים?

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Cup of Tea אוהב/ת את זה.
  15. alexshw Member

כן אבל זה הרחקה על אוננה ולא על קזמירו. יונייטד זו יונייטד אין דבר חדש ולא יהיה תחת הגלייזרים. הזיווג עם טן האח נועד לכישלון מן השנייה הראשונה. בלי רכש של קזמירו טן האח כבר היה הולך הביתה מזמן.

WhitRM אוהב/ת את זה.