ליגת האלופות, שלב הבתים - מח' 5

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י alexshw, ‏25/10/22.

1. alexshw Member

שלישי - 25/10
    19:45 רד בול זלצבורג - צ'לסי
    19:45 סביליה - קופנהאגן
    22:00 דינמו זגרב - מילאן
    22:00 סלטיק - שחטאר דונייצק
    22:00 רסנבולספורט לייפציג - ריאל מדריד
    22:00 בורוסיה דורטמונד - מנצ'סטר סיטי
    22:00 בנפיקה - יובנטוס
    22:00 פ.ס.ז' - מכבי חיפה

רביעי - 26/10
    19:45 קלאב ברוז' - פורטו
    19:45 אינטר - ויקטוריה פלזן
    22:00 איאקס - ליברפול
    22:00 נאפולי - ריינג'רס
    22:00 אתלטיקו מדריד - באייר לברקוזן
    22:00 ברצלונה - באיירן
    22:00 איינטרכט פרנקפורט - אולימפיק מרסיי
    22:00 טוטנהאם הוטספור - ספורטינג ליסבון

2. Raulito Madridista

לייפציג - ריאל מדריד

לייפציג, כמאמר הקלישאה היא 'קבוצה אחרת לגמרי' מזו של החודשים הקודמים. אמנם היה איזה פאנצ'ר גדול בבונדסליגה עם תבוסה 3:0 בלתי מוסברת לבורוסיה משנגלד באך והקבוצה עדיין לא ממש בצמרת (מדורגת שמינית), אבל הסדר שב על כנו. במשחקי הבית היא שוב מנצחת, היא כובשת שערים, היא נראית כמו קבוצה. והיא חולמת ובגדול על מקום בשמינית גמר ליגת האלופות, מה שמעט מאוד קבוצות עשו אחרי שפתחו עם שני הפסדים. אבל הגרמנים התאוששו נגד סלטיק עם 1:3 ביתי ו-0:2 בחוץ. במחזור הסיום היא תתארח אצל שחטאר דונייצק בוורשה. לייפציג כבר לא קבוצה שמרימה ידיים ודוגמא חיה לכך קיבלנו ביום שבת. היא מחקה פיגור 3:0 מול אאוגסבורג כשכריסטופר אנקונקו צימק בדקה ה-89 והקשר המחליף הוגו נובואה, לא מהשחקנים הבולטים בקבוצה – השווה כעבור דקה ל-3:3.

במשחק בשבת אנקונקו נשמר בצמר גפן ועלה מהספסל רק בחילוף משולש בדקה ה-59, וכמובן שהוא ישוב ל-11 (אם כי מאמנו בתקשורת היה זהיר יותר בדברים שאמר), במקומו של אמיל פורסברג. גם צמד הבלמים נחו. אנקונקו ממשיך ללהטט ויש לו 11 שערים העונה. סגן מלך השערים הוא טימו ורנר הגרמני עם שמונה. הוא ישוב לסגל אך משום שהסתפק רק באימונים קלים ככל הנראה יפתח על הספסל, כך לפי דבריו של המאמן מרקו רוסה. מי שעוד יהיה על הספסל הוא דני אולמו ששוב לעשר דקות ביום שבת. הקשר הספרדי התאושש מהפציעה המתסכלת וייתן את הפוש האחרון כדי להיות בסגל הסלקסיון במונדיאל – כך הוא מקווה לפחות. "אני מתרגש לשחק לראשונה נגד ריאל מדריד ועוד בבמה כזו. ריאל קבוצה מעולה אבל במשחק בספרד היינו טובים. היא לא הפסידה? זה בהחלט יכול לקרות. תהיו בטוחים שהיא תיתקל בקבוצה חזקה שבטוחה בעצמה", אמר הספרדי שהחמיא גם לפדה ("מה שקרוס אמר? טוב, זה לא רחוק מן האמת, אני אוהב אותו") ולוויניסיוס. אנדרה סילבה נכנס לעניינים לאחרונה ויש לו חמישה שערים. גם בשבת הוא הבקיע.

עם כל הכבוד להיעדרויות של לוקאס קלוסטרמן הבלם וגם קונארד ליימר, לייפציג תצטרך להסתדר ללא השוער הבכיר פטר גולאשי שעדיין לא כשיר. ג'ניס בלאסוויץ', הגרמני בן ה-31, שפתח בחמשת המשחקים האחרונם – יחליפו. הוא הצליח לשמור על שער נקי רק נגד סלטיק בחוץ. בכל מקרה, הגרמנים לא מחפשים תירוצים. " אני אוהב להיות כאן, לשחק בליגת האלופות עם לייפציג. זה דבר נחמד עבור המועדון ועבור הקהל שאנחנו יכולים לקחת חלק במשחקים כאלה. יש לנו צוות מאוד שאפתני שעובד כבר שנים. המשימה שלנו היא להמשיך (להעפיל לשמינית הגמר). עלינו להיות אמיצים בלי הכדור ועם הגנה חזקה". הוא נשאל על הפצועים של ריאל ואמר: "זה נכון שיש שחקנים טובים שלא ישחקו אבל זה בטח לא יהיה קל יותר. יש אחרים עם איכויות כמו אסנסיו למשל, כולם רוצים לשחק ולהראות את עצמם. בגלל זה זו ריאל מדריד".

המאמן נשאל על ההבדלים הגדולים בין לייפציג של הבית לבין זו של החוץ. "אני לא יכול להגיד שום דבר על זה. נגד מיינץ שם שיחקנו טוב מאוד, יצרנו הזדמנויות. היינו צריכים לנצח את המשחק הזה. ובגלזגו שיחקנו משחק טוב, הצגנו ביצועים מחוץ לבית. אנחנו צריכים להראות שאנחנו יכולים לנצח גם מחוץ לבית, אבל אני לא רואה פגמים בביצועים. קשה מאוד לשחק במשחקים האלה. לא נרדמנו באוגסבורג כמו שאנשים אמרו, יצרנו הזדמנויות. בסופו של דבר השווינו את המשחק. הצוות בטוח בעצמו. אנחנו לא מוותרים, אנחנו ממשיכים להילחם. ההיבט הזה חיובי". בקבוצה לקחו קשה כמובן את מותו של דיטריך מאטשיץ, איש עסקים אוסטרי, ממייסדי חברת רד בול. זה קרה רק אתמול. בקבוצה דיברו על פועלו ורוצים להקדיש לו את המשחק מחר. הבלם וויל אורבאן משוכנע: "אנחנו יכולים להשיג נקודות. זה נראה שיש לנו בעיה בהגנה, אך זה לא נכון (18 שערי חובה בליגה ב-11 משחקים). במשחק במדריד הגנו טוב מאוד. ננסה לעבוד עבודה טקטית חכמה בהגנה. כל משחק בליגת האלופות הוא מיוחד ובטח כקפטן. ריאל היא אלופת אירופה, כולם מכירים אותם. אבל אנחנו נתרכז בעצמנו". הגרמנים ניצחו בשמונה מ-14 משחקי הבית האחרונים שלהם.

לייפציג – הרכב משוער: | מוחמד סימאקאן, אבדו דיאלו, ווילי אורבן, דויד ראום| קסאבר שלאגר, קווין קאמפל, דומיניק סובוסלאי| יוסוף פולסן, כריסטופר אנקונקו ואנדרה סילבה

ריאל מדריד מגיעה למשחק מחר כשהמשימה עדיין לא הושלמה והיא זקוקה לתיקו כדי לסיים ראשונה וזה המינימום המצופה מאלופת אירופה. מצד אחד, ריאל היא הקבוצה הגדולה היחידה באירופה שטרם הפסידה (14 ניצחונות ב-16 משחקים), ממשיכה לנצח ולנצח ולעתים גם משחקת כדורגל יותר טוב, ומצד שני העייפות כן נותנת את אותותיה, הפציעות, אוי-הפציעות, וצריך להחזיק מעמד עד למונדיאל. היעדרותם של לא מעט שחקנים בכירים מחר תאפשר לאחרים לקחת צעד קדימה. קרלו הבהיר: "המטרה היא לנצח ולהיות ראשונים ועלינו לעשות משחק טוב. זו תקופה מאוד אינטנסיבית של העונה, יותר מדי בשבילי. אנחנו מחזיקים מעמד טוב אבל כמו כל הקבוצות – יש לנו פציעות. זה נורמלי כאשר אתה משחק כל שלושה ימים". המאמן המשיך והחמיא ללייפציג: "יש לה שחקנים טובים מאוד. היא הרבה יותר בטוחה בעצמה וגועה מאשר במשחק הקודם נגדנו, יהיה משחק קשה מאוד". אגב, בימיו כמאמן באיירן מינכן, במחזור הסיום – קרלו ניצח בלייפציג, כשדויד אלאבה כבש את שער הניצחון.

אנצ'לוטי ישמח לסוף כזה גם מחר, כשניצחון ייאפשר לו להפוך לשיאן הניצחונות בליגת האלופות איי פעם ולחלוף על פני סר אלכס פרגוסון. המאזן של ריאל מדריד על אדמת גרמניה השתפר בצורה ניכרת מאז עונת הדסימה ועדיין הוא רע. שבעה ניצחונות בלבד, שבע תוצאות תיקו ו-19 הפסדים. מה שכן, בחמשת המשחקים האחרונים ריאל עם שלושה ניצחונות (פעמיים על באיירן מינכן וגם על בורוסיה דורטמונד) ושתי תוצאות תיקו. הדרך תהיה לא פשוטה, שכן ריאל תחסר לא רק את קארים בנזמה אלא גם שני פצועים 'חדשים', קורבנות המשחק נגד סביליה – פדה ואלוורדה הפנומנלי (שבעה שערים, האיש שכבש גם את השער הראשון באותו ניצחון קשה בספרד) ולוקה מודריץ'. מי שכן ישחק מחר הוא ויניסיוס ג'וניור אם היה לכם ספק: "הוא יפתח, הוא לא עייף".

מרקו אסנסיו צפוי לפתוח מחר בהרכב לראשונה העונה. בספרד דווח כי הוא קיבל הצעה לחוזה חדש לשלוש שנים ובמועדון מרוצים מהגישה של הספרדי ששינה את המשחק נגד סביליה. קרלו, שלא כהרגלו, העלה לאינסטגרם תמונה שלו יחד עם הספרדי בזמן 'התדרוך' למשחק נגד סביליה. על אף שרשם רק 127 דקות, יש לו שני שערים ובישול. "המועדון יודע טוב מאוד מה אני חושב וגם אסנסיו עצמו. יש הרבה שחקנים שמסיימים חוזה. בהמשך נדבר על הנושא", אמר קרלו". האיטלקי הוסיף: "מה שאני מבקש מכדורגלן שמשחק פחות זה שיהיה מקצועי, רציני וישלים עם זמנים קשים. זה מה שעושים אסנסיו וכל אלה שמשחקים פחות. מחר,, ברור שאחד כזה הולך לשחק ולתת את תרומתו לקבוצה". מי שעוד יפחת בהרכב הוא אדוארדו קמאבינגה שאיבד גובה וסופר לאחור לקראת המונדיאל. היינו מהמרים גם על לוקאס ואסקס במקומו של דני קרבחאל. קרלו הבהיר לגבי הפצועים: "עדיף לנו לאבד אותם למשחק אחד מאשר לחודש. ברור שהם רוצים לשחק כל הזמן ולא שומרים על הרגליים" והבהיר שהם יחזרו למשחק נגד ג'ירונה בראשון. בהעדרו של בנזמה, רודריגו יפתח כחלוץ חוד וקרלו משוכנע שיש להם במשותף: "הניידות של החלוץ בהרכב שלנו היא חשובה מאוד. קארים הוא המורה שלו. כשצופים בו, אתה מבין איך חלוץ צריך לשחק בריאל". רודריגו מתרחק אט-אט מהכנף.

"במועדון הזה כל המשחקים חשובים, צריך להוציא את המיטב מכולם, בכל מסגרת, לא משנה אם זו הליגה או ליגת האלופות", הבהיר קרלו. "לא נשאר עוד זמן רב עד לפגרה. אנחנו רוצים לסיים את החלק הראשון של העונה בצורה טובה, מה שלא קובע כלום אבל מעמיד אותך בעמדה טובה להמשך". בכל עונה עם קרלו, אגב, ריאל סיימה במקום הראשון בשלב הבתים. רק בזכות אנטוניו רודיגר, נזכיר, ריאל מגיעה למשחק מחר עם פחות לחץ. הסלע הגרמני שהשווה בנגיחה אדירה לרשת וחטף כהוגן. לרודיגר 823 דקות עד עכשיו, זה לא רע, אבל כמובן שהיה רגיל לשחק יותר. והוא לא מתלונן, להיפך: "אני מופתע מהמהירות שבה הסתגלתי. נעזרתי בטוני קרוס ובאלאבה. אני מאוד שמח. כפי שאמרתי כשהגעתי - אני תמיד אתן מאה אחוז עבור המועדון הזה. עד כה אני חושב שאני מרוצה מהביצועים שלי, כשאני מסתכל על גביע העולם שמתקרב. אני לא צריך לשחק כל משחק כי יש לנו קבוצה מצוינת עם הרבה איכות. אני מרגיש טוב". רודיגר החמיא לוויניסיוס ואמר שהוא מקווה שיזכה בכדור הזהב בעתיד ("הוא כמו אחי הקטן"), הזהיר מטימו ורנר ובקיצור מחכה לשחק מחר וייתכן שיפתח במקומו של אלאבה. הגישה שלו מצוינת והוא גם יודע לצחוק על עצמו כשדיבר על המסכה ואיך שהוא נראה מפחיד. כולם צריכים להיות כמוהו.

שחקני ריאל חוגגים נגד סביליה. צריך עוד פוש בליגת האלופות

ריאל מדריד – הרכב משוער: טיבו קורטואה| לוקס ואסקס, אדר מיליטאו, אנטוניו רודיגר, פרלאן מנדי| אורליאן טשואמני, טוני קרוס, אדוארדו קמאבינגה| מרקו אסנסיו, ויניסיוס ג'וניור ורודריגו.

3. Raulito Madridista

מתאר לעצמי אם היינו באים בגישה הנכונה נגד שחטאר דונייצק מבלי לזלזל במשחק שהפגינה, משיגים איזה 0:1 נחמד (למרות שהשער של אנטוניו רודיגר היה מרגש) - ומסמנים X על המשחק הערב. כל מיני מריאנו (טוב, לא הוא ספציפית, פצוע, מצחיק), אדן הזאר, אפילו אודריוסולה או כמה דקות לוואיחו כמחליף. ובחזרה למציאות, כי לא ממש הוגן להתלונן על התוצאות של ריאל מדריד השנה (על הכדורגל כן) - מבחן גדול היום לדעתי, לייפציג קבוצה טובה מאוד התקפית שתעשה לנו צרות. מאמין שאנקונקו יפתח. אתגר יפה מאוד בטח ללא שחקני המפתח.

אבל זה לא מהווה תירוץ. אני תמיד חושש, בטח בעונת מונדיאל, ובטח אחרי מקרה קורטואה - שפציעות ‘קלות’ יהפכו למסובכות יותר ובלו"ז הזה ארבעה ימי מנוחה זה כמעט שני משחקים בחוץ. ובכל מקרה, נאחל להם בריאות והצלחה וזו המנוחה היחידה שהם היו מקבלים - פדה ומודריץ’. צריך למצוא פתרונות גם בלעדיהם וללא בנזמה, ההרכב שיפתח היום הוא מספיק חזק ואיכותי בכל העמדות במגרש.

בראש ובראשונה אסנסיו שאני מאוד שמח על ההזדמנות שלו. מספר הדקות שלו קצת הזוי. לא אומר שהוא היה צריך לשחק 800 אבל גם לא 128. לדעתי הוא לא יהיה ה-‘9’ המזויף אבל הוא כן יכול להחליף מקומות. הוא יודע לשחק על מטר, הטאץ’ שלו עדין והכי חשוב כמו שאמרתי - הוא מקבל את הכדור, על אחת כמה וכמה אם הוא פנוי ו…3…2…1 - יורה לשער, בדרך כלל זה מסתיים טוב. אם לוקאס יפתח כפי שמצופה, באגף - יהיה מעניין. אולי אפילו לכמה דקות שישחק כמו ‘10’ כשרודריגו ו-ויניסיוס חלוצים, הוא יודע למסור והם יודעים לנוע לעומק. ההגנה של לייפציג לא ממש מרשימה. יותר נכון לא מרשים בכלל ולא מסוגלת לשמור על שער נקי.

השחקן השני הוא אדוארדו קמאבינגה שהעלתי עליו פוסט נפרד בפייסבוק של האתר כדי להלהיב את הטוקבקיסטים. השעון רץ אל עבר המונדיאל, לא יהיו לו עוד הרבה הזדמנויות. הוא ישחק בעמדה קדמית. שלא יבזבז את ההזדמנות הזו מצד אחד, הוא חייב להפגין מוטיבציה ולתמוך בשני צידי המגרש, ומצד שני שלא ייסתבך וייאבד כדורים. הוא גם יכול להוות כוח בבעיטה מרחוק ומעולם לא כבש בצ’מפיונס. יש לנו קישור עם שני אתלטים גדולים+קרוס במוד הגנתי חיובי מהרגיל שאני מניח שאוטוטו יסתיים לו - הזדמנות אולי להפעלת לחץ גבוה, גם רודריגו ו-ויניסיוס מהירים, גם לוקאס ומנדי. טוב מאוד מבחינתי ששני הבלמים ‘הבכירים’ ינוחו. תענוג לראות את נאצ’ו משחק ורודיגר קונה אותי לאט לאט. שוב נאצ’ו יפגשו בשחקן התקפה שסביר להניח הרבה יותר מהיר ממנו ועדיין אני אהמר על הספרדי (עוד לא מאוחר לזמן אותו, לואיס אנריקה).

כשמגיעים למצבים קלים צריך לדעת להבקיע, גם בלי אמבפה והולאנד. הפעם ‘אנחנו צריכים’ גול של ויניסיוס. בכלל, לא להתמהמה ולחפש את ההזדמנות שהסיכוי להבקיע בה גדול יותר ב-3%. האללה מדריד!

4. alexshw Member

סיקאן משחטאר

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Ever Banega ו-Milevskiy אוהבים את זה.
  5. Raulito Madridista

https://totalfootball.co.il/uploads/default/original/2X/7/75266a3ba2d1fc22861931d38f09c982a14c962a.Xxx

התעופפו כבר למונדיאל| האמת שגם אני חשבתי שנפסיד ולא רציתי לכתוב את זה לפני המשחק. אין לי בעיה עם ‘הרצף’ המזויף יש לציין, שנקטע (באותה מידה יכולנו להפסיד במחזור הפתיחה באלמריה או במשחק הראשון נגד לייפציג בברנבאו כשהם עשו לנו קרקס) - יש לי בעיה עם איך שנראינו. תעזבו בצד רגע את ההפסד. היכולת. ריאל מדריד לא יכולה לשחק ככה, ולא בהרכב הזה שהיה הרכב בסדר גמור. וכמובן שהמשחק הזה כן חשוב. נצטרך להתאמץ נגד סלטיק וזה בזבוז אנרגיה משווע. המקום הראשון עדיין לא הובטח.

היכולת נוראית - קודם כל הגישה של הרבה שחקנים. הטיילת הזו, הגולים הרכים בהגנה, על אף הנוכחות של אנטוניו רודיגר וכמובן לא באשמתו. מיליטאו תמיד חולם ומאבד את השחקן שלו. טשואמני וקמאבינגה ממש הלכו במקרה הטוב ועמדו על המגרש בקטע רע. איפה האגרסיביות והתשוקה? לא לקחו אף כדור באמצע, באמת בושה. טשואמני שומר את הרגליים? לא מבין את זה. עד שהוא משחרר כדור גם. קמאבינגה רוצה להיות במונדיאל וככה אין לו סיכוי.
    בשום שלב לא באמת נכנסנו למשחק. לא שלטנו בכדור באמת כמו בדרך כלל, לא היו מסירות על קו האמצע, לא תנועה חכמה של השחקנים. כבשנו שער ממש לפני הירידה למחצית וזה היה אמור להיות מעין מכה מוראלית עבורם אבל שום דבר בחדות שלנו לא השתנה.

איזה גבר קורטואה, לפחות מבחינתי, שעם ראש זקוף אומר לאחר המשחק ש’יצאנו ישנים’ לכר הדשא ואסור שזה יקרה. יום רע זה בסדר, גישה רעה זה לא מתקבל על הדעת. נגד שחטאר דונייצק היה אותו הדבר וניצלנו עם הגול של רודיגר כמעט משום מקום, לא הפעם.

ההתקפה גם כן הייתה מתסכלת מאוד. ויניסיוס כבש שער במצב הכי קשה שהיה לו, באמת אחלה נגיחה - אבל ביזבז איזה שלושה אחרים - הוא מוריד לנו שנים מהחיים עם הפעולות שלו. כאילו אין משחק שנוכל לשבת ברוגע ולצפות בו ומאה אחוז ליהנות. איבודי כדור כל כך רשלניים, מאחר בבעיטה כמעט תמיד.
    אנצ’לוטי, שהפעם לא היה לו ספסל מזהיר, זה נכון, ואין לי ממש בעיה ע ם ההרכב - חייב לדעת לבצע חילופים לא רק כשיש עייפות או עם הגב אל הקיר. לא היה קורה אם ויניסיוס אחרי הזלזול שלו היה מוחלף (כמה דקות לפני שהגיע העונש עם ה-3:1), אפילו בגופה של הזאר, כדי ‘שיילמד’. שלא יקח את המקום שלו כמובן מאליו. אפשר לומר שבאנו במוד הרגיל של ‘הגול יבוא לבד’ ונשחק כדורגל עשר דקות וזה לא הספיק - קטע. בכל מקרה - לא נעים, לא נורא. מוד ג’ירונה. האללה מדריד

6. Raulito Madridista

19:45: אינטר מארחת את ויקטוריה פלזן, הכל ברור: ניצחון והיא בשמינית גמר ליגת האלופות וברצלונה שנה שנייה ברציפות בליגה האירופית. הנה ההרכב של הנראזורי - רומלו לוקאקו על הספסל:

לדעתי הניצחון, אותו 0:1 שגורד בקושי רב על ברצלונה בסאן סירו - היה רגע מפנה בעונה של אינטר. כעת יש עליה הרבה לחץ, כביכול יש לה מה להפסיד - אבל במשחק בית אוי ואבוי אם היא תפשל. לאוטרו משכיח לאחרונה את החזרה של לוקאקו שלא זמין ובארלה מצוין במשחקים האחרונים.

חייב לומר שכמובן שאין כאן אמנם קונספירצייה נגד ברצלונה אבל זה אין שום סיבה ששני המשחקים לא ייערכו במקביל. בטח לא בשני המחזורים האחרונים. מילא זה היה מחזור הפתיחה. הזוי שמשחק גדול כמו ברצלונה-באיירן מינכן עלול להיות לפרוטוקול. זה לא ספורטיבי בעליל.

מעבר לכך - אני לא ממש חושב שיקרה נס היום (“בואו נחלום” - השער של ‘ספורט’ הבוקר). אני כן חושב שלמשחק נגד באיירן מינכן בכל זאת יש חשיבות ומניח שעל אף עונת מונדיאל והמאזן המושלם - לא נראה הרכב משני מצידם. ברצלונה כן צריכה את הניצחון הזה בתיאוריה על קבוצה גדולה. רוברט לבנדובסקי כבר כבש הרבה שערים בקריירה במעמדים האלה - עוסמאן דמבלה פחות. ניצחון כזה יכול כן לתת עוד פוש בליגה, ואחרי האכזבה באירופה והקלאסיקו - בארסה הגיבה עם שני ניצחונות חלקים על האפס וסגרה עניין בחצי שעה נגד קבוצות שהן בטופ7 של הליגה בערך. במשחק נגד באיירן באליאנץ’ ארנה, ולא משנה אם הגרמנים לא היו שיא האגרסיביים או הנחושים - בארסה הגיעה למצבים, תקפה, אם הייתה עושה 0:1 זה אולי היה מתפתח אחרת…
    טקטית, מעניין הניסיון לשחק עם ארבעה קשרים באמצע. אני חושב שבחלום שלו צ’אבי רואה את פדרי מוסר לעומק, את דמבלה מנצח כל בלם מולו עם המהירות ומבקיע.

7. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מניח ששעות המשחקים נקבעו מראש אחרי ההגרלה של ליגת האלופות. קצת בעייתי להזיז משבצות שידור ודברים כאלה. זה אכן פוגע קצת בספורטיביות אבל לא נראה לי שאינטר הייתה מסתכלת על מה שקורה בין בארסה לבאיירן בזמן שהיא משחקת בבית מול פלזן...

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  8. Raulito Madridista

לא דיברתי על להזיז שעת משחק למרות שהיו דברים מעולם - אלא על העניין הזה מלכתחילה. זו יוזמה שצצה רק בשנים האחרונות וצריכה להיות, אם בכלל - רק בשלושת המחזורים הראשונים. זו דעתי כמובן, אולי יש כאלה שיחלקו עליה. השורה התחתונה היא שברצלונה עולה למשחק נגד באיירן מינכן כשהמטרה לא בהישג יד. בלי קשר אני פריק של ה-21:45 המרגש ואולי גם כי אני מתקרב לגיל 30 ולא יקרה כלום אם המשחקים יתחילו רבע שעה לפני.

לגבי אינטר - האמת שלא הייתי משוכנע שהיא תעשה את זה. עד דקה 20 היה נראה שהיא אובדת עצות מול האוטובוס. אבל בסוף הבלמים המשיכו לעלות ולהצטרף לרחבה ובאסטוני רשם בישול גדול. גם די מארקו עם הצטרפויות נהדרות קדימה. ההתרשמות הכללית שלי היא שצ'אהנהולו ומחטיריאן שחקנים בעיקר של בעיטה מרחוק. עושה רושם שלוקאקו עוד מעט יכנס, אינטר צריכה אותו להמשך העונה. הזייה שכל כך הרבה משחקים הוא החמיץ בגלל פציעה.

9. alexshw Member

נותנים במה לכל הקבוצות בבתים להיות בפריים.

10. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

תשמע, באותה מידה המשחק הזה יכול היה להיות לפרוטוקול בלאו הכי אם אסלאני לא מחמיץ בטמטום מוחלט בקאמפ נואו. גם לא היה לי ספק שאינטר תעשה את העבודה בעצמה. היא לא הקבוצה הכי ווינרית בעולם אבל פלזן באמת חלשה מאוד, אולי הקבוצה הכי גרועה בשלב הבתים יחד עם ריינג'רס.

סה"כ אני חושב שהשיקול של לחשוף קבוצות קטנות יותר לפריים טיים של ערוצי הטלוויזיה הוא הגיוני ויפה. השעה 22:00 באמת תקועה לאללה, גם לי אישית מאוד קשה להחזיק בחלק מהמשחקים מאז. אבל אצל האירופאים זה 21:00 ומבחינתם בכיף (אני עכשיו חווה את זה על בשרי בכמה חודשים שלי בגרמניה), אנחנו דג רקק בסוגיה הזו.

11. Raulito Madridista

העניין הוא שאם נתחיל עם 'באותה המידה' - אז זה לא ייגמר, כי לברצלונה למשל נעשה עוול מסוים מצד השופט במשחק בסאן סירו. תמיד צריך לחשוב על דרמה שתישאר עד לרגע האחרון. חשיפת הקבוצות הקטנות לטלוויזיה זה נחמד - אבל מה עשו בנידון בכל השנים, לפני היוזמה של שעות נפרדות למשחקים? אני שואל ברצינות. ובשמינית הגמר עם פיצול המשחקים זה בהחלט קורה. ואת אותו הדבר אפשר היה לעשות, שוב, במחזורים הראשונים, נניח 1-3, הן הרי נפגשו במחזור השני. תאר לך שברצלונה מובילה 0:1 על באיירן מינכן ואינטר יורדת למחצית רק בתיקו מול ויקטוריה פלזן, זה כן אולי היה משפיע במעט.

רומלו לוקאקו נכנס במצד אידיאלי כשהצ'כים כבר הרימו ידיים ועשה גול גדול. הוא חזר רעב מאוד. בליגה יהיה לו קצת יותר קשה לכבוש. כרגע הוא צריך להיות שחקן ספסל, אין מה לעשות. אחרי המונדיאל הוא אולי ייתן אפקט.

אגב, 0:4 לפורטו (שאלוהים יודע איך הושפלה ככה במחזור שעבר), תוצאה איומה לאתלטיקו מדריד שמתחילה אולי להריח את הליגה האירופית? יש לה 4 נקודות לעומת 9 של הפורטוגלים..

12. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה שהטיעון שלך הוא קצת חוכמה בדיעבד. אינטר ופלזן שיחקו בשעה הרגילה כי במחזור השני קבוצות אחרות קיבלו את המשחק המוקדם. עכשיו הגיע התור של פלזן, ועם איך שהתפתח הבית, יצא ששיבוץ המשחק הזה דופק קצת את הקונספט שאנחנו מכירים במחזורי הדחה (לא מתווכח על מה היה יכול לקרות אילו המשחקים היו במקביל - ברור שהתנאים היו קצת שונים). אי אפשר לחזות זאת מראש, ועם הכסף וזכויות השידור שמעורבים במפעל הזה די מורכב לשנות את השעה תוך כדי תנועה.

זה שבעבר הקבוצות הקטנות נדפקו לא אומר שזה המצב הנכון, וטוב שבאופ"א כן חשבו ופעלו בנושא. הזכרת בצדק את הפיצול של שמינית הגמר - פעם היינו רגילים ל4 משחקים בערב אחד, והשינוי ספג המון ביקורות כשיצא לדרך - אבל בדיעבד לא נראה לי שמישהו מתחרט עליו למרות החסרונות. גם במקרה של עכשיו, בבחירה בין לקחת סיכון שמשחקים מוקדמים יקבעו דברים חשובים לשאר הערב, לעומת העלמה של הקבוצות הקטנות שיבלעו בלוח השידורים של השעה הראשית - אני ללא ספק מעדיף את האופציה הראשונה.

אני מאמין שאתלטיקו תנצח את לברקוזן ותגיע לפורטו למשחק על כל הקופה, כמו בשנה שעברה. נקווה שזה ייגמר אחרת מאז.

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  13. Raulito Madridista

כתבתי עוד לפני המשחק של ברצלונה שגם אם אין לה על מה לשחק - באיירן מינכן בקאמפ נואו זה מבחן ומשחק שאפשר להפיק ממנו ברמה המנטאלית וגם לצבור ביטחון בכל זאת. באיירן מובילה 0:2 ברוורס, שני כדורי עומק נפלאים וסיומת של שחקני על, גם צ'ופו-מוטינג שבאמת נדיר שהוא משחק, כמו התספורת שלו. באמת מצחיק לראות את מאנה ודמבלה על אותו הקו. בכל מקרה, אדון צ'אבי, אותו אחד יהיר, שחצן, חסר כבוד לכל קבוצה אחרת שהיא לא ברצלונה - שנשאל עוד לפני הקלאסיקו על לנצח אבל במחיר של כדורגל לא יפה ואמר "לא אני לא רוצה לנצח ככה" - איפה ה-DNA הברסאי הידוע עם המערך הזה של ארבעה קשרי אמצע?

בכל מקרה משחק קשה לצפייה או יותר נכון לשמיעה. גיא לוי רמז שבברצלונה רוברט לבנדובסקי מקבל יותר כסף לדוגמא. עמיחי שפיגלר אמר שהיה צריך לזרוק את פיקה לפני חמש שנים וזה מוגזם. ועוד נאמר שם שצ'אבי משתף אותו - לא, זה קורה רק כשאין ברירה, הוא לא ממש חבר שלו. פולטים שטויות בקצב, כאילו אף אחד לא שומע אותם או מתעדכן במה שקורה. גיא לוי מסביר לך מה העמדה של ג'ושוע קימיך ושהוא גם קשר אחורי וגם מגן ימני, כאילו עלה מהנוער שלשום והוא לא 3-4 שנים כבר שחקן ברמה הכי גבוהה שיש.

צ'ולו רואה את האיבוד כדור של קוראה קצת לפני הרחבה שלו ובטח שבר איזה משהו מעצבים. איבוד כדור שהוביל לגול. זה 'הכי לא' אתלטיקו. הכי לא אתלטיקו של פעם. צ'אבי אלונסו רוצה לנצח בדרבי :)

נערך לאחרונה ב: ‏26/10/22
  14. avicii Member

פערי הרמות בין מכבי חיפה לפאריז לא נראו כה גדולים כמו בין באיירן לברצלונה.

תמיד באיירן חוגגת על ברצלונה, ואז עפה מול כל מיני ויאריאלים למיניהן.

15. DRORIKO Member

הליגה האירופית הולכת להיות הליגה הכי מדכאת בעולם. חצי מהקבוצות לא רוצות להיות שם בכלל.