לדעתי לא צריכים להחמיר יותר מדי עם ירושלים. בסופו של דבר זו עדיין פתיחת העונה. סגלים צריכים להתגבש ולהכנס לכושר משחק טוב. להפסיד בחוץ בשני מחזורי הפתיחה בחולון והרצליה זה לא נעים, אבל אלה לא קבוצות תחתית, נכון? אני משוכנע שאם מכבי היו פותחים בחוץ בשני המגרשים האלה היא גם היתה מפסידה לפחות במגרש אחד, אם לא בשניים. לא נעים לפתוח ככה את הליגה, אבל יש הרבה זמן לתקן.
די ג׳יי קופר: 172 אס׳ ב-16 משחקים בליגה הישראלית. מלך האס׳ בליגה היוונית, צרפתית והרוסית. יש לו עוד תארים אישיים וקבוצתיים בכמה מקומות (התואר הבולט, שחקן העונה בצרפת). במכללות הוא אחד המוסרים והחוטפים הכי גדולים בכל הזמנים, מן הסתם הוא שיחק 4 שנים במכללות אז בגלל זה אבל עדיין הישג מרשים. אני זוכר את ליאור ליפשיץ׳ בהופעת ענק עם 14 אס׳ במשחק באשדוד, פה קופר שובר שיאים בקלילות. מאמין שקופר כאן ולא בפנת׳ או מונאקו ששיחק שם בגלל הסייז, הגיל והקליעה הלא מספיק טובה, לא קולע מספיק. אם הוא היה משחק בגמר ולא הוקר אז הרצליה הייתה דאבלסטית, הוקר היה נוראי וגם ככה שחקן בינוני, איזה פספוס. ייאמר לזכותו של אלי סהר שהוא אמר את זה בזמן אמת ולא בדיעבד, אפילו חפר על זה. בדקתי קצת, קופר מחליף המון קבוצות, הכי הרבה שלו זה עונה שלמה בקבוצה אחת, יש לו 2 קדנציות במונאקו עם שנה וחצי במצטבר כשהם לא היו ביורוליג. ב-2015 היה עם פנת׳ אבל לא מצאתי מידע על דקות שלו ביורוליג, ב-2015 הוא שיחק ב-4 קבוצות אז בטח שוחרר לאחר זמן קצר מפנת׳. הגיע להרצליה בגלל המלחמה באוקריאניה וגם בגלל הפציעה של הוקר, ב-2018 ו-2019 הוא לא שיחק כדורסל לפי ויקיפדיה. ביורוקאפ שזה המפעל הכי גבוה ששיחק יש לו 16 משחקים, 13 נק׳, 5 ריב׳, 8 אס׳, 2 חטי׳ ומדד 20 בממוצע, מרשים. מרגיש לי קריירה מפוספסת, שוב לא כוכב אבל שווה יותר.
צריך צריך. גם לפני תחילת העונה כולם רואים שהביאו זרים בינוניים לחלוטין. אבל שימשיכו בגישת הפועל ירושלים רגל שהגיעו לקבוצה, לא מבקרים ועוצמים עיניים. שני FF מזרח אירופאיים שאף אחד לא יודע לזהות מי זה מי, שניהם בינוניים להחריד. סה ונה קצת פחות. ספיידי סמית'? מתגעגעים לאובאסואן המבולגן עם זה הרכז הטבעי שבחרו להביא. קארגינטון עוד עונה על הציפיות אבל הוא לא יכול להמשיך כל משחק להמטיר 25 נקודות ולהציל את הקבוצה. הנקינס לאט לאט משתלב אבל לא בטוח שזה הסגנון שאנחנו צריכים. לווי ראנדולף אכזבה עצומה. זה פשוט מתחיל להריח כמו סקורר של קבוצות קטנות שהמספרים משקרים לגביו. בקיצור נחכה עוד חודשיים לשחרור של בריימו.
סה ונה לפי סרטונים לדעתי 3 מובהק שיכול לשחק 4, לא משחק בצבע, קלעי. אני דווקא מזהה בין השניים, מאיירס הכבד יותר, תנועות לא אתלטיות וגם הגבוה יותר. הבעיה בירושלים היא שאין אף שחקן שובר שיווין בניגוד לחולון והפועל ת״א שם יש שוברי שיווין בשפע אבל אין איזון בסגל. חולון לדוגמא עם 3 גבוהים זרים בסגל וזהו אבל אנחנו מדברים על כריס ג׳ונסון לדוגמא כשובר שיווין או אריק גרין. הפועל ת״א גם זלמנסון כרגע כגבוה טבעי שלישי בסה״כ אבל יש להם את תומר גינת, הגארד החדש שנראה טוב לדוגמא. עבאססואן, אדאמס, בריימו היו אדירים ושכחתי מי היו הזרים הנוספים אשתקד. קורא שהפועל מחפשת קבוצת לג׳יימס יאנג, אופצייה כשיחלים עוד חודש-חודשיים.
KC ריברס האגדי וג'ון אגבונו שלא נוצל כראוי. עולם אחר של זרים, כמעט בוודאות כל אחד ראש בראש של אשתקד אבל העיקר העלו את התקציב.
למי אכפת מהכדורסלן הישראלי? - ספורט 5 פעם ראשונה ואחרונה שאני מסכים עם שמעון אמסלם. העניין מפריע לי, אפילו זרים אירופאיים אין כאן, ליגת ג׳יי ליג. בריסקר חתם בקרית אתא. מסביר משהו על ההתנהלות שלו כל הקריירה, מחלה של שחקני כדורסל ולא רק ישראלים המעברי הקבוצות הרעים האלה. לא מבין שחקנים ישראלים טובים שמשחקים פעם בשבוע, בנוסף לא הייתי מזלזל בקבוצה מהצפון. לא ברור לי איך קבוצות שצריכות ישראלי טוב מוותרת עליו, שחקן שלא נופל מהישראלים במכבי ת״א, קלעי אמין. בקיצור, ביקורת על כולם. אילת... אל תזלזלו בה. 2 זרים פצועים כולל הרכז היחיד בסגל + קרטר שלא חזר עדיין. מחפשים רכז עד עכשיו, כישלון ידוע מראש שלא הגיע עוד בקיץ, מאמין שבסגל מלא הם יהיו מעולים, השאלה מתי הסגל יהיה כשיר.
בלעדי: תקציבי קבוצות ליגת העל בכדורסל התקציב של כל הליגה למעט הפועל ירושלים ביחד שווה לתקציב של מכבי ת״א, לא מבין למה מכבי ת״א זרקו 700 אלף דולר על ניבו לדוגמא ועוד כאלה. מדהים לראות את ירושלים נכשלת ככה כל שנה עם תקציב כזה. חולון אדירים, הפועל ת״א היה לה תקציב של 10-11 מיליון כל שנה והיא נכשלה, שיא השיאים. שאר הליגה פערים קטנים, קבוצת האוהדים של גליל עם התקציב הקטן בליגה. מאמין שיהיו תקציבים גבוהים יותר, קרית אתא בחוזה גדול הביאה את בריסקר, הפועל עם 5 זרים, חולון עם אריק גרין, מכבי ת״א הביאה רכש, כל התקציבים יעלו למעלה במהלך העונה.
תואר ראשון העונה למכבי אחרי ניצחון בהארכה. מקצועית מגיעים בעיקר לאדומים מחמאות כי חסרונו של ג'ייקובן בראון כאילו לא היה חסר. בצד של המנצחת ראיתי בעיקר משחק מאד מאד בינוני. לורנזו בראון ניצח את המשחק, אבל כמו ביורוליג הוא גם מרבה לאבד כדורים. היום חמש. סורקין הופך אט אט לשחקן מאד חשוב לקבוצה. מילה אחרונה על הנתון הבא: 41-12 בקליעות עונשין, ולא לזכות מכבי...בנוסף הדביקו למכבי גם פי שתיים עבירות ולא נתנו בלתי ספורטיבית מתי שבבירור עוצרים מתפרצת צהובה.
משחק נוראי שלנו. קטש בניהול מזוויע. בראון לא מקבל מנוחה. הרכבים גרועים ויכולת אישית רעה. ועדיין קשה לצאת ממשחק ששתי הקבוצות פיזיות, שאין הרבה הבדלים וקבוצה אחת זורקת 41 זריקות עונשין והאחרת 11. מכבי לא שיחקה טוב וכמעט איבדה את זה, אבל אני הרבה שנים לא זוכר כאלה הבדלים בעבירות בין קבוצות שפחות או יותר "הרביצו" אותו דבר. גם השרופים שבאדומים יהיה להם קשה לטעון שהנתון הזה מוצדק. ושוב, משחק חלש מאוד של מכבי. Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
ראיתי רק את החצי השני, משחק ברמה נמוכה. זלמנסון זה אחד השחקנים עם האיי קיו כדורסל הכי נמוך שראיתי בחיי, יש מצב זה השחקן הטיפש בליגה. הוא מודע לכך ? פרנקו לא מעיר לו ? זלמנסון מקבל כדור ואין סיכוי שהכדור יעבור הלאה, הוא יינסה ליצור לעצמו מהלך, לפעמים הכוח הפיזי יעזור לו והוא יצליח, בדרך כלל הוא ייקח את הזריקה הקשה, לעיתים רחוקות זה ייכנס והוא ימשיך לחשוב שהוא מוכשר. כמה אסיסטים יש לו בממוצע ? תחנה אחרונה כאילו יש לו מובים של אמביד. פרנקו אימן את נתניה ורק באשמת הסגל ההזוי שלו, קיבלנו 51 הפרש בגביע ווינר ממכבי תל אביב, זה היה עם בלאט, בלו וסופו אני חושב. פרנקו עם הזייה של סגל (זר אחד בצבע פלוס חכמון הנגר ורותבארט שבקושי שיחק, צבע הזוי), תחילת עונה כבר תיקן את הסגל הידוע מראש. יש בי שמחה שהוא הפסיד בגמר ועוד להם.
אמא מה זה ילד כאפות? https://scontent.ftlv5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/312603802_1079487676088130_4012576934724811009_n.Xxx?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=xlID3Kpx2e0AX8_kTq2&_nc_ht=scontent.ftlv5-1.fna&oh=03_AdT34EKkmjKMrpSt92hAa-FVI1NgngwtL6w5es1GGhVGDg&oe=637C90AE
הבעיה היא שאתמול לורנזו בראון מנצח למעשה את המשחק די לבד. בולדווין הסתבך אתמול בעבירות והדבר הכי חשוב, הוא מאד לא יציב בהתקפה. לדעתי קטש טעה אתמול שהוא השאיר את ג'יילן אדאמס מחוץ למשחק. בכל מקרה בראון צריך לקבל עזרה אחרת קטש ימשיך לטחון את הרכז עד שיפול מהרגליים (או ייפצע).