ליגת ווינר סל 2024/25

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י כינוי, ‏5/8/22.

1. yakov_y YNWA

הפסד טכני למכבי ת״א צריך להיות פה.
    מכבי ת״א מחממת כאן את האווירה, רק מרוויחה מכל מה שיקרה מעכשיו בגלל ההתנהלות של המנהלת.

המנהלת כבר נגמרו לי המילים.

הפועל ת״א שהיא חלק מהמנהלת, שמח שהיא מקבלת עונש שמגיע לה, שימשיך ככה עד שהמנהלת תתפרק וזה לא שאיגוד הכדורסל כל כך עדיף.
    אני במקום הפועל לא מוכר כרטיסים לשום יריבה, זה ייעשה רעש והקנס קטן יחסית.

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מה פתאום הם קהל מדהים שלעולם לא פוגע בזבוב.
    פעמיים עשיתי את הטעות הזו שקניתי כרטיס לדרבי בשער 5 (מתחת ל"אוהדים" של הפועל). פעם אחת מטח יריקות, פעם שנייה אחיין שלי במושב צמוד לידי קיבל מקל לגב.

אחלה שמעון. שלא יהיה קהל חוץ בדרבי. לא בדרייב אין ולא בנוקיהו. אחלה פתרון.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה נשמע שיש לך דעה נורא חזקה בנושא. בוא תסביר לי - בדרבי חוץ האחרון של שנה שעברה שמו רשת על הקהל של הפועל וזה מנע כל אירוע חריג של זריקת חפצים. חוץ מזה כבר הרבה דרבים ששמים סככה מעל שער 5 כדי שלא יזרקו לשם חפצים.

למה לא לעשות את זה גם בדרבי עכשיו?
    מה מיוחד בדרבי עכשיו שנזכרו פתאום שלא רוצים למכור כרטיסים לקהל חוץ, דווקא אחרי כמה דרבים שעברו בשקט ושהקהל של מכבי גילה בהם לא פחות אלימות מהקהל של הפועל?

מדובר בפחד נטו של מכבי ולא שום דבר אחר. אם אתה חושב שזו החלטה שהתקבלה נגד האלימות של הפועל, אתה או תמים או מיתמם.

ועוד שאלה שאשמח שתענה עליה בתור מישהו שממש נחרד מהאלימות, האם לדעתך הפעולה הלא ספורטיבית והחד צדדית הזאת של מכבי מרגיעה את הרוחות או מתסיסה את האווירה?

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  4. DRORIKO Member

אני מסכים עם רוב ההודעה שלך אבל מנסה רגע להיכנס לראש של מכבי. יש להם טראומה מהעונה שעברה שהם הפסידו 3 או 4 דרבים כבר לא זוכר. הם מפחדים שהקהל של הפועל יעשה יותר רעש מהקהל של מכבי וזה יפגע בסיכויים שלהם לנצח. פחד לגיטימי תסכים איתי. הרי זה לא שיש פה סכנה להפסיד, הפסד בדרבי זה משהו שאני לא צריך להסביר לך את המשמעות שלו.

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

שיפחדו, להפועל רגל יש סיבות הרבה יותר הגיוניות לפחד ממכבי רגל ואף אחד לא העלה בדעתו לעשות צעד כל כך בזוי. ואתה (או כל אחד אחר פה) רואה תרחיש בו הפועל רגל היו עושים צעד כזה לא ספורטיבי, והמנהלת בכדורגל לא הייתה נכנסת בנו ב300 קמ"ש? ברמת ההפסדים טכניים. עזוב, אם הפועל סל היו עושים דבר כזה למכבי סל לא היו נכנסים בנו?

רק במדינות עולם שלישי ובליגת העל בישראל דברים כאלה יכולים לעבור. ושמואל פרנקל פירסם לפני שעה ציוץ בטוויטר שבו הוא די מאשר שמבחינתו למכבי לא יקרה כלום חוץ מהקנס המצחיק הזה של ה70 אלף שקל.

6. DRORIKO Member

לא אותו דבר. הפועל רגל לא יעשו צעד כזה כי הם צריכים את הקהל של מכבי כדי להכניס כסף למועדון. חיים רמון אפילו הקצה להם יציע של הפועל. מכבי סל שוחים בכסף, הם לא צריכים אפילו שקל מאוהדי הפועל ובגלל זה אין להם בעיה ללכת לצעד כזה. אני אגיד לך איפה הבעיה שלי פה. אם לפני תחילת העונה מכבי היו סוגרים עם המנהלת שאוהדים של הפועל לא יכנסו ליד אליהו ושאוהדים של מכבי לא יכנסו לדרייב אין הייתי הכי בעד. לעשות את זה כמה ימים לפני הדרבי אחרי שהכללים כבר נקבעו זה לא לעניין. אבל את ההגיון שמאחורי זה אני יכול להבין.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אין מה להתדיין בטוח שאתם בטוחים שמכבי רועדים ממכם ממש. אשכרה בטוחים שמכבי מתעוררים כל בוקר ורק רועדים מפחד מהפועל. לא זכור לי שבעידן אורי אלון שטחן את מכבי ברצפי משחקים שמכבי לא הייתה מסוגלת לנצח וגם לקח אליפויות מכבי עשו דברים כאלה. ובאמת שהם היו איום (בטח כלכלית). אבל כן עכשיו פתאום אנחנו מפחדים. בסדר.

אתה בערך האחרון שיכול לדבר כי מכבי עשו בדיוק מה שרצית. תחזור לכמה הודעות אחורה ותראה מה רשמת ש"אם מכבי באמת אכפת מהאוהדים.." ותראה מה קרה באמת לפני מחול השדים. בקשה של מכבי לקיים את דרבי החוץ ללא קהל (שיווני למדי, לא רק ביד אליהו).

במשך שלושה שבועות מכבי חיכתה לתשובה. המכתב נשלח למנהלת, משטרת ישראל ולאיגוד. התשובה כמובן לא הגיע (בטח היה בעיה בפקס..) ואז פעלה כמו שפעלה. שים לב לתוכן המכתב (מפורסם גם בואללה, ואן וכו)
    "פירטו מדוע הם מבקשים לקיים את משחקי הדרבי ללא קהל חוץ".
    כלומר לא רק הקרוב אלה בכלל. אף אחד לא הגיב.

"יש לציין כי אף אחד מאותם שלושה גופים לא ענה למכבי על המכתב עד לכתיבת שורות אלה". ציטוט מדוייק מהכתבה בואללה.

אגב אתה מוזמן לחפור קצת אחורה ותראה איזה משתמש בשם הרצליה עד המוות, מזמן מזמן, שאומר שצריך לאמץ את מה שאני מכיר מהולנד (אייאקס - פיינורד כדוגמא @de Middenweg יהיה העד שלי בנושא) ולא להכניס קהל חוץ למשחקי הדרבי בשני המגרשים. הרבה לפני שבניתם איזה קבוצה נחמדה שנורא מאיימת ומפחידה אותי. עוד בזמן שסתם הייתם כושלים מקצועית. אין דרבי כמעט שאני לא חוזר על זה. לא צריך אוהדים של מכבי בדרייב אין, לא אוהדים של הפועל במנורה. אין צורך בטריליון שוטרים, עלות מטורפת וכמובן שזה לא באמת עוזר ותמיד יש בלאגן בין הקהלים. אני צועק את זה פה שנים ואני אמשיך להגיד את זה גם אם תהיו מקום אחרון וננצח אתכם 40 הפרש כל משחק. לא מעניין אותי בכלל מה מצבכם המקצועי וכמה מדהים הוא היום.

ועוד דבר אחד - "בתור מישהו שנחרד מהאלימות". תמשיך להיות ציני - אני הולך להרבה משחקים של מכבי. לדרבי בדרייב אין הפסקתי אחרי בערך פעם וחצי. גם למנורה רק מדי פעם ולבד בלי האחיין אחרי הפעמים האחרונות וגם לא ב-5 שזה מתחתיכם. האמת, גם חולון אני מוותר. תגיד מה שאתה רוצה ותהיה ציני - אני מוותר (רוב הפעמים) על ההתכתשות איתכם או עם שאר אוהדים דוחים. עכשיו אתה תגיד שגם למכבי יש אוהדים שודחים ובגללם אוהדי הפועל עם ילדים מוותרים על המפגש. אני רק אגיד שאני מסופק עם זה באמת המצב.

נערך לאחרונה ב: ‏12/11/22
  8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@הרצליה עד המוות
    בתוך כל ההודעה הזאת לא ענית על מה ששאלתי.
    בדרבי האחרון ביד אליהו שמו רשת על הקהל של הפועל ולא היה שום אירוע חריג. למה זה לא פתרון מספק לדרבי הקרוב ולדרבים הבאים?
    האם הפעולות הנוכחיות של מכבי מחממות את האווירה או מרגיעות אותה?

מכבי לא פעלו כמו שאמרתי כי אני לא כתבתי "שמכבי יפנו למנהלת ואם הם לא מקבלים תשובה שתספק אותם תוך שבועיים אז שיקחו את החוק לידיים שלהם".

אין שום סיבה לקיים את הדרבי בלי קהל חוץ כי כדורסל וספורט בכלל משוחק בשביל האוהדים, ואם רק אוהדים של צד אחד יכולים להגיע למשחק אז אין טעם בזה. כל זה נכון אחת כמה וכמה כשלהעדר קהל יש השפעה ספורטיבית ברורה על המשחק. ברור שלמכבי לא אכפת שלא יהיה קהל חוץ ב2 הדרבים, כי הקהל של הפועל ביד אליהו יותר דומיננטי מהקהל הביתי, והקהל של מכבי בדרייב אין לא משפיע בכלום על המשחק. זה גם לא מעניין מה יש בהולנד, יש מדינות עם קהלים יותר קיצוניים מבישראל והולנד ביחד שלא עלה בדעתן לקיים משחקים בלי קהל חוץ.

באמת מסקרן אותי מה חווית בדרייב אין שהפסקת לבוא לשם, אני הייתי ברוב הדרבים שהיו שם ואני לא זוכר משהו חריג במיוחד. הקהלים מופרדים, לא זוכר אי פעם שהיה מקרה שאוהד מכבי נתקף שם או משהו בסגנון. גם לא ביד אליהו אגב.
    הדבר האלים היחיד שקורה ביד אליהו זה שזורקים חפצים מהיציע למעלה ליציע של מכבי, וזה היה קורה גם בסמי עופר אם היו שמים אוהדי מכבי מתחת לאוהדי חיפה, ובטדי אם היו שמים אוהדי הפועל מתחת לאוהדי בית"ר. פתרון אפשרי והרבה יותר ספורטיבי (ולא אידיאלי, אידיאלי זה רשת) מההצעה הפחדנית של מכבי היה שאוהדי הפועל ישבו ביציע למטה במקום מעל אוהדי מכבי, או אפילו שפשוט לא ישבו אוהדי מכבי בחלק שמתחת ליציע של הפועל. אבל כאמור מדובר בהחלטה שלא נובעת משיקולי מניעת אלימות אלא משיקולי פחדנות וחוסר ספורטיביות.

9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אוהדי מכבי יכולים להיות בצד הנכון של הסיפור הזה.
    יפה מאוד ולא מובן מאליו.

10. yakov_y YNWA

רמי כהן רץ לתקשורת כמו שהוא אוהב, חולה תקשורת.
    טוען שמכבי תל אביב מכרו את כל המנויים ואין להם כרטיסים לתת, שכח לציין שנגד חולון מכרו כרטיסים ומשחק הבא נגד הפועל ירושלים בבית, טיפש.

די ברור מה מנסים לעשות פה,
    יימכרו כרטיסים בסוף אבל המטרה הושגה, מלהיטים את האווירה לפני כדי שיוכלו להגיד אחרי המשחק, אמרנו לכם.

11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ברור שמכבי מכרו להפועל רגיל בסוף.
    כמו כל דבר שאפשר לעשות אותו כמו שצריך הפדרמנים האפסים עושים הכל הפוך. כמובן שאני בעד לא יהיו קהלי חוץ בדרבי (כמו שכבר רשמתי) אבל מכבי כמובן לא יודעים לעשות כלום כמו שצריך. כמו עניין ה״קבוצה השנייה״ או פרישה מהליגה. קודם אומרים שיעשו, בדרך כלל בטיימינג לא נכון, ואז מבינים שזה לא עובד ככה ואז חוזרים בהם. איזה הנהלה מטומטמת.

וויצי׳יץ הלך וזה כבר חגיגה. עכשיו הפדרמנים זה המטרה הבאה.

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@yakov_y

רמי כהן יצא כאן אחלה, ברור שכשעושים למועדון שלנו דה לגיטמציה צריך להפעיל לחץ תקשורתי והוא דיבר מאוד יפה בעיניי. ייצג אותי בתור אוהד בכבוד.

בסוף מההתנהלות העלובה של מכבי לא יצא כלום חוץ מהלהטת הרוחות.

13. Mahranlala Member

14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

יפה מאוד. מה שכן, תירוצי האנחנו קטנים והאנדרדוג והפסדים מכובדים כבר לא יהיו רלוונטים. הפועל בונה קבוצה לתארים. וכל דבר פחות מזה יהיה כישלון. קבוצה משוגעת. כישרון בשפע.

מהחזקות ביורוקאפ ובוודאי שביחד עם מכבי החזקה בארץ. פחות מגמרים בארץ והליכה רחוקה ביורוקאפ יהיו כישלון. קבוצה על הנייר מעולה. עכשיו יצטרכו להוכיח.

15. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הימור גדול מהרבה בחינות, גם שחקן בסגנון שונה לגמרי מהורטון המצוין וגם יכול להשפיע על המרקם החברתי שעשה רושם שהוא מאוד טוב. לא יודע מה אני חושב על זה.