מרוקו VS. קרואטיה שעה: 12:00 שידור: כאן 11 איצטדיון: אל בית גרמניה VS. יפן שעה: 15:00 שידור: כאן 11 איצטדיון: ח'ליפה ספרד VS. קוסטה ריקה שעה: 18:00 שידור: כאן 11 איצטדיון: אל ת'ומאמה בלגיה VS. קנדה שעה: 21:00 שידור: כאן 11 איצטדיון: אחמד בן עלי
היום מתחיל המונדיאל האמיתי מבחינתי עם המשחק של נבחרת ספרד. כבר מ-2020 לא ממש היו לי ציפיות וכבר הסברתי למה. אז אני מנסה בעיקר ליהנות מהחוויה, אין לנו יותר מדי מה להפסיד. הייתי 'מהחלוצים' שכתבו על קללת המשחק הראשון (במונדיאל 1998 עדיין לא אהבתי כדורגל למשל אבל השנים האחרונות 2014 ו-2018 הספיקו היטב). חשוב לצלוח את המשוכה הזו כדי להימנע מלחץ מיותר ומשקולות על הרגליים. השחקנים שלנו טובים אבל חסרי ניסיון ונבחרת זה קצת שונה. ספרד צריכה לעשות משהו חוץ מלהניע את הכדור אינסוף, לנסות לגוון כמה שאפשר את המשחק שלה. מדברים על רודרי כבלם - שיהיה, זאת כדי לשמור על הטריו מברצלונה במרכז השדה. הקסם של פדרי שיכול למסור נהדר והתנועה של אלברו מוראטה (הראשון שאני מרכיב) - לעומק לא יספיקו. אנסו פאטי בטח יישמר כקלף מהספסל. לדעתי מרקו אסנסיו צריך לפתוח והתירוץ של "לתת את המושכות לאלו שהביאו אותנו לכאן (במוקדמות)" הוא פסול. במונדיאל אין זמן, כל דקה יקרה וחשובה. לדעתי אסנסיו שחקן טוב יותר מפראן טורס. הוא בכושר מצוין, מסוגל לבעוט מרחוק (שזה הטיעון שיש גם לדני אולמו למשל) ומעולם לא שמעתי אותו כה אמביציוני בריאיונות. מניח שג'ורדי אלבה ימשיך להיות כוח התקפי חשוב בנבחרת הזו. לא לעשות שטויות מטופשות בהגנה וכמובן מי אנחנו שנזלזל, ראינו מה קרה אתמול. אני תמיד אהיה כאן באותה ההתלהבות, אלבש את החולצה של ראול לקראת המשחק, אדמיין את מנולו אסקובר שר את ההמנון שלנו וגם מוכן עם המשפט הידוע: "שיחקנו כמו שלא שיחקנו מעולם - והפסדנו כמו תמיד" (אלפרדו די סטפאנו. Que Viva Espana. - בקצרה על שאר המשחקים: רוברטו מרטינס אישר שאדן הזאר יפתח בהרכב בלגיה. לא מובן מאליו מבחינתי, שיהיה בהצלחה. הלוואי שהיה 50% מהשחקן של 2019, אבל זה לא יכול לקרות. אני צופה חריקות אצל בלגיה| לגרמניה יש כל כך הרבה אופציות מגוונות בחלק הקדמי ואין לה קשר אחורי ממש טבעי, כולם מניעים כדור בחסד - שזה לא משנה שלירוי סאנה לא ישחק| אריכות ימים ובריאות ללוקה מודריץ' במדי קרואטיה.
בורנה סוזה המגן השמאלי של קרואטיה עשה רושם מצוין במשחקים שראיתי אותו בשטוטגרט. קרוסים נהדרים, דריבל טוב, די מהיר. יפה שהוא פותח בהרכב, מאמין שהוא יכול לעשות למרוקו לא מעט צרות.
השופט הארגנטינאי זכור בכמות האדומים ששלף במשחק של בוקה נגד ראסינג אם אני לא טועה , נראה איך הוא יהיה עם הכרטיסים היום.
קרואטיה-מרוקו זה מה שנוהגים לקרוא לו ״משחק טקטי״ 2 הנבחרות די נטרלו אחת את השניה, אבל לצופה הנייטראלי לא היה יותר מדי מה לראות.
לואיס אנריקה אמר שיקח את בוסקטס גם ב2026. הבן אדם מנותק מהמציאות, בוסקטס זוועה העונה וכמה שנים הוא קורס במשחקים חשובים. אין לנו סיכוי עם טקטיקן בינוני כמו לואיס אנריקה, שגם הבחירות שלו לרוב גרועות, הוא רק מוטיבטור וזהו.
מה גם פליק עבר לרשימת המחבלים? לא אכפת לי כמה טוב גונדואן, כשיש לך חמישיית שחקני קישור שמשחקים באותה הקבוצה אתה מנצל את זה. התירוץ היחיד פה שמתקבל זה אם הוא שומר את ההרכב הזה לנוקאאוט. הפעם היה לו מזל שהיה נבדל ברור, אבל כל המהלך הזה הוא דוגמה לאיך חוסר תיאום הורג אותך.
כבר עשור כמעט, אין לגרמניה חלוץ. ולא מצליחים לגדל כזה. מדינה של מאה מיליון חולי כדורגל עם מאה אלף אקדמיות של כדורגל. ומאה נושאי משרה בהתאחדות שאמונים על יעדים ותוכניות בנייה של כדורגל. לך תבין. זה גם נגד הדי אן איי הטקטי של גרמניה לשחק בלי חלוץ. בכלל. זה כמו שהולנד ישחקו בלי שחקני כנף.
מוסיאלה כבר עכשיו טופ 3 מספרי 10 בעולם, קימיך כבר כמה שנים טובות הקשר האחורי הכי טוב בעולם. אנדרייטד גדול.
שיהיו גם שלוש מוסייאלות. -מה כבר התקרה ומה זה יעזור כשקדימה אין בומבר? לעיתים נדמה שכל המשחק הגרמני זה הכנסת כדורים לחלוץ רפאים. שאינו קיים.