סהות'המפטון- עוד הפתעה טובה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י לירן, ‏15/1/03.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

תמיד שאני שמעתי את השם סהות'המפטון עלה לי בראש תמונה של קבוצת תחתית קבועה, משהו כמו בני יהודה אצלנו בליגה. סהות'המפטון בילתה את רוב הזמן בשנים האחרונות בחלק התחתון של הטבלה ונילחמה על חייה.
    השנה, סהות'המפטון היא הפתעה יפה ואני אישית מאוד מחבב את הקבוצה הזאת, סהות'המפטון היא קבוצה שלא נימנת עם "העשירות" של הליגה אבל בכל זאת מליחה להתברג בצמרת של הפרמייר ליג.
    הסיפור שלה די דומה לסיפור של אברטון אבל ההבדל לדעתי זה שעד העונה סהות'המפטון ניחשבה, לפחות אצלי, לקבוצה קטנה יותר מאשר אברטון ולכן הישגה הוא גדול ויפה יותר מאשר זה של אברטון ואני לא גורע מההישגים שלה חס וחלילה, אבל בכל זאת. סהות'המפטון מדורגת במקום ה-5 המכובד במרחק של 3 נקודות מניוקאסל שבמקום ה-4.

סהות'המפטון משחקת באצטדיון סנט. מארי שמכיל כ-32,000 צופים. השחקן היקר ביותר שקנתה היה רורי דלאפ בכ-4 מיליון ליש"ט והשחקן היקר שמכרה היה דין ריצ'רדס הבלם המצויין שנמכר לטוטנהאם ב-2001 בכ- 8 מיליון ליש"ט.

סהות'המפטון שמכונה "הקדושים" כמובן בלי יותר מדי הישגים ותארים בעבר. היא הייתה סגנית האלופה בשנת 1984 וזכתה בגביע האנגלי ב-1976 זה למעשה ההישג הכי גדול שלה.

כמו לאברטון גם לסהות'המפטון אין שחקנים ברמה עולמית והקבוצה הזאת בנויה ל שחקנים כמו השוער אנטי ניימי, וויין ברידג', מיכאל סוונסון ואנדרס סוונסון השבדים, רורי דלאפ, פאבריס פרננדס הצרפתי וכמובן הכוכב ג'יימס ביטי.
    ג'יימס ביטי כאמור הוא מלך שערי הליגה האנגלית ויש לו העונה 16 שערים בכל המסגרות ואחריו בקבוצה ברט אורמרוד עם 6 שערים בלבד וזה רק מראה ומוכיח עד כמה הקבוצה תלויה בחלוץ המצטיין ויש לציין שהקדושים נמצאים כרגע ברצף של 10 משחקים רצופים ללא הפסד.

תוצאותיה בליגה מול הקבוצות הגדולות: הפסד 3-0 באנפילד, תיקו 1-1 בבית מול צ'לסי ותיקו 0-0 בסטמפורד ברידג', הפסד 2-1 באולד טראפורד וניצחון ביתי על התותחנים 3-2.
    בגביע הליגה היא עברה שלה אחרי ניצחון ענק על טוטנהאם 4-0.

על אברטון אמרתי שהיא מסוגלת להעפיל לליגת האלופות, על סהות'המפטון אני יכול להגיד שלדעתי היא מסוגלת להשתחל לגביע אופ"א.

2. ScouserAndy Member

ההבדל העיקרי בין הטופי'ס לקדושים הוא בעובדה שאברטון הייתה פעם קבוצה גדולה(גם האירופה)ולכן לאוהדים שלה יש ממנה ציפיה לגדולות, בניגוד לאוהדים של סאות'המפטון, שפשוט נהנים ממה שקורה.
    הם יכולים אולי להגיע לגביע או"פא אם הם ימשיכו ככה, אבל כמו שציינת בעצמך ההבדל בין העונה הזאת לעונה שעברה נעוץ בהשגים של ביטי.אם ביטי יפצע, או סתם יפסיק להבקיע כ"כ הרבה, הם יצנחו.
    גם התוצאות שהבאת מול הקבוצות הגדולות מיותר, מדברות בעד עצמן,ההגנה לא משהו שמסוגל להתחרות עם חלוצים טובים ומעלה, הקישור מספק את הסחורה כל עוד זה בליגה וביטי עושה את ההבדל.

את אברטון אני לא רואה כמגיעים לליגת האלופות, התחרות על המקום הרביעי בליגה תהיה מאוד קשה ואני לא מאמין שהטופי'ס יעמדו בה. אם ואכן יקרה הדבר האיום והמופרך הזה ואברטון יעפילו למוקדמות, הסיכוי שלהם לעבור הלאה הוא קלוש כמו הסיכוי של הסקי להפוך למלך השערים של העונה..

3. Julian Joachim Member

אנדי אמר בדיוק את מה שהתכוונתי לומר.

אברטון הייתה פעם קבוצה גדולה, סוטון אף פעם לא הייתה. זה ההבדל העיקרי ביניהן. למרות מה שאתם אומרים לטובת אברטון אני מאמין שסוטון תסיים מעליה בסופו של דבר.

תחושת בטן.

4. gilb Member

אני גם מצטרף לדיעה שסאות'המפטון הרבה יותר יציבה ונמצאת במגמת עליה
    ולדעתי תסיים לפני אברטון העונה.
    מה שמוזר שדווקא לאחר פרישתו של הכוכב הגדול ביותר של סוטון בכל הזמנים , מתיו לה טיסייה, הקבוצה פורחת.

5. ScouserAndy Member

אולי דווקא בגלל זה. בעבר הקדושים הסתמכו מאוד על יכולתו של לה טיסייה במגרש ועכשיו כשהוא לא שם הם מתחילים לנצל משאבים אחרים(ביטי למשל).

6. ofer16 Member

אני חושב שהקדושים מסתמכים כרגע יותר מדיי על כושר ההבקעה של ביטי. אם הוא ייפצע לחודש-חודשיים, או שכושרו ידרדר, סאות'המפטון לא יחזיקו זמן רב בשיפולי הצמרת. כמו שכתבתי בדיון אחר: אני מאמין שהם יסיימו מתחת לאברטון, אבל רק אם ביטי יישאר בכושר הנוכחי. בכל מקרה, אופ"א זה חלום מבחינתם. לא יקרה העונה.

7. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

סאות'המפטון עשתה שינויים גדולים ושחקנים רבים השתפרו. אבל לפי דעתי זה ייגמר בסוף העונה או מקסימום בסוף העונה הבאה.
    סאות'המפטון היא כיום קבוצה של בעיקר שני שחקנים: ביטי ופרננדז. בסופו של דבר הם יימכרו בסכומי ענק, וסאות'המפטון תחזור לבינוניות.

לגבי העונה: הקבוצה משחקת יוצא מן הכלל, מגיע לה להיות איפה שהיא. לא אתפלא אם בסופו של דבר היא תשיג את הכרטיס לאירופה.

8. gilb Member

זו הבעיה בכדורגל המודרני, כמעט בלתי אפשרי לקבוצות קטנות להתפתח ולהגיע לחצי מהרמה של הגדולות, כי כל כוכב שגודל אצלהן פעם בדור מייד נחטף על ידי אחת האימפריות.
    הכסף בקושי מספיק לסגירת חובות או שידרוג מינימלי של המועדון.