ניסיון האירופי הראשון של ברק בכר לא צלח. הוא נכנס למערכת סופרלחוצה ולא הצליח להתאקלם בה, גם נמדד בעיקר על מדגם קטן של משחקים. בשורה התחתונה הקבוצה לא הצליחה להפיק את הכדורגל ששיחקה אצלו ב"ש ומכבי חיפה ואחרי ההפסד בדרבי הגדול של בלגרד וירידה למקום השני בטבלה הוא פוטר. נסו רגע להתנתק מהאהדה שלכם ולהסתכל מנקודת מבטו של בכר. מה לדעתכם יהיה המשך הקריירה הכי טוב עבורו?
חו"ל לא תלוי בו, השאלה איזה הצעות יגיעו. לדעתי מכבי ת"א, סיכוי הכי גדול ובפער לקחת אליפות וגם להצליח באירופה ולהשתיק את הכוכב. עם מכבי תל אביב ידרוס את הליגה, מכבי חיפה בלעדיו לא מערכת טובה, ב"ש רחוקה בתקציב ובניהול של אלונה. להילחם עם מכבי חיפה מול מכבי ת"א זה יותר קשה, עדיף לו בשביל האליפיות. מכבי ת"א גם בעשור האחרון מאוד מצליח באירופה, מאמין ששם יכול לעשות קפיצת מדרגה, בטח עם התקציב. אני במקומו לא מחכה יותר מידי, בקיץ חייב לאמן, אם יש הצעה טובה אז עכשיו אבל מאמין שרובי קין יעזוב בקיץ. נבחרת לא אופצייה אף פעם.
הכי מתבקש זה מכבי חיפה. אירופה נסגרה סופית אחרי הכשלון בכוכב ומי שיצביע נבחרת זה מישהו שממש שונא את בכר(אהלן אורימור). זה לא שאני תולה יותר מדי תקוות בחזרה של ברק, קאמבקים בכדורגל הישראלי בדרך כלל נגמרו במפח נפש, אבל הוא עדיין עדיף על כל מאמן ישראלי אחר.
@yakov_y מיטש יחזיר את אצילי ומיכה לפני שהוא ימנה מאמן ישראלי. אתם אפילו לא מבינים איזה טראומה אבי נמני השאיר לו.
אם בכר ירצה - הוא יקבל את התפקיד במידה וקין לא ימשיך בקיץ. אני לא בטוח שהוא ירצה לחזור לכדורגל הישראלי כרגע. זה הוא יכול לעשות תמיד והוא רק צריך לבחור קבוצה. כנ"ל לגבי הנבחרת. הוא צעיר. יש לו זמן. עדיף לו לנסות להמשיך בחו"ל, בליגה דרג ב'(בלגיה, הולנד וכו').
הצבעתי לאופציה של להמשיך באירופה. אני מאמין שהוא יכול לקבל עוד הצעות משם. עוד כשהתחיל לעבוד שם, הסתכלתי על נתון מדאיג שכל המאמנים הלא בלקנים לא החזיקו מעמד בכוכב האדום ובכלל היו אולי 3-4 כאלה. עכשיו מכל הסיפורים שיוצאים וגם מהעדות של נאתכו על חוסר התאקלמות, הגעתי למסקנה שאולי לכוכב האדום, כמו למכבי חיפה, יש אלרגיה למאמנים זרים וזה פאק גדול לדעתי בשנת 2024. כדורגל ענף גלובלי. זה אחד הדברים המגוחכים חוסר יכולת לעבוד עם זר.
גולדהאר בחיים לא יילך על מאמן ישראלי אז ככה שזה ממש לא משנה אם בכר ירצה להגיע למכבי תל אביב . הוא לא רלוונטי למכבי תל אביב בשום מצב . למכבי חיפה אין לו מה לחזור. הוא זכה בהכול והשיג הכול במועדון וסיים כמו גדול . הוא רק יכול להרוס את הזיכרון הטוב שנשאר לאוהדים ממנו ובדרך כלל מאמן שחוזר לקדנציה שנייה במועדון שהצליח בו זה מסתיים לא טוב . האופציה היחידה היא להמשיך בחו"ל. קפריסין גם נחשב חו"ל ושם אין סיבה שהוא לא ישיג עבודה . אם בן שמעון מאמן שם אז בכר בטח שיכול לאמן שם . עם סוכן טוב הוא יכול להגיע גם לבלגיה .
האופציה הכי טובה עבורו לאמן את מכבי תל אביב כי קין רוב הסיכויים לא ימשיך עונה הבאה, אני לא חושב שמאמן ישראלי זה מכשול במכבי, גולדהאר הצהיר כי אין לו בעיה עם זה, פשוט עד עכשיו לא היו מאמנים ישראלים טובים בשוק וכרגע יש אחד כזה. https://www.israelhayom.co.il/sport/article/13543885
ההצעה הכי טובה שקיבל מאירופה אחרי העונות במכבי חיפה הייתה מהכוכב האדום. לא מאמין שאחרי מה שקרה שם הוא יקבל הצעות זהות או טובות יותר. להצליח כמאמן באירופה זה מקצוענות ורמה אישית גבוהה מאוד ביחס לשחקן שמצליח באירופה. צריך להתחבר לקהל, לכימיה של הקבוצה, לדעת למי לפנות בהנהלה, להבין את הסטאנדרטים הגבוהים יותר מישראל ולשמור על רמה מנטאלית גבוהה. Having say that, גיא לוזון עשה כמה דברים יפים כמאמן באירופה אז.... מקבל את בכר לחיפה בזרועות פתוחות.
האופציה ההגיונית היא לנוח עד הקיץ ואז לחזור לחיפה במקום דגו שיפרדו ממנו יפה אחרי עונה ללא אליפות. באר שבע לא אופציה בשום קונסטלציה הגיונית (אלונה פתאום חוזרת לשפוך כסף זה לא תסריט הגיוני), אומרים שגולדהאר לא רוצה ישראלים ואני לא רואה איזה הצעות עוד יקבל באירופה ממועדון ששואף לאליפות בליגה שלו. אני לא רואה את בכר מסכים ללכת לקבוצות שנאבקות על כלום או תחתית גם אם זה בליגה נחשבת. חזרה לחיפה נראית כמו האופציה היחידה. כל השאר מאוד יפתיע.
הוא מאמן ישראלי סביר+ עם אנגלית עילגית וכישלון יחסי במועדון הראשון שלו מחוץ לישראל, אין לו את הלוקסוס לסרב לכל הצעה שתגיע מליגה לא נידחת. האופציה לחכות לנבחרת או לקבוצה ישראלית מוכנה שצריכה לפוש לאליפות כמו שבכר אוהב תמיד קיימת ככה או ככה.
אין לו מה לחפש בחיפה, השיג שם את כל מה שאפשר. חזרה לשם רק תכתים את המורשת שלו. אם גולדאהר מוכן להחתים מאמן ישראלי אז שיגיע למכבי תל אביב, אחרת שישאר בחו"ל ויבנה את עצמו.
מנותק מהמציאות זה אנדרסטייטמנט. ממנים מאמן שהם לא מכירים על סמך שני משחקים שהוא אפילו לא ניצח אותם. אחרי זה מכתירים אותו למלך בגלל שהוא דפק חמישיה לפיורנטינה במשחק אימון(אגב תראו איפה היום פיורנטינה ואיפה הכוכב האדום). סרביה היא אחת מהמדינות עם הכי הרבה כדורגלנים מקצועניים ולמרות זאת הנבחרת מגרדת את דרג ב׳ מלמטה. יש לזה סיבה.