ענייני דיומא: מי השוער הכי טוב בליגה נכון לעכשיו?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏29/10/24.

?

מי השוער הכי טוב בליגה נכון לעכשיו?

1. רועי משפתי

0 הצבעות
    0.0%
  2. יואב ג'רפי

2 הצבעות
    15.4%
  3. שריף כיוף

0 הצבעות
    0.0%
  4. מיגל סילבה

4 הצבעות
    30.8%
  5. ניב אליאסי

2 הצבעות
    15.4%
  6. גד עמוס

2 הצבעות
    15.4%
  7. מרקו וולף

3 הצבעות
    23.1%
  8. אחר, פרט

0 הצבעות
    0.0%
  1. alexshw Member

לא נראה שבליגת העל יש היום שוער ברמה גבוהה מדי והבינוניות חוגגת בין הקורות. בכל זאת מי לדעתכם השוער הכי מרשים או הכי איכותי נכון להיום בליגת העל? או אולי הכי פחות מזיק? -)

2. Butragueño מנהלים

התעסקות בשוער היא אוברייטד וכבר טענתי את זה.
    יש דיכוטומיה מאוד ברורה בעמדת השוערים בליגה, סופר ותיקים מול סופר צעירים, כשאיפשהו באמצע יש את ג'רפי ומשפתי.

אליאסי וכיוף בגדר פוטנציאל, ושניהם כבר הספיקו לחטוף לא פעם שער מביך באשמתם הישירה.
    משפתי שוער לא טוב, עם מיקום לא טוב, אבל יציב, השאלה האם יציבות בינונית מינוס זה משהו שמספיק לקבוצה שרוצה אליפות (רמז, שנה שעברה זה הספיק).

אני חושב שהכי מעט לעשות טעויות, והוא מאוד יציב בחלק העליון של הרמה, זה גד עמוס.
    מרקו וולף נראה שוער עם סקילים מאוד טובים, אבל תקוע בקבוצה שבה הוא צריך לעבוד 80 דק' מהמשחק. אני חושב שבקבוצה בתנופה, עם יציבות הגנתית וקהל הוא יכול להיות השוער הכי טוב בליגה.

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

השוער הכי טוב בליגה עד לא מזמן היה גם מהצעירים ביותר, זה לא באמת כזה משנה.
    כיוף פוטנציאל הרבה פחות גדול מאליאסי בעיני. ניפוח מוחלט של רמתו רק בשל הקבוצה שמשחק בה. משפתי, שוער שהיה שני בחיפה, טוב ממנו, ואכן יש לו מגרעות בולטות מאוד - הוא טוב באחד על אחד ויש לו יציבה טובה וידיים חזקות, אבל הוא נורא בגובה.

וולף אכן עושה לי רושם של השוער הכי טוב בליגה, עדיין צריך לדעת איך הוא מנהל את ההגנה שלו כי קשה לקבוע.

4. VAR Member

עצם העובדה שיש 7 מועמדים (חצי מהשוערים הפותחים בליגה), אומר הכל.

אין באמת הבדל בין שוער של קבוצת צמרת לשוער של קבוצת תחתית ברמות האלה.

כולם יכולים לתת הצלות מרהיבות וכולם יכולים לספוג שערים מביכים. לכולם יש פאקים מאוד ברורים במשחק שלהם (להוא משחק רגל גרוע, ההוא גרוע בגובה, להוא יש ידיים קצרות וקל להבקיע לו מרחוק). שוער שמצליח להתעלות אפילו קצת מעבר לבינוניות הזאת, מוצא את עצמו שוער ראשון בכוכב האדום או שלישי בבאיירן מינכן.

שים את השוער של טבריה במכבי ת"א ואת השוער של מכבי ת"א בטבריה ולא תרגיש כמעט בשום הבדל.

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

וולף נראה כמו מישהו שצריך להשתדרג בקרוב למכבי ת"א/מכבי חיפה, הייתי בוחר בו.

כל השאר לא שוערים גרועים אבל שוערים של ציון 6-6.5. תלוי מומנטום ומי היא חוליית ההגנה שעומדת לפניהם.

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אותי מרקו וולף די הרשים במה שראיתי האמת.

ג'ראפי מהשוערים שנותנים הצלות מרשימות אבל חלשים במשחק גובה ושליטה ברחבה.
    אליאסי ממה שהתרשמתי חוטף לא מעט גולים שהם לא בטעות ישירה שלו, אבל שאפשר לצפות משוער מצוין לעצור.
    על כיוף אין מה לדבר, הוא ממש לא ברמה לחיפה וראו את זה גם שנה שעברה. אבל עומרי גלזר נגיד נראה יותר רע בגילו, אז אולי יש לו עתיד.

7. Melikson24 Member

וולף שוער קו מעולה אבל ממה שהתרשמתי יש לו משחק רגל גרוע ברמות.
    אליאסי עונה שעברה היה נהדר, העונה בינוני. יש לו פוטנציאל להיות יותר טוב מהשוער הישראלי הטיפוסי בזכות משחק רגל מצוין אבל הוא צריך לחזור ליכולת של עונה שעברה לפני שנדבר עליו במושגים כאלו.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

במרבית העמדות, כשמדובר בשחקנים ישראלים, פערי הרמות הם מינוריים וזה עניין של מומנטום. זוכרים שעופר ורטה נחשב למגן בולט? שי קונסטנטין? לפעמים יש גם שחקן שהוא באמת יחסית טוב אבל גם רוכב על הייפ קריירה שלמה, נגיד אדי גוטליב.
    גד עמוס, נגיד, זה בדיוק הדבר הזה. שוער בינוני שהיום צובר שם טוב ולפני 5 שנים אף אחד לא התייחס אליו כיותר מזה שמבלבלים אותו עם דני עמוס.

שוער ישראלי בכוכב האדום, ובטח בבאיירן מינכן, זה חריג. אתה קצת מזלזל בהם ללא סיבה. הם באמת עילויים חריגים לעומת הרמה הכלליץ, במיוחד דניאל פרץ.

השוער של טבריה היה בעונה שעברה שוער שלישי במכבי, אגב.

9. alexshw Member

גלזר טעה שהגיע למכבי חיפה בעיתוי שהגיע. זה היה שיא המשבר המערכתי במועדון. הוא חיסל את עצמו בקבוצה אחרי הדרבי של הגביע ב - 2018.

10. VAR Member

לא באתי לזלזל בהם. רק להבהיר נקודה שהפערים בין שוערים לליגת העל לשוערים מהטופ (וגם לשוערים ברמות הביניים) הם קטנים מאוד יחסית לשאר העמדות.

אחרת היית רואה גם שחקנים כמו גלוך וחלאיילי עוברים ישר לאנגליה, גרמניה וספרד בלי לעבור בבלגיה/אוסטריה בדרך.

11. Morientes Member

כנראה תלוי באיזה מחזור אתה שואל.
    אין כרגע שוער טוב בליגה, ובגלל זה כל מחזור מישהו אחר יתן תצוגה טובה יותר מאחרים ונחשוב שהוא הכי טוב בליגה.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני לא מסכים. ההבדל העיקרי הוא שעמדת השוער היא יותר יציבה ויש פחות תחלופה, אז רואים פחות מעברים.
    פרץ היה השוער הכי טוב בליגה כשהיה כאן באופן מובהק.

13. Melikson24 Member

ב22/23 גלזר היה השוער הטוב בליגה.
    הביא לנו ערמות של נקודות (+גביע המדינה, אלוף האלופים והעפלה לבתים באירופית).

14. VAR Member

ולמה היא הכי יציבה? כי קשה מאוד להשתדרג בה. שזה בעצם מה שאמרתי.

אני מזכיר שג׳וש כהן זכה כאן בMVP של העונה בלי שמישהו ממש מחזיק ממנו כולל אוהדי מכבי חיפה.

בסוף מדובר בעמדה שגם צ׳לסי לא מצליחה למלא מאז קורטואה וגם באיירן סבלה ממנה בשנים שבין קאן לנוייר וכנראה תמשיך לסבול ממנה בשנים הקרובות. דונארומה נחשב לשוער בכיר בכדורגל העולמי (מקום שלישי בשווי לפי טרנקפרמרקט), בשיא הכנות אני לא בטוח שאני מעדיף אותו על פרץ או גלזר (אולי רק בגלל מימדי גוף מאוד אטרקטיביים לשוער). אז לא פלא שבאיירן מרחיקה עד הליגה ה17-20 בטיבה באירופה כשהיא שומעת על שוער צעיר שמראה קצת מעבר לרמה של שוער ממוצע בליגה המקומית.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

היא הכי יציבה כי היא יוצאת דופן בכדורגל והיא היחידה שבה לא מציבים שיכול לשחק גם בעמדה אחרת.