NBA 2024/25 - העונה יצאה לדרך !

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י yakov_y, ‏2/7/22.

1. צ. שיף Member

2. DRORIKO Member

3. DRORIKO Member

אתם בטח זוכרים כמה קדחתי פה שמינסוטה צריכה לוותר על אחד מבין קאט או גובר, בעיקר בגלל החוזה השמן שלהם. היא בחרה לוותר על קאט ומקבלת תמורתו את דיווינצ'נזו, ג'וליוס רנדל ובחירת סיבוב ראשון. עבודה טובה עושים שם במינסוטה.

4. k_700 Member

מהלך מוזר מאוד של מיני ומהלך מתבקש ומצוין של הניקס.
    היה ברור שאין לרנדל מקום יותר בקבוצה, הוציאו עליו גבוה שיחזור לשחק עכשיו בעמדה הטבעית שלו וקולע מעל ל40 אחוז ל-3 על אותו כמות זריקות שרנדל מגרד 31.1.
    תיבס גם מכיר אותו.

המחיר של דיונצנ׳זו יחסית גבוה והוא קלע קאטץאנדשוט אמין מאוד, אבל משהו שהוא בר החלפה, גארד מעניין בדראפט הם כבר דגו.
    אין הרבה סנטרים בליגה שמסוגלים לשחק פוסט ולהכריח הגנות לצאת אליו החוצה. ברונסון והווינגים אמורים להגנות מזה. קאט גם אחרי עונת שיא בהגנה, משהו שרנדל מעולם לא דגדג.

לא מצליח להתגלגל לי על הלשון ג׳וליוס רנדל בקבוצה שצריכה לעשות קפיצת מדרגה לאליפות.
    לא מסתדר. יש מצב גדול שזה המהלך שקובר את הפרויקט.
    לא ברור לי איך קבוצה שהגיע הכי רחוק שאפשר בוחרת לעשות מהלך כזה חריג.

5. DRORIKO Member

בסדר אבל זה לא שעשו טרייד ישיר בין טאונס לרנדל. זה טאונס תמורת דיווינצ'זו, רנדל, פינוי מקום בבאדג'ט ובחירת סיבוב ראשון. נשמע הגיוני מאד.

לגבי טאונס, על האיכויות שלו אין חולק, הבעיה זה חוסר היציבות. הוא יכול לתת משחק אחד גדול ואז 4 משחקים להיעלם. האם הטרייד הזה יקפיץ את מיני קדימה? לא יודע, אבל בהחלט מבין את הצורך לעשות שינויים.

6. k_700 Member

הבחירה הזאת עם מדטרויט מוגנת, כלומר פקטיבית.
    די וינצ׳נזו זה נחמד אבל הדבר האחרון שבאמת חסר למיני בהגנה שלה מהקו האחורי.
    הוא גם לא יבוא לידי ביטוי ליד אדוארדס כמו שבא לידי ביטוי אצל תיבודו.

אין פה בכלל שאלה, מהלך מוזר מאוד של וולבס.
    הם בערך טופ 3 בליגה לפני המהלך הזה.
    אני לא מסוגל להגיד שלהחליף את טאונס אחרי עונה כזאת בהגנה בשחקן מוגבל בלי הגנה ואחרי תקופה ארוכה בחוץ עם פציעה זה מהלך שחיזק אותם.
    מהלך הזוי.
    בערך כמו שנייה לפני הפריצה של ג״ס להטריד את קליי.

לא יודע איזה עונה ראית מטאונס, הוא נותן הגנה גדולה.
    מעטים הגבוהים שחגגו עליו ולהגנות קשה מאוד להתמודד עם היכולת שלו לשחק קרוב לסל ואז לצאת החוצה.
    מעל 40 אחוז ל-3!! שמוחלפים בסקורר אמוציונלי שכופה זריקות מטומטמות.

כתבתי שנייה אחרי הטרייד על ברידג׳ס שתם זמנו של רנדל בניקס. זה היה ברור.
    איכשהו אחרי שלא הסכימו לשלם להרטנשטיין שכר סביר הם יצאו עם סנטר שלא יכלו היו לחלום עליו לפני תחילת הקיץ הזה.
    הניקס כרגע זו אולי הקבוצה הכי עמוקה ומעניינת במזרח אחרי בוסטון.
    לא יודע אם תיבס רגיל למעמד הזה, תתן לו חמישיה ל48 דקות.

נערך לאחרונה ב: ‏28/9/24
  7. DRORIKO Member

הבעיה עם הקו האחורי של מינסוטה זה שהכל נפל על אנט. אם הוא תופס יום קליעה גרוע אין מי שיושיע. לפה נכנס דיוינצ'נזו שמוסיף לך קליעה.

לגבי טאונס, לא דיברתי על היכולת ההגנתית שלו אלא על היכולת ההתקפית. בפליאוף הוא היה לא יציב בשיט. היה לו יותר משחקים גרועים ממשחקים גדולים. האם תרומה המצטברת של דיוי+רנדל תיפול מהתרומה של טאונס? לא בטוח בכלל.

8. k_700 Member

אני כמעט בטוח שכן.

מיני לקחו בדראפט שני סקוררים בפרופיל גבוה לקו האחורי שלהם, שנון ג׳וניור מאילינוי גם היה סיניור בן 24.

דעת הרוב לא טועה פה, טרייד מוזר מאוד למיני.
    יש פה רק שתי אפשרויות, או שזה שיפר אותם לעמדה של אלופה אחרי שהיו טופ 3 בליגה או שתהיה פה קריסה מפוארת מאוד.

אתה מדבר על טאונס בפליאוף? אני ראיתי אותו עושה עבודה גדולה על יוקיץ׳ בפליאוף הזה.
    לא יודע מה הניקס היו יכולים להשיג יותר בקיץ הזה לעמדה הזאת.
    לא היה סנטר טוב מטאונס על המדף ושוב הם לא יכלו לחלום לקבל סנטר בפרופיל של טאונס חודש אחורה. הם הולכים על כאן ועכשיו, לברונסון יש חלון מאוד ברור לשחק בשיא שלו וביחד עם ווינגים הגנתיים ומגוונים הם יכולים להסתיר את החולשה הכי גדולה של טאונס בהגנה(פרימטר) ובהתקפה הם לקחו סנטר שעולה על רנדל בכל פרמטר.

חשוב לציין שההברקה הזאת קורית אחרי שכל הליגה יודעת שגם אין להם את רובינסון ליותר מחצי עונה ברוטציה....

yakov_y אוהב/ת את זה.
  9. DRORIKO Member

@k_700
    הסדרה נגד דנבר(ונגד פיניקס לפני) בהחלט הראתה את האיכויות של מינסוטה. הסדרה נגד דאלאס הראתה כמה היא רחוקה מהטופ של ה-NBA, כלומר מבוסטון. זה בהחלט לגיטימי שאחרי הסדרה הזאת במועדון הבינו שלא צריך לקפוא על השמרים ולחפש איפה לשנות. בכדורגל למשל זה מאד נוח, אם יש לך קבוצה טובה ואתה רוצה שהיא תהיה עוד יותר טובה אתה פשוט מביא עוד שחקן. ב-NBA אתה צריך להקריב שחקן ובחרו להקריב את טאונס, מסיבות שכבר פירטתי. האם הטרייד הזה יהיה הצלחה או כשלון? אין לי מושג, אבל אני בהחלט מבין את ההגיון שמאחוריו. בלי קשר לטרייד אנט צריך להמשיך את גרף ההתקדמות שלו העונה, וזה מה שאמור להשפיע על מיני לפני הכל.

10. k_700 Member

לא רחוקה ולא בטיח.
    הגנתית הם טופ 3 בליגה והם לפני הפיק שלהם. הפיק שלהם יקרה כשאדוארדס יבשיל לגמרי ואנחנו במרחק שנה- שנתיים משם?
    עכשיו תשאל את עצמך אם אתה רוצה את רנדל שם לידו כשזה יקרה או קאט.
    אם היה להם אפשרות להחליף את קאט ולקבל את אמביד אני מבין, באמת מהלך שיקרב אותם תעד קדימה.
    אבל הם פאקינג החליפו את קאט ברנדל ובחירה מוגנת טופ 15 של דטרויט שתתורגם לכלום.

בכלל לא מבין איך רנדל מסתדר ליד גובר.
    הוא בהגנה בערך כלום והוא הדבר האחרון שמסוגל לרווח את המשחק בניגוד גמור לקאט. אבל שיהיה. ברור לגמרי מה נקודת ההשוואה עכשיו.
    עם קאט הם היו בגמר מערב, פחות מזה זו הליכה ענקית אחורה בטח כשהלייקרס עוד יותר זקנים, דנבר איבדה כוח, קליפרס התפרקו ורק אוקייסי באמת התחזקה במערב.

אני לא זוכר הרבה מועדונים שראו התקדמות כזאת בשנתיים ופשוט בחרו לפרק את החבילה.
    זה משל ללזרוק את כריס בוש אחרי הגמר מול דאלאס או להעיף את קליי בטרייד שנייה לפני שג״ס הופכת למכונת אליפויות.
    ועוד בשביל מה? עוד דקות לנאז ריד(הרי ברור שבסוף רנדל לא יהיה מספיק טוב להתקפה שלהם וריד יראה יותר פארקט) ודי וינצ׳נזו כסמול פוורד רזה כי ב-2 ישחק אדוארדס.

ניקס עשו פה מהלך על הכתר.
    לכאן ועכשיו, שאפו להם זו ביי פאר הקבוצה הכי עמוקה ואיכותית במזרח אחרי בוסטון.
    אני רואה שיש מאסה של אוהדי בוסטון מפוחדים עכשיו בטוויטר, וואללה? מבין לליבם.

11. DRORIKO Member

עוד פעם אין בינינו מחלוקת, אין ספק שטאונס יעיל הגנתית, הבעיה איתו היא התקפית. האיש צ'וקר מדופלם. עכשיו שמע, נכון שמיני עשו פליאוף יפה אבל הוא נגמר בצורה צורמת. להפסיד 1:4 בסדרה שיש לך ביתיות, ועוד לקבוצה שהיא בעצמה מאד מוגבלת, זה משהו שאף מועדון לא היה עובר עליו לסדר היום. אומרים תודה למה שטאונס תרם או לא תרם למועדון במשך 10 שנים וממשיכים הלאה.

12. k_700 Member

יש ביננו מחלוקת גדולה. אתה חוגג את הטרייד הזה מהצד של מיני מבלי להתייחס עניינית למה שקיבלו אני חושב שהוא מזעזע מבחינתם.
    טאונס על 40 אחוז בקריירה כמעט מ-3 ו35 בפליאוף, מסוגל לשחק סנטר ופאוור פוורד והוכיח שהוא מסוגל גם לתת הגנה טובה על סנטרים בכירים בליגה וגם לרווח את המשחק.
    שום דבר מזה רנדל לא מסוגל לתת. כשהוא על הפארקט המשחק תקוע, הניקס רצו כשהוא היה פצוע והגנתית הוא אוויר.
    מה הוא יתן ליד גובר וכמה מהחולשות של גובר יחשפו לידו? לדעתי התשובה ברורה.

אומרים תודה למה שטאונס נתן כשיש תחלופה טובה בקצה לא בכל מחיר, מצטער זו תשובה ילדותית.
    בערך כמו ששניה אחרי שהלייקרס הפסידה לבוסטון בגמר של 2008 היו אומרים תודה רבה לפאו גאסול ומחליפים אותו באנדרו בוגוט והיית אומר לי טוב תשמע הלייקרס הושפלה מול בוסטון בגמר, זה לא עובד. הגיע הזמן להמשיך הלאה.

טאונס בהחלט בר החלפה. אם מיני הייתה חושבת נניח ללכת על סמול בול ולהביא איזה ווינג רציני עם עתיד ליד אדוארדס או פוינט גארד מצוין, ניחא.
    אבל להחליף אותו בפאוור פוורד הרבה פחות טוב מקאט שברור שיתאים פחות הגנתית והתקפית לפרסונל שיש להם.
    זו הפואנטה.
    הפלוס היחיד בטרייד הזה שאני רואה זה אולי שאפשר לחשב מסלול מחדש בעוד שנתיים אבל מי מבטיח להם שאדוארדס בכלל ירצה להשאר בחור הזה אם יהיו שנתיים קשות.
    מיני זה לא באמת מקום שמישהו ירצה לחיות בו.

13. DRORIKO Member

הבעיה עם טאונס שהחולשה ההתקפית שלו לא היתה רק בסדרה נגד דאלאס, אלא לאורך כל הפליאוף. רק שנגד פיניקס ודנבר מינסוטה הסתדרו גם עם הצ'וקריות שלו. דאלאס כבר היתה משוכה גבוהה מדי. ההשוואה לסלטיקס של 2008 לא נכונה. זאת היתה קבוצה היסטורית עם 3 HOF+אחד שהוא על הסף של ה-HOF. בדאלאס יש לך 2 HOF וכל מיני דניאל גאפורד מסביב. זה לא סתם שהסלטיקס טיאטאו אותם בהילוך ראשון. אתה כל הזמן חוזר על זה שטאונס טוב יותר מרנדל, לא מתווכח איתך על זה, אבל השאלה אם התרומה שלו היא גבוהה יותר משל רנדל ודיוינצ'נזו ביחד כי על זה אתה שופט את הטרייד. זה מעבר לבחירת סיבוב ראשון שמיני מקבלת.

BVB09 אוהב/ת את זה.
  14. k_700 Member

מיני מקבל בחירה של דטרויט עם הגנה של טופ 15.
    בוא, אתה חופר על חולשה התקפית בפליאוף ובסוף השחקן הזה על 19 נקודות עם 9 ריבאונדים ו36 אחוז מה-3 בפליאוף בשנה שעברה, כן?

אפשר לחשוב שזה המקרה הראשון של סנטר שנראה פחות טוב התקפית בפליאוף.
    בוא, אמביד עושה על הטייטל הזה קריירה. אל תקח לו את זה בקלות.

אין פה שום תרומה הגיונית.
    די וינצ׳נזו אחלה של שחקן קבוצתי אבל הוא יותר 2 של קטש אנד שוט מ-3 וב3 יש להם את ג׳יידן מקדניאלס שהוא ה-פרימטר סטופר שלהם בקבוצה.
    רנדל זה שינמוך, לא ברור לי איך הדבר הזה לא ברור.

אתה חופר לי פה עמוד על הצ׳וקריות של טאונס בפליאופים כשרנדל בפליאופים נראה כמו שחקן שברח מהליגה הישראלית(אם הוא בכלל מגיע לפליאוף).
    והכי חשוב, הם עשו את הטרייד הזה ברקע קריטי מאוד עבורם ושנייה לפני שהעונה יוצאת לדרך, כלומר זה לחלוטין לא היה משהו מתוכנן.
    זה בדיוק המומנטום שהלייקרס הייתה בו ב2008 או ג״ס ב2016 או מיאמי אחרי ההפסד לדאלאס(מה היה לדאלאס חוץ מנוביצקי? אדי הדלק האחרונים של קיד?). אתה יכול להאמין בפרוייקט הזה או לקפל את החבילה.

אני לא אומר שטאונס לא יכול להיות בר החלפה על המדף, אני פשוט חושב שזה מגוחך להחליף צלע שלישית משמעותית מאוד בקבוצה שהיא כנראה טופ 2 הגנתית בליגה וכזו שמתפסת כמעט הכי גבוה במשך שתי עונות בשביל תמורה כל כך עלובה.

אבל הזמן יגיד מי צודק פה. כמו שאמרתי אין מקומות לברוח מפה. או הצלחה מסחררת שנגמרת באליפות או קריסה מפוארת.
    אין אמצע בטריידים האלה.

15. DRORIKO Member

ברור שאמביד עשה על זה קריירה, בגלל זה הוא הפך למושא ללעג