אברם גרנט בפורטסמות': הסוף

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/10/09.

1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואז אתה אומר שכל הדרכים כשרות. כי לא משנה מה עשית כדי להגיע למצב מסוים - אם הצלחת, זה בסדר. העבר נשכח. העבר לא נשכח ולא יישכח עד שחלאת האדם, התולעת הנאלחת הזה, ייזרק למדינה ממנה הוא בא. ואז המטוס יתרסק. רק כדי לוודא שלא יחזור.

2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

פורטסמות' קבוצה חלשה העונה. שום דבר לא ישנה את זה. אני מרחם על גרנט שצריך לשים את מבטחיו ביונס קאבול, שהוא עדיין, לדעתי, שחקן טוב שאין לו ראש ולכן אי אפשר לסמוך עליו בשיט. זו קבוצה של ריג'קטס ועל הנייר היא בין החלשות בליגה. אני לא יודע אם פחות חלשים מהאל למשל, או ברנלי, אבל חלשים.
    כך שאם גרנט יירד מבחינה מקצועית זה לא יהיה כתם. מה שבטוח הוא שעתיד אין לו בפומפיי כי לדעתי לכל המועדון הזה אין עתיד.

3. Dimitar Berbatov Member

לא, ממש לא, העבר לא נשכח אבל מוסתר ומסווה על רקע ההישגים במידה וכאלה יגיעו. הדרך מגעילה, הדרך טרפה ומגאולת בשינקן אבל אם הצלחת - הצלחת, נקודה. זה לא הופך את הדרך לנקייה ולגיטימית, זה מציב כוכבית ליד השם אברם גרנט אבל במידה ויש הישגים הם נשארים בעינם.

4. Robin Hood Member

אחת ההודעות הדוחות ביותר שראיתי באיזשהו פורום. אתה יכול לא להסכים עם הצורה בה אברהם גרנט הצליח למצוא משרות בפרמיירשיפ, אבל לרדת לרמה כל כך ירודה? הצורה בה התבטאת לא מוסיפה לטענות שלך, אלא אך ורק מורידה את ערכן ומציגה אותך כאדם קטן וממורמר.

אני אישית לא חושב שהדרך שבה גרנט הצליח להגיע לתפקידו לגיטימית במיוחד, שכן היא לא התבססה אך ורק על כישורים אלא גם עם שיקולים לא מקצועיים של בעלי הקבוצות. בנוסף לכך, אינני מסכים לרוב עם הדברים שהוא מוציא לתקשורת, למרות שבהתחשב בכך שיצירת תדמית היא פעולה חשובה ביותר בכדורגל המקצועני של היום ושאין הוא המאמן היחיד האוהב לעוות את המציאות, אינני חושב שמדובר במינוס גדול במיוחד לחובתו. כמו המשתמש ברבאטוב, אני חושב שמשתמשים מציבים לו רף גבוה במיוחד, גבוה הרבה יותר מהרף המוצב לכמה מהמאמנים הירודים שאימנו בפרמיירשיפ בשנים האחרונות. אני חשוב שהוא בסה"כ מתאים לאמן קבוצות אמצע טבלה-תחתית בפרמיירשיפ, בעיקר מכיוון שיש לו את הכישורים המספקים לכך (הבנה טקטית מספקת, מקצוענות המתבטאת בידע הרבה שלו בכל הנוגע לאימוני שחקנים, ויחסים סבירים לרוב עם חניכיו) ניסיון (גם אם לא ברמות הפרמיירשיפ, למרות שעתה, יש לו גם את זה), כשכמובן יחסי הידידות עם מאמני פרמיירשיפ שונים בנוסף לכמה מאנשי מפתח בהנהלות של קבוצות נתנו לו את האפשרות לאמן בליגה הזאת. הוא טוב ויסודי יותר מכמה מהמאמנים הזרים אשר אימנו בפרמיירשיפ בעבר (כריסטיאן גרוס לדוגמה) ואני חושב שהוא גם ראוי הרבה יותר משחקני עבר שרק פורשים והופכים להיות מאמני פרמיירשיפ ללא שום ניסיון או ידע אימון, כמו גארת' סאות'גייט, סטיוארט פירס וכריס קולמן בזמנם. יש כאלה שלא יסכימו עם דעתי, וזה בסדר גמור, אבל אני מצפה מהם לא להסכים מכיוון שהם חושבים שגרנט פשוט לא מאמן מספיק טוב לרמות האלו.

אני חושב שהישראלים, וזה בולט בפורום הזה, מתחלקים לשתי קבוצות - אלו שאוהבים את גרנט (או כל ישראלי בחו"ל) רק מכיוון שהוא כביכול מייצג את המדינה - תופעת הטרמפיסטים - ואלו ששונאים אותו (כמו המשתמש אמיר ע.), דואגים להדגיש זאת בצורה פרובוקטיבית ולא ראוייה ולא מנתחים את רמתו בצורה מקצועית. כמה מהמשתמשים בדיון הזה עושים זאת, אך רבים אחרים נשמעים בדיוק כמו אמיר ע.. הביקורת עליו בישראל הרבה יותר גדולה מהביקורת עליו מאוהדי כדורגל באנגליה. זה לא שהוא מוערך במיוחד בקרב אוהדים באנגליה, אבל מההיכרות שלי עם סצינת הכדורגל המקומית, אני לא נתקלתי בשנאה כה עזה למאמן מצד אוהדים מקומים של קבוצות שונות, ולפי הבנתי, אף רבים מאוהדי פורטסמות' תמכו במינויו למאמן הקבוצה בזכות הקדנציה שלו בצ'לסי.

ניתן לבקר את התנהלותו של גרנט ולמצוא פגם בדרך שהוא עשה לעבר הפרמיירשיפ. אני חושב שזאת, פחות או יותר, הדרך היחידה בה מאמן ממדינה קטנה ולא חשובה במיוחד יכול לעשות, אם הוא רוצה לאמן ברמות הגבוהות ביותר, שכן לרוב קבוצות מליגות גדולות לא נותנות למאמנים ממדינות כדורגל לא מפותחות לאמן אצלם. אם גרנט היה פורטוגזי, צרפתי או גרמני, הסיכויים שלו לאמן בפרמיירשיפ היו גבוהים הרבה יותר, רק מהסיבה שהוא בא ממדינת כדורגל מפותחת, מוכרת, וגם כזאת הנמצאת באירופה ולא אי שם במזרח התיכון. אבל, בכל מקרה, ברגע שגרנט קיבל את המשרה אי אפשר להמשיך עם המנטרות המשעממות על איך הוא הגיע לשם; תבחן אותו על פי הצלחתו המקצועית ולא על פי הרצון הדוחה שלך לראות אותו מתרסק למותו מכיוון שהוא חבר של רומן אברמוביץ' ופיטר סטורי.

נערך לאחרונה ב: ‏17/12/09
  5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא עושה לעצמו קריירה מפגיעה באנשים, בגרימה לפיטוריהם תוך בחישה מאחורי גבם והכפשתם. הוא עושה רע לאנשים, ואחר כך כבר לא מעניין אותי איך הוא בתור מאמן. לפני שהוא מאמן, לפני שכל אחד מאתנו עוסק במקצוע כזה או אחר, אנחנו בני אדם. והוא בן אדם רע, שפל. ולכן אני מאחל לו את כל הרע שבעולם, וזה לא משנה כבר אם הוא חושב 4-5-1 או 4-4-2, פיקיון או דינדאן.

6. Robin Hood Member

אני אשמח אם תספר לי על הקריירה שהוא עשה על גבם של אנשים תוך הכפשתם ועל סמך מה אתה רושם שהוא "בן אדם רע ושפל". האם פגשת אותו אישית? האם עקבת אחר התנהלותו המלאה בביתו שלו ובחייו הפרטיים? על פי אילו אמות מידה אתה קובע שהוא רע, אבסולוטיות או יחסיות? האם "מוסר" אמור להיכנס בכלל לניתוח מקצועי של מאמן? איך אתה שונה ממנו, בהתחשב בכך שאתה מכפיש אותו על גבי פורום אינטרנט? האם אתה חושב שההודעה הדוחה שלך מציגה אותך בתור בנאדם טוב או סתם בתור בנאדם ממורמר המונע מיצר נקמה לא ברור (שכן גרנט הרי מעולם לא בחש מאחורייך)?

כמו כל בעל מקצוע בשוק תחרותי, הוא עושה מה שהוא אמור לעשות - הרצון לשרוד ולכוח. אלו דרכי עולם, אם תרצה ואם לא תרצה (ריאליזם פוליטי קוראים לזה), ועל פי אמות המידה שהצבת אז אתה צריך לקלל ולקלס כמעט כל בעל מקצוע מצליח בעולם (וגרנט הוא מצליח יחסי כמובן, מצליח יחסית למאמן הישראלי הממוצע, אך מאוד בינוני-מינוס יחסית למאמן הפרמיירשיפ הממוצע), ובטוח לא מעט מאמנים שבאיזשהו שלב בקריירה שלהם "בחשו" מאחורי בעלי תפקידים אחרים. אינני מכיר אותך ואת דיעותך על אנשים אחרים בעולם (לדוגמה אנשים פוליטים להם אתה מצביע, שחקני כדורגל אותם אתה אוהב, הקבוצה בה אתה תומך), אך ההודעה שלך מריחה לי כמו הודעה צדקנית ותו לא. בחישות ומאבקים קיימים מאחורי הקלעים של כל עבודה, ובטח ובטח בעולם הכדורגל.

יש הבדלים גדולים בין הניתוח הרציני של שאול אדר לבין הראייה הצרה שאתה מציע פה.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

להזיז מאמן שזכה בדאבל במכבי תל אביב ולקבל את משרתו. להפוך למנהל מקצועי בקבוצה של ז'וזה מוריניו, והופ - מוריניו בחוץ ונחשו מי המאמן. להפוך למנהל מקצועי בקבוצה של פול הארט, והופ - הארט בחוץ ונחשו מי המאמן. כן, זה מקרי לחלוטין. אה, סליחה, זה בעצם "כוחות השוק".

אין ולא היה דבר כזה, לא בכדורגל שאני מכיר. לא מכיר בן אדם אחד עם רקורד כזה של "הזזת" מאמנים. אם אתה רוצה לחשוב שזו דרכו של עולם, אין לי אלא לייחל ולאחל לך שיום אחד אותך יזרקו מעבודה לטובת מישהו לא טוב ממך, לא מוכח ממך, אלא מקושר ממך. אולי אז תבין שלקבל קומבינטורים כחלק מדרכו של עולם, תמיד יבוא לך בהפוכה.

אבל זה בסדר, הוא ישראלי, אז מותר לו. יאללה אברם, אתה מביא גאווה לישראל!!!!!!!!1111!!!!!???!!11111!!!!!!!

8. Robin Hood Member

אתה לא ענית לשאלותיי וכנראה אין לך תשובות ראויות להן, או כאלו אשר יתאימו לאג'נדה הנאיבית והלא ריאליסטית אותה אתה מקדם. עם כל הכבוד לאידליאסטים, תרומתם לכל דיון מוטלת בספק, מכיוון שהם מונעים מאמות מידה אשר הקשר בינן למציאות מוטלת בספק. כך גם בתיאוריה פוליטית - אידיאליסטים מושכים את הדיון לכיוונים לא רצויים, מנתחים מדינות וארגונים פוליטים מתוך ראייה מוסרית אבסולוטית אשר לא קיימת.

ולא, אינך מבין את כוחות והיצרים המופעלים בשוק תחרותי, והודעותייך, צדקניות וטרחניות, מעידות על כך. העולם הכלכלי פועל כך, עולם האקדמיה עובד כך, העולם הפוליטי מונע מהעקרונות האלה, וגם עולם הכדורגל, אשר את נבכיו אתה כנראה לא מכיר מספיק לפי התגובה שלך (מה אתה חושב עשה דניס וויז בניוקאסל? מה עשה דיוויד פליט בנוטינגהאם פורסט? מדוע הביאו את ג'רארד הוייה לליברפול? מדוע אתה חושב פנרצ'סקו גודילון המשיך לקבל את המשרה בפאלרמו ברגע שנכשל במקומות אחרים? איך אתה מתעלם ממעורבותו של מרצ'לו ליפי ביובנטוס? ועוד ועוד ועוד...), פועל כך. לפעמים יש אנשים המצליחים במשימתם ולפעמים יש כאלו הנכשלים. בכל שוק תחרותי פועלים בני אנוש, המונעים מיצר הרצון לשרוד ולנצח, ולשם כך לא מספיקה תמיד רמה מקצועית בלבד; כישורים חברתיים תמיד יהיו חלק מהמשחק.

אתה גם מציע ניתוחי אופי המבוססים על כלום ושום דבר, שכן אינך מכיר את האדם אישית (לא ענית לשאלה הזאת), ואת התנהלותו בחייו הפרטיים, ועל כן אין אתה יכול להכריע בנוגע לאופיו, במיוחד לא בצורה הדוחה בה עשית קודם.

שורתך האחרונה מבטאת בעצם את המעורבות שלך בעניין, כפי שניתחתי אותו בהודעתי הראשונה בנושא: עצם העובדה שאתה ישראלי אתה מכניס את עצמך לדיון האמוציונלי המיותר הסובב את אברהם גרנט. אינך שונה מהטרמפיסטים המאוהבים; אתה פשוט שייך לזן הטרמפיסטים השונאים. כאדם שלא חי בישראל בשנים האחרונות אני יכול רק להתבונן על העניין מהצד ולגחך על ההתנהלות של הישראלים משני הצדדים, ולשמוח שיש לפחות כמה (כמו שאול אדר) אשר מוכנים להתייחס לנושא בצורה מקצוענית ורצינית.

להפוך עניינים מורכבים כמו פיטוריו של דרור קשטן לפעולה של אדם אחד היא דבר מגוחך במיוחד. דרור קשטן לא המשיך במכבי ת"א ממספר סיבות, ואחת מהן הייתה בהחלט רצונו של אברהם גרנט לחזור למועדון אותו הוביל בעבר. החילופים שנעשו בהנהלה והיחסים המעורערים של קשטן עם כמה מחבריה והרצון של חלק מהשחקנים לראות את גרנט בקבוצה היו חלק בלתי נפרד מהדרמה מאחורי החילוף שהחליטה הנהלת מכבי ת"א לבצע. אני לא חושב שהחילוף הזה היה בריא במיוחד עבור המועדון, כפי שהוכח בהמשך, אך לייחס אותו אך ורק לגרנט (מה שעושה דרור קשטן, אשר לאורך כל הקריירה הארוכה שלו פועל בתחושה שמישהו רודף אחריו - פעם קוראים למישהו הזה אברהם גרנט, בפעם השנייה קוראים לו שלמה שרף, ובפעם השלישית קוראים לו יצחק שום (הסדר לא משנה כמובן).

פיטוריו של מוריניו הם משהו שונה, ואני מסכים שהם לא היו לגיטימים, והיו פועל יוצא מחברותו של גרנט עם אברמוביץ' (בנוסף עם סיבות נוספות השמורות לאברמוביץ'). לגבי פיטוריו של הארט - הפעולה הנכונה ביותר שפורטסמות' יכלה לעשות, פעולה שאף קיבלה תמיכה רבה מאוהדי הקבוצה, אשר העדיפו לראות את אברהם גרנט בתור המאמן הראשי על פני מאמן שהראה היעדר כישורים בתחום הרכש, הטקטיקה והאסטרטגיה. אין לי מושג איך פיטוריו, אשר היו מגיעים עם וללא הגעתו של גרנט, מעידים על "הכפשתו" של הארט על ידי גרנט.

9. Gass12 Member

ידוע ולא מהיום שאדר לא אוהב את גרנט.ידוע ולא מהיום שאמיר ע. מתעב את גרנט.
    כשמדובר בעוצמה כזו של ארס ושנאה הייתי מציע לבחון היטב את ההיבט האישי גם של הכותבים וגם של המכפישים.
    לדעתי יש כאן ניצול של הבמה הציבורית לעשיית "הון אישי".
    מותר לא לאהוב את האיש ואת פועלו.
    מותר אפילו לתעב אותו.
    אמיר ע. אני יודע שאתה מכיר את האיש אישית . נראה לי שחרגת קצת מגבולות הטעם הטוב . המשך לשנוא את האיש בדלת אמותיך .השנאה ניכרת בכל אות במילותיך ויותר מאשר לעשות שירות רע לגרנט אתה עושה שירות רע לעצמך . צא מזה בוא הביתה לפרגי :)

10. THE STRETFORD END Member

אני לא חושב שאמיר ע מכיר את גרנט אישית(אולי אני טועה)ואני לא חושב שהוא פגע בו אישית(אולי אני טועה)אבל אני מאוד מבין את אמיר ומזדהה עם רוב הדברים שלו כלפי גרנט.

אנחנו ישראלים והישראליות בעולם מגעילה אותנו לא פעם ולא פעמיים,
    שיטת הסמוך,שיטת יהיה בסדר,שיטת הקומבינות,הקשר הישראלי/יהודי
    ובגלל שאנחנו מכירים את גרנט האיש עוד מישראל(לא איש המשפחה הפרטי,זה לא מעניין)שיטת הפעולה שלו ומשם נגזרת לעולם הכדורגל
    אז זה מאוד חורה לנו שזה מגיע גם לכדורגל האנגלי שמבחינתנו הוא קודש הקודשים,
    אולי הרבה יותר מאחרים פה.
    יכול מאוד להיות שקומבינות,קשרים ותחחים יש גם מצד אנשים אחרים בכדורגל האנגלי,אפילו בטוח שיש,מצד מקומיים וזרים
    אבל אנחנו לא יודעים זאת לעומק ולא מכירים את כולם לעומק כמו שמכירים את גרנט כי הוא מפה,משלנו
    ולכן זה אקסטרה מציק,אפילו בצורה אישית ולמרות שאני לא מכיר את גרנט באופן אישי.

אני לא חושב שגרנט לא מבין בכדורגל ויש לו סיכוי כמו לכל אחד להצליח גם באנגליה,
    שחקנים ישראלים הצליחו בגדול אז אין סיבה שגם מנג'ר לא יצליח
    ויכול מאוד להיות שגרנט מוכשר יותר ממנג'ר מקומי אחר..ואולי לא,
    אבל בעוד שמנג'ר מקומי אחר בא מהליגה האנגלית,כשחקן,כמאמן,כעוזר מנג'ר או מנג'רים אחרים הגיעו ממדינות כדורגל נחשבות יותר מזו שבישראל(ולעזעזל,מספיק לראות את מאורעות הימים האחרונים של מה קורה בליגה הישראלית,סיפור הפועל פ"ת בכדי להבין את ההבדלים בין אפילו ליגה שוויצרית לבין זו שפה)
    גרנט נכנס לא רק מהדלת האחורית אלא מדלת הרשע ובשימוש מגעיל של קשרים
    וזיין אחרים מאחורי הגב וסליחה שאין לי משפט עדין יותר בכדי לתאר זאת,
    אז למה צריך להחזיק לו אצבעות?
    למה להיות לטובתו?
    למה לוותר לו?
    למה להדחיק?
    למה לטאטא מתחת לשטיח?
    למה לא לזכור ולהזכיר זאת בכל פעם?
    אם זה היה איש עסקים והסיפור של איך ישראלי דפק ורימה אחרים היה מתפרסם למישהו פה היתה פינה חמה אליו בלב?
    לזרוק אותו לכלא היו זועקים כולם,
    מה ההבדל?

כשהייתי במוסקווה לפני גמר גביע אירופה בין יונייטד לצ'לסי דיברתי עם אוהדי צ'לסי לגבי גרנט,
    הדעות וההרגשה כלפיו היתה מדוייקת לדברים ששאול אדר פירסם ומפרסם כל הזמן,
    ליואב מהפורום יש חבר,אוהד צ'לסי שרוף ברמות מטורפות,יודע על תוככי המועדון וגם הוא בכמה פעמיים שנפגשנו אמר את אותם הדברים על גרנט(וחמורים יותר) כמו ששאול אדר,שחי כבר שנים באנגליה ומקושר לא מעט.

אני לא מאחל לו מוות,לא לו ולא למשפחתו,
    שירוויח מיליונים על גבי מיליונים,לבריאות,
    אבל הלוואי וייכשל מקצועית ושזו תהיה הפעם האחרונה שנראה אותו בכדורגל האנגלי.

11. Gass12 Member

stretford
    מאיפה באה תגובה כזאת? מה נותן לה לגיטימיות? לי ברור לחלוטין שיש כאן הרבה יותר מסתם תגובה
    של כותב.

12. THE STRETFORD END Member

גאס,

הדוגמא של מטוס שיתרסק קיצונית ולא במקום(ומי כמונו אוהדי יונייטד רגישים לעניין מטוסים והתרסקות)
    לכן כתבתי שאני לא מאחל לאיש למות ואני בטוח שגם אמיר לא.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני רוצה שהוא ייצא לי מהחיים, ולא איכפת לי איך. נקודה.

14. Robin Hood Member

סטרטפורד, אני חושב שהסברת את התופעה היטב. כמו שציינת, מכיוון שגרנט הוא ישראלי יש פה אלמנט אמוציונלי והתעסקות בפרטים קטנים במיוחד השולטים בדיון, אך לדעתי זה הופך את הדיון למגוחך ולא הוגן מצד שני הצדדים (הטרמפיסטים המאוהבים והטרמפיסטים השונאים). הרי ציבור האוהדים באנגליה, לפחות לפי ההסתכלות שלי מקרוב, מחולק ל-3 חלקים: אלו שלא אכפת להם במיוחד (החלק הארי), אלו שחושבים שאברהם גרנט לא צריך לאמן יותר בפרמיירשיפ (חלק קטן) ואלו שחושבים שהוא מאמן לגיטימי גם אם הוא השיג את הדרך למעלה בדרך לא לגיטימית במיוחד (חלק קטן אך גדול יותר מהחלק השני ודי גדול, לפחות לפי מיטב הבנתי, בין אוהדי פורטסמות' לדוגמה). ברור שהחלוקה הזאת לא מדעית במיוחד (היא מתבססת אך ורק על אוהדי כדורגל אותם אני מכיר, מאוהדים אותם פגשתי ואיכשהו הנושא עלה לדיון, ומפורומים כלליים), ויכול מאוד להיות שאני טועה, אבל היא שונה מאוד מהחלוקה בארץ (חלק גדול שאוהב, חלק גדול ששונא, ושני חלקים קטנטנים המתחלקים בין אלו שמנתחים אותו בצורה הוגנת ובין אלו שלא אכפת להם). אמיר ע. רוצה שהוא ייצא לו מהחיים, גם אם מוות חלק מזה, בעוד משתמש בשם עומר (אם אני זוכר נכונה) הפך אותו בדיון הזה למאמן גדול. זה נראה לך רציני? זה נראה לך רציני שמאוד יכול להיות שאותו אמיר ע. יעשה הבחנה כה סובייקטיבית, רק על פי אזרחות, מי ראוי למילים כה דוחות ומי לא (כל אנשי הכדורגל שצייניתי בהודעתי הקודמת)?

כמו שאמרתי באחת מהודעותיי הקודמות, ישנם הבדלים בין הניתוחים הראויים של שאול אדר לבין הדברים עליהם חוזר אמיר ע., במיוחד כשעתה הוא עשה זאת בצורה חמורה במיוחד. יחד עם זאת, אני מחזיק בדיעה שאף אחד צריך להיות בעד או נגד אברהם גרנט בגלל שהוא ישראלי, או להדגיש את הישגיו, כשלונותיו ואישיותו רק בגלל אזרחותו, ואלו הדברים שניסיתי להעביר בהודעותיי.

אני חושב שברגע שהוא מתפקד כמאמן יש לנתח את רמתו המקצועית כמאמן, וזה כלל לא משנה באיזה דלת הוא בחר להשתמש על מנת להתגנב לפרמיירשיפ (ושוב, אני חושב שזוהי הדרך היחידה בה מאמן ישראלי יכול להשתמש על מנת להתגנב לפרמיירשיפ אלא אם כן הוא יוצא לאירופה בגיל מוקדם יחסית - במידה והיה שחקן או בתור מאמן צעיר המחפש אחר עבודה). אני נתתי דוגמאות בהודעתי הקודמת של אנשי כדורגל שעשו ועושים דברים לא פחות חתרניים מגרנט (ובנוגע להקבלות לעולמות אחרים: ניתן למצוא בקלות אנשי עסקים, אקדמיה ופוליטיקאים הפועלים בצורה דומה), ואני בטוח שאוכל למצוא עוד או לא לדעת על רבים אחרים. מכיוון שאינני מכיר את דיעותיו של אמיר ע. בנושאים אחרים ועל אנשים אחרים (ושאלתי אותו עליהם, הוא החליט להתעלם), אשר בכל זאת יהיו קשורים לדיעותיו האבסולוטיות על אמות מידה ומוסר אותן הוא הציג, אינני יכול לדעת לגמרי אם הדיעה שלו על גרנט היא קיצונית רק מכיוון שמדובר בגרנט או היא אידיאליסטית-קיצונית באופן כללי.

טוב, נראה לי שמיציתי, אבל עדיין קשה לי להבין את עמדתו של אמיר ע. הוא לא ענה לשאלות שלי ונראה כאילו הוא מתחפר מעמדה של שנאה לא רציונאלית המבוססת על אידיאליזם בכל הנוגע לעמדתו כלפי גרנט (כשלא ברור אם זוהי עמדתו כלפי אושיות כדורגל/עסקים/פוליטיקאים/אקדמאים אחרות).

15. 亚历山大帕托 Member

אמיר ע, זה כאילו שיוצא לך קצף מהפה כשאתה מדבר על גרנט. מה זה גועל הנפש הזה? אף פעם לא ראיתי מישהו שונא ככה אדם שלא עשה לו כלום, והמחסור בבסיס הגיוני לטיעונים שלך רק מוכיח עד כמה זו שנאה עיוורת ומוגזמת.

לא יודע מה עם מכבי ת"א ולא מעניין אותי, אבל מוריניו פוטר בגלל גרנט? לא כי אברמוביץ' הוא אברמוביץ' ומוריניו לא סיפק את הסחורה שרצה? אתה באמת מאמין בזה? והארט הצליח כל כך יפה שלא הצליח להזיז את הקבוצה מהמקום האחרון? גם זה גרנט?