אברם גרנט בפורטסמות': הסוף

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/10/09.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

גרנט הוביל אותנו לאחת העונות הטובות שלנו? גרנט הכניס למועדון לוזריות חסרת תקנה, גרנט קיבל מתנות שוב ושוב ולא הצליח לגרד שום תואר, ואיך צ'לסי נראית מאז? אם אין לך מושג אל תבלבל את המוח עם עובדות מעוותות, שנה שעברה צ'לסי השיגה את הכדורגל הטוב ביבשת, ובמאני טיים הייתה בלתי ניתנת לעצירה, זאת הייתה עונה פנטסטית של כדורגל, שזכינו בה גם בתואר, מה שגרנט לא הצליח לעשות למרות שהיו לו את כל הכלים כן לקחת (גמר גביע ליגה נגד טוטנהאם ובגביע האנגלי כל שאר הגדולות עפו לפני צ'לסי), בקיצור.. גרנט הוא אחלה בלוף שבעולם. הידינק לא הלך במפתיע... הידינק הודיע מראש שהוא בא לחצי עונה, והראה לכולם איך עושים זאת נכון.

נערך לאחרונה ב: ‏24/3/10
  2. GRANDE LAZIO Member

על מי אתה בדיוק מנסה לעבוד? על עצמך כנראה.
    לא גירדה שום תואר בתקופת גרנט? לוזריות? כדורגל הטוב ביבשת?
    בונא אתה הוזה בחיי. אתה בטוח שאתה אוהד צ'לסי?

3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אוהד צ'לסי לא יגיד לך מה היה המצב באמת - לא זה שבארץ מנסים לצייר, כחלק מ"אהדת הישראלי בחו"ל" - אז מי כן?!

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

איזה תואר לקח גרנט...? אין משהו שאני יודע.
    עונה שעברה היינו בלי ספק הקבוצה הטובה והחזקה ביבשת מתחילת כהונת הידינק ועד לסוף העונה, אבל זה לא קשור לפה.

זה רק היה להמחיש שלא קרה שום דבר מאז שגרנט עזב, כי בעונה שעברה הידינק הגיע ונתן לנו אחלה חצי עונה שבעולם, היה כדורגל טוב, ולקינוח היה גם תואר.

גרנט לא היה רע בתור מאמן בצ'לסי, אבל הוא הגיע לא בצורה ראוייה ובסופו של דבר לא הצליח לרשום את עצמו על שום תואר, כנראה שמישהו מלמעלה דאג לכך, אלו העובדות.

נערך לאחרונה ב: ‏24/3/10
  5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

סקולארי היה כישלון. הידינק היה מצוין, אבל הוא בחר ללכת כי היתה לו מחויבות לרוסיה, אף אחד לא גירש אותו. אנצ'לוטי? נראה.

גרנט הוא בלוף. אין לי מושג מה הוא הבטיח לאברמוביץ' כשהוא מינה אותו, אבל לא ראינו שום שינוי בצ'לסי. במה מתבטאת ה"הובלה" שלו את צ'לסי? הוא לא שינה את סגנון המשחק, כשהיה צריך מנהיגות הוא היה משאיר את זה לג'ון טרי, וכשמישהו כבר הזיז דברים - לפי הדיווחים באנגליה - זה היה בכלל סטיב קלארק. אז מה גרנט הוביל? אלו צעדים בדיוק הוא עשה כדי לקחת קבוצה ברמה עולמית וחבורה של ווינרים ו... לא לעשות איתה שום דבר מיוחד שלא נעשה בעבר? בסדר, אז ריסה החליט לנגוח לשער של עצמו בתוספת הזמן באנפילד, ועל גבי שער החוץ הזה נישא גרנט לגמר. ביג דיל. שום הובלה. סתם מזל. ועם השורה התחתונה אתה מתקשה להתמודד - אותו אברמוביץ', זה שראה מבפנים מה קורה, פיטר אותו. מה זה אומר לך? שהוא אנטישמי?

כבר אמרתי לך שהיו בשנים האחרונות קבוצות מליגות נמוכות שהגיעו לחצי גמר ואפילו לגמר הגביע. מישהו זוכר מי היה המנג'ר שלהן? הדברים האלה קורים בכדורגל. יופי, הוא לקח את פומפי לחצי הגמר. אם הם יפסידו שם, בעוד שלושה חודשים אף אחד לא יזכור את זה. אבל פה בארץ עושים מכל פיל הר.

העובדה היא שגרנט מאמן בפרמייר-ליג לעוד חודשיים. אני לא רואה סיבה למה מישהו רציונלי ימנה אותו בעתיד. אף אחד לא לקח אותו אחרי ההצלחה הכבירה לכאורה בצ'לסי, ולטעמי זו פנטזיה לחשוב שמה שהוא עשה בפורטסמות' הטראומתית ישכנע מישהו למנות אותו. מאמנים טובים ממנו שהראו הרבה יותר יושבים בבית. מישהו ראה לאחרונה את דייויד אולירי, למשל? ביג דיל, גרנט.

6. GRANDE LAZIO Member

אני יודע מה ראיתי ושמעתי - 40 אלף אוהדי צ'לסי מריעים לאברם כשחזר עם פומפי לברידג'. וזה הוכיח לי פעם נוספת כמה העבודה שלו שם הייתה גדולה. זוכר אפילו בסקרים בעת שכיהן כמנג'ר צ'לסי, הרבה סקרים היו לטובתו, שימשיך. הנה אחד מהם שאני זוכר - בטיימס - http://timesonline.typepad.com/thegame/200...ea-fans-do.html

אז כמה פה מתעבים אותו, מכפישים אותו ומזלזלים בעבודה שלו בצ'לסי. סו פאקינג וואט?
    לא מבין את מי אני מנסה לשכנע.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

גם אם אוהד בוסני לא מוכר, היה מגיע פתאום לאמן את הפועל באר שבע, ונותן עונה מקצועית לא רעה בכלל, האוהדים היו מוחאים לו כפיים אם היה מגיע לביקור אחרי שנתיים.
    זאת אומרת, האוהדים בגשר לא מכירים את אברהם גרנט כמו שאנחנו הישראלים מכירים, האוהדים באנגליה לא ממש יודעים על ההיסטוריה של גרנט והתכונה הכי חזקה שלו- לחתור תחת אנשים ולנצל קשרים בצורה לא מקצועית. אז שוב, מבחינה מקצועית צ'לסי נראיתה בסדר גמור ואין טענות מקצועיות לגרנט, הדרך שהוא הגיע לשם מעוררת בחילה.

8. yonmu Member

גראנדה לאציו - אתה באמת חושב שהמינוי של גרנט היה ראוי בזמנו? עזוב אם הוא הצליח או נכשל.

9. GRANDE LAZIO Member

ראוי ביותר.
    הוא הגיע מהירח תגיד לי? האיש מאמן כדורגל, ואברמוביץ' הוא אחד שכן עקב אחרי ההצלחות שלו בישראל, והחיט לתת לו צ'אנס... עוד לא הבנתי, מכל החפירות למינהם, למה לא הגיע לו לאמן בצ'לסי? כן, בצ'לסי!

היכן ויאלי אימן לפני שקיבל את צ'לסי? זולה? למה לו מגיע לאמן בפרמייר ליג? כשאתחיל לחשוב לעומק, בטוח אמצא עוד דוגמאות.

לא, אמרתי שטוב לראות לשם שינוי עליונות של קבוצה איטלקית על אנגלית, לא הזכרתי את המילה 'עוד'. התגובה שם, לא ערוכה, תציץ תראה.
    רק שאני לא מבין איך זה קשור לדיון הנ"ל.

10. Selby Member

אה, אוקיי, סליחה, לא זכרתי נכון.
    וכן, זה לא קשור...

11. FaN_MU Member

או שאתה עושה פה צחוק מהאנשים, או ש... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

גרנדה לאציו,

קח מצב דימיוני שבו יש ללאציו מאמן מצליח שבשלוש שנים מאז שהגיע לקח 2 אליפויות וגביע והפך את לאציו לאחת הקבוצות החזקות בעולם וכזאת שקשה מאוד לנצח אותה ולא משנה מי עומדת ממול ופתאום המאמן הזה היה מוחלף ע"י מאמן לבנוני שאימן רק את נבחרת לבנון וקבוצות לבנוניות, איך היית מקבל את זה כאשר ידוע שהמאמן הלבנוני הוא חבר טוב של בעל הבית של לאציו?

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ממש ברור לי מה גורם לך לחשוב שאברמוביץ' עוקב אחרי ליגת העל. אבל יאללה - אני אלך עם כיוון המחשבה שלך. הוא עקב אחרי גרנט, הוא התרשם, הוא זיהה בו משהו ונתן לו את צ'אנס חייו. אז תן לאברמוביץ' קרדיט גם על זה שבשנה של גרנט במועדון, הוא ראה דברים שגרמו לו להבין שזה לא זה ולא מה שהוא רוצה. אבל לא. המינוי בסדר, הפיטורים הזויים?!

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

תעשה לי טובה ואל תיתן לי סקרים שפורסמו בתקשורת הישראלית. יפה מאוד שנוסח השאלה הוא ל"אוהדי צ'לסי", אבל כולם היו יכולים לענות לזה. ואנחנו יודעים מה קורה כשאוהדים ישראלים נשלחים לענות לסקרים בחו"ל...

לגבי קבלת הפנים לגרנט, כפי שאמרו לך - כולם מקבלים קבלת פנים כזאת. הוא עבד במועדון, הוא לא לכלך עליו או משהו כזה, אז הוא קיבל קבלת פנים חמימה. זה לא חריג, זה לא מצביע על גדולתו.

מכתבה של שאול אדר:

דיווחים שליליים מאנגליה נחשדים תמיד בחוסר אהדה בוגדני למצליחן הלאומי, אז הנה חוות דעת אובייקטיבית של הכרוז של צ'לסי, ניל בארנט, שהציג כבר מאות שחקני ומאמני עבר. "איך הייתי מגדיר את קבלת הפנים שאברם קיבל?" תוהה בארנט, "בוא נאמר בעדינות שדיוויד לי זכה לקבלת פנים חמה בהרבה".

דיוויד לי, מי זה?

"שחקן עבר שהצגתי פעם במחצית".

http://www.haaretz.com/hasite/spages/1149091.html

15. Dimitar Berbatov Member

אני מסכים עם הפואנטה שלך אדם, אבל כל-כך התאהבנו בהלקאה העצמית לגבי ליגת העל שהפכנו אותו לסוג ז' ולליגה ברמה של הלבנונית, למרות שהיא כמובן רחוקה ממנה שנות אור..

נערך לאחרונה ב: ‏25/3/10