אברם גרנט בפורטסמות': הסוף

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏7/10/09.

1. KirkH Member

הבעייה היותר גדולה כאן לדעתי זה שגרנט קובע עובדות.

לא חסרים אנשים שכן מתלהבים ממה שהוא עשה ועושה וזה הכי לגיטימי שיכול להיות - רק שלטעמי, זה פחות או יותר מוכיח את הטענה שאפשר לשים סתם בן אדם מהרחוב על הקווים ושום אסון לא ייקרה.

גם אם נלך על הגישה הפחות פסימית ונניח שיש הבדלים בין מאמנים גדולים של ממש ובין היתר - הרי שאין שום מניעה שברגע שיורדים מהטופ של הטופ, נשארים עם בובה חסרת חשיבות שאפשר להחליף בדחליל.

זה מאוד בעייתי בעייני. אבל קשה לי לסתור את זה.

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

גרנט למד על בשרו (ובשרנו) שאי אפשר סתם לבוא מהרחוב ולהצליח, כי הוא בא ככה מהרחוב ונכווה שוב ושוב ושוב (ועל הדרך הרס גם אותנו).

3. Jack Wilshere Member

הדיון האלמותי על אברם..

אני מאוד מתחבר למה שפלה הלבן כתב. מעבר לאינטילגנציה ריגשית והבנת המשחק, לאיש יש תכונות נוספות שצריך לזקוף אותן לזכותו כמאמן (הזכרתי אותן בעמוד הקודם).

נכון, העובדה שהוא אשף יחסי ציבור מעוררת סלידה, אבל מי שמסוגל לעשות את ההפרדה בין היותו יחצ"ן לאיש מקצוע יגלה שמדובר במאמן כדורגל טוב סך הכל, וכפי שנאמר - לא פחות טוב מכל מיני ליצנים אחרים שמאמנים בליגות הבכירות.

4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אם נגעתם בקבוצות מרכז טבלה, אני באמת ובתמים חושב שגרנט לא נופל ממאמנים כגון סם אלרדייס, רוברטו מרטינז, טוני פוליס, מיק מקארתי ואפילו סטיב ברוס שאני אישית לא מחזיק ממנו. לא צריך לעסוק בדרך שבה הוא מקבל את הג'וב, זה לא רלוונטי מכיוון שמקצועית הוא בהחלט מועמד לגיטימי להחליף את אחד המאמנים הנ"ל. לגמרי מתחבר עם דבריו של Mr. Arsenal, אברהם הוא איש מקצוע לכל דבר וכך צריך להתייחס אליו.

5. KirkH Member

מקצועית הוא נע בין כישלון ובין קריסה טוטאלית בכל מקום שהוא דרך בו מאז שאההמ.. אההמ.. נקרא לדגל על מנת להחליף את קשטן שהצליח להביא "רק" דאבל.

6. SeRgInHo Member

לפי הגישה הזאת של כמה מהאנשים פה, אפשר להתייחס ל 99.9% ממאמני העולם כמאמנים ראוים ש "לא נופלים ממרטינז/אלרדייז/מקארטי/מויס וכו'. לדעתי הוא גם לא נופל מפרגוסון ו ונגר!!!
    הרי תביאו איזה מאמן רחוב , שימו אותו במקום גרנט בפורטסמות', ובליגה תקבלו בדיוק את אותו אפקט.
    גביע זה יותר מזל משכל, במיוחד במקרה של פורטסמות'. אם היא הייתה עוברת מסע קסום (=להדיח הרבה קבוצות גדולות בדרך) ומגיעה לגמר, אז היה אפשר לזקוף משהו לזכות גרנט.
    מילוול וקארדיף מהצ'מיונשיפ הגיעו לגמר, אבל אותם התחת לא אימן, אז למי אכפת.

7. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

נתחיל מכך שלא הזכרתי את השם של מויס ובשביל להגיע ללבל של ונגר צריך לעבור הרבה מאוד, שלא נדבר על הסקוטי הותיק. ואני לא טוען את זה על פי ההגעה של פומפי העונה לגמר הגביע האנגלי, ההשוואה באה לאחר שאני רואה מה אותם מאמנים שהזכרתי עושים בקבוצותיהם, חלקם גם דוגלים במשחק מכוער (אלרדייס, פוליס), אצל גרנט לא תראה את זה, גם אם ישחק בונקר זה לא יהיה בצורה עקבית כל מחזור. אני לא אתיימר ואגיד שאם הוא היה עומד על הקווים במקומם הוא היה מפיק הרבה יותר, כי נביא אני לא, אך מגיע לו צ'אנס והפעם בתור מאמן עם קבלות ולא בעזרת קשרים נטו.

8. Jack Wilshere Member

סרג'יניו,

אתה צודק, אבל הדיון כאן הוא לא בשאלה האם הגעה לגמר הגביע האנגלי היא הצלחה (כמו שציינת, בגביע גם תרנגול עיוור יכול לתפוס גרגר), אלא בשאלה האם אברם הוא מאמן כדורגל ראוי לפרמייר-ליג ולצ'מפיונשיפ.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/4/10
  9. SeRgInHo Member

ואני טוען שמגיע גם לאוחנה, פרדי דוד, גיא לוזון וערן קוליק. אבל מה, אין להם את הקשרים שצריך עם זהבי...

מר ארסנל,

לדעתי - לא. הוא לא לרמה הזאת, ואם לא הקשרים המצוינים שלו, הוא גם היה עכשיו מאמן בליגת העל איזו בית"ר או מכבי חיפה.
    גם מבין הישראלי הוא לא הכי טוב. אז למה הם לא והוא כן?

יש פה זלזול בוטה בכמה מהמאמנים. אלרדייס הפך את בולטון לקבוצת פרמיירליג לגיטימית והוביל אותם לאירופה. פוליס עושה את אותו הדבר עם סטוק (קבוצת מרכז טבלה) עם אפס אמצעים. ברוס עשה עבודה נהדרת בוויגאן וג בסנדרלנד לדעתי הוא לא אמר את המילה האחרונה, למרות עונה לא טובה.
    את כל אלה להשוות לגרנט... פטתי.

נערך לאחרונה ב: ‏15/4/10
  10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראוי כמאמן, אולי כן. אבל אני לא מוכן לשכוח את הדרך שלו לשם. הדרך בה הוא מקבל את הג'ובים האלה היא מאוד רלוונטית. מהבחינה הזאת, הוא לא ראוי, ואוי לנו אם כל המינויים בכדורגל העולמי בכלל והאנגלי בפרט היו נראים כך.

תופעה כזו יש להקיא, לטובת הכדורגל. כי מחר, Toffeeman, אולי אתם תהיו הקבוצה הבאה שתירכש על ידי עשיר אידיוט וקל להשפעה, שישתכנע לפטר את מויס ולמנות במקומו מאמן בינלאומי מנוסה כדי שישחק כדורגל אטרקטיבי. מישהו בשם אברהם גרנט, שגם יוכל לדבר עם ביליאטלדינוב רוסית... ואולי מחרתיים זו תהיה מנצ'סטר יונייטד.

11. Jack Wilshere Member

סרג'יניו,

ההודעה שלך מוכיחה בדיוק את מה שאני טוען - רוב האנשים פשוט לא מסוגלים לעשות את ההפרדה בין היותו של אברם יחצ"ן לבין היותו איש מקצוע. איך הקשרים של אברם רלוונטיים לדיון שהתפתח כאן?

אני לא חושב שיש ויכוח כאן לגבי העובדה שלאיש יש קשרים ענפים, שהאיש הוא יחצ"ן טוב שיכול לגרום לציבור לחשוב שהוא הצליח מקום בו הכשלון זועק לשמיים, שהאיש יכול להתקדם בדרך-לא-דרך.

אבל כל אלו לא רלוונטיים לשאלה האם האיש הוא מאמן כדורגל ראוי בפרמיירליג ובצ'מפיונשיפ..

אמיר ע,

זכותך לא לשכוח את הדרך ולסבור שהדרך שבה הוא קיבל את המשרות היא רלוונטית, אבל אתה לא יכול לגרוע מהאיכויות של הבנאדם ולקחת את מה שיש לו..

12. SeRgInHo Member

שוב, מבחינתי גם גוטמן, קשטן, לוזון ואלישע לוי מאמנים ראוים בשביל פרמיירליג וצ'מפיונשיפ. תוכיח לי שאני טועה.

13. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

סרג'יניו, אוי נו באמת, למה אתה דוחף שמות שלא קשורים לנושא? מה הקשר שלהם לעניין? והגיע הזמן שתעבוד על פיצול האישיות שלך באייסוקר, אולי גם תרשום בקבוצת משתמש מתחת לסמל האישי "you'll never walk alone"? ככה בנוסף לאסטון וילה ומנצ'סטר יונייטד תהיה לך גם את ליברפול, מה רע? שלוש ציפורים במכה.

אמיר ע, יכול להיות, כל האופציות פתוחות, בעיתוי הנוכחי קשה לי לדמיין דבר כזה גם אם זה רק בתאוריה אך הכל אפשרי כמו שציינת. אני עדיין חושב שמקצועית הוא שווה קבוצת אמצע טבלה בפרמייר ליג, מקומות 10-14 ומטה, אחרי הכל הדיון כאן הוא על האם הוא ראוי להיות מאמן פרמייר ליג ותשובתי בעניין ידועה. מקווה בשבילו שהבוס הבא שימנה אותו כמאמן יעשה זאת בדרך פופולארית, נקרא לה ככה ולא מהדלת האחורית, ואולי כך הוא יתקן את הרושם השלילי שנוצר לו, למרות שגם אם זה יקרה לא נראה לי שהדעה עליו תשתנה.

14. Jack Wilshere Member

סרג'יניו,

יכול להיות שהם ראויים, אבל זה תיאורטי, כיוון שהם לא יקבלו משרת אימון בפרמייר-ליג. אברם נמצא שם (כן, בזכות הקשרים), ולכן הדיון לגביו מעשי.

או-קיי, לגיטימי לחשוב שהוא לא מתאים לרמה הזו. אני חושב שאברם הוא מאמן כדורגל טוב עם איכויות (והסברתי את עצמי).

אגב, גם כאן הכנסת את עניין הקשרים, וזה לא רלוונטי (אני כמובן מסכים שבלי הקשרים שלו הוא לא היה מקבל קבוצה בפרמייר-ליג, אבל כמו שאמרתי זה לא משליך על האיכויות שלו כמאמן).

אני לא מזלזל בהישגים של אלרדייס, פוליס ואחרים, למרות שאני לא סובל את הכדורגל שהם מטיפים לו (גם כשאני מביא בחשבון שלפעמים כדי לשרוד צריך לשחק כדורגל מגעיל).

15. SeRgInHo Member

יופי ליצן, תמשיך להתעסק בי במקום בנושא. אם אני כ"כ מרתק אותך אולי תשלח לי גם הודעה פרטית...

מר ארסנל,

לדעתי בשום קדנציה שלו באנגליה הוא לא הוכיח שהוא ראוי. בצ'לסי הוא נכשל וסיים עונה בלי תואר בפעם היחידה ב 5 השנים האחרונות.
    הירידה של פורטסנות' אומנם לא רשומה על שמו, אבל משהו מיוחד הוא לא עשה שם. שים את דחליל בעמדת האימון ותקבל את אותו אפקט.
    לגבי הגביע, אני בספק אם איזושהי קבוצה שפויה תמנה אותו על סמך הקמפיין הזה. הרי אם על "ההישג הכי גדול של צלסי בהסטוריה", ז"א על גמר האלופות, הוא היה צריך לחכות שנה וחצי בחוץ ו "לדחות הצעות אטקרטיביות", רק כדי לחזור לאותו תפקיד ולמקום היחיד שיש לו קשרים בממלכה, אז רק על סמך קמפיין הגביע מישהי תחתים אותו? אני בספק גדול מאד.