חומוס זה באמת לא אוכל. מורחים אותו על משהו, ואוכלים בדיוק אותו סיפור כמו עם חמאה. גיא, גם חומוס עם עם גרגרים/פול/ביצה, אתה הרי מורח את זה על משהו?
שוב, לא. חומוס יכול להיאכל כממרח, אני (ורבים אחרים שאני מכיר ומציפים מדי יום את אבו חסן ביפו) אוכלים צלחת חומוס מסבחה (כלומר, גרגרים בטחינה עם קצת חומוס מעליו) עם מזלג, כארוחה לכל דבר. לפני יומיים בדיוק אכלתי במסעדה (שמגישה גם בשר) חומוס עם גרגרים. ושבעתי. חומוס זה כן אוכל.
איזה שטויות,הישראלים הפכו את הקטניות הגאוניות האלה לממרח מעאפן עם הרבה טחינה {וחומרים משמרים}. משוואשה זאת הגירסה הגלילית של מנת המסבחה.בעצם זה משורש ב.ל.ב.ל.,כלומר מעורבב,מבולבל.בניגוד למסבחה שהיא המון גרגירים מבושלים על מחית גסה של גרגירים מבושלים,טחינה ושאר תיבולים כמו שום,לימון ושמן זית.המשוואשה זה שכל הגרגירים החמים מצופים במחית. אם לא חומוס,אז פול,כלומר מחלוטה. אגב בראנץ',עוד אפילו לא.יש מקום בעיר התחתית בחיפה,ליד ואדי סליב שקוראים לו אבו מרון.אם תוכלו שמה תבינו למה חומוס קליל ומתיישב בבטן כמו שצריך הוא ארוחת בוקר!
גיא, אני אתן לך להנות מהספק עד שיצא לי לבקר באחד המקומות שציינת. בכל זאת, אני מתקשה לראות סוג של חומוס אשר יכול להחשב לאוכל תקין.
אז תלך לאבו חסן ביפו, תזמין מנה וחצי של חומוס מסבחה, לפני זה אל תשכח לקחת כמה חתיכות בצל עם תערובת הלימון שלהם ותטבול להעשרת בלוטות הטעם לפני החומוס, ואחרי זה תגיע לגן עדן. רק תחנה קרוב. איתוראן אוהבים את המקום הזה.
מצטרף לדיעה שחומוס זה אוכל, אם עוד לא יצא למישהו לאכול חומוס שאפשר לאכול בכיף עם מזלג, כנראה שהוא לא נתקל בחומוס נורמלי עדיין. מישהו זוכר איך קוראים לחומוסיה הענתיקה הזאת שליד שוק מחנה יהודה בירושלים?
יפה יפה, אני רואה שעוד מכירים- אם אתם בחיפה ורוצים חומוס, "אבו מארון" זו חוויה לחוש הטעם ובניגוד לחומוסים אחרים, גם לקיבה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx (וגם קשה לי להאמין שיירו טילים על שכונה ערבית אז אין בעיה עם זה) יואב קבל ממני 5 נקודות. ותחזיר לי 4 על ביטויים כמו קטניות, מחית ומחלוטה.
בסופ"ש אכלתי במסעדת "bandy" באיזור התע"ש בקיסריה. זה בר-מסעדה עם אווירה נעימה. הזמנתי דניס ברוטב מרווה והיה מאוד טעים. כך גם הקינוח של השוקולד החם. המחירים במקום גבוהים.
אוהו, אם הזכירו פה את אבו-חסן, הרי שאני אתן את הצדדים הנוספים של מלחמת החומוס הבלתי נגמרת, ותאמינו לי שזה ויכוח שיכול להימשך שעות: הצפוניים, יש להם את סעיד בעכו, שזה לדעתי (ולמרות שאכלתי שם רק פעם אחת בחיי)- החומוס הטוב ביותר בארץ. ד"א- סגור בשבת (סעיד נותן צ'אנס בשבת למסעדות האחרות בעיר להתקיים, כי הוא כבר כזה מוסד) לאיזור ירושלים יש שניים שאני מכיר- חומוס אבו-גוש, שהוא ממש טוב (למרות שאני הייתי הולך על הלבנה שום-נענע שלהם!) וגם החומוס של המסעדה הלבנונית בעין-כרם, שאותו טחנתי בהרבה סופשי שבוע בירושלים. לת"א וגוש דן- אבו חסן. כל מילה מיותרת. וחומוס זה לא רק אוכל, זו תרבות! בתיאבון!