אוסטריה, התגעגעת לגרמניה?

הנושא בפורום 'פורום יורו 2008' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏30/5/08.

1. Rudess Member

מה שאמרתי הוא שקלוזה יודע להבקיע מצוין, הוא רק צריך את הפרטנר הנכון לצידו, והפרטנר הנכון לצידו זה פודולסקי ולא מריו גומז.

בעמדת הקשר הימני היה אפשר לשים את שוייני, היה אפשר לשים את בורובסקי, אך בוודאי שלא את פריץ. במונדיאל גרמניה הציגה את היכולת הכי טובה מבין כל הנבחרות ונשדדה על ידי איטליה בחצי הגמר. אין פה שום אשליות אצלי, אני יודע מה גרמניה שווה ומבחינתי לפני הטורניר היא הייתה מועמדת לזכייה, וכל הישג אחר יהיה אכזבה כמובן.

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אה שיט כבר הכנסת את עצמך לאשליה, הגעתי מאוחר מידי. צפה לאכזבה גדולה כמו זו שהייתה באשליה היותר נוצצת ב 2006.

3. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אשמח לעבור איתך על כל הסגלים שיש כאן ביורו ולהראות לך כמה אתה טועה, למרות השטויות של סלע.
    להמן לא פחות טוב מרוב השוערים כאן. הוא לא בופון או קסיאס, או ואן דר סר, אבל לא נופל מהשוער הפורטוגלי, הצ'כי, הרוסי, הרומני, השוודי (שהשמיט את כל הבעיטות שבעטו לו הספרדים) ועוד כמה. מעבר לזה, הן בגרמניה והן בסגל יש שוערים יותר טובים מלהמן. אבל כמו שאמרתי, יוגי. הוא בחר לעלות עם להמן ולכן כל הבעיות של להמן הן באשמתו.

לאם המגן השמאלי אולי הטוב בעולם. הוא גם מגן ימני בין הטובים בעולם. ייאנסן למרות ששותים את דמו הוא מגן מצויין שסובל גם הוא מיוגי. אין לו קשר בצד שמאל שיעזור לו. העובדה היא שבאיירן שבה הוא משחק שברה שיא במינימום שערים לספיגה לעונה, כשהוא משחק בה. יוגי אמרנו? ארנה פרידריך ופריץ הם לא המגינים הימניים הכי טובים בעולם אבל הם בהחלט סולידיים מאוד, לא מכיר הרבה מגינים ימניים יותר טובים מהם בטורניר.

בלמים. אל תדבר איתי על טרי ופרדיננד. להזכיר לך הצמד המצויין הזה לא הצליח להעפיל ליורו. גם על קנאברו את תדבר כי הוא פצוע ולא משחק. מעבר לזה מרכז ההגנה האיטלקי לא הצטיין עד עכשיו. אז נכון שמצלדר לא כוכב, אבל מרטסקר בהחלט בלם טוב מאוד (ראו את זה אתמול) במיוחד כשיש לו עזרה מהבלם השני. לא אני הצבתי את מצלדר בסגל ובהרכב, יוגי עשה את זה. יוגי אמרנו? בכל מקרה הצמד שלנו (בטח עם ישחק בלם קצת יותר טוב ממה שמצלדר כרגע) הוא לא רע. אני רואה את שני הבלמים של קרואטיה, למשל, ומתפוצץ מצחוק. שני לצנים שבליגה הגרמנית פשוט עושים מהם צחוק כל שבת. בפורטוגל זה פפה שחצי אירופה צוחקת עליו בריאל וקרבאליו שגם הוא היה פצוע חצי עונה.

קשר שמאלי. יש לנו קשר שמאלי מהטובים שיש. לא רונאלדו אבל עם האיכויות המצויינות שלו. רק מה, יוגי (שוב הוא) מעדיף שהוא לא ישחק ובמקומו משחק פולדי. חלוץ מצויין עם קלוזה ביחד - קשר שמאלי בינוני ומטה.

קשר ימני. ממה שכתבת, נראה לי שאתה לא עוקב מספיק אחרי הליגה הגרמנית. בורבסקי, מאז חזר מהפציעה, היה השחקן הכי טוב בברמן ואחד הגורמים לזה שהיא הצליחה לבסוף לסיים במקום השני ולא השלישי. במקומו משחק פריץ. שמה לעשות הוא לא קשר. הוא משחק באותה הקבוצה כמו בורבסקי, אבל מגן, וכך שיחק כל העונה. לכן, גם הוא בינוני ומטה. מי אחראי לזה שהוא משחק ולא בורבסקי? יפה. יוגי.

באלאק - מהמצטיינים של צ'לסי ושל הקבוצות בהן הוא משחק. אבל, את זה הוא עושה כקשר מרכזי או קשר 50/50. בנבחרת, משום מה, הוא משחק (מעניין בהוראתו של מי) כקשר אחורי. אין לו מה לחפש שם. עוד שחקן מצויין שמשחק שלא בתפקיד שלו ושם הוא פחות טוב.

פרינגס - מהקשרים האחוריים היותר טובים שיש. גם כשמשתמשים בו נכון. למרות מה שסלע כתב, גם הוא, כמו בורבסקי היה מהיותר טובים בברמן מאז חזר מהפציעה שלו וגם לו חלק חשוב בזה שברמן סיימה שניה. אבל, הוא צריך לשחק או כשליידו קשר אחורי נוסף אמיתי או שני קשרים בצדדים. במקרה שלנו, לידו משחק קשר אחורי שהוא ממש לא קשר אחורי ושני קשרים בצדדים שהם ממש לא קשרים ולא יודעים לעשות את ההגנה של קשרים (מספיק שתראה לאן פודולסקי רץ כשהוא צריך להגן, כדי להבין). ולכן הוא נאלץ לבדו להחזיק את הקישור. ברמות האלו מול המערכים שמעלים המאמנים האחרים זה לא ילך.

קלוזה ופודולסקי ביחד כחלוצים הם מהצמדים היותר טובים שיש. ראינו את זה כבר במונדיאל. בטח יותר טובים מנונו גומש או טונצ'אי או אנלקה ועוד. קלוזה וגומז מפריעים אחד לשני. מי מתעלם מזה ומתעקש לשחק עם גומז וקלוזה? יוגי.

ובנוסף, המערך בו משחקים בקישור (לב הקבוצה) שני שחקנים שהם לא קשרים ועוד קשר אחד שלא בתפקיד הרגיל שלו, הורג את הקבוצה, הן בהתקפה - אי אפשר להחזיק כדור והן בהגנה, אין מי שיעשה הגנה נכונה של קשרים.

ואם תרצה אני מוכן גם להסביר לך על המחליפים שלנו.
    בקיצור, אני לא חושב שהשוואתית ומבחינה כוללת (אם משתמשים בכלים נכון) יש נבחרות הרבה יותר טובות מאיתנו. בספרד, למשל ההגנה ממש לא ברמות הגבוהות, בצרפת, הקישור והמגינים הם סתמיים - שלא לדבר על החלוצים (לא לחינם רק שער אחד בשני המשחקים), בהולנד קשר אחורי אחד שהוא הבדיחה של המבורג (אבל המאמן שם יודע לשחקם עם שני קשרים אחוריים ושני קשרים קדמיים - דבר שגם אצלנו אפשר עם רולפס/ג'ונס (שמשום מה לא זומן) ופרינגס מאחור ובאלאק ושוויני מקדימה) וגם בלמים ומגינים לא מהשורה הראשונה. בפורטוגל שוער סתמי, חלוץ סתמי, בלמים לא משהו ומשחק שבנוי בעיקר על שניים מצויינים עם מאמן גאון שיודע להסתיר את כל החולשות. טורקיה, רומניה, רוסיה/שוודיה בטח לא יותר טובים מאיתנו קרואטיה עם שני בלמים ליצנים (כמו שאמרתי) קשר אחורי שבאיירן זרקו כבר לפני 4 שנים כי כבר אז הוא היה סתמי וזקן, שוער סביר ולא יותר ומגינים לא מי יודע מה.

4. Rudess Member

אתה כל כך צודק נדב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

5. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואם מותר לי להוסיף עוד משהו על הקישור האחורי, אז הנה אני קורא שאיזה מאמן אחד, ליצן, מתחיל שאין לו מושג מכלום (רק ידע לשלם את מה ששילמנו על ריברי על שחקן שהיה אחד הגורמים בהצלחה המצויינת של הקבוצה שלו העונה) רוצה את ג'רמיין ג'ונס לקבוצה שלו. אבל מה, יוגי שלנו העדיף להביא את אודנוקור ונוייביל ולא את ג'ונס. שוב, שחקנים מצויינים (שעל הכוונת של אחד המאמנים הטובים בעולם) אבל מאמן שמשום מה לא מנצל אותם ולא הזמין אותו לסגל. שלא לדבר על אי זימונו של המגן הימני הכי טוב העונה בגרמניה. כריסטיאן לל.

6. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

נדב, גם אתה הכנסת את עצמך להאשליה.. בורובסקי פתאום טוב אחרי שנתיים שחורות (ואל תספר לי שהוא חזר לעצמו, הוא היה סביר מאז החזרה). אני לא משווה את להמאן לשאר השוערים ואני לא משווה אף שחקן לשחקנים אחרים בנבחרות השונות, אני מסתכל על מה שיש בנבחרת שלי. להאמן גם לדבריך נדב הוא שוער חלש, אחרי שנה ישיבה על הספסל. בכל מקרה הוא כרגע בסדר, כאן אין שום אסון.
    למעט לאם כולם נותנים יכולת לא טובה (אולי גם מרטסקר לפרקים).

אז מה ככה, הולכים לאסוף שוב גביע אה?

7. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אמרתי שלהמן חלש. אמרתי שיש טובים ממנו בגרמניה ובסגל. לעומת שער השוערים ביורו הוא סביר.

וידידי היקר, אתה לא יכול להתעלם משאר הנבחרות, מהסגלים שלהם ומהצרות שלהם ולהגיד מה אכפת לי מהם. אתה צריך להשוות את מה שיש לך לאחרים כי נגדם אתה מתמודד. יש לנו סגל שלא נופל משאר הסגלים (וטוב מרובם) ורק מאמן שלא יודע (כנראה) למצות את מה שיש לו בסגל. אם הוא היה משתמש בכלים שלו בצורה נכונה אנחנו אחת המועמדות הבכירות לזכיה. טיול זה אף פעם לא יהיה. גם הסגלים הנוצצים של כל האלופות מעולם לא טיילו.

8. FC_Bayern Member

מסכים עם כל מילה נדב.

כל עוד גרמניה תמשיך לנצח 1-0, עם משחק יעיל והגנה טובה, אני מאושר. יכול להיות אפילו, למרבה ההפתעה, שנגד פורטוגל הנבחרת תשחק הרבה יותר טוב. כל משחק הוא משחק חדש, ואירועים שונים. לעולם לא נוכל לדעת מי תזכה בגביע, גם אם יאספו את כוכבי אירופה ויאגדו אותם לנבחרת אחת.

9. Lahmagik Member

:aa1: בקנבאואר: "ביכולת כזו אין סיכוי מול רונאלדו והחברים"

10. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

שוער :

יינס להאמן - אולי בפעם הראשונה בטורניר שראינו את השקט שלו ואת הביטחון שנלקח ממנו נגד קרואטיה ופולין. היום הוא לא היה צריך להתמודד עם חלוצים מסוכנים, או סיכונים בכלליות, אך השתלט על הרחבה באופן יפה ולא עשה טעויות. יתרון ברור בכל כדורי הגובה אשר הגיעו לידו, הצליח להשתלט עליהם.

הגנה :

ארנה פרידריך - עשה עבודת הגנה נהדרת, נאלץ לשמור על הכישרון האוסטרי אומיט קורקמז והתרכז בעבודת ההגנה, לא הצטרף להתקפות הנבחרות ונשאר למטה על מנת לעמוד על המשמר. כאשר הגיח מאחור וניסה להרים כדורים אל הרחבה נכשל בניסונות, חייב להשתפר בהרמת כדורים אל הרחבה.

פר מרטסהאקר - עבודת הגנה טובה, למרות הטעות שעשה עם הופר מאוסטריה הציל כמה כדורים כאשר שמר על אדון יורגן סוימאל כאשר כמעט נגח את הכדור אל תוך השער אך פר היה שם על מנת למנוע ספיגת שער לחובת הנברת. בסה''כ משחק הגנה טוב וקשוח.

כריסטוף מטצלדר - כמו מרסטהאקר עשה עבודה טובה בהגנה, מנע ניסיון הבקעה של הופר. שיפור גדול במשחק ההגנה שלו, אך זאת הייתה בסה''כ אוסטריה, נגד פורטוגל העבודה תהיה קשה יותר והוא יצטרך לעשות עבודה הרבה יותר קשוחה ממה שעשה אתמול ובשלב הבתים בכלל.

פיליפ להאם - קטן קטן אך שחקן גדול. עשה צרות לחלק האחורי של האוסטרים כאשר עלה אל חלק המגרש של האוסטרים. למרות חיסרון ברור של קשר אשר משתף פעולה עימו בחלק האחורי של המגרש, השתלט בצורה יפה וטובה על התרגילים של האוסטרים והחדירה שלו אל מרכז השדא מהאגף היה נהדר. איש המשחק.

קישור :

לוקאס פודולסקי - סיכן את השער מספר פעמיים, אך הוא לא קשר. חייב לשחק במקומו הטבעי אשר משם יכול לעשות הרבה יותר בעיות להגנת היריבה. בעיה מרכזית במשחק שלו, משאיר חור עצום בין הקישור להגנה כאשר את עבודת ההגנה הוא לא יודע לעשות טוב. חייב לשחק כחלוץ.

מיכאל באלאק - שער מרהיב, מדהים ומרגש, חוץ מזה לא משחק גדול של מיכאל. הצטרף היום יותר להתקפות והשאיר את עבודת ההגנה לטורסטן פרינגס. חייב לנסות יותר את הבעיטה מרחוק. אי דיוק המסירות עדיין קימות, חובה להשתפר נגד פורטוגל על מנת להעפיל לחצי הגמר. בסה''כ סביר.

טורסטן פרינגס - האיש בא לעבוד. יכולות הגנה מרשימות, השאיר את ההתקפות יותר למיכאל באלאק והתמקד בהגנה. נלחם על כל כדור ולא עשה חיים קלים לקישור האוסטרי וכמו גם לחוד האוסטרי. כמו באלאק, עליו לנסות לבעוט יותר לשער כי בעיטה מטווח ארוך יש לו והיא גם מסוכנת וחזקה.

קלמנס פריץ - התמקד בעיקר בעבודת הגנה על הקו יחד עם פרידריך כאשר אומיט קורקמז הזריז גרם לו להישאר בחלק האחורי של המגרש ולא לעזור בחלק הקדמי. הוא לא קשר כמו פודולסקי, הוא מגן. הוא לא רגיל לעלות קדימה ולנסות לכבוש, המון מסירות לא מדויקות של קלמנס. משחק חלש מאוד.

חוד :

מריו גומז - כמו בשני המשחקים הקודמים הוא איכזב, הגיע למצב של שער בטוח והחמיץ מול שער ריק. מאכזב אך בטוח שהבחור יכול לתרום יותר אם נסתכל על העונות האחרונות של בשטוטגארט. סיכוי גדול שישב על הספסל ויחכה להזדמנות. חבל מאוד כי הוא סקורר אך הניסיון גרם לבעיה קטנה אצלו כנראה.

מירו קלוזה - חייב לשפר את הסיומת, שחקן מאוד חשוב עבור הנבחרת הגרמנית. יכולת הסיום שלו יכולה לגמור משחקים, הוא מסוגל וצריך לעשות זאת. כי גומז בחוד לא מפגין יכולת מספקת ועל קלוזה להתמודד עם מצבים ולסיים אותם.

נערך לאחרונה ב: ‏18/6/08
  11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

נערך לאחרונה ב: ‏18/6/08
  12. trush Member

באלאק ובורובסקי באמצע ,שוויני שמאל וטרוכו מימין
    זה עם הוא רוצה לשמור על הסגנון 4-4-2 (שאני לא אוהב בכלל )

מול פורטוגל צריך 4-5-1 .

13. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

תקופת המבחנים הורגת אותי, אבל גם הנבחרת הזאתי, אז כמה פידבקים קטנים ...

קודם כל, כבר היללתי ושיבחתי ואני אמשיך, גם אם הוא אוהד באיירן C-J אתה פשוט כ"כ שצודק שלא נותר לי להנהן בכל סוף משפט שלך.

עכשיו לנדב היקר שאוהב להיתפס לקלישאות ואוהב לנסות להרגיז אותי, כשאוהבים משהו קשה לכעוס עליו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    טוב חאלאס עם האידליה:
    בורובסקי: נדב, פה אני אולי יכול לנסות להבין את לאוו, אני מאמין שאם בורובסקי היה כשיר ובפורמה הוא היה בהרכב הראשון, אני לא חושב שלאוו עושה דווקא לי, לך ולאוהדי גרמניה ומרכיב את פריץ בהרכב. למרות זאת הפורמה הרעה של גומז לא מפריעה ללאוו להציב אותו זה הפעם השלישית בהרכב לעומת ההתעלמות מבורובסקי או מטרוכובסקי.

היצלספרגר - אומנם החשיבה מאחורי ההצבה שלו בהרכב נראת מתאימה, אבל כמו במקרה של גומז הבחור רודף אחרי הפורמה שלו, האם המהלך אפקטיבי?

מעבר לזה, הנבחרת נראת רע מאד, אני מצטער אם אני מכאיב כאן לאנשים, אבל הנבחרת הזאת בכושר הנוכחי עם החורים הרחבים בהגנה פשוט לא יכולה לחלום על כל דבר שמעבר לרבע הגמר מול פורטוגל.
    יואכים לאוו מיום ליום מאבד את הסימפטיה שלי, הוא מתחיל להזכיר לי ..
    EIN RUDI VOELLER, WIR HABEN EIN RUDI VOELER ...

ולמרות זאת אני מקווה שאני אתבדה, בנתיים זה פשוט לא זה.

14. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

בורובסקי של סוף העונה לא שווה יותר מידי, אבל במצב הנוכחי בלי פרינגס אולי הוא הופך במצב מסויים להיות אופציה (אולי, הוא די חלש למרות הכל).

15. nfcb משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזוב, לירן, עזוב סלע. אם הם כל כך גרועים אז הוא (יוגי) אפילו יותר טיפש ממה שאנחנו חושבים. בשביל מה הוא הזמין אותם?
    פריץ לא מתאים לקישור ולא יעזור לאף אחד שום דבר. 4 משחקים הוא שיחק שם והוא היה חלש בכולם, חוץ ממחצית אחת נגד האריות מפולין. תארו לכם שווארנייש או דניאל יינסן הם שמשחקים כקשרים ימניים בברמן ולא פריץ (למרות שיש להם מגן לא רע בכלל - שחקן נבחרת גרמניה לשעבר לשחק במקומו ולהסיט אותו קדימה). מעניין שאיך שבורבסקי חזר מהפציעה הוא עלה לשחק בהרכב בתור קשר ימני וגם היה טוב ולא פריץ שהמשיך לשחק מגן.