אוף טופיק

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏22/10/04.

1. uri מנהלים

אגב, אם אנחנו כבר מנהלים את הדיון הזה, מישהו יכול לומר לי למה באמת אני צריך ללכת עוד כמה מאות מטרים לסופר כדי לקנות בירה... כלומר, מה יש היום ש...
    (רק מהר כי מתחיל המשחק של אינטר)

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/8/08
  2. T0XiN Member

חורבן בית המקדש,צום תשעה באב

3. spurs229 Member

ט' באב, יום חורבן ביהמ"ק השני בשנת 70 ואחד מימי המלחמה בירושלים ב-586 לפנה"ס (לפי המסורת זה גם היום בו נחרב הבית הראשון אבל זה כנראה לא מדוייק, כמו רוב המסורת).

4. uri מנהלים

יא אללה. לפני כמה מאות שנים הרסו איזה בניין אז אסור לאכול היום ולקנות בירה...

5. A. Arshavin Member

זאת הבעיה של הנוער לדעתי....חשוב שנדע את המסורת והמורשת שלנו, בעיקר עם כמונו.

6. פרנקו בארזי Member

"איזה בניין"... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

ד"א אני נגד הצום כי אני חושב שבמקום להתאבל על חורבן בית המקדש צריך לבנות אותו מחדש (למשל, שבכל שנה בתשעה באב במקום לצום ולנהוג מנהגי אבלות, שיארגנו הפגנה נגד המסגד בהר הבית. זה הרבה יותר יתרום לבניין בית המקדש מאשר לשבת ולהתאבל ולחכות שבית המקדש השלישי יצנח אלינו משמיים), אבל מאחר שאבא ואמא שלי צמים גם אני צם.

7. W.Rooney Member

אוריטוטי,

אתה מנסה להפגין את הסלידה שלך מהחוק במדינה, ותוך כדי כך מזלזל בדברים שאין לך מושג בהם (ואפילו לא התביישת להסתיר את העובדה הזו).

לא נוח לך, תתלונן, אבל אל תפגין זלזול בצורה כ"כ מכוערת.

8. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

זאת התוצאה של החינוך הסובייטי, אני לא מתפלא. לא שהחינוך הישראלי עדיף {יותר גרוע בהרבה}, אבל בברית המועצות לא היה חופש פולחן לכן המון יהודים לא ידעו מה זה להיות יהודים. לכן כועסים עליהם המהגרים הוותיקים יותר.

9. uri מנהלים

בהחלט! אני סולד לחוקים טיפשיים ואידיוטיים, אי רציונליים וחסרי כל אמת והגיון.

הסבר את עצמך, במה בדיוק אין לי מושג...

זה בדיוק מה שעשיתי בהודעות האחרונות שלי כאן, התלוננתי. זה מכוער לדעתך, לדעתי מה שעושים לי כאזרח במדינה הזו מכוער הרבה יותר.

10. uri מנהלים

או נו יואב. ראשית הגעתי לכאן בגיל נורא צעיר, כך שפרט לגן הילדים לא קיבלתי שום חינוך סובייטי. יהודי בתחת שלי. אני בן אדם, חיי את חיי בעולם של כולנו. חיי במדינת ישראל שאני אחד מאזרחיה וממלא את חובותי. אלוהים, בניינים מוזהבים, חתול שחור והשישי ה-13 זה שטויות שכל אחד רשאי להאמין בהם, אני רשאי לחיות את חיי בלי להאמין להמצאות האלו. זו זכותי כאזרח במדינה. אני מוחא על כך שאני לא מקבל את הזכות הזו. אין פה שום קשר, לחינוך סובייטי או ישראלי, אלא לכך שאני אדם רציונלי.

11. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורי וסרג'יניו - יכול להיות שבאמת מוגזם שנכפה עלבעלי הקיוסקים לסגור את העסק שלהם, אבל זה לא העניין. מפריע לי שאתם מאשימים רק את החוק, כשהעובדה שאתם נתקעתם עכשיו בלי בירה, נובעת גם מבעיה אצלכם. רוצים לזלזל? זכותכם. אבל אל תאשימו את החוק או את המדינה אם הזלזול שלכם, גורם לחוסר המודעות שלכם, שגורם למחסור בבירה שלכם. מדינה דפוקה? בהחלט. לשחק אותה ראש קטן ואז לבכות? לא מתאים.

12. T0XiN Member

לכל בוס,יש בוס.
    הבוס שלך במקרה הזה הוא אותו כח עליון בלתי מוסבר שעל פי היהדות מכונה "אלוהים".
    אתה יכול לבחור לא להאמין בו ואתה יכול לבחור כן להאמין בו.

אבל אתה חי במדינת ישראל שמנסה לשמור על הצביון היהודי שלה. היהודים הם הרוב פה והם לא מתכוונים ללכת בזמן הקרוב. מה שהופך אותך ל"מיעוט". לכן כל שעליך לעשות זה להקדיש שלושה ימים בשנה ולתת למדינה הזאת שמגנה עליך לבצע את הצום שלה בשקט.

נערך לאחרונה ב: ‏10/8/08
  13. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה? כדי להרוס את המסגד הזה, ואולי גם למוסלמים יהיה צום ב9 לאב?

14. Number 8 Member

"איזה בניין"... אלוהים ישמור.

15. xavi6 Member

טוקסין, רגע, בוא תסביר לי-מי מגן עלי? מגנים עלי חיילים, לא אנשי דת. דווקא הרבה מאנשי דת לא משרתים כי הדת לא מרשה להם. נכון נכון הרבה דתיים משרתים, אבל גם הרבה לא. אז אל תציג את זה כאילו הוא מזלזל באותם אנשים שמגנים אליו ובכל המדינה, הוא מזלזל במסורת הזאת לצום בגלל חורבן בית המקדש. לא יודע אם נאי מסכים או לא, אני אף פעם לא צם כי אינני מאמין בסיפורים האלה. אני גם לא משכנע אנשים, שיעשו מה שהם רוצים.

יש הרבה חילוניים ודווקא לדעתי הרוב הוא לא דתי, מהאנשים שאני מכיר-הרוב בכלל לא צם. לא יודע, אולי זה בגלל שרוב החברים שלי הם רוסים, סובייטים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx (שאגב הם דווקא מכבדים את הדת מאוד...)

בכל אופן-מי שרוצה לצום שיצום, מי שלא לא. אל תרצו לבן אדם שאומר מה שהוא חושב, ואל תסתמו לו את הפה. אני לא סותם את הפה לאותם אנשים שמרצים לי על הדת וכמה שהיא נפלאה ושהם מעבירים שטיפת מוח לחברים לשי בכל חור, שיגידו מה שהם רוצים, זאת זכותם-בידיור כמו שהזכות שלנו להגיד שלא בא לנו לצום בגלל שבניין נהרס. הרבה מדברים על הזלזול של האדם החילוני בדת, אבל אתם שוכחים דבר אחד-הדת אף פעם לא כיבדה את כולם, אותם אנשי דת אף פעם לא מכבדים אותי, אין שום סיבה שבעולם שאני אכבד מישהו שלא מכבד אותי, או משהו שאני לא מאמין בו ואני מוצא פה דברים גזעניים.

נ.ב
    טוקסין, לאוירטוטי, בידיוק כמו לי-אין בוס. גם לא אלוהים, למה? כי אנחנו לא מאמינים בו, הוא לא קיים מבחינתנו.

נערך לאחרונה ב: ‏10/8/08