http://www.youtube.com/watch?v=HXpYk7WGN5Y חואקין פיניקס נראה יותר הזוי בכל הופעה שלו. ה"ראיון" הזה הוא בידור במיטבו. להרים להנחתות למראיין כמו לטרמן זה... לא הדבר הכי חכם לעשות. לתשומת לבך, מר פיניקס.
לא רוצה לכתוב בפורום הישראלי כדי סתם לעורר פרובוקציות ולעצבן אנשים... אבל רק אני מתחיל לפתח שנאה עזה לנבחרת ישראל? תסתכלו למשל בדיון של נבחרת ישראל בעמודים הראשונים אחרי שכולם ראו את ההגרלה... "חייבים לעבור , אם לא נעבור זאת בושה", "יוון ושוויץ חלשות" ובלה בלה בלה... הלו, אתם כולה פאקינג נבחרת ישראל... זה הגיע למצב שאני שומע אנשים ברחוב (דווקא אנשים מבוגרים שאמורים להבין קצת כדורגל) שאומרים שאנחנו חייבים להוציא 6 נק' מיוון כי היא נבחרת חלשה... על סמך מה לעזאזל הם אומרים את זה?! על סמך זה שישראל מעצמת כדורגל? או שעל סמך זה שמאז מעוראות תרפ"ט ישראל לא ניצחה שום משחק חשוב?! זה פשוט מטריף אותי... אני רק יודע שאם יוון היום ינצחו לא יהיה בן אדם מאושר ממני במדינה הזאת.
אני חושב שאתה צודק ולא צודק, וכרגיל מגזים עם היציאות שלך וכ"כ לא מפתיע לראות את דגל יוון בחתימה שלך. סה"כ זה בהחלט בית שאם ישראל לא תעלה ממנו למונדיאל, אז הסיכוי היחיד שהנבחרת תגיע אליו יהיה דרך אירוח, שזה בערך שקול לעלייה מבית של איטליה, ספרד, אנגליה (הרי צריך לחלץ ממישהי נקודה), צרפת ופורטוגל. יוון ושוויץ לא חלשות, אבל הן החלשות ביותר מהדרג בו השתייכו. אנשים אומרים...בסדר נו, שימשיכו להגיד.אני מתערב איתך שאנשים האלה לא יודעים מי זה ואלון ברהמי ואלכסנדר פריי, וגם לא מי זה קראגוניס וחריסטאס. אני באופן אישי פשוט פיתחתי יחס כ"כ אדיש כלפי הנבחרת, ממש כאילו אני צופה נייטרלי. לא יזיז לי במאומה אם ישראל תוביל 0-3 ותפסיד, וגם לא יזיז לי אם היא תנצח 0-5. יותר חשוב לי מה עשו המילואים של יונייטד, בחיי.
אצלי כבר שלוש שנים יש את העדישות הזאת שלאט לאט הופכת לשנאה. מותר להגיד שזה הבית הכי קל שיכלנו לקבל. מותר להגיד שאם לא נעלה מהבית הזה אז גם עוד 100 שנה לא נעלה לשום מקום. אבל להגיד שיוון ושוויץ חלשות ושאנחנו טובים מהם? אני בטוח שאפילו ביוון ובשוויץ לא חגגו ככה כשהם קיבלו את ישראל בהגרלה, וגם אם כן, יש להם את הפריוולגיה הזאת (בכל זאת, שתי הנבחרות עשו דבר או שניים בטורנירים האחרונים). אבל אתה צודק, שיגידו. ככל שעולים יותר גבוה ככה הנפילה יותר כואבת (ומישהו חושב שזה לא מה שיהיה? אני מהמר על נקודה מתוך 6).
וכל שנותר לי זה שפוט לרחם עליכם שאין לכם טיפת קשר והזדהות לגאווה הלאומית כאשר התקווה מתנגן ברמת גן מול 40,000 צופים. ואל תבינו אותי לא נכון, אני לא מעריץ של נבחרת ישראל ואין ספק שהייתי רואה משחק של ריאל מדריד במידה והשניים היו משודרים במקביל, אבל להיות אדיש לנבחרת ישראל? לשנוא את נבחרת ישראל? עצוב.
אני מסכים עם ריאל מדריד. עצוב לי לראות את דגל יוון מתנוסס בחתימה שלך. למען השם וכריסטיאן דיילי, אין כאן שום קשר ליריבות(הרי נבחרת ישראל מייצגת את...מדינת ישראל). למה הדגל הזה בחתימה שלך? אתה באמת אוהד את יוון או שאתה פשוט כזה אנטיפת? מה כל כך חשוב לך לנפץ חלומות של ישראלים תמימים שלא זכו לראות את הנבחרת במונדיאל מעולם, או כאלו שראו רק פעם אחת ולא הספיק להם. אם אין שאיפות אז אפשר להפסיק לשחק כדורגל. אני חושב שהמילה "מתיוון" מתאימה במקרה הזה.
בועז, כנראה שלא הבנת אותי. יש הבדל בין לחלום, בין להיות אופטימיים לבין להשתחצן ולהגיד שחייבים להוציא לפחות 4 נק'... אפילו על אנגליה תפסו פה תחת (פחחחחח, לנצח בוומבלי), אז איך אפשר שלא לפתח שנאה כלפי הנבחרת העלובה הזאת? מוזר, אבל בכדורסל או בטניס לדוגמה, אני תמיד בעד החבר'ה שלנו. וגם כשהקבוצות הישראליות משחקות באירופה (פרט למכבי ת"א כדורסל) אני תמיד איתם. ולא, אני לא אוהד נבחר יוון, רק בשני המשחקים הקרובים אני איתם.
זה בושה וחרפה אם אתה כישראלי עם נבחרת יוון ב-2 המשחקים הקרובים, רק בגלל שחלק (אתה יודע מה, חלק גדול אפילו...) מן הישראלים מאמין ו"בטוח" שנעבור את היוונים ונעלה למונדיאל. אתה, בתור אחד שגדל בארץ, בטוח שמבין את האופי הישראלי, שלעיתים הוא אכן שחצן ויהיר, יחד עם זאת, אין זה אומר שדווקא בגלל האופי הזה (שגם אני לא מסכים איתו כלל וכלל) אתה צריך לאהוד את היריבה של הנבחרת הלאומית שלך, מול 45,000 אנשים (באיצטדיון) ועוד מיליונים אחרים- מהלאום שלך, מהדת שלך, ב-90 הדק' לאחר ניגון ההמנון הלאומי. זה פשוט גועלי, נבזה ולא מובן לי בכלל (וסלח לי שאני מתבטא כך...)
סרג'יניו, אני חושב שכל השחצנות שלנו("יוון ושוויץ חלשות") מגיעות מאמונה עצמית גבוהה ואהדה לנבחרת. מה רצית שיגידו? "לא יקרה כלום אם לא ניקח מהם נקודה"? מגעיל שאתה בעד יוון ועוד מתגאה בזה.
שוב, יש הבדל בין אמונה עצמית גבוהה לבין הצהרות שמבוססות פשוט על שום דבר... בכדורסל ובטניס הנבחרות שלנו עם הישגים גדולים בהרבה מהחבר'ה הפטתיים של הכדורגל, ועדיין לא שומעים מהם הצהרות דומות (פאק, אפילו במכבי ת"א כדורסל לא משתחצנים כך, אפילו הם יודעים את הגבולות של עצמם...). ובכלל, למען האמת טוב תעשה פיפ"א אם תפסול לגמרי את הבית הזה. הבית הכי אפור בתולדות המוקדמות.
גם ביוון מזלזלים בנו שאומרים שזה בושה אם לא יקחו מאיתנו 6 נקודות. חוץ מקרואטיה אני לא זוכר נבחרות מגיעות לכאן ודורסות אותנו ברמת גן. אז מספיק, זה טבעי לגמרי שהציפיות יהיו גדולות משתי הצדדים.
אתה יודע מה? מותר להם. יש להם על מה להתבסס. הם אלופי אירופה 2004, הם היו בשניים מתוך שלושה הטורנירים הגדולים האחרונים, ובמוקדמות 2008 הם דרסו כל דבר שזז. ברגע שישראל תגיע לחצי מהדברים הללו שיגידו את הדברים שהם אומרים עכשיו, אני לא יגיד כלום...
סורי אבל...למי אכפת מנבחרת ישראל? יותר מעניין אותי מה הנציגים של ברסה יעשו במשחקי הנבחרת שלהם. יש מישהו מברסה בישראל? יש שחקן יווני בברסה שבנבחרת? לא...שיצא תיקו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx