אתה אדם קטן. להשפיל בן אדם, כל בן אדם, בכל סיטואציה שהיא, זה לא פיתרון לכלום, זה כוחני, זה שחצני, זה מגעיל. אם מפריע לך שהם 'יתכננו את הפיגוע הבא', הפיתרון הוא להקשיח ולהאריך עונשי כליאה. אם זה שהם 'ילמדו על חשבוננו', צריך להגביל או לבטל את התכניות האלה בכלא. אבל להצטלם עם בני אדם כפותים זה מעשה משפיל שרק מחזק את השנאה בין שני הצדדים. ומי שלא רואה את זה כנראה לא מבין הרבה לגבי העולם הזה. וזה בכלל לא משנה מאיזה צד הוא, באיזו שפה הוא מדבר או באיזה חלק של גדר ההפרדה הוא נולד וגדל. באמת שזה לא.
ואתה בטח מכיר אותי שאתה קובע שלא היה מזיז לי אם היו עושים את זה לגלעד שליט. אתה לא מכיר אותי, לא מכיר את הדעות שלי, אז אל תסיק מסקנות של ילד בכיתה ג'. כבר אמרתי יותר מפעם, אני לא מרגיש שייכות לפלסטינים וגם לא לישראל. אני לא אהבתי את התמונות של החיילת המטומטמת שלא יודעת איזה נזק היא עשתה למדינה ואיזה קמפיין פרסומי יעשו על חשבונה הפלסטינים. קבוצה כמו שהטמבלים האלה פתחו מעוררת בי בחילה ורצון עז להקיא על אנשים מטומטמים ואטומים כמוהם. אז יופי, עדן אברג'יל מטומטמת וכבר גרמה נזק לישראל, למה להיות עוד יותר מטומטם ולהפיץ עוד תמונות מגעילות שמעליבות את הצד השני. למה אתה בטוח שהעצורים תכננו לעשות פיגוע? כאילו שאי אפשר לעצור בן אדם חף מפשע?. נניח שבאמת הם רצו לפגוע במדינה, האם להצטלם לידם זה מה שהחיילים צריכים לעשות? הם לא אמורים להשגיח עליהם שלא יברחו? הם לא אמורים לעשות משהו אחר? ועוד מתפלאים למה גלעד שליט נחטף.
בטח אתה תטיף לי על כפיות טובה ועל חיילים ששומרים עלי. אתה יודע בכלל מה עשיתי בשירות שלי? אתה יודע איך סיכנתי את החיים שלי בזמן שאתה עשית בגרויות, ומאוחר יותר יומיות? מה זה הדיבור הזה, כאילו עכשיו חזרת ממבצע של סיירת מטכ"ל באיראן? חוצפן. (שלא תבינו לא נכון - אני ממש לא שופט אנשים לפי השירות שלהם, אבל מה פתאום הוא מתחיל להרצות לי על "הבית הקטן והממוזג שלי"?) אין שום קשר בין השפלת עצירים והתעללות בהם לבין הגנה על המדינה. להתעלל בשבויים זה דבר מתועב ומגעיל בין אם זה גלעד שליט או שזה נער פלשתיני שזרק אבן על חיילים. זה אקט של אדם פחדן ושפל שגיבור על אנשים חסרי אונים. עוד מעט תגיד שאנחנו גם צריכים לשלוח מחבלים מתאבדים כמוהם להרוג אזרחים. הבן אדם נעצר, אין לך מושג על מה, אין לך מושג אם הוא אשם - אבל מגיע לו שיתעללו בו. ועוד אתה מתנהג בשיא הגזענות כלפי מהמדו ומתחיל לקבוע את הערכים שלו רק בגלל המוצא שלו. חתיכת אדיוט. עכשיו תסלח לי, אני חוזר לחדר הממוזג, אתה בטח תחזור למארב בשכם, אני לא אפריע לך.
אז צריך לקבל את זה? בגלל שאותם ערבים רואים וי או די(וכבר אמרתי את דעתי לגבי זה במקום אחר) זה לא קשור לכך שמחסים לאנשים את העיניים ומצתלמים איתם, זה מגעיל הם שם מסיבה מסויימת אבל לרוב זה רק תקיפת שוטר במקרה הכי גרוע האלה היותר חמורים לא תראה עם חיילות סוג ג'. יפי נפש תגיד לתחת שלי, ארה"ב שמה עלינו זין? אני מודע לזה פחות או יותר היא דואגת לאינטרסים שלה והיא בטח לא מוסרית כמו ישראל אבל זה לא אומר שצריך לשאוף להיות כמוהה, ארה"ב כמו רוסיה הם מפלצות ענק, לא ממש אכפת להם מה אחרים אומרים אליהם, אנחנו איזה נקודה קטנה במזרח התיכון מוקפי אויבים אנחנו חייבים את העזרה מהעולם(ולא לא אלוהים יבוא עם שרביט קסם ויציל את כולנו) גם אם זה בגלל דאגה לאינטרסים שלהם, אנחנו כן צריכים לשאוף להיות מוסריים ויחד עם זה להתאים אותנו למציאות, לא אכפת לי מי צודק לא צודק, אכפת לי מה נכון לא נכון לעשות ולהתעלל באסירים למול כול העולם שבינינו בלעדין אני מתקשה להאמין שנשרוד שבועיים זה לא מעשה חכם גם אם העולם צבוע מאוד הוא כל מה שיש לנו כרגע, ומה שהיא עשתה זה מגעיל, מטונף, מכוער, דוחה ופוגע בזכויות הבסיסיות של האדם שבסך הכל עשה פשע קטן ולא משהו גדול כמו רצח.
מה איכס, מה? זה שפתחו נגדה קבוצות זה איכס. אז מה אם היא הצטלמה עם פלסטינאים? זה צבא, אלו חוויות. אני לא מבין מה היא עשתה רע. זה עדיין לא כמו החיילת האמריקאית ההיא. xavi6\ירדן\שביט ( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx ) אני איתך הפעם.
היא הצטלמה עם פלנסטינאים שהעיינים שלהם מכוסות והם לא יודעים מה קורה איתם, זה הפרה של זכויות האדם. מה שכן אני גם איתך שלשביט/ירדן יש יותר מדי כינויים.
:aaarofl: אהבתי את "אלו חוויות". כן, להצטלם עם אנשים חסרי ישע, זאת חוויה מצה"ל. היא הצטלמה עם אנשים כפותים ועוד התייחסה בציניות רבה לעניין הזה. לא נכנס לוויכוח פוליטי אם "מגיע להם הם ערבושים" וכל החרטא הזאת, אבל בכל זאת זה מוציא שם רע (מאוד) לצה"ל. אני לא רואה תמונות של חיילים בפייסבוק מצטלמים ליד גופות או דברים כאלה. ברור שהמקרה של החיילת באמריקה יותר גרוע, זה לא אומר שזה מנחם. היא לא הייתה צריכה לעשות את זה - בגללה זכינו לעוד פרסום שלילי ברחבי העולם וכמובן כל מנהגי ערב תפסו על זה טרמפ.
אני חוזר ואומר שלא מדובר בהתעללות לדעתי - אבל כן מדובר בהשפלה. וכן מדובר בהתנהגות מכוערת ופחדנית. אני לא מבין את הצביעות הזאת. אם הייתם רואים תמונה של חמאסניק מחייך לצד גלעד שליט כפות - יש לכם ספק בכלל איזה תגובות היינו רואים כאן (ובצדק)? אבל כשזה בצד שלנו, אז זה בסדר, כי זה מגיע להם. יש לי חדשות לכולם - גלעד שליט הוא חייל בצה"ל, ומבחינת חמאס הוא אויב כמו שמישהו מהג'יהאד הוא אויב של ישראל. מבחינת חמאס זה לגיטימי לגמרי להתעלל בו כמו שצ'אבי6 רוצה להתעלל בעצורים פלשתינים. רובי פאולר - אתה מצליח לשבור שיאים הודעה אחר הודעה. עכשיו אני מבין שזאת חוויה לגיטימית של חיילת בצבא... פשוט לא להאמין המצב של הנוער בארץ. הייתם חושבים שעם, שהקים מדינה אחרי התנהגו אליו בצורה מחרידה ובלתי אנושית, יוכל לגלות הבנה לסבל של אחרים... אבל כנראה שהתאכזרות זה טבע האדם. צ'אבי6 - שמע, אני מתנצל על איך שדיברתי, ההודעה שלך ממש הרתיחה אותי (יש נושאים בודדים שמעצבנים אותי כיום - כדורגל, פוליטיקה ודת, אני עובד על זה), וזה לא היה בסדר. אבל זה לא משנה אם דיברת אלי או אל פויול, ההתנהגות שלך כלפי מהמדו היתה מגעילה לדעתי, וגם כל התפישה הזאת שצריך להתעלל באדם אחר, שעדיין לא נשפט, בעוד שהוא קשור... אני יכול להבין את זה שאתה כמו כולנו רוצה ברעת המחבלים, אבל אתה לוקח את זה הרבה, הרבה יותר מדי רחוק ולדעתי הגישה הבלתי אנושית הזאת היא מה שמסכנת אותנו הרבה יותר מ"יפי הנפש"... שוב סליחה על הדברים ויום טוב לכולם.
לא פחדני, לא מכוער ובטח שלא משפיל. בסך הכל מעשה סתמי וחסר חשיבות. למרות שהתפישה זהה, להשוות את היחס שהעצורים האלה מקבלים בבסיסי צה"ל לבין היחס שגלעד שליט מקבל בעזה זה טמטום מוחלט.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx ירדן אתה אדם קטן. אני לא מבין אנשים שחושבים שחושבים שזה בסדר מה שהיא עשתה, לא מצליח להבין מה הגאווה הגדולה בשטויות שהיא ואחרים עשו. זה מכוער בדיוק כמו אם זה היה ההפך או אם מדובר באמריקאים.
ברור שאין שום השוואה ואף אחד לא ניסה לערוך כזו. אני שואל אותך באמת, עם יד על הלב - אם זה היה גלעד שליט קשור לו עם עיניים מכוסות, וחמאסניק יושב ומחייך לידו - גם היית אומר שזה מעשה סתמי וחסר חשיבות? זה לא היה מזיז לך? ואם זה היית חלילה אתה - לא היית מרגיש מושפל, אפילו מעט?