אוף טופיק

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י ראול, ‏22/10/04.

1. Joel Gion Member

יש מצב גדול שזה היה צובט טיפה בלב ומקומם, אבל אני מאמין שבהתחשב בשאר הדברים ההרבה יותר נוראיים שהשבויים שלנו נאלצים לעבור לא הייתי מקדיש לזה יותר מדי מחשבה. בטח שלא מתלהם שדווקא הפעולה הזאת היא "כוחניות משפילה והתעללות". וזה אגב נכון לשני הצדדים, למרות ששוב - התנאים שהם מקבלים אצלנו לא מזכירים אפילו לו בקצת את מה שעובר על גלעד שליט בחמש השנים האחרונות. הלוואי שהדבר הכי נורא שהוא היה נתקל בו בשבי היה מסתכם בחבורת חמאסניקים שמצטלמת איתו למזכרת.

אני לא מעודד את המעשה המטומטם של הפרחה הזאת ובטח שלא תומך בהתעללות באסירים בטחונים, כולה מסביר שזאת תופעה שכיחה יחסית בצבא ושאין מה להתרגש ממנה כל כך. יש דברים הרבה יותר נוראיים שקורים בצבא וגם אם הם לא קשורים ישירות לאויבים שלנו הם מחייבים התייחסות דחופה יותר מאשר תמונה שיצורה כלשהי העלתה לפייסבוק.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/8/10
  2. שלו Guest

כן זו חוויה לגיטימית של חיילת בצבא לכל יפי הנפש שפה. יש עוד אלפי חיילים שעשו דברים כאלה והעלו את התמונות שלהם בשביל לתמוך בחיילת שנעשה לה עוול. אל תתיפייפו לי עכשיו בסדר? כאילו שאם אתה הייתם באותו מצב הייתם אומרים "לא, מסכנים, למה שנצטלם איתם..." כשכל החברים שלכם מריצים צחוקים... אלה אנשים שניסו לפגוע במדינה ועל כך נעצרו אותם עוד מנסים להגן לי עליהם. תתביישו. אפשר לחשוב כבר מה היא עשתה... צילמו אותה יורקת עליהם או בועטת להם למטה.

נערך לאחרונה ב: ‏18/8/10
  3. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

גודסיין - מסכים איתך שלא מדובר בהתעללות ואמרתי זאת מספר פעמים. האמת, אני מסכים עם כמעט כל מה שאתה אומר. אולי אצלך הצביעות הזאת לא באה לידי ביטוי, אבל רוב האנשים במדינה היו משתגעים אם הם היו רואים מישהו מצטלם ככה עם אסיר שלנו... דבר שני זה שכמו שאתה אומר - זה לא רק היא מתנהגת ככה, יש עוד חיילים שעושים דברים כאלה ואתה מדבר כאילו זה נותן למקרים כאלה לגיטימציה - להיפך, זה צריך להדליק נורה אדומה אפילו יותר.

רובי פאולר - תאמין לי שאני יכול לנהל איתך דיון ארוך מאד על כל מה שרשמת אבל כבר יצא לי לנסות להתדיין איתך בנושא הדת וראינו מה קרה. אז תסלח לי על זה שאני מתעלם מההודעה שלך.

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל אתה לא חושב שזה קצת מטוטמטם מצידה להעלות תמונת של זה לאינטרנט? הרי לא חסרים אנשים שישתמשו בזה כנגד ישראל.
    והתמונות שהיא הצטלמה לא חמורות כמו עוד תמונות שחיילים אחרים צילמו ליד עצורים(תאמינו לי שיש לא מעט כאלו שצילמו) רק שהם לא מספיק טיפשים כדי להעלות את זה לפייסבוק והיא כן ואחר כך היא עוד מצדיקה את זה בטלוויזיה, מה הבעיה לומר עשיתי טעות?

5. שלו Guest

אתה יודע איך זה עם הפייסבוק... כל דבר מעלים לשם היום, אני לא חושב שהיא חשבה שזה יגיע ל BBC כשהיא העלתה אותם.

6. xavi6 Member

אתם קוראים לי אדם קטן, אם זה הופך אותי לאדם קטן-אני הכי קטן בעולם. אני מתנצל שאין לי רחמים וסנטימנטים לקהילה ואנשים שפועלים יום יום על מנת למחוק אותי. חייל שלנו שם סובל בצורה שאתם לא מסוגלים בכלל להבין, המעשים שלהם בישראלים הם פי 5 יותר חמורים, ואתם פותחים את הפה בגלל צילומים מהפלאפון. קופצים בראש על התעללות והשפלה, כאשר בכלא הם יוציאו תואר על חשבונכם. אין לי מה להגיד, באמת זה עובר כל גבול כמה ידרכו עליכם, ירקו אליכם, יכו אותכם, ואתם תגידו "תודה". אז תגידו תודה, תמשיכו להגיד תודה על כל פיצוץ שלהם, על כל פיגוע שלהם, על כל רציחה שלהם, על כל אסיר שהם יחטפו ויתעללו בו. כבר אמרתי לכם, הרוסים והגאורגים צוחקים, מאחוריהם ארה"ב והעיראקים. אנחנו המדינה הכי פראיירית והכי מתחשבת בעצורים שלה, את התנאים שהם מקבלים בבתי כלא פה, הם לא יקבלו באף בית כלא בעולם. אף בית כלא, בשום מדינה.

הפנייה שלי למהמדו, היא לדעתי מאוד במקום. הוא יקפוץ מכל דבר קטן (כמו תמונות..) נגד הערבים, אבל אם מחר ירצחו 5000 ילדים קטנים ע"י ערבי, הוא לא יניד עפעף. גם המשפט הזה "ועוד מתפלאים למה גלעד שליט נחטף" כזה מזלזל, כאילו הילד אשם שהוא הגן עלינו.

אני בטוח שנכנסים לכפרים האלה, ועוצרים את הערבים האלה באמצע הלילה לא כי הם גנבו בזוקה מהחנות ממול...

7. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

צ'אבי6 - מישהו אומר תודה למחבלים? תחשוב שניה בהיגיון, נראה לך שמישהו פה תומך בזה? למה סתם להתלהם?

אתה מדבר כאן מחוסר ידע. כל מה שנדרש כדי לעצור אדם בשטחים זו הוראה של השב"כ. זהו. אין לך מושג מי, מה, שום דבר אתה לא יודע. היו מספיק מקרים שחקרו את האנשים האלו, הגיעו למסקנה שהם לא עשו כלום ושיחררו אותם בחזרה, היו לא מעט מקרים גם של טעויות בזיהוי. כמובן שרוב האנשים שנעצרים הם באמת פושעים, אבל ככה זה גם במערכת האזרחית. אתה לא יכול לדעת מי אשם ומי לא.

ושוב אתה מתחיל בהרצאה על איך החיילים סובלים שם. לא קל ללוחמים בגדודים, אפילו די חרא שם, אבל לא צריך להפוך את זה לאיזה סיפור סבל בלתי אנושי ולמכור את התסריט להוליווד.

אולי גם ניתן לשוטרים לעשות כל מה שהם רוצים לכל אחד שנעצר במדינה הזאת? תחשוב, זה הרי הגיוני - מעצר בישראל נעשה רק אחרי שנאספו ראיות ושופט הוציא צו, ככה שיש סיכוי אפילו יותר טוב שהבן אדם פושע, אז אולי זה בסדר אם שוטרים יתעללו בעצורים?

הם מקבלים תנאים טובים בבית הכלא? אז זה ביזיון שלנו וצריך לטפל בזה. הפיתרון זה ממש לא שכל חייל יקח את החוק לידיים ויעשה מה שהוא רוצה. זה ממש לא תירוץ.

אני לא סניגור שלו, אבל יצא לי לקרוא לא מעט הודעות של מהמדו בנושאי פוליטיקה ודת, וכמעט תמיד הוא מציין כמה ששני הצדדים מתנהלים בטפשות והוא לא חוסך ביקורת גם מהפלשתינים. יש כאן לא מעט משתמשים שההודעות שלהם יותר קיצוניות משלו, ועליהם אתה לא מדבר. מעניין למה.

8. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מהאנשים האחרונים שיקפצו מכל דבר שנעשה נגד ערבים, כי פשוט לא כלכך אכפת לי. ואולי כבר תפסיק עם המסקנות שלך (אבל אם מחר ירצחו 5000 ילדים קטנים ע"י ערבי, הוא לא יניד עפעף), כבר אמרתי לך שאתה לא מכיר אותי ואת הדעות שלי .
    אותי הגעיל המעשה של עדן, אבל מה שעוד יותר הגעיל אותי זה הטמבלים שהקימו קבוצה כדי לתמוך בה.
    ולגבי המשפט, אני לא מזלזל בגלעד, הכוונה שלי היא שאם זה לגיטימי ומקובל שהחיילים יעבירו את זמנם בצבא בלהצטלם ליד אסירים במקום לעשות את העבודה שלהם, אז שלא יתפלאו שהפלסטינים מצליחים לחטוף חיילים.

9. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

מגעיל או לא, מוסרי או לא, דבילי או לא...זה לא משנה. אלו ויכוחים אידיאולוגים.

הדבר העיקרי שאפשר להסיק מהמעשים האלה, שישראל מפסידה מהחיילים שלה ולא מקבלת שירות טוב.

10. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

11. קרלס פויול5 Member

אהה אני בטוח שכל ערבי שעושה פשע רוצה שתימחק... בבקשה אני יודע אתה ימני אבל אל תהיה לי כהנא. וכן גלעד שליט סובל בכלא, מסכן הלוואי שהייתי יכול להתחלף איתו ולסבול במקומו, אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים לרדת לרמה של חמאס, היא הפרה כאן זכויות אדם, לא התעללה בהם אבל השפילה אותם ללא ידיעתם זה מגעיל ולא מוסרי, וזה מתאים לחמאס לא למדינת ישראל, אנחנו מדינה מפותחת אז צריך לנהוג כמו מדינה מפותחת. ושוב אנחנו באמת המדינה הכי פראיירית בעולם בתנאי בית כלא אבל הבני אדם לא רצחו אף אחד, שוב בסך הכי גדול הפגינו וזרקו אבנים על שוטרים, בטח לא מגיע להם להירקב בכלא ושיפרו להם את זכויות האדם, האנשים שהיא הצלטמה איתם הם לא מחבלים ואל תכליל את כולם, אם הם היו מחבלים שהייתה מצלטמת איתם בועטת בהם, מצידי מתעללת בהם, אבל הם לא. בקשר למה שאמרת למהמדו, איכס. אני מבין שאתה לא עוקב פה, אבל מהמדו הוא אחד האנשים הכי אובייקטיבים פה, הוא בטח שקופץ גם שעושים דברים לערבים ואני חושב שזה שהוא ערבי לא אומר שאתה יכול להכליל אותו בצורה מגעילה כ"כ.
    ומי אמר שתפסו אותם באמצע הלילה בכפרים, הם זרקו אבנים על מכונית, השחיטו איזה חנות יהודית ותפסו אותם הם יועברו לשם, בקיצור זה מגעיל מה שעדן אברג'יל עשתה ושארה"ב, רוסיה(ביום שנהיה כמו רוסיה אני בורח מהארץ), גאורגיה ועירק(כנ"ל כמו רוסיה) ימשיכו לצחוק, אנחנו מדינה נאורה.

12. ACBenb Member

אני מכין קליפ לחבר ליומולדת ואני צריך עזרה במציאת שיר.
    בפספוסים תמיד הייתה פינה כזאת שקראו לה "חידת עין הדג". זו פינה כזו שמראים מפורסם במטושטש כאילו דרך עין של דג, היה איזה שיר כזה ברקע (i'm changing... i'm changing)... איך קוראים לו? תודה לעוזרים זה ממש חשוב.

13. קרלס פויול5 Member

14. שלו Guest

למחוק.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/3/11
  15. קרלס פויול5 Member

איכס.בוא נהרוג את כל הערבים אחד אחד?איכס.

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/10