שוב אני לא יודע, אין לי את הידע הקרימינלי והכלכלי בשביל להעריך את מה שאתה שואל. אני "סומך" על המוחות המבריקים שמובילים את הארגונים האלה שימצאו את הדרך לעשות כסף על חשבון אוכלוסיות חלשות. אלכוהול מזיק בכמויות גדולות, כמעט כמו כל דבר. הרבה פחות מהרואין בלי ספק בכלל. הרואין לא אמור להיות חוקי בשום קונסטלציה שתציג. הויכוח הוא על מריחואנה, יש בעד ויש נגד. אלכוהול אמנם מזיק לא פחות, אבל הוא היה חלק מחיי כל אזרחי העולם לאורך כל ההיסטוריה, קשה מאוד להתעלם מזה.
Bensch, למדינה כן יש אינטרס שהאזרחים שלה יפסיקו לעשן. אני מדבר על הטווח הארוך - העישון הוא אחד מגורמי המחלות והמוות הגדולים ביותר בעולם המערבי כיום, וזה עולה למדינה טונות של כסף. כמו כן המעשנים גורמים לנזק לא קטן לסביבה, הם זורקים את הסיגריות שלהם בכל מקום אפשרי חוץ מאשר במקומות המיועדים לכך, וזה מזהם את האוויר וזה גם פוגע באנשים מסביב - עם כל הכבוד לחוק שלפיו אסור לעשן בפאבים ומועדונים וכו', ברוב עדיין מעשנים וכל מי שלא מעשן צריך לספוג את הזיהום והריח אליו. אני לא אומר שאלו כל הסיבות או אפילו הסיבות העיקריות להחלטה הזאת, אנחנו לא יכולים לדעת, אבל זה למי שזילזל באמירה שהמדינה רוצה שאנשים יפסיקו לעשן. זה כן אינטרס גדול מאד מבחינה כלכלית ואקולוגית. אגב, על ההעלאה האסטרונומית הזאת אם כבר לטווח הקצר המדינה אמורה דווקא להפסיד כסף - פחות סיגריות ימכרו ללא ספק והרבה יותר יקנו בשחור. אבל גם הרבה יפסיקו. אני אישית מכיר שניים שעוד בהעלאה הלפני אחרונה, בכלל כל הכסף שהם שילמו על העישון (אפילו שהם ירדו לנקסט), החליטו להפסיק. זה נכון שיש כפייה בהחלטה הזאת, ואני לא אוהב את זה. אבל מצד שני המעשנים גם הם גורמים נזק לסביבתם (לעצמם שיעשו מה שהם רוצים וזה לא עניינו של אף אחד אחר). בקיצור חבל שזה נעשה בצורה כוחנית שכזו אבל לדעתי זה יתחיל לעשות את העבודה, והלוואי שבאמת זה ידחוף הרבה מאנשי ה"אני חייב להפסיק לעשן" סוף סוף לעשות את זה כשהם יבינו כמה הם צריכים להוציא על סיגריות...
מהפאן הרפואי אולי זה 'יוריד' את הכסף שהמדינה משלמת על סרטן שנגרם כתוצאה מעישון וכו', אך מנגד פחות אנשים (לפי התיאוריה) יקנו - משמע, פחות רווחים ממיסים בסופו של דבר...
מרי* זה כמו חנוכה שמח... הפירוש של מרי זה שמח, כריסמס זה השם של החג, בלי קשר למרי. המסר הוא הוא בעיקר ההולדת של ישו.
הסיבה לכך שהולנד היא בירת הסמים האירופאית לא קשורה למדיניות הסמים שלה. הסיבה לכך שנמל רוטרדם הוא נמל הייבוא מספר 1 של סמים מדרום אמריקה, ובמיוחד מקולומביה. מרוטרדאם הסמים מגיעים לאמסטרדם, ומשם לכל אירופה. הסיבה שהם מפסיקים עם הלגליזציה(והממשלה ההולנדית מנסה לכפות את זה על עיריית אמסטרדם, כשהעירייה מתנגדת קשות לכך), היא שמדובר בממשלה שמרנית ויש בעייתיות עם הגבולות הפתוחים ונוצר מצב שתושבים מבלגיה וגרמניה מגיעים לדרום הולנד, רוכשים סמים בקופישופ ועם זה נכנסים חזרה למדינותיהם.
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/397500_10150505039923416_319615653415_8815484_1946703006_n.Xxx
אלון זה לא שם מוזר? אתה מתאר ילד בארה"ב קורא לבן שלו oak? או bear? לתת שמות מפגרים לילדים לא יעשה להם טוב, אבל שמות חדשים נוצרים ככה. אדולף שם נורמלי לכל דבר, אשכולית גם הגיוני אם יש תמר ורימון (ויש איזה אחד בשם אשכול, נבו...), השם אתרוג מתקשר אצלי לפחות בתור משהו יפה, סנאית יכול לתפוס כמו שיונית תפס, שיוויונה לא שונה מציונה או ישראלה ויש בו היגיון וגם זרובבל גם נראה לי בסדר- כל שם של גבר הופכים לאישה על ידי הוספת ה', פעם אחת נעשה הפוך וזה לא נורמלי? לשאר קשה לי למצוא הסבר, אבל אני מאמין שלהורים יש דברים יותר חשובים משגעונות רגעיים, זבולון או קיש נראים לכם שמות נורמליים יותר? או ישמעאל? חוקי שמות שהבנתי שיש בשבדיה ופורטוגל נראים לי כמו הדבר הכי לא הוגן והכי לא אפשרי שיש.
גם בישראל לא יתנו לך לקרוא לילד שלך בכל שם אם תגזים, וזה די מוצדק לדעתי. ההורים הללו אשכרה דופקים את החיים לילדים שלהם אחרי זה, מעניין אותי לדעת איך יתייחסו לילד בביתספר שקוראים לו אדולף או שולחנה או גוזל נשרים?!
ואיך יתייחסו לילד שקוראים לו סרגיי? או ניקיטה? או איתיופים ששם המשפחה שלהם זה טיגבה או תקלה? או שאם יקראו לילד בשם יששכר לא ימררו לו את החיים?
אתה יודע... לאדולף יש קונוטציה קצת שונה מאשר לניקיטה או יששכר... חוץ מזה מתי לאחרונה ראית ילד בשם יששכר? מה זאת הדוגמה המונפצת הזאת?!
רק אצלי האתר של אופירע נפרץ? הסעודים לא יודעים שהם מסייעים לנו בזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
נגיד שבצורה כלשהיא, הם השיגו פרטים איישים של אזרחים וזה עובר ליידים סעודיות... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx איך זה טוב לנו? http://dl.dropbox.com/u/6504736/Oriya/New%20folder%20%282%29/One.Xxx