https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10429318_10152832597572176_6558839812012361488_n.Xxx?oh=375032f6835964cff3aaf0bc8e5d3291&oe=54BC2CD4&__gda__=1421351857_84c34b2556d09ba1e5833477284419a7
אני לא מוצא את הדיון של הפירסומות, אז שיהיה כאן: מישהו חייב להפיק פרסומת נגד לפירסומת השקית המכוערת עם איבגי. משהו כמו איך עושים שקשוקה בדרך לבית: לוקחים שקית חומה, שמים בקבוק שמן, 3 קילו עגבניות, תבנית ביצים, ילו מלח, בצל ירוק ומטלטלים את זה כל הדרך הביתה.
אם נגעת כבר בנושא השקיות והסלים הקלים שהוחלט שהם יהוו אלטרנטיבה, רק אני חושב שזאת סתם שיטה חדשה שנצטרך להוציא כסף על קניית שקיות? הרי שקיות זה לא רק ללקיחת מוצרים בסופר בקניות הגדולות של פעם בשבוע. אם אני צריך שקיות לשים בבית עד שמצטבר זבל? אצלנו לפחות 3-4 כאלה הולכות ביום. מה עם שקית של חטיפים שאנחנו נניח נפגשים כמה חברים? מה אני אבוא עם סלקל? לא יודע, אולי המטרה הראשית היא כן לשמור על איכות הסביבה, אבל יש כאן עוד מספר דברים שהמניעים שלהם קצת תמוהים בעיניי.
שנים שאני לא משתמש בשקיות ניילון ולא נתקלתי בשום בעיה מהסגנון ששי תיאר וגם לא יצאה לי פעם אחת שקשוקה בדרך הבייתה מהסופר גם כשאני סוחב שתי שקיות בד מלאות + שישייה... גם לא הוציאו ממני כסף על קניית שקיות, מחליף את השקיות בד פעם בשנתיים-שלוש וגם זה בד"כ אחרי שאני מקבל כאלו (תמיד מחלקים איכשהו).
זה לא פיתוח התעשייה לקניית שקיות, אלא באמת שמירה על הסביבה. סופסוף עושים משהו נכון פה... ברוב המדינות שהייתי בהם המצב גם זהה. אין שום בעיה עם לקחת שקיות מבד לסופר מאשר גם לבזבז כסף על שקית וגם על הדרך לשמור על הסביבה. אם יקחו את זה צעד אחד קדימה ויעשו חוקים של מיון הזבל בבית לפי פח זבל עם שקיות זבל שונות לזכוכית, פלסטיק, אוכל ו'אחר' שכל אחד הולך לפח אחר בחוץ, זה יהיה עוד יותר טוב
האמת שאצלנו במושב דווקא יש ליד כל בית פח חום לפסולת רטובה והפח הירוק לפסולת הרגילה. כל משהו כמו 500 מטר יש פחים עם יעודים שונים כמו: סוללות, פלסטיק, זכוכית, קרטון וכו'. אני יודע שיש עוד מקומות בארץ שיש את העניין הזה.
וזה בדיוק הכיוון שאני לא אוהב, להסתובב עם שקיות ולמיין זבל. מבחינתי, זו חזרה מהקידמה המערבית לברית המועצות שבכל דבר אפשרי הפנתה לאזרח את הגב. אגב, יש לי ברכב שקיות בד ויש גם עגלה מתקפלת (למניעת שקשוקה). אבל אני לא ח"כ מנופח ולא מחייב את כולם לעשות כמוני.
האמת שאצלנו בבית יש גם במטבח פח אשפה חום לפסולת רטובה ופח רגיל לכל השאר. כשההורים שלי שולחים אותי לזרוק את הזבל בחוץ, אני לוקח את שתי השקיות ואומר לעצמי: "אוקי לא לשכוח. פסולת רטובה-חום, השקית השנייה-לפח הירוק". התוצאה? את שתי השקיות אני זורק לפח הירוק. לא מסוגל לצאת מההרגל של שנים הזה.
"מבחינתי, זו חזרה מהקידמה המערבית לברית המועצות שבכל דבר אפשרי הפנתה לאזרח את הגב. " אם יש משהו שבוא נודה באמת די פשוט שתוכל לעשות על מנת להגן על הכדור שאתה חי בו, למה שלא תעשה את זה? מה הקשר בכלל לממשלה שמפנה את הגב... ממש נחמד לראות גם שבארץ כמו ששי אמר שמים על זה דגש יותר ויותר ואכן יש פה ושם פחים לסוגים שונים של זבל. זה עדיין לא ממש מפותח, אבל הכיוון הוא נכון ומאמין שבעוד כמה שנים אני אפילו אודה לממשלה כשהם יעשו חוקים כמו באירופה שכולם חייבים לזרוק פלסטיק לפלסטיק אוכל-אוכל ,זכוכית ומתכת-זכוכית ומתחת ובטריות למקום מיוחד. נכון שזה לוקח זמן להתרגל, אבל ברגע שכולם מתרגלים ומוציאים את זה לפועל זה שינוי סביבתי חשוב מאד.