לא מצאתי איפה לשאול אז הגעתי לפה. אני עושה שיפוץ בבית וכחלק ממנו אני רוצה להזיז כמה נקודות חשמל ונקודות חיבור של יס בקיר, מישהו ידע כמה יכול לעלות דבר כזה? וגם קראתי שאפשר אפילו לעשות את זה בעצמך באמצעות כמה הברגות פשוטות, אני לא רוצה להתעסק יותר מדי בחשמל ובדברים שאני לא מבין בהם אבל אם זה כל כך פשוט אולי אפילו אעשה את זה בעצמי. בכל מקרה, כל מי שיוכל לשתף בכל פיסת מידע שיש לו בנושא יעזור מאוד, תודה רבה.
גדי לשבת: מכתב לשר התחבורה ישראל כץ בחייאת ישראל תשמע סיפור: ביום המריחואנה אשתקד (חולה על המילה הזאת) התנפלו עלי באישון לילה שני גיבורי ישראל לובשי כחולים והורו לי לתת להם שתן לטובת בדיקת מריחואנה. למקרה שלא ידעת ישראל, המריחואנה (ברוכה היא וברוך שמה) שוחה לה בשתן של הבן-אדם כחודש ימים... כלומר - אתה יכול לעשן היום ג'וינט ובעוד חודש (!!!) להיחשב כנוהג תחת השפעת סם... עכשיו אדון כץ, תקרא שוב את המשפט האחרון ותגיד לי שזה לא אחד הדברים הכי מטומטמים ששמעת בחיים. שער בנפשך ישראל, שה"ינשוף" לא היה קיים ושוטרים היו רשאים לשלול רישיון נהיגה של בן-אדם בגלל שחודש לפני כן הוא שתה בירה... זה כבר נשמע לך מספיק מטומטם? אז למה אלכוהול לא ומריחואנה כן? כי מריחואנה אסורה בחוק? שישפטו אותי על צריכת מריחואנה! מה לזה ולקביעה גורפת שבכל רגע נתון אני נחשב ל"נוהג תחת השפעת סם מסוכן"?! בחזרה לתקרית – שוטר לא רשאי לדרוש מנהג לעשות בדיקת שתן אלא אם כן היה לו חשד סביר שהנהג נמצא תחת השפעת סם באותו הרגע. כיוון שהייתי סחי לחלוטין (אוי לבושה) עמדתי על זכותי שלא לעשות את הבדיקה. בדיון בבית המשפט הצגתי את הוידאו של ההתרחשות והשופט שאל את השוטר למה הוא כתב בדוח שהדיבור שלי היה איטי ומבולבל, שעה שרואים ושומעים בבירור שאני צלול לחלוטין... השוטר הגאון ענה: "ברגע שהחשוד קלט שהוא הסתבך הוא עשה את עצמו צלול". עכשיו אדון כץ, תקרא שוב את המשפט האחרון ותגיד לי שזה לא אחד הדברים הכי מטומטמים ששמעת בחיים. למרות שהשוטרים שהעידו נגדי במשפט נתנו הופעה של שמשון ויובב ביום רע, ביהמ"ש העדיף שלא להסתכן בפסיקה אמיצה ושלל לי את רישיון הנהיגה לשנתיים (!!!) ואני משוכנע שאין צורך להסביר לך את המשמעויות הכלכליות, החירותיות והנפשיות המשתמעות מכך. וואלה ישראל, בגלל השלילה הזאת הגעתי רק ליום האחרון של הדוף! ישראל בחייאת ישראל, יש כאן חוק שלא עומד בשום קנה מידה חוקתי - חוק שפוגע בזכויות יסוד בסיסיות של האזרח, בכבוד האדם וחירותו, יש פה בתי משפט שהצדק בכלל לא מעניין אותם ויש כאן התנהלות משטרתית פושעת שרומסת את זכויות האזרח. סוגיית המטופלים במריחואנה רפואית בישראל מטופלים כיום יותר מ-20 אלף איש במריחואנה רפואית. מדובר באנשים שרופאים מצאו שמריחואנה היא הפתרון הטוב ביותר להקלה על כאביהם והם צורכים אותה כתרופה לכל דבר. המשמעות התעבורתית של הטיפול הזה היא שהאנשים האלה לא יכולים לנהוג אף פעם... עכשיו אדון כץ, תקרא שוב את המשפט האחרון ותגיד לי שזה לא אחד הדברים הכי מטומטמים ששמעת בחיים. לסיכום מר כץ היקר, בישראל יש בערך מיליון צרכני מריחואנה (לפי פרסומים זרים). המצב הקיים של החוק מציב מיליון אזרחים תחת איום קבוע על רישיון הנהיגה שלהם, רק בגלל שעדיין לא הצלחתם לפתח קנשוף (ינשוף שמודד קנביס). החוק הזה חסר היגיון לחלוטין ובסמכותך לשנות אותו! אני לא מבקש ממך לגליזציה (הפעם), אני פשוט מבקש שתפסיק את הטמטום הזה. ובחייאת ישראל... תחזיר לי את הרישיון-נהיגה, אם לא בשבילי אז בשביל פיאט אונו אחת עגונה.
שאלת קיטבג אולי, האם זה משנה הנפח שאותו קונים בעת קניית פלייסטיישן או אקס בוקס? והאם למישהו יש המלצה על חנות עם מחיר טוב לאקס בוקס עם קינקט?
@Nesta, לגבי שאלת הקיטבג, זה בעיקר תלוי בך ובכמה משחקים אתה קונה/משאיל לאורך שנה. אני כבר במשך שנים לא קונה יותר ממשחק או שניים בשנה לפלייסטיישן, בדר״כ משחקי ספורט שמתעדכנים כל הזמן ותמיד כיף לשחק בהם מול חברים לאורך שנה שלמה. אם אתה דומה לי בעניין הזה אין שום סיבה לקנות נפח מפוצץ. סתם עולה לך עוד (הרבה) כסף. לגבי השאלה השנייה, אין לי מושג - אני לא מבין באקס בוקס.
זה תלוי, אם אתה פורץ את האקסבוקס לדוגמא אז אתה צריך זיכרון בשביל להתקין את המשחקים על הכונן הקשיח. הכל תלוי בשביל מה אתה צריך את הקונסולה, אם אתה משחק משחקי ספורט עם חבר ופחות מולטיפלייר וקרירה לבד אז עדיף לא להשקיע אבל אם הפוך אז כן כדאי להשקיע. לגבי מקום לקנות, תבדוק בזאפ השוואת מחירים הכי טוב. ממליץ לך לא לקנות את הקינקט אלא אם כן זה מיועד גם לילדים מתחת לגיל 14 , זה נמאס מהר ומתאים יותר לילדים.
בכל הנוגע לקונסולות מהדור הקודם אקסבוקס הוא טוב בהרבה אם בכוונתך לפרוץ את המכשיר (ויש אפילו פריצה שמאפשרת לשחק ברשת ללא בעיה). בדור החדש אין הבדל מהותי כרגע, כאשר לטעמי לאקסבוקס יש בקר נוח יותר, אבל זה תלוי באדם.
אני מעדיף את האקס בוקס דווקא. שוב השאלה מה המטרה שלך. בדור הקודם אקס בוקס לוקח בגדול בגלל הפריצה ובדור החדש אין הבדל כי אי אפשר לפרוץ את שניהם ובכל מקרה תשלם על משחקים.
בדור הקודם האקסבוקס היה עדיף מבחינתי בגלל הבקר שהיה יותר נוח, עם פריצות ועניינים כאלה הפסקתי להתעסק בערך ב-2011 כבר. עכשיו דווקא PS4 הוא עם בקר יותר נוח מבין השניים בדור הזה, זו גם אחת הסיבות שקניתי את ה-PS4 .
אני כרגע בסלקום ולא מרוצה. אני כעת מתלבט בין העסקה עם 012 של דקות ללא הגבלה עם גלישה של 4 ג'יגה או הוטמובייל עם דקות ללא הגבלה ו 6 גי'גה באותו המחיר (40 שקלים לחודש) יש חסרונות בולטים לאחת החברות שאתם ממליצים לי ללכת על אחת ספציפית לעומת השנייה? (ההצעה של הוט מן הסתם יותר אטרקטיבית)
לא יודע כמה אינטרנט אתה מנצל בחודש, אבל שתדע שבלפאפון יש הצעה של 69 לשנה עם 8 ג'יגה. נכון זה 30 שקל יותר, אבל זה יותר ג'יגה וגם את כל היתרונות הברורים של פלאפון לעומת החברות האחרות. מבחינת ההצעה שלך אני אישית הייתי הולך על הוט מובייל. לא מכיר חסרון אצלה שיגרום לך לקחת חבילה באותו מחיר אך פחות ג'יגה אצל המתחרה. אגב שתדעו כולם שכל אחד יכול לעבור לתכנית הזו של ה69 בפלאפון עם 8 ג'יגה, גם לקוחות קיימים, דרך אתר האינטרנט.
ל 012 יש גם כן 8 ג'יגה גלישה ב 49 שקל לשנתיים, ככה שההצעה של פלאפון לא כזאת אטרקטיבית. כרגע יש לי בחבילה 5 גי'גה ואני לא מגיע לניצול שלה, אבל אם מציעים 4 ומציעים 6 באותו המחיר, אז אני אקח את ה 6 מן הסתם. ולא רואה מה היתרונות הברורים כל כך של פלאפון. הפריסת דור 4 שלה ברחבי הארץ היא הקטנה ביותר.
האינטרנט שלהם הוא הכי טוב בארץ BY FAR. וכמובן קליטה, מרכזי שירות, שירות לקוחות וכד' שאלה דברים שאנשים תמיד אומרים "האא...מי צריך את זה בכלל" ואז שבאמת צריכים מגלים שלשלם 39 זה נחמד ויפה אבל לך עכשיו תקבל שירות לקוחות מאתר אינטרנט ולא מנציג אנושי.. למרות גילי הצעיר, אני מה"דור הישן" בקטעים האלה עם חברות סלולר. אני עם פלאפון, שקלתי לעזוב לאחרונה, אבל אז גיליתי את החבילה של ה69 עם 8 ג'יגה ונכון שזה יקר - כך אני מעדיף. בנוסף, יש להם את האפליקציה Musix שקשה לי מאוד בלעדייה כי היא אפליקציה נהדרת. בכל מקרה, לגבי הסוגייה שלך, אני הייתי מעדיף את הוט מובייל.
האינטרנט שלהם היה הכי טוב בפער בדור 3. בדור 4 הוא כבר ממש לא הכי מהיר כי אין אף חברה שהתאחדה איתם (לאורנג' והוט מובייל שחולקות במשותף את דור 4 יש את רוחב הפס המלא). בכל מקרה, אני יכול להגיד לך שאכלתי חרא בחברות הוותיקות. וכן, אני דווקא מאלה שהיו בגישה שאני מעדיף בן אדם לדבר איתו ולא משהו וירטואלי אבל גם להוט מובייל יש סניפים עם נציגי שירות, ובכלל כשאתה רואה שב 012 סמייל אתה הולך קונה סים ב 30 שקל ביילו ותוך חצי שעה אתה מנוייד, לא רואה סיבה להשאר בחברה גדולה אם אתה מקבל אופציה טובה יותר.