⣿⣿⣿⣿⠀⠀⠸⠿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⠃⠀⣠⣾⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⡿⠃⠀⢰⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⠃⠀⠀⣾⣿⣿⣿⣿⣿⣦⠀⠈⠻⣿⣿⣿⣿ ⣿⠀⠀⠀⣿⣿⣿⠟⠉⠉⠉⢃⣤⠀⠈⢿⣿⣿ ⣿⠀⠀⠀⢸⣿⡟⠀⠀⠀⠀⢹⣿⣧⠀⠀⠙⣿ ⣿⡆⠀⠀⠈⠻⡅⠀⠀⠀⠀⣸⣿⠿⠇⠀ ⠀⢸ ⣿⣿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠔⠛⠁⠀⠀⠀⣠⣿ ⣿⣿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣴⣿⣿ ⣿⣿⠃⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣠⣾⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⡇Siiiuuuuuu ⣠⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⡇⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢰⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠘⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢹⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⠟⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢠⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⡟⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⣿⣿⣿⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣀⣤⣶⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣟⣿⣴⣢⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣴⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣷⡄⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣴⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣇⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⣼⣿⣿⣿⣿⣿⠋⠉⠉⠀⠀⠉⠉⠉⠛⠛⠿⠿⠿⠿⣿⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⢰⣿⣿⣿⣿⣿⣿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠹⡆⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⣸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡇⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⣿⣿⠟⢛⣿⠟⠉⠂⠀⢀⣀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢃⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⣀⣿⣶⣇⢘⡇⠀⠀⣠⣞⠛⣛⣛⣿⣷⣦⡀⠀⠀⣀⣤⣤⣶⣌⠀⠀⠀ ⠀⠀⢸⣿⠻⡄⠹⡿⠃⢀⠼⠛⠋⠹⣏⣙⡛⠿⢿⣄⠀⠸⡿⢿⣿⡤⡘⠀⠀⠀ ⠀⠀⠘⡇⡈⢣⠀⡿⠀⢸⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⡾⠀⠁⠀⠒⠛⠁⣇⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠱⡋⣸⣄⣷⠂⠈⡆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠸⣼⠇⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣷⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠈⠻⣾⠊⠀⢀⢹⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣼⣽⣶⣤⣀⡤⠀⠀⠀⡿⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢁⠠⠀⠀⠏⠀⠀⡀⠀⠀⠀⠈⠉⠉⠉⠀⠀⠀⠀⢰⠁⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢸⠀⠡⠀⡆⠀⠀⣴⠀⠀⢀⡤⠶⠶⠶⠶⢦⠀⠀⡇⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠀⢄⢀⣷⡀⣸⣿⡆⠀⠀⠁⠶⣤⢤⠔⠂⢀⢰⠃⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡆⠈⠻⣶⣿⣿⣿⣿⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢠⡧⠃⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡇⠀⠀⠀⡝⢿⣿⣿⣿⣶⣤⣀⠀⣀⡠⠃⠇⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡇⢀⠃⡀⢳⠈⠉⠻⣿⣿⣿⣿⠟⠉⠀⠀⢀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⢀⡸⠁⠀⡀⠙⠄⠳⢄⡠⠤⠟⠋⠁⠀⠀⠀⠀⢸⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⢠⡟⠁⠀⠀⣷⣄⣾⡒⠒⣿⣄⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠘⣧⣀⠀⠀⠀⠀ ⠀⢀⣠⣾⣿⣿⣄⠀⠀⠘⣿⣏⠙⠚⠛⠉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠐⣱⣿⣿⣷⣦⣀⠀ ⣴⣾⣿⣿⣿⣿⣿⣷⣶⡄⠹⣿⠂⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣀⣴⣾⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣷
תתרחק משיאומי, אין שם חיבור חוטי לאינטרנט, לא אהבתי את הממשק והוא היה איטי. הסטרימר של אפל טוב, מהיר, אבל השלט מחריד ושביר מאוד, להחליף אותו עולה 400 שח, גם הסטרימר עצמו יקר יחסית. יש סטרימר של mecol, אומרים שהוא מצויין, בינתיים הוא שוכב אצלי בארון שלושה חודשים, כשאחבר אותו אעדכן אותך.
אני דווקא חושב שהסטרימר של שיאומי (מי בוקס s) הוא אחלה. סוס עבודה. זול. אין כניסה של כבל רשת לחיבור חוטי - זה נכון. אבל יש כניסה של USB אז מה עושים? קונים כבל USB to Ethernet ופותרים את הבעיה... לא ביגי. ---------------------------------- כרוםקאסט 4k של גוגל גם נחשב סטרימר טוב מאוד. אתה יכול לקנות באמאזון אנגליה בסכום כספי קטן. Nvidia shield נחשב סטרימר ישן אבל טוב מאוד. חזק מאוד. הבעיה: יקר. יחסית. -גם קנייה באמאזון אירופאי: עניין של 160 יורו בערך. ושער היורו לא מפסיק לעלות כידוע. יש גם גרסת pro אפילו חזקה ומשוכללת יותר, אבל גם יקרה יותר. ----------------------------------- לדעתי הכי טוב זה לקנות סמארט-tv טובה חדשה עם מערכת אנדרואיד גרסה 10 לפחות, ולא להשתמש בסטרימר בכלל, אבל זו דעתי. חשוב לציין שחלק מהאפליקציות לא נתמכות בחלק מהסטרימרים. אבל תמיד אפשר להוריד גרסא מ APK mirror ולעדכן גרסא ידנית עם דיסק און קי פעם בכמה חודשים. ולסגור עניין.
האם יש פה משתמשים יהודים דוברי ערבית? מעניין אותי לדעת האם הערבית שינתה את ההגיה של עיצורים בעברית במילים זהות או דומות לערבית? לומד ערבית בתקופה האחרונה, והיה לי קצת מוזר לא להגות עיצורים לועיים בעברית אחרי שלמדתי להגות אותם בערבית (בתור מישהו שנולד באוקראינה, אני מבין שזה קצת משונה לראות אדם עם מראה מזרח אירופאי מבטא ח' וע' לועיות).
לדעתי היהודים עשו פשע עם השפה העברית בזה שהמבטא האשכנזי הוא זה ששלט כאן בישראל. השפה העברית שפה שמית עם אותיות גרוניות, המבטא האשכנזי עושה לה עוול. בכלל, תמיד הצחיק אותי שיהודים לועגים לערבים בגלל שאין להם פ', בזמן שרוב היהודים לא יודעים להגות חלק גדול מהותיות בשפה שלהם. במקרה שלי, אני יודע לעשות את ההפרדה, אבל המבטא שלי בעברית מעורבב, חלק ממנו מזרחי וחלק ממנו אשכנזי.
צודק לחלוטין. הצליחו איכשהו להשליט פה את המבטא האשכנזי למרות יש פה 50 אחוז דוברי עברית עם אותיות לועיות, ולמרות שראשי הציונות רצו שהעברית תישמע שמית כמו הערבית. אפילו הר' הקדמית (כמו בערבית) נעלמה למרות שהיא שלטה פה בשנות הראשונות של המדינה. יש קבוצת עיצורים שלמה שהוגים אותם בערבית ובעברית יש אותן ולא הוגים אותן בכלל ( ג' רפה וד' רפה שהן תאומות של ג'ים וד'אל בערבית ות' רפה).
זה לא ש"הצליחו איכשהו להשליט פה את המבטא האשכנזי", אלא שלא הצליחו להשליט את המבטא המזרחי/ספרדי. ארץ ישראל קלטה בראשית המאה הקודמת עליות מסיביות של עולים ממדינות אירופה, ולהם היה קשה לבטא עיצורים גרוניים כגון ח' וע'. עם השנים זה פשוט הלך ונעלם. הנה סרטון נחמד בנושא למי שלא מכיר:
לדעתי הסיבה העיקרית לשליטה של המבטא האשכנזי היא בדיוק אותה סיבה שבגללה מזרחים עם שמות משפחה ערביים שינו את שמם. הוויתור של המזרחים מהדור השני והלאה על המבטא של אבותיהם היה הכרחי כדי שיקבלו אותם כשווים ויתייחסו אליהם ברצינות, משום מה מקום המדינה המבטא המזרחי הוא נושא ללעג ומשדר נחיתות מבחינת מרבית הישראלים.
@Mamadu אבל זה העניין, בניגוד לשמות משפחה שראשי המדינה רצו לשנות (לא רק אצל מזרחים וספרדים, גם אצל אשכנזים שינו), ראשי המדינה כן רצו לשמר את המבטא המזרחי בתור העברית הנכונה. היום, כמו שרשמתי, בתור אחד שנולד במזרח אירופה זה נראה מוזר לשמוע אותי הוגה ח' וע' כהלכה. @~Omri~ בתחילת המדינה, קלטו פה 800 אלף איש מעדות המזרח, כאשר יש פה 800 אלף איש שרובם אשכנזים. זה ורוח גבית מראשי המדינה לשמור את ההגיה המזרחית, אמור היה לגרום לנו לדבר בהגיה הזו.